Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Расисти и хомофоби ли са от "Като две капки вода"?

Featured Replies

След като в корейски сайтове писаха, че в българското предаване "Като две капки вода" е имало расистки изказвания след изпълнението на Дара на песен на BTS, питам това прави ли впечатление на някого и зле приети ли са расизма и хомофобията като "хумор" в България?

https://m.fakti.bg/life/470542-kato-dve-kapki-voda-obvineni-v-rasizam-ot-koreiski-sait

По принцип не смятам Рачков и Зуека за расисти, просто понякога с цел да са по-забавни прекаляват, но това не е само тяхна вина, а и на сценаристи и режисьори. Преди време си правиха майтап с Фреди Меркюри, който първо не е между живите и второ е един от най-големите музиканти и певци за всички времена. Тъй като сме си балкански хора в нашата народопсихология хомосексуализма, джендарство и други такива не са все още толкова приети, колкото в някои други общества. Дали е правилно или грешно всеки може да прецени за себе си.

• Автор

Да, Фънки и Хилда са казвали за много изпълнители, че са женствени или че "не са много мъжествени", като Таркан, Джордж Майкъл и Томас Андерс от Modern Talking. 

Но тук даже водещите се подиграваха на тема сексуална ориентация с изкази като :"Ти пушка държал ли си? Чия пушка си държал ти?"  и "Леви, десни, леви, десни...Май са само леви."

А и щом феновете са го превели на английски и са писали в Туитър и се е писало в Корея, сигурно и самият Джимин го е гледал.

Пък тия дето гледат тая :tease2: са мазохисти

преди 6 часа, Mediterranean написа:

расизма и хомофобията като "хумор" в България

Приемете, че в България въпросния хумор базиран на расизъм и хомофобия е, като при англичаните "черния хумор"....

Да, освен бял хумор навсякъде има и черен ...

Един малък пример: Негрите са по-големи расисти от белите ... но ... Нямало негри в Америка, а Афро-Американци ...

В България нямало цигани, а роми ...

Навремето "българин" било обидна дума ... на вид диалект из островните "държави" в Средиземно море ...

Не ги знам дали са расисти или хомофоби от това бг шоу, но в България така се трупа рейтинг. Трябва някой да се подиграва на някой друг, за да може едно бг шоу да съществува. 

От Сем може да разгледат случая и да глобят шоуто с глоба от 1 милион.  Докато няма глоби ще има расизъм, хомофобство и обиди в бг тв шоутата

преди 2 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Приемете, че в България въпросния хумор базиран на расизъм и хомофобия е, като при англичаните "черния хумор"....

Да, освен бял хумор навсякъде има и черен ...

Един малък пример: Негрите са по-големи расисти от белите ... но ... Нямало негри в Америка, а Афро-Американци ...

В България нямало цигани, а роми ...

Навремето "българин" било обидна дума ... на вид диалект из островните "държави" в Средиземно море …

Eн думата може да се изрича само от афроамериканци.

С тази дума белите господари са се обръщали към афроамериканците по време на робството а афроамериканците са били роби. 

Затова и тази дума в момента не трябва да се изрича от нас белите.

преди 9 часа, Mediterranean написа:

Да, Фънки и Хилда са казвали за много изпълнители, че са женствени или че "не са много мъжествени", като Таркан, Джордж Майкъл и Томас Андерс от Modern Talking. 

Но тук даже водещите се подиграваха на тема сексуална ориентация с изкази като :"Ти пушка държал ли си? Чия пушка си държал ти?"  и "Леви, десни, леви, десни...Май са само леви."

А и щом феновете са го превели на английски и са писали в Туитър и се е писало в Корея, сигурно и самият Джимин го е гледал.

Според мен и двамата завиждат понеже за толкова години в България не успяха да направят един хит.

Не беше нужно да се прави превод на клипа. 

преди 33 минути, sky1 написа:

Затова и тази дума в момента не трябва да се изрича от нас белите.

Не мисля така ....

Тук е циганин .... но, отричайки се от своята си етнос, т.е. да се вика на черното - кафяво или друг вид нюанс кой цвят се обижда, а?!

Да, обществото е тънко обидно и не мисля, че дипломацията трябва да е навсякъде ... т.е. културно да се изживяваме и все да мислим какво говорим и кой ще се обиди ...

Да, добре ми е известно, че определени хора ползват обидите за вид управление, но какво да се псуваме както го правят дипломатите ли, а?!

