Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Почти няма звук

Featured Replies

Лаптоп HP 255G4, Win 8.1.

Днес както гледах един клип в Ютуб започна да накъсва звука от вградените говорители.Като примерно 0,1 сек. има звъук, 2 сек. няма звук.Като включа слушалки там звука си е нормален.

Какъв е начина да реша проблема?

преди 10 минути, ivan_pop написа:

Лаптоп HP 255G4, Win 8.1.

Днес както гледах един клип в Ютуб започна да накъсва звука от вградените говорители.Като примерно 0,1 сек. има звъук, 2 сек. няма звук.Като включа слушалки там звука си е нормален.

Какъв е начина да реша проблема?

Ванка!

Първо пробвай с друг клип или някоя песен, филм, които имаш на компютъра, а после ще мислим. Да не се укаже, че проблема е от клипа, който гледаш. Успех.

• Автор

Току що пробвах с mp3-ка която имам на лаптопа.Установих, че като намаля силата на звука на 50% се чува нормално и не накъсва.Като увелича силата на звука, започва да накъсва.

Прилича на проблем с високоговорителите. 

Явно надуваш звука повече, отколкото са възможностите на малките нежни говорителчета, вградени в лаптопа ти.

Като искаш силна музика, вземи си външно озвучаване.

преди 6 минути, ivan_pop написа:

Току що пробвах с mp3-ка която имам на лаптопа.Установих, че като намаля силата на звука на 50% се чува нормално и не накъсва.Като увелича силата на звука, започва да накъсва.

Отвори го този лаптоп и тръгни "обратно по веригата". Виж дали няма нещо с лоша механична връзка около говорителчетата, провери ги дали са здрави и т.н

преди 1 минута, street racer написа:

Отвори го този лаптоп и тръгни "обратно по веригата". Виж дали няма нещо с лоша механична връзка около говорителчетата, провери ги дали са здрави и т.н

Подкрепам това, но ако няма опит ще нанесе повече щети, няма как да установи дали говорителите са с увреда в бобината например, може да установи скъсване каквото едва ли ще има. 

• Автор

Аз лаптопа не го ползвам да слушам музика.Гледам в тубата клипове по технически въпроси и искам да чувам какво обясняват.И това не е всеки ден.Няма опит с ремонт на лаптопи.Май ще ходи на сервиз!

• Автор
преди 44 минути, JKirilov написа:

Това на ток? На акумулатора?

На ток.На акумулатор не съм пробвал.

Играх си с регулиране силата на звука +/- и се оправи без да пипам друго.След това се ослушах внимателно.Оказа се, че десния говорител се чува изключително слабо.Не зная от кога е така понеже изключително само говор съм слушал на говорителите.Погледнах в настройките.Двата говорителя се чуват еднакво когато баланса е като на снимката.При това положение звука е много слаб при усилване на 100%.Когато баланса е изравнен се чува добре но само левия говорител.

sound.jpg

преди 2 часа, ivan_pop написа:

Аз лаптопа не го ползвам да слушам музика.Гледам в тубата клипове по технически въпроси и искам да чувам какво обясняват.

Не че ще открия топлата вода, но дори с едни слушалки за 20-тина лева ще чуваш в пъти по-добре отколкото с каквито и да са лаптопски говорители, поне в масовия случай. Било то за музика, било то за човешки глас.

Всъщност ти си споменал че точно с тях няма проблеми.

Ако все пак държиш на говорителите - вариант за мен е да инсталираш някаква програма за усилване/подобряване на звука, аз постоянно съм с такава и като я изключа веднага почва да не ми харесва звука, защото съм свикнал с нея.

Разбира се, тази програма би решила само донякъде проблема, защото той изглежда че е хардуерен.

• Автор
преди 18 часа, Freem@n написа:

Ако все пак държиш на говорителите - вариант за мен е да инсталираш някаква програма за усилване/подобряване на звука, аз постоянно съм с такава и като я изключа веднага почва да не ми харесва звука, защото съм свикнал с нея.

Разбира се, тази програма би решила само донякъде проблема, защото той изглежда че е хардуерен.

Може ли линк за такава програма да пробвам?

