Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма за wifi hotspot за windows 10

Featured Replies

Здравейте. Имам антена в кухнята с която хващам wifi от рутера, който също е в кухнята. Антената е свързана с кабел към компа който е в спалнята. Има ли начин да направя компа да излъчва hotspot wifi със собствена мрежа понеже искам да се конектвам с телефона от спалнята, понеже не хваща хубав сигнал от кухнята.

преди 1 минута, dream3dprint написа:

Имам антена в кухнята с която хващам wifi от рутера, който също е в кухнята. Антената е свързана с кабел към компа който е в спалнята.

890488.gif

Много странно решение. Защо просто не пуснеш един кабел от рутера до компютъра?...

Правилният начин за това, което искаш, е да сложиш още един рутер в спалнята, в ролята на репитер. Пускаш му кабел към компютъра, и си хващаш и Wi-FI с телефона.

Неправилният начин, щом си решил да се мъчиш :) , е програма от типа на Connectiffy. Ама предупреждавам, че последния път, като се наложи да я ползвам, беше доста бъгава.

преди 34 минути, dream3dprint написа:

Здравейте. Имам антена в кухнята с която хващам wifi от рутера, който също е в кухнята. Антената е свързана с кабел към компа който е в спалнята. Има ли начин да направя компа да излъчва hotspot wifi със собствена мрежа понеже искам да се конектвам с телефона от спалнята, понеже не хваща хубав сигнал от кухнята.

Тя програмата е лесна работа, обаче компютъра има ли с какво да предава?
Лично за мен много по-добър вариант е да си сложиш направо един рутер в стаята свързан за този в кухнята. Другия вариант е суич в кухнята и рутера в стаята.

• Автор

Направих го. В уин 10 имало опция mobile hotspot. Не знам как излъчва ...може би дъното има вградена антена, но работи. Другия вариант е да излъчва от Usb антената, която съм му сложил.

Ако обхватът е недостатъчен се монтира втори рутер или repeater. Няма друг вариант.

преди 7 минути, dream3dprint написа:

Направих го. В уин 10 имало опция mobile hotspot. Не знам как излъчва ...може би дъното има вградена антена, но работи. Другия вариант е да излъчва от Usb антената, която съм му сложил.

Антената, рутера, дъното - все едно съм на улицата, а не в технически форум.

Я вземи опиши и начертай топологията на мрежата си както трябва.

преди 33 минути, dream3dprint написа:

може би дъното има вградена антена, но работи. Другия вариант е да излъчва от Usb антената

От известно време се грижа за близък в апартамента му. Пуснах си интернет без рутер, просто кабелът влиза в лан картата.

По чиста случайност, като си пренесох един комп, всред кабелите попаднал wifi адаптер. С този адаптер, всъщност, направих опит да се закача на отворена мрежа. Кварталът е гъсто населен, присветкат ми минимум 30 точки. Но, уви, нямаше свободни и си заръчах кабел.

Каква бе изненадата ми, когато точно като вас, задействах хотспот, и това превърна мъничкия адаптер в устрoйство, което дава прилична връзка на телефони и други мобилни  устрийства, като ми влезнат на гости.

Така че едва ли е антенка, а най-вероятно адаптерът ви работи в двете посоки.  :clap:

преди 8 минути, plamen_petrov_80 написа:

Антената, рутера, дъното - все едно съм на улицата, а не в технически форум.

Я вземи опиши и начертай топологията на мрежата си както трябва.

Пламене, що направо не вземеш да излезеш на улицата?... :angry: 

Човекът вече си реши проблема, ти отсега нататък искаш топологии и чертежи. 

Със задаване на тъпи въпроси няма да си изградиш репутация на разбиращ във форума, не ти ли е ясно? 

преди 3 минути, RudeBoy написа:

Пламене, що направо не вземеш да излезеш на улицата?... :angry: 

Човекът вече си реши проблема, ти отсега нататък искаш топологии и чертежи. 

Със задаване на тъпи въпроси няма да си изградиш репутация на разбиращ във форума, не ти ли е ясно? 

Все тая, за мен има голям шанс той отново да получава сигнал от кухнята, което не е най-оптималното решение.

Всяка мрежа трябва да си има топология иначе става - еми както сега, може да работи ама никой не знае защо и до кога.

преди 4 часа, plamen_petrov_80 написа:

Всяка мрежа трябва да си има топология иначе става - еми както сега, може да работи ама никой не знае защо и до кога.

И какво предагаш? Да премести стационарния комютър някъде по твое усмотрение?
Авторът иска WiFi точка - създал си я е.
Гейм оувър!

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Работеше всичко, но след като рестнах компа нещо стана бъг и когато конектна тела към hotspot точката нета спира и на компа и на тела. А показва, че има мрежа и връзка. Направо ще се гръмна.

aa1.JPG

aa2.JPG

Пусни Network troubleshooter. Какво връща?

• Автор
преди 3 минути, DarkEdge написа:

Пусни Network troubleshooter. Какво връща?

zz1.JPG

Провери активно ли е споделянето на LAN мрежовата връзка:
66f75cbd-9cf3-4aed-be57-1a0e2d6d497b
Ако е ОК направи Reset на мрежовите настройки и рестартирай:
Start>Settings>Network & Internet>Network reset
рестарт

• Автор

zz2.JPG

писна ми...ще взема да пробвам с repeater. Явно чичко бил не си е свършил работата както трябва.

Моето включване е безполезно, по-скоро е от съпричастие. На мен за 2 месеца ми заби само веднъж. Имаше гръмотевична буря, извадих кабела от лан картата. Сетне ми се наложи да излезна, и на сутринта като свързах кабела, 2 та телефона, които ползваха споделения интернет, светеха като свързани, но не зареждаха страници. Спрях компютъра. Извадих USB адаптера. След 5 минути пуснах, свързах ги и се поправи както си беше.

Твоето май е различно, но не пречи да се опита.

Направих снимка как изглеждат свойствата на хотспота, дано има полза, де

klz1592584369l.png

Цитат

Позволи на други потребители на мрежата да се свързват през интернет еръзката на този компютър

И как се свързваш без отметка там?

Dark, aз именно поради това избягвам да се включвам. Идат ми твърде необясними тези пинизи. Много и с кеф чета, но не се обаждам, освен когато съм на 100 процента. Сега не съм и се опитвам да покажа как изглежда при мен.

Няма избрана опция за споделяне. Нито на лан, нито на wifi адаптера. Те са една под друга на снимката, специално пак ги погледнах и двете. Спрял съм данни на телефона. И той си се свързва като пич за част от секундата.

От друга страна сте ми 7-8 човека от форума, на които безусловно вярвам, защото сте доказани през годините. Знаеш, времето е велик съдник. Отпадат всякакви измислени личности, плоски тарикати, фалшиви герои. Остава само златото. И ти си ми от тази група, не си ме подвел нито веднъж. Затова стъпвам тихo, барем помогна с вестта, че хотспота работи безупречно без да съм избирал ръчно каквото и да е.

Всъщност важно е услугата Internet Connection Sharing да е стартирана.

Snap19.png

на 21.06.2020 г. в 2:16, Gregory House написа:

Байду уай фай хот спот !

Защо при положение, че Win 10  си има вградена функционалност?
Ако е за Win 7 - да. Инструментът на Baidu бива за създаване и управление на точка.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.