Проблематиката е, е че свободата на словото се подлага на цензура и това, че определени хора не разграничават хумора от вид сериозност, то е за сметка на този който се прави на сериозен, а прави глупости ... но облечени в красиви слова ...

Кое е по-голямо: Редът или Хаоса, а?! В хаоса също има красота, но в реда вече има доста не хармония ...

Думата дупка не прави, но .... дума железни порта отваря, и ако някои не знаят да ползват словата и измислят нови, то невербалното поведение е от по-голямо значение ... казва се езика на тялото ... емоция .... и се .... какво, да не сме със свободни емоции ли, а?!  

• Автор

Думата дупка на прави, но понякога може да ти разбие муцуната. 

Защото друга известна поговорка гласи: "Лоша рана зараства, но лоша дума не се забравя".

Ако му разбиеш зъбите, после бързо ще забравиш лошите думи, адресирани до теб. Не е ли така!?

Аз само да питам, ако е удобно разбира се. За изпълнителните от групата, оригиналните, знае ли се реално с каква сексуална ориентация са? 

преди 18 часа, Mediterranean написа:

Ако му разбиеш зъбите, после бързо ще забравиш лошите думи, адресирани до теб. Не е ли така!?

Според мен и поне още един човек - Не!

Изгледах видето и смятам че обвинението в расизъм и ксенофобия е смехотворно.
Не видях факти, доказващи че корейци и хомофили са отритнати от обществото както циганите.
Аз съм циганин и много добре знам, какво е ксенофобия и расизъм, защото съм го изпитал на гърба си.
Дори във форума има тема с такива наклонности.
Смешно е това обвинение... тук имаме един такъв лаф.."крадеца вика, дръжте крадеца"
Всички тези обвинители са точно това
Човечеството става смешно и жалко...нещо като Грета Тумберг, дето ми реве за детството си, а в същото време милиони деца гладуват.
Да си наврат обвиненията там, дето слънце не ги огрява.
Като не мога да живея нормално, искам поне да ми е весело, но такива като тези обвинители и това искат да ми отнемат.

Никой не знае границите ! :nono:

Няма ясни и точни дефиниции . Поради което се спекулира произволно ...... 

Чудят се в простотията си как да се правят на интересни . И едните и другите....всички болни на тема внимание....

Народът е казал : " На дъното му просо сеят "

Значение: Търся излишни подробности за нещо, проявявам дребнавост; издребнявам

.........................

И тук във всяка тема е пълно с такива . Никакво отношение към същественото , към основното за което е необходимо мислене . Но всички са супер-специалисти в подробностите .....

Мара подробната.... ! :lol6:

99fee54b0.jpg

............................................

Ето и пример ( Дръндю извинявай , че цитирам - това ми попадна на първа ръка !) :

Ако нещо не може да се докаже,
 въпрос е на лично мнение дали да се приеме като истина или да се отхвърли.

/краднато от нета/

Не е ! Единствен критерий е практиката ! :nono:

...продължение (защото ме "хецнаха" :))....

Казано е примерно : " За кокошка няма прошка . За милиони няма закони ! " . Иначе , на практика все си е кражба - по същност , но при различни условия....:nono:

И ако такъв наречеш крадец , което си е самата истина - ще се обиди . А може и да те осъди....! Съвсем по установения от закона ред....:nono:

Защото законът е ЗаКон , не е ЗаЛъв... ! :lol6:

• Автор
преди 5 часа, ostavime написа:

Аз само да питам, ако е удобно разбира се. За изпълнителните от групата, оригиналните, знае ли се реално с каква сексуална ориентация са? 

Не. Те твърдят, че харесват момичета в няколко интервюта. 

преди 5 часа, дръндю написа:

Изгледах видето и смятам че обвинението в расизъм и ксенофобия е смехотворно.
Не видях факти, доказващи че корейци и хомофили са отритнати от обществото както циганите
Смешно е това обвинение... тук имаме един такъв лаф.."крадеца вика, дръжте крадеца"
Всички тези обвинители са точно това

В Южна Корея хомосексуалистите са отритнати от обществото и мразени. 

Така съм чела на много места. 

А в България е традиция да се обсъждат очите им и колко са дръпнати, което обсъдиха и в шоуто.

Това че ти си бил повече мразен, не значи че и по-малката омраза не е лоша. А и в крайна сметка как можем да измерим омразата? 

Това, което за теб е малко и забавно, за обекта на осмиване може да е много тежко отхвърляне от група хора.

