Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разликите между нацизма и социализма

Featured Replies

Виден наш съфорумец (Миро) преди няколко часа изпляска върховна глупост - че нацизма и комунизма//социализма били едно и също нещо и затова започнали заедно война.  Вие виждате ли разликите между двете идеологии и живота при тях или ги мятате за еднакви и защо?

(Моля, само не ми казвайте да си гледам живота и че ви е писнало от историческите ми теми. Няма какво да си гледам живота, защото ми беше отнет шанса да бъда щастлива, а и животът ми не е същия вече, след като не чувам - страшно много ми липсва музиката).

Нацизма - това е консерватизма. Той обединява вид специфични географски особености по отношение на реда и порядките в съответния ареал.

Социализма - то е взаимното съществуване на различни социуми в дадено местообитание (хабитат).

Комунизма - това е кооперация между различни видове нации и социуми с цел хармонично развитие на човека с действителността - флората и фауната, не само за конкретни ареали, а по цял свят.

Всяко архаично възприемане на въпросните понятия, показва до колко даден човек е невеж в живота. Казва се, че човек живее с предразсъдъци, нисък морал и т.н. ...

Кратко: Да се разглежда като вид антагонизъм и прочие е най-малкото ползване на диалектиката по не правилен начин. Това е все едно да имаш два крака и да не знаеш как да ходиш по земята, но да завиждаш, и най-вече утопично да вярваш, че някой ден ще полетиш ... Колко хубаво било да гледаш нещата от високо ... :) 

преди 5 часа, Anne написа:

комунизма//социализма

не може да приравняваш социализъм с комунизъм
комунизма е Марксистка идеология в която няма нищо лошо, но с извращението Ленинизъм виж кво става:

Цитат

Ленинизмът извежда на преден план концепцията за партията-авангард: централизирана организация от професионални революционери, която трябва да оглави комунистическата революция и да упражнява цялата политическа власт „в името на работниците“ по време на прехода от капитализъм към социализъм.[5]

Цитат

https://bg.wikipedia.org/wiki/Социализъм

https://bg.wikipedia.org/wiki/Комунизъм

пп

и между другото, демокрацията и комунизма са по-скоро религии 
би трябвало да се обсъждат видове капитализъм
https://bg.wikipedia.org/wiki/Капитализъм

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Нацизмът е паленце пред злото, наречено комунизъм. И ако нацизмът е агресия, обърната навън, то социализма и още повече комунизма са обърнати навътре-към собствения народ. Само един пример-по заповед на Сталин от глад и болести умират 20 милиона, предимно украинци, защото били непокорни. При нацизма има пазарна икономика и национално богатство, при комунизма -само беднотия. На края-на времето питали един помак от Родопите какво е за него социализма-той отговорил--ке ядеш говната и ке викаш убава е баклавата!

преди 7 минути, B3M2W0 написа:

На края-на времето питали един помак от Родопите какво е за него социализма-той отговорил--ке ядеш говната и ке викаш убава е баклавата!

Хм ... моя пък малък наследник за демокрацията, пардон капитализма - "Говно със шоколадена глазура".

Та ... моля някои да си направят ъпдейтите ... т.е. осъвременят начина на мислене ...

преди 1 час, B3M2W0 написа:

При нацизма има пазарна икономика и национално богатство, при комунизма -само беднотия.

да  и при нацизма има заводчета за танкчета да се  нападат други държави с тях

а при комунизма има  заводи за електрически  градски транспорт

и ткзс

преди 5 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Нацизма - това е консерватизма. Той обединява вид специфични географски особености по отношение на реда и порядките в съответния ареал.

Социализма - то е взаимното съществуване на различни социуми в дадено местообитание (хабитат).

Комунизма - това е кооперация между различни видове нации и социуми с цел хармонично развитие на човека с действителността - флората и фауната, не само за конкретни ареали, а по цял свят.

Всяко архаично възприемане на въпросните понятия, показва до колко даден човек е невеж в живота. Казва се, че човек живее с предразсъдъци, нисък морал и т.н. ...

Кратко: Да се разглежда като вид антагонизъм и прочие е най-малкото ползване на диалектиката по не правилен начин. Това е все едно да имаш два крака и да не знаеш как да ходиш по земята, но да завиждаш, и най-вече утопично да вярваш, че някой ден ще полетиш ... Колко хубаво било да гледаш нещата от високо ... :) 

Хехе много сложно обяснение за Кити-Анне :)

Иначе според мен и двата строя са извратени защото са създадени от хора така че Кити-Анне и да се тръшка и да не се тръшка все тая си е

преди 3 часа, дръндю написа:

не може да приравняваш социализъм с комунизъм
комунизма е Марксистка идеология в която няма нищо лошо, но с извращението Ленинизъм виж кво става:

Че не може - не може.
Но не заради друго - просто т.нар. „Социализъм“ го видяхме и не ни хареса.