преди 17 часа, JKirilov написа:

Ще трябва да се разглоби. Лесно ли е?

Аз ще мога да го разглобя, но не зная след това какво да правя вътре.

преди 21 минути, ivan_pop написа:

Аз ще мога да го разглобя, но не зная след това какво да правя вътре.

Аз бих разменил местата на говорителите, като начало. Макар и аз поне не разбрах - звука на десния канал прекъсва или просто е по-слаб. Ако ситуацията е "обратна" - сменяш говорителите (ако намериш такива)

• Автор
преди 25 минути, street racer написа:

Аз бих разменил местата на говорителите, като начало. Макар и аз поне не разбрах - звука на десния канал прекъсва или просто е по-слаб. Ако ситуацията е "обратна" - сменяш говорителите (ако намериш такива)

В момента звука от десния говорител е много слаб, и на двата не прекъсва звука.

Като пуснах темата звука прекъсваше, но не съм обръщал внимание дали двата са свирели нормално преди да започне проблема.

Май няма да може да се разменят говорителите.

https://www.amazon.co.uk/HP-N0Z75EA-Speakers-Speaker-813965-001/dp/B01KKO3O1C

преди 7 минути, ivan_pop написа:

В момента звука от десния говорител е много слаб, и на двата не прекъсва звука.

Като пуснах темата звука прекъсваше, но не съм обръщал внимание дали двата са свирели нормално преди да започне проблема.

Ако успееш да намериш говорителчета (работещи) - разглобявай и сменяй. Аз лично не бих си го причинил, без да имам сигурно работещи такива от донор, примерно. Или ръгай там някакви слушалки или външни колонки и си свиркай

В такъв случай снимай говорителчето (те са две, но еднакви). Имам доста различни и ако са същите като твоите, ще ти пратя 2 бройки безплатно. Нека снимката е много добра и в едър план за да се вижда всичко.

преди 1 час, ivan_pop написа:

Може ли линк за такава програма да пробвам?

Директно линк към маймунда/зелка нека не давам, но лесно се намира DFX Audio Enhancer ... даже гледам в зелката че я има версия от 2015г - 12.010 Final

Аз в момента съм с 11.112

Ако искаш погледни и тази тема:

Ако говорителите са от модела на линка, съжалявам, нямам такива, но със закъснение го отворих

Ще може да се разменят, черните пластмаси със сигурност не са излети върху нещастните високоговорителчета! ;)

Просто не се вижда къде са запоени кабелчетата...

Отваряй!

И да добавя, аз залагам на лоша връзка или на чипчето.

преди 1 час, ivan_pop написа:

...

Май няма да може да се разменят говорителите.

81su45pR8YL._AC_SL1500_.jpg

Елементарно. С игла. Пъхаш иглата и надигаш пластмасовата контра с едната ръка, а сдругата теглиш проводника. Това е всичко. Цветовата  маркировка подсказва кой е активен и кой общ. 

Ти си!

• Автор
преди 2 часа, Freem@n написа:

Директно линк към маймунда/зелка нека не давам, но лесно се намира DFX Audio Enhancer ... даже гледам в зелката че я има версия от 2015г - 12.010 Final

Аз в момента съм с 11.112

Ще пробвам.Ако няма ефект ще ползвам слушалки.Възможно е и софтуерен да е проблема.Порових в нета да видя какви драйвери има.За този лаптоп, за аудиото има драйвери за Уин7, 8 и 10, всичките за 64 бита.Аз съм с 32 битов Уин.Не мисля да го разглобявам засега.

За този проблем 100% не е

преди 19 минути, ivan_pop написа:

софтуерен да е проблема

Поне там недей да ровиш!

Или чипчето РА се е скапало, или има лоща връзка (примерно кабелна обувка), или е заминало пищялчето!

• Автор

Спирам да се занимавам.Програмата DFX... спомената малко по-нагоре не помага.Тя влияе на качеството на звука но не и на силата.Минавам на слушалки.Колко ома трябва да са слушалките?

Имам едни слушалки от Български уокмен.Имаше такива едно време.Мисля тях да ползвам като им запоя съответния жак.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.