Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с настройка на BIOS

Featured Replies

Здравейте, от няколко дни насам искам да си преинсталирам компютъра чрез USB Flash, но обаче когато вляза в BIOS, не мога да намеря опцията, чрез която да задам USB като водещо устройство...

Ето и две снимки на версията на BIOS и на сектора Boot:380058969_VersionBIOS.jpg.5053422c87071c370a650775a3195a4c.jpg

Boot options.jpg

Поне да знаехме модел на машината?... На тези снимки не виждам опция за избор на буутващо устройство. Къде е тя?

Нямаш ли отделно меню за избор на буутващо устройство, в което се влиза с някой клавиш, при стартиране на лаптопа? Което да е отделно от BIOS? 

• Автор
преди 4 минути, RudeBoy написа:

Поне да знаехме модел на машината?... На тези снимки не виждам опция за избор на буутващо устройство. Къде е тя?

Нямаш ли отделно меню за избор на буутващо устройство, в което се влиза с някой клавиш, при стартиране на лаптопа? Което да е отделно от BIOS? 

То всъщност е настолен компютър, а иначе при стартиране ми изписва за да вляза в BIOS да натисна Delete или F12.

А за модела на машината, това не знам дали би свършило работа...:

Без име.png

При зареждането освен бутон за влизане в биос-а, не пише ли и с кой бутон се извиква boot menu-то?

Снимай и останалите менюта на биос-а си.

Коя OS ще слагаш?

С какво подготви USB паметта?

преди 38 минути, ioannidis написа:

А за модела на машината, това не знам дали би свършило работа...:

Да, върши работа. Аз си мислех, че е лаптоп. Но на скрийншота се вижда моделът на дънната платка, което ми стига. 

Boot опциите се намират в най-долната част на втората снимка от първия ти пост:

asus_flash9.PNG

Виж дали там се разпознава флашката, докато е включена в USB-то.

• Автор
преди 16 минути, RudeBoy написа:

Да, върши работа. Аз си мислех, че е лаптоп. Но на скрийншота се вижда моделът на дънната платка, което ми стига. 

Boot опциите се намират в най-долната част на втората снимка от първия ти пост:

asus_flash9.PNG

Виж дали там се разпознава флашката, докато е включена в USB-то.

Като избера последното, ми излиза ето това (извинявам се предварително за външния линк, но файлът е твърде голям):

https://ibb.co/wJ0Nm6d

Всъщност мисля че се оправих, тъй като при стартиране започнах да натискам едновременно F5, F6, F7  и F8, като ми излезе ето това:

https://ibb.co/sWj1dh0

В момента компютърът е в процес на преинсталация, а ако възникне някакъв проблем, ще пиша отново тук. Благодаря ви много за помощта! 😊

Преинсталацията премина успешно, обаче възникна проблем с това, че Windows не може да открие мрежов хардуер...

https://ibb.co/WnNwJDp

преди 1 час, ioannidis написа:

при стартиране започнах да натискам едновременно F5, F6, F7  и F8, като ми излезе ето това:

Точно за това те питахме двама човека - ти не отговори ... :( 

преди 1 час, ioannidis написа:

Преинсталацията премина успешно, обаче възникна проблем с това, че Windows не може да открие мрежов хардуер...

Преинсталацията - хубаво, ама сложи ли драйвери след това?

И много ли ти е стара машината, че си ѝ сложил Windows 7?...

• Автор
преди 1 час, RudeBoy написа:

Точно за това те питахме двама човека - ти не отговори ... :( 

Преинсталацията - хубаво, ама сложи ли драйвери след това?

И много ли ти е стара машината, че си ѝ сложил Windows 7?...

Съдейки по първата ми снимка на темата, явно е на около 6 години... А иначе имам един по-стар компютър, на който като инсталирам съшия Windows от същата флашка, там си има интернет, без да се налага да инсталирам допълнителни драйвери...

Възможно е това да е проблемът - по-новата машина да няма драйвери за старата и неподдържана вече ОС.

Ще дадеш ли един скрийншот от Device manager, да видим какво е положението с драйверите?

• Автор
преди 21 минути, RudeBoy написа:

Възможно е това да е проблемът - по-новата машина да няма драйвери за старата и неподдържана вече ОС.

Ще дадеш ли един скрийншот от Device manager, да видим какво е положението с драйверите?

Да - ето един скрийншот:

https://ibb.co/QNyg9VB

преди 20 минути, street racer написа:

В сайта на Asus, има ЛАН драйвъри за 7-10...

Преди малко изтеглих три различни драйвера оттам, като първия изчезна, втория искаше интернет връзка и третият даде някаква грешка...

След като не знаете как изобщо се инсталира компютър - защо почвате да правите такива работи?

На друга машина сваляш всички драйвери за дъното, прехвърляш ги разархивирани на USB паметта (да не се окаже, че не можеш да ги отвориш на новата инсталация) и ги инсталираш като администратор.

Кое наложи нова инсталация на същата OS? Кой е правил предишната му инсталация?

Никога не е късно да се научиш, сега тествай и си вземай бележки - след ден два ще го направиш както трябва и ще си направиш един image за да не се налага всеки път да слагаш една и съща OS, програми и настройки.

Късмет - ще ти трябва!

• Автор
преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

След като не знаете как изобщо се инсталира компютър - защо почвате да правите такива работи?

На друга машина сваляш всички драйвери за дъното, прехвърляш ги разархивирани на USB паметта (да не се окаже, че не можеш да ги отвориш на новата инсталация) и ги инсталираш като администратор.

Кое наложи нова инсталация на същата OS? Кой е правил предишната му инсталация?

Никога не е късно да се научиш, сега тествай и си вземай бележки - след ден два ще го направиш както трябва и ще си направиш един image за да не се налага всеки път да слагаш една и съща OS, програми и настройки.

Късмет - ще ти трябва!

Бях започнал да си преинсталирам компютрите още отпреди 10 години, когато Windows XP беше актуален и отделно си имах на диск всички необходими драйвери. След това преди около 6 години минах на Windows 7, който пък си имаше почти всички необходими драйвери, включително и такива за мрежовата карта, а сега на новата машина (на която всъщност си имаше Windows 7 от сервиз), беше започнала да забива, поради което ми се наложи да направя преинсталация. Сега не забива и върви гладко, само дето не мога да се свържа към интернет...

преди 23 минути, ioannidis написа:

Преди малко изтеглих три различни драйвера оттам, като първия изчезна, втория искаше интернет връзка и третият даде някаква грешка...

Правилния драйвър е един. Разархивираш и инсталираш ръчно

• Автор
преди 13 минути, street racer написа:

Правилния драйвър е един. Разархивираш и инсталираш ръчно

А как да разбера кой е правилният драйвър...?

преди 27 минути, ioannidis написа:

А как да разбера кой е правилният драйвър...?

В архива са драйвърите за 7, 8, 8.1 и 10. Съответно x86 и 64. Дай на неразпознатото истройство да търси в разархивираната папка, с включени суб дериктории.

Ти да не си от Перник?

• Автор

Здравейте, успях да оправя проблема, като влязох сайта на ASUS от стария си компютър и изтеглих всички драйвери на флашката си. Благодаря на всички за помощта!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.