Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

FreeBGmap - безплатна карта за GPS навигация

Виж решението Разрешен от bai_bradar,

Препоръчан отговор

Карта за GPS навигация която може да се ползва със следните програми:

Navitel - www.navitel.ru
Navikey - http://www.navikey.ru - Безплатна

Картата е мое дело и има пълно покритие на страната.

Картата за Navikey може да бъде изтеглена директно от програмата на устройства с достъп до интернет.

Безаварийно пътуване на тези които ще е ползват.

Последна актуализация - Юни 2020.

Navitel NM3
Navitel NM2
Navikey

Български интерфейс за последните версии на Навикей. Файла се разархивира и желаната клавиатурна подредба се копира в папка "Languages" или се изтегля директно от добавките на програмата за устройствата с достъп до интернет.

Български интерфейс

Канал в Телеграм за директна връзка с автора на картата  -   https://t.me/FreeBGmap

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Свалих си Navikey. Много е хубава програмата и работи за сега добре. Свалих си картата от менюто на програмата предполагам е същата от тази в линка

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз си свалих Navikey, да я пробвам. Много чепата и недоизкосурена програма :( . Гаден интерфейс, сложно меню, не може да ми намери Варна в България :eek: , така и не стана ясно къде се слага въпросната карта, че да заработи. Не е в същия формат с тази, която се тегли през интернет. 

Махнах я, и се връщам към любимите Sygic и iGo :)  .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знам на мен ми хареса изчистения интерфейс. При мен намира всичко, може би някой друг адрес липсва. Менюто не ми се струва сложно, даже напротив простичко е. Аз си изтеглих картата от менюто понеже ме домързя да свалям този файл. Иначе картата май е същата, сега видях името на файла като цъкнеш на линка за сваляне на картата, името на картата от менюто в програмата е същото на картата дето изтеглих. Направи ми впечатление че е много лека. Пробвам я на лаптоп. ще видя как е на смартфон тези дни

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Картата изтеглена през добавките от менюто на програмата и тази тук са едни и същи. Тези линкове тук са за устройства без достъп до интернет.

Изтеглените файлове се слагат в папка maps на програмата. Ако ги сваляте през менюто не е нужно да правите нищо. Програмата сама си ги поставя където трябва. За България има няколко карти. В темата тук става въпрос за FreeBGmap на която аз съм автор. Иначе град Варна си излиза при търсене.

7ways.thumb.jpg.cb5c5ec45b71e5ad1c4be192d5a0f662.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Актуализация септември 2020.

Множество корекции по рутинга. Нови карти с търсене до номер на улица на - Смядово, Златар, Драгоево, Елена, Златарица, Паничерево, Караново, Килифарево, Борино, Дебелец, Кошарица, Оризаре, Александрово, Каменар, Лъка, Гъбарево, Медово, Белослав, Дъбник, Страшимирово, Езерово, Казашко, Горица, Порой, Просеник, Гълъбец, Тополи.

Navitel NM3
Navitel NM2
Navikey

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Актуализация Октомври 2020 - Нови карти с търсене до номер на улица на - Константиново, Звездица, Страцин, Тънково, Гюльовица, Асеновци, Летница, Деветаки, Левски, Каменец, Чавдарци, Звъничево, Александрово. Корекции по грешен рутинг в Пловдив.

Navikey

Navitel NM3

Navitel NM2

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 5 седмици по-късно...

Актуализация Ноември 2020 - Нанесени ЛОТ2 на АМ Европа, готовата част на околовръстен път и разширението на бул. Тодор Каблешков в София. Нови карти с търсене до номер на улица - Мокрище, Алеко Константиново, Капитан Димитриево, Радилово, Дебращица, Црънча, Паталеница.

Navikey

Navitel NM2

Navitel NM3

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Блоковете си ги има и не е нужно да се добавят. Търсят се като адрес. Ако някъде си забелязал пропуски сподели да ги добавя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Доста са ... Люлин 5 на пръв поглед ги няма 561 527 562 ... Не е в това проблема да ги добавиш, а в това че няма как да имам доверие в такава карта. С тея на Санде карам 5 години и рядко да не намери. Мислех ако Навител-а подържа ПОИ да ги конвертирам някак ма явно не. Как и да е .. благодаря за вниманието.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Конвертирай файла с блоковете в gpx формат и по постави за Навител в папка - NavitelContent/Waypoints.

За 7Ways пак в във gpx формат и се преименува на waypoints.gpx Поставя се в папка 7ways/userdata.

Липсващите блокове са добавени и ще са налични при следващата актуализация.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Актуализация Януари 2021 - Корекция на адреси в София и Пловдив, еднопосочни улици в Русе. Нови карти с търсене до име на улица - Богомилово, Ракитница, Калояновец, Хрищени, Тулово, Копринка. Нови карти с търсене до номер на улица - Ивайло, Сарая, Гелеменово, Априлци, Сбор, Енина, Йоглав, Умаревци, Ляхово, Братаница, Юнаците, Величково, Драгор.

Navikey

Navitel NM2

Navitel NM3

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеца по-късно...
публикувано (редактирано)

Актуализация Април 2021

Navitel NM2
Navitel NM3
Navikey

Редактирано от tigertron
Оправени грешни линкове (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеца по-късно...

Актуализация Юни 2021

Нови карти с търсене до номер на улица - Добровница, Пирдоп, в.з Фиш Фиш, в.з Изгрев гр. Балчик, Пищигово, Овчеполци, Рогачево, Равадиново, Зетьово, Сърнево, Мало Конаре. Корекция на еднoпосочни улици в Стара Загора и Пловдив

Navitel NM3

Navitel NM2

Navikey

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

А искам да те питам, не знам кой на какво ниво е и т.н., но няма ли начин да се изтеглят например Google Maps офлайн от телефон после да се извлече и да се конвертита някак. Само питам, от карти и мапс софтуер не вдявам, нивгаш не съм си играл, само питам и давам идеи ( без да съм сигурен дали са възможно ). Или ако не от Google Maps, то от igo например или някой друг офлайн навигатор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш в предвид да се конвертират гугълските карти да и да се ползват с друг софтуер за навигация, то това е невъзможно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, pcservizpld написа:

от igo например или някой друг офлайн навигатор.

Ако имаш карти от друга навигация - ползвай си ги със съответния софтуер. Не виждам каква е ползата от конвертиране.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А каква е причината да не си ползвате навигацията от гугъл през телефона? 

В смисъл,  тези които обсъждате имат ли някакви предимства,  защото аз лично от гугълската съм доволен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Причината е, че иска постоянна връзка с интернет. 

на 21.07.2021 г. в 17:44, bai_bradar написа:

Ако имаш в предвид да се конвертират гугълските карти да и да се ползват с друг софтуер за навигация, то това е невъзможно.

Всъщност, iGo го може - ползват се растерни карти, които са точно конвертирани изображения от Google Maps.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...