Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

А1 – 300 мбит договор - колко наистина получавате?

Featured Replies

То ясно, че навсякъде пише ДО, но реално и 1 мбит е до 300 мбит [emoji6] Общо взето със 100 mbit VDSL в Германия, имах подобна скорост като сегашната 300 mbit оптика, което ми звучи страшно нелогично.
Ба орактика е от 0 (нула) доста …
Имал! Преди време, на „квартална кабеларка” имах 75-80 Mbps при договор „до 20 Mbps”!
  • Автор
преди 49 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Вземи си един AC акцес пойнт/рутер и ще ги догониш тези скорости и безжично - на ONTто е ограничена, заради стандарта , който поддържа!

Благодаря, някакви препоръки за марка/модел?

преди 18 минути, 089dimi написа:

Благодаря, някакви препоръки за марка/модел?

Аз съм предубеден и може да не взимате под внимание предложението ми !

За моите нужди ползвам продукри на Микротик, като приятен модел за АП мога да посоча cAP AC ~ 130лв.

преди 3 часа, Димитър 59 написа:

Направи тест със speedtest.net да видиш дали ще ги стигнеш.

А най-добре е с приложението им за Windows.

Аз изполвам в офиса от 1 година оптика на булсат 100 мбпс и винаги съм достигал максимално 94 сваляне 92 качване не пада стабилно е .

Бахти скоростите. Аз на мобилния вдигам 90, а е скапан.

90 … какво? Километра, грама (домашна ракия), килобита в секунда …
преди 15 часа, Димитър 59 написа:

Отново бъркаш вътреншна скорост и скорост в WAN

преди 7 часа, jhoro написа:
преди 9 часа, Silvering написа:

90 … какво? Километра, грама (домашна ракия), килобита в секунда …

90 тъпи, жоровски шеги в час ;)

преди 8 часа, DarkEdge написа:
на 12.06.2020 г. в 19:31, Димитър 59 написа:

Отново бъркаш вътрешна скорост и скорост в WAN

Скоростта си е скорост - друг въпрос е, кое би я ограничило.

Затова написах

преди 23 часа, jhoro написа:

Здравината на „наденото въже“ е равна на здравината на най-слабата част!

Ако връзката „минава“ през рутер - да, но ако „бодне“ директно кабела, от доставчика, на компа ...

Пп. Сещам се един стар случай.
Ползвах ADSL и имах подобен проблем. Като типичен simple user (и мързел) - обадих се на поддръжката, и момчетата дойдоха. Смениха LAN кабела (комп - рутер), смениха кабела „рутер - суич“, смениха суича, и тръгнаха по телефонния кабел. Същия беше като правен по време на военни действия - с една камара снадки. Тук-там - минаха по всички и стигнаха до сградната касета. Накрая - не помня от кое - нещата се оправиха.
Извод - много неща могат да са причина!

преди 21 минути, jhoro написа:

Скоростта си е скорост - друг въпрос е, кое би я ограничило.

Май вече пишеш, колко да не зАспиш и да си писал нещо! Скоростта в жичната локалната мрежа е една, в безжичната локална мрежа е друга, а към доставчика/света е трета.
Кой я ограничава?
- доставчикът
- хардуер
- софтуер за сигурност (мрежови драйвъри)
- проблеми в tcp; http; https; doh...

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 39 минути, DarkEdge написа:

Май вече пишеш, колко да не зАспиш и да си писал нещо!

Щом съм писал - имал съм нЯщо Впредвид!

преди 39 минути, DarkEdge написа:

Скоростта в жичната локалната мрежа е една, в безжичната локална мрежа е друга, а към доставчика/света е трета.
Кой я ограничава?
- доставчикът
- хардуер
- софтуер за сигурност (мрежови драйвъри)
- проблеми в tcp; http; https; doh...

Разбира се - във всяка точка по веригата „потребител - информация“ скоростта може да е различна. Пиша „информация“, щото потребителя иска не просто „да гледа през прозореца (да влезе в мрежата)“, а да получи конкретна информация, разположена на конкретен сайт (място).

Може сайта да е „дърво“, сървъра - претоварен, междинните сървъри - също, доставчика да „му е стъпил на врата“, линията до дома да не е „чиста“, хардуера - да е кофти, софтуера - неадекватен ... Варианти много.
Може просто доставчика да е „минал тънко“ и вместо FTP - да е сложил UTP кабел.

• Автор

Благодаря за коментарите на всички. След подмяна на оптичния кабел, вече достигат 300 мбит-а по кабел.