преди 11 часа, Mediterranean написа:

Не. Те твърдят, че харесват момичета в няколко интервюта. 

Добре де, но не можеш да отречеш, че не се държат много нормално особено пък за мъже, каквито казваш, че твърдят, че са. Има вариант, всичко да е поза за пред публиката, просто да е роля, в която влизат, когато пеят на сцена и т.н. Не съм аз човека, който да ги съди, защото всеки има право да е такъв, какъвто иска да е и като какъвто се чувства. Въпреки това, някак си общоприето е, че такова държание не е съвсем нормално. Поне според недоволството на масата. Когато от 100 човека 90 не го намират за нормално, значи проблема следва да не е в тези 90, а в останалите 10. Прав ли съм? 

Важно е човек да е щастлив, както намери за добре. А това, че нашето общество е ужасно консервативно е неоспорим факт. Но повечето, които критикуват каквото и да било са силни само зад клавиатурите и на маса след 3-4 ракии. 

преди 6 часа, ostavime написа:

Важно е човек да е щастлив, както намери за добре. А това, че нашето общество е ужасно консервативно е неоспорим факт. Но повечето, които критикуват каквото и да било са силни само зад клавиатурите и на маса след 3-4 ракии. 

Да, това е важното, т.е. някои се чувстват щастливи когато критикуват други по друг начин.

Зад клавиатурата всеки обаче е свободен (до известна степен) да е това което не може да е в действителността, а след 3-4 ракии, то тогава се вижда кой е реалист - отива си в дома, кой философ, и кой натиска за 5-6, и кой не възразява до 9, на десетата клоуна се прибира в дома уморен или пребит. ;) 

Певците и шоумените нормално е да подхождат спрямо целевата групата от която печелят.

Та, тук в България въпросните привърженици не се толерират, но самото натъртване на тази целева група е умишлено. Никой не е в състояние да ме разубеди в противното.

Кратко: Между расизма и хомофобията има пропаст. Някои се опитват да направят продукт между животно и растение. Дано се проумее тази моя метафора.

Не разбирам за какво им е, но не ме касае техния умисъл.   

• Автор
преди 12 часа, ostavime написа:

Не съм аз човека, който да ги съди, защото всеки има право да е такъв, какъвто иска да е и като какъвто се чувства. Въпреки това, някак си общоприето е, че такова държание не е съвсем нормално. Поне според недоволството на масата. Когато от 100 човека 90 не го намират за нормално, значи проблема следва да не е в тези 90, а в останалите 10. Прав ли съм?  

Какво значение има кое е общоприето за нормално и кое не. Плюс това, какво им е държанието? Това, че танцуват и се усмихват ли? Или че си боядисват косите? 

Да не са тръгнали да посочат хора с мачете по улиците!??

Не е общоприето да си черен в България. Не е общоприето да имаш собствено мнение, различно от мнозинството. Не е общоприето да си жена и са печелиш повече от мъжете. Много неща не са общоприето. Това оправдава ли омразата на хората към всички тези "необщоприети" хора?

преди 5 часа, Mediterranean написа:

Какво значение има кое е общоприето за нормално и кое не. Плюс това, какво им е държанието? Това, че танцуват и се усмихват ли? Или че си боядисват косите? 

Да не са тръгнали да посочат хора с мачете по улиците!??

Не е общоприето да си черен в България. Не е общоприето да имаш собствено мнение, различно от мнозинството. Не е общоприето да си жена и са печелиш повече от мъжете. Много неща не са общоприето. Това оправдава ли омразата на хората към всички тези "необщоприети" хора?

Добре, съгласен съм. Не ми се спори. Ти си права. :) 

на 6.05.2020 г. в 1:08, Mediterranean написа:

Това, което за теб е малко и забавно, за обекта на осмиване може да е много тежко отхвърляне от група хора.

начи требе да си пият хапчетата редовно
знаеш ли колко много вицове осмиват англичани, българи, турци, евреи, гърци, румънци и т.н

https://www.marica.bg/lajfstajl/panika-v-kapkite-vkaraha-halvadjiqn-v-mejdunaroden-skandal

Цитат

В началото на 2019 г. в това беше обвинена водещата на гръцкото предаване Eutixeite Катерина Кейнурио. Тогава заедно с гостите си коментира списъка на 100-те най-красиви лица. Тя и останалите в студиото правили коментари като: „Това мъж ли е?“

:lol6:

• 1 месец по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.