Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

PUSH POWER / PROTECT как се оправя на уредба Сони?

Featured Replies

преди 4 минути, lightshadowmaker написа:

Ако беше с транзистори, нямаше да мръдне. Откачи всички кабели към крайното стъпало. Ако Protect-а изчезне като надпис, значи е STK-то.

STK не са никак лоши крайни усилватели, не и хибридните ИС разбира се, слушал ли си STK 050, STK 070 проста схема много добро звучене. 

И колко струва ремонта на предполагаемия 90% дефект? За мен е откровен интерес. И позвоелете втори въпрос. Колко време отнема от момента на отвъртане на първия винт и финал - завъртане на същия?

• Автор

не съм казвал да слагам яки бушони, а същите просто за проба ,да не би да има нещо проводимо по тоя дебел слой прах.Не е невъзможно и това.

преди 1 минута, Profruit написа:

И колко струва ремонта на предполагаемия 90% дефект? За мен е откровен интерес. И позвоелете втори въпрос. Колко време отнема от момента на отвъртане на първия винт и финал - завъртане на същия?

Зависи от сервиза като цена и дали ИС ще я купи той или ще я закупи сервиза, но като приблизителна цена ще е 50лв ако всичко е от сервиза, ИС и работа. 

преди 3 минути, Profruit написа:

Между 30 и 50 е STK-то. Аз бих взел 30-40лв за работата. Първо защото трябва да се разглобява, второ защото не се разпоява толкова лесно заради многото крачета, трето STK-то може и трудно да се намери, предния път чаках доставка 10 дена. Зависи. И последно - ако не може да се намери точно това, трябва да се приспособи за друго.

преди 1 минута, gibson58 написа:

не съм казвал да слагам яки бушони, а същите просто за проба ,да не би да има нещо проводимо по тоя дебел слой прах.Не е невъзможно и това.

Ще пробиеш термичната защита на трансформатора, не че не може да бъде заобиколен след това, но... Този бушон е изгорял защото има голям товар поради късо на изхода на крайния чип. 

току-що, lightshadowmaker написа:

Между 30 и 50 в STK-то. Аз бих взел 30-40лв за работата. 

Отлично! Нека е по соломоновски - 35лв. А колко време? От момента на отвъртане на първия винт, оживяване и завъртане по обратния ред?

току-що, Profruit написа:

Отлично! Нека е по соломоновски - 35лв. А колко време? От момента на отвъртане на първия винт, оживяване и завъртане по обратния ред?

Ако имам STK-то налично за 1 час с две кафета е готова уредбата.

преди 2 минути, lightshadowmaker написа:

трето STK-то може и трудно да се намери, предния път чаках доставка 10 дена. Зависи. И последно - ако не може да се намери точно това, трябва да се приспособи за друго.

По схема са няколко аналога 402-xxx цената им варира според мощността. 

преди 2 минути, FusE написа:

По схема са няколко аналога 402-xxx цената им варира според мощността. 

Добре, радвам се.

преди 56 минути, lightshadowmaker написа:

Не знам защо толкова усилия ти коства. На тия дежурното и захраващото електрониката е отделно от крайното стъпало. Използват STK, за да пестят от елементен набор. Ремонтирал съм ги тия. Само като видиш Protect и ти става ясно, че STK-то е заминало в 90% от случаите.
Това за мен не е уредба. Да сложиш STK или TDA, значи не цениш качеството на звука. Освен това от туй STK да ми кажат как се вадят 150W - вадят се, ама друг път. 
Охлаждането му е лошо, защото е хибридна интегралка и накрая просто си изгаря ако го усилиш.

Protect-а е 90% STK. Крайното стъпало има едно захранване на 30 и няколко волта двуполярно, има няколко кондензатора и резистора и STK-то директно.
От електрониката отива кабелче на букса на платката на STK-то и оттам влиза сигнала директно в него. А на изходните крачета на STK-то са ти почти непосредствено тонколоните.

Почивен ден е и темата привлече интереса ми. Да споделя лично мнение не ме напряга особено, при желание за помощ. Но по ред на нещата.

Не притежавам въпросната уредба. За първи път я виждам и това отне време при разчитането на pdf-a. Не се занимавам с ремонти на битова техника, нерентабилно дело и загуба на време. Това обяснява, защо се намират подобни музикални центрове до кофите, в повечето случай изправни. Касети и оптични дискове отдавна лежат в музея. Доколкото разбирам си сервизен техник на подобни битови електроники. За мен си артефакт, защото твоята професия при мен лежи редом до Ленин.

STK 402- xxx е въпросния "хибрид" и на алиекспрес гравитира около 7$. Тези за 2.5$ ги пускам в графа китайско копие. 35лв делено на 1.73 = 20.23$ - 7$ = 13.23$. От 13.25$ вадиш още енергия за поялника, флюс, вентилация, осветление. Надявам се не си под наем и в този маниер до края. Чисти нека са 13$.

13$/час оценяваш своя труд. Съмнявам се, че един час ще е достатъчен за цялостен ремонт. Много даже се съмнявам.

Редакция:
Не правилно съм разбрал и се извинявам. Хибридът струва между 30-50лв, а труда 35лв. Две различни цени, които проспах под обща.
Това променя картината и тук гледам с положително око.

Големия въпрос е след като сте в квадрант B (самостоятелен) при 8ч работен ден колко ще заработите за деня. Това е риторичен въпрос и пряк отговор не очаквам. Едва ли идват на конвейер всеки ден гарантираните 8 изгорели хибрида.

Сега разбирате ли костването на моите усилия. В форум сме, а не на пазарлъци в вашето ателие.

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

преди 19 минути, Profruit написа:

Съмнявам се, че един час ще е достатъчен за цялостен ремонт.

Така е. В най-добрия случай ще ми трябва половин час. Освен това си имам работа, която да ми плаща сметките. Всичко странично е добре дошло, а пък обичам да си човъркам. Ако пък има допълнителни усложнения, си ги таксувам. Предния път за такава уредба взех 100лв за ремонт. Ако е сложно, просто обяснявам, че няма да стане бързо и поставям приоритет бързи неща, които мога да изчистя. Пазарна икономика.
Всъщност ти оценявам мнението и си прав. Днес правя 8 часа на работа, сменя някое STK и някоя букса на таблет с духалката и пей