За Access Point поръчах Unifi AC-Lite и NanoHD за да ги сравня и да видя кой ще бъде по-добре (като цяло нямам много устройства, които използва WiFi - 3-4 тел, 2 лаптоп-а и няколко принтера). Като получа резултати, ще добавя още инфо ;)

Колегата си реши проблема, та ще използвам темата за едно питане. Положението е следното. Получавам интернет по коаксиален кабел от А1 с план 75/45 Мбвс. Има модем Cisco EPC 3208 и рутер Linksys WRT54GL. Мрежовата карта на компютъра ми е RTL 8111F.  Има втори компютър, който е през една стая и ползва безжичен интернет с G стандарт USB адаптер. Мрежовата карта на втория компютър е Intel 82567LM. Скоростите са следните: директно свързване - 73 Мбвс. Свързване след рутера - 42 Мбвс. Безжична връзка на втория компютър - 13 Мбвс. Предполагам, че може да се увеличи интернет скоростта на втория компютър, ако е свързан с кабел. Разстоянието между рутера и мрежовата карта на втория компютър е около 8 метра, измерена с конец. Питането е какъв кабел да взема, ако може линк? Цена - десетина лева. След известно време и аз мисля да мина на план ТВ 200 + Нет 300 на А1 като ще е хубаво да може да се използва същия кабел и да не се купува друг. Чудя се и друго. Ако взема N рутер и N безжичен адаптер за втория компютър, ще има ли подобрение в скоростта? Благодаря.

преди 12 минути, ncl написа:

След известно време и аз мисля да мина на план ТВ 200 + Нет 300 на А1

Много ми е чудно , ако си обикновен домашен потребител , който ползва нета за фейс и сърф и тук там някой торент за къв чеп му е 300 мбпс ? за пред приятели ли ? аз на мене 100 мбпс ми е пре дори прекалено достатъчно , ако линията е стабилна . Идеални ми са и като цена и качество за къв чеп да давам 10 лв отгоре за 300 мбпс ? банкомат ли имаш у вас ? сървъри за иптв или за други дейности ли ?

преди 12 минути, adersa написа:

аз на мене

Тоя пак тръгна с мечкитъе мед да яде!!!
Хайде сега си представи, че закачиш 3-4 лаптопа и още толкова телефона, твоите келяви 100Mbps колко канал ще оставят за всяка машина? По 12-15Mbps

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 45 минути, DarkEdge написа:

Хайде сега си представи, че закачиш 3-4 лаптопа и още толкова телефона, твоите келяви 100Mbps колко канал ще оставят за всяка машина? По 12-15Mbps

Ами вкъщи всички ползваме WI FI  лаптопа не го използвам , а компа много рядко .И пак са си стабилни скоростите .

преди 1 час, ncl написа:

Колегата си реши проблема, та ще използвам темата за едно питане. Положението е следното. Получавам интернет по коаксиален кабел от А1 с план 75/45 Мбвс. Има модем Cisco EPC 3208 и рутер Linksys WRT54GL. Мрежовата карта на компютъра ми е RTL 8111F.  Има втори компютър, който е през една стая и ползва безжичен интернет с G стандарт USB адаптер. Мрежовата карта на втория компютър е Intel 82567LM. Скоростите са следните: директно свързване - 73 Мбвс. Свързване след рутера - 42 Мбвс. Безжична връзка на втория компютър - 13 Мбвс. Предполагам, че може да се увеличи интернет скоростта на втория компютър, ако е свързан с кабел. Разстоянието между рутера и мрежовата карта на втория компютър е около 8 метра, измерена с конец. Питането е какъв кабел да взема, ако може линк? Цена - десетина лева. След известно време и аз мисля да мина на план ТВ 200 + Нет 300 на А1 като ще е хубаво да може да се използва същия кабел и да не се купува друг. Чудя се и друго. Ако взема N рутер и N безжичен адаптер за втория компютър, ще има ли подобрение в скоростта? Благодаря.

Linksys WRT54GL Този рутер беше много хубав навремето докато нямаше n стандарт. За кабел е най добре да си купиш някой мерът в повече и сам да си го направиш, като си го положиш така, както на теб ти харесва.

Линк за кабел:   https://www.cablecommerce.bg/493a1ea.html

Рутерът вече кара 15-та година като досега не ме е предал, но вероятно скоро ще се наложи да го пенсионирам. Иначе не ми е по силите да си направя сам кабел. Полагането е лесно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.