А „Комунизъм“ - нито някой го е виждал, нито чувал. „Такова животно ... нема!“ Освен в нечий болен мозък!

преди 15 минути, petie1 написа:

Иначе според мен и двата строя са извратени защото са създадени от хора така че Кити-Анне и да се тръшка и да не се тръшка все тая си е

Ох .... виж се .... :) Прочитането и четенето не е като тука има тука нема ..... боли ме тъ ми се плачи .... ;) 

Но, де се вика мога да включа и на режим клишета ... :) 

Трябва да разбере, че физиологията с физиологията на вид нормален е някак си ... хм .... има такова животно ... а тя трябва просто да се радва на живота ... да, ама ... какво ѝ липсва, а?!

Ай .... разбра се .... обърна палачинкътъ ... и се пъ ... сложно съм се изказвал ... ми какво да правя .... софтъеръ ми се самоъпдейтвъ ... :) Нагажда се по всякакъв вид хардуер ... :) Но нейния .... си е такъв .... ограничен ... няма лошо .... просто трябва да свикне с фактите, а не да прави нагаждане спрямо нейнътъ физиология нещътъ ... :) 

Та ... така ... в един социум освен два, три пола има и такива които се размножават и утре ... бъдещето е за тях ... но ... хм ... да, амеби, вируси и т.н. все ще има и ... какво дай да спрем и само Анне да ѝ поднасяме на готово вид информация, че тя е свикнала по определен начин ... мда ... да вземе да се изучи тогава де ... :) МЪ ...

Не е сложно .... не желае ... все нещо друго ѝ пречи ... и все към неправилната страна подръпва опашката на котката ... :) 

За кон, за тревопасните - да има, ама за хищниците ... вънь ... :) от тази Земя ... :)

преди 4 минути, jhoro написа:

А „Комунизъм“ - нито някой го е виждал, нито чувал. „Такова животно ... нема!“ Освен в нечий болен мозък!

Жоре ... хм ... :) Да, котки с рязана опашка има, но де се вика има и котки които се раждат с опашки ... ;) 

ОК, разбрах те .... всяко животно без опашка - съществува, а другото - не ... :) 

преди 17 минути, jhoro написа:

Че не може - не може.
Но не заради друго - просто т.нар. „Социализъм“ го видяхме и не ни хареса.

правилно си заградил социализма в кавички, щот тва дето видяхме беше Ленинизъм
ай да пофторя цитата

Цитат

Ленинизмът извежда на преден план концепцията за партията-авангард: централизирана организация от професионални революционери, която трябва да оглави комунистическата революция и да упражнява цялата политическа власт „в името на работниците“ по време на прехода от капитализъм към социализъм.[5]

пп

https://bg.wikipedia.org/wiki/Ленинизъм

Цитат

Същевременно, политиците – ренегати, самоопределящи се като марксисти, развили дейност в различни исторически периоди, смятат, че ленинизмът е форма на изкривяване, а не на развитие на марксизма.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 20 минути, дръндю написа:

Ленинизъм

Абе .... кажи го по модернуму .... Анненизъм ... :) 

нацизма и ленинизма са екстремни идеологии и омразата към тях е основателна

преди 1 минута, дръндю написа:

нацизма

Дънди .... Нарцизмът ... ;) Ръ по въпроса ... :) 

преди 1 час, jhoro написа:

Социализъм“ го видяхме и не ни хареса

Какво не беше наред с тази идеология. Първо-всички хора са равни. Не са равни-категорично. Все едно да сложим на един кантар АННе и DarkEdge-как ви се струва?  Второ -всички взимат еднакво малки заплати. Едни, по-работливи и по-умни, взимат колкото всеки мързелив комуняга, първите веднага спират да работят и свеждат до нула активността си. Край на икономическия просперитет (спомнете си поговорката-Они не могат да ми платят толко малко, колкото я ще изработя). Трето-няма частна собственост-огромно противоречие с фундамент на обикновената човешка психика, че моят свят се заключава в това, което имам. В крайна сметка , всички тези груби разминавания с действителността доведоха до неизбежния край на този идиотски античовешки експеримент, унищожил елита и традициите на безброй човешки общности и довел до трайни деформации в манталитета на цели народи (пример-Източна Германия още не може да се изравни със Западна). Съществуват и предположения, че всички постулати на социализма са един опиум за народите, служещ единствено за укрепване на властта на определен конгломерат от престъпници, наричащ себе си народна власт. Пример-Куба, до ден днешен там си стоят в каменния век. А представете си, на този остров можеше да е Хавай 2. Всички народи, допуснали с тях да се случи това, са си виновни. Не само управниците им.

преди 2 часа, B3M2W0 написа:

Всички народи, допуснали с тях да се случи това, са си виновни. Не само управниците им.

Браво бе ... :) Нещо по-оригинално против, не можа ли да измислиш, а?! :) 

Та .... хм .... между капитализма и социализма имаше и едни Банкери ... ;) Швейцария .... :) Тя пострада от ВСВ колкото САЩ или даже по-малко ... :) 

Та, да, Дънди е прав от къде са тръгнали нещата, но я да видим Ленин какъв е бил, а?! После Сталин бил виновен .... да бе да ...

Кой още ... хм ... и т.н. та до де стигнем Тодор Живков ... :) 

Но, пф тоя правешки селянин ... :) Хаймани отгледа ... :) То пъ едни граждани в повечко дъ ги уеа ... :) 

Нещо какво ... хм ... втора цигулка на Миро-20 ли, а?! :) 

Бе, хора ... да, има индивиди и като Анне и Дарки ... или Флопи ... и де сам нарича каро цар .. но имаше и цар Киро... и сие... .

Хайде моля .... хм ... та ... и ние имаме Цар ... но .... ни на единия Цар, ни на другия Цар потомците не мислят за българите като вид човеци, а не племе ...

Но ... хм ... хора .... живеем в република вече, а не монархия .... и в демокрация, а не вид тотална изолация ... Стига с вид архаизъм ...

В кой век сме, а?! Филмите от 20 век не са актуални, както и фирмите, държавната собственост било то публична или частна и т.н. ...

Та, освен еснафи в България има и други социуми ... и именно социализмът успя някак си дори вид предприемчиви да им даде шанс или този указ 56 ли бе ... не бе реалност, а?! Да, поиска им се само 10% ... но цитирам по спомени ... та не знам ти от кой народ си, но определено аз съм от народа по тези земи и нямам имоти извън България, нито пък съм от хората които разпродадоха реституцията си, за да живея охолно ...

Та ... какво е било лошото преди - "Трудът краси човека" ... и ред други ... и да с труд, както ме научи баща ми се изкарва прехраната на семейството ... а сега, а?!

Що се касае за мързелите .... да, сега мързелувам ... и това умея и какво, а?! Но дори инвалид продължавам нещо да правя, и да .... не е за общото благо вече и до кога ще трябва да е за общия капитал, а?! Моя е малко ... и сега .... какво .... как го постигнах ли .... ми то моята инвалидност показва ... с много лишения ... мда ... и то не по време на социализма, а при така наречения капитализъм и де се вика пак успях ... и с мързел мога и с труд мога и се ... да - комунист съм!!!

И се какво, а?! Имах желание да възкресявам БКП, но един приятел ме спря ... Лош имидж имала тази партия ... да ви етъкоф ей такива де промивахте мозъците 30 години, че комунизмъ е вреден ...

Определено мноооого сте умни ... :) Дъ фа е тък дале ... :) 

преди 3 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Абе .... кажи го по модернуму .... Анненизъм ... :) 

Тъй ли му викат вече на Маркист-Ленинизъма?

А коя Германия пусна Ленин в запечатаните вагони да премине и стигне до Русия, с цел да я отслаби с размирици и гражданска война там ?
А кой им даде пари на Ленин и разбойниците около него за да успеят ?
А кой е давал пари на Хитлер за неговата партия ?
И кои янки спечелиха в крайна сметка от всичко това ?
Кой са сега нашите началници отвъд океана и как успяха да ни подчинят в цяла Еропа ?

преди 16 минути, petie1 написа:

Тъй ли му викат вече на Маркист-Ленинизъма?

Матриархато-Анналитизмъ ли ... :) Се ... ай кратко, ан ... не ... но това не е охи ... :) - и било да ... :) ... ън тък фа бе ... :) 

Ник+зъм ... :) преведено Нихилизъм ... и ред други псевдо ними ил лице с маски ... ;) Анонимус Максимус ... :) 

Та ... на всеки език е различно ... :) се ... ти трябва да си по съвременните програмни езици ... :) 

преди 12 минути, Белгиеца написа:

Германия

Хм ... не мисля, че е била Бавария, а може би Швабия ... не съм им заглеждал кантоните ... :) ... Но се съмнявам да са Дойче вели... :)  били :) 

Някои дебили са ... ама а де ... фон дьо тре жули ке ще съ ... :) 

п.п. Елзас и Лотарингия ... мда ... ех ... имаше някакви неща ... но склероза ... ох ... историята не ми е силната страна, а тя толкова бърже се променя = по-бъже от миналото се променя, а не бъдещето ... :) 

Майчице мила ! Баси - бардак от агресивна посредственост , неграмотници дето ги мързи някой и друг учебник да прочетат...:(

.....до тук писаното в постове , само един е в час ..... останалите - безвъзвратно "удавени" в пропагандни клишета ....

..................................

" Във всяка къща трактор (днес да се разбира - компютър)  , във всеки дом говедо (и днес си е така) "..........Е , па много трактор , много говедо бе....! :lol6:

преди 45 минути, Белгиеца написа:

А кой е давал пари на Хитлер за неговата партия ?
И кои янки спечелиха в крайна сметка от всичко това ?
Кой са сега нашите началници отвъд океана и как успяха да ни подчинят в цяла Еропа ?

Много правилни въпроси задаваш. И на мен точно това ми е интересното - как една никому неизвестна бирена баварска партия, чийто първи членове са пияници и лентяи, киснещи по цял ден в бирарията, партия, която разполага с щурмоващи, които излизат по улиците и крещят антисемитски и радикални лозунги,  които ходят по барове и кафенета  и търсят да се сбиият с комунисти/социалисти. Партия с неуспешен пуч, с никакви финанси и нищо, многократно забранявана, както и на лидера и Адолф Хитлер, да изнася речи, забраняван е бил и вестникът и - "Фьолкишер Беобахтер".

Та, ми е чудно как изведнъж през зимата на 1933 има събрание в дома на известен банкер, които решават да подкрепят Адолф Хитлер за канцлер.  Много ми е интересно как така богаташите, с техните милиарди и капиталистическо мислене, решават да допуснат антисемитите и радикалите да вземат властта в Германия. Как така се гласува доверие на човек, дошъл от нищото, човек не от техните среди и богатство.

Четох в една книга, че никому неизвестната баварска партия се сдобива с финансиране от САЩ.

Това обяснява и защо САЩ прибират доста нацисти при себе си. И то не само учени. Нещо да кажете за Клаус Барби?

Или за дъщерята на Химлер - Гудрун, която се оказа, че е работела за западногерманското разузнаване?

Интересно ми е и как не показват двигателите от концентрационните лагери, чрез които са пускали газ в газовите камери. Защото не са изсипвали зърната на "Циклон Б" през отвори, това е за заблуда на масите. Четох, че въпросните двигатели са или американски. Убивани с газ означава, че им е пускан газ, а не нещо в твърдо състояние. Точно и заради тази манипулация има отричане на Холокста.

преди 8 минути, Anne написа:

дошъл от нищото

Чек пък от нищото ... хм а баба му, а?! Или какво ... а?!

Бе ... Анне ... хм ... те нещата тръгват не от Египет ... ;) Но ... де се вика ... все фараоните са ти виновни ... :) 

Да, светът е зациклил ... но нека да забравим миналото, а?! Светла памент на мъртвите или нищо бе момиче ... :) 

Иде 09.05 .... ден на Европа ли ... ил к'во беше ... и ай какво те гони пък теб неща които са преди повече от век, а?!

Ние българите сме оцелели мин 500 години ... хм ... или 14000 ... порядъка е бе значение ... но тъй де .... историята не почва от към 5000 ... ай моля ...

Но миналото не може да помогне - Капи ту, ор нот камино, а?!

Та .... не пивниците са виновни, нито съдържателите им ... а кой, а ... прокудените инфанти, които ... а сети се само кои са ...  

Тук не говорим за родословието на Хитлер, а за това,  че е имало класово разделение, по отношение на политиката. Дотогава политици и ръководители на партии са били хора от аристокрацията, богатите индустриалци, всякакви богати хора, или известни такива, например писатели, поети, учени, или пък герои от ПСВ, например военните асове.

Никой не би допуснал един никому неизвестен човек със скромни доходи и при това с австрийско гражданство (тоест чужденец) в политиката. Освен всичко друго, нямал и подходящите маниери - крещял, ръкомахал,  на партийните сбирки много се пиело, бира. Все неприемливи по онова време неща за хората от другите, големите и сериозни партии и политици.

преди 4 часа, Anne написа:

Четох в една книга, че никому неизвестната баварска партия се сдобива с финансиране от САЩ.

А аз пък гледах по Арте поредица за Хитлер в кято също споменаваха за много пари дошли от САЩ в негова помощ.
Факт е че след последната война хамериканците стават началници на Западна Европа и пълнят Германия с техни военни бази и също и къщата в която живея е била собственост на полковник пратен в Германия. Такива е имало много преди 1989г. Поснавам и една бабка вече, която е живяла с нейния баща офицер дълги години в Германия в белгийска база.
Изглежда че хамериканците нарочно са изчакали европейците да се изтощят и избият едни други, преди да влезат във войната и да ги освободят от човекът на когото са помогнали да дойде на власт , с цел да го хвърлят в бой на изток срещу Русия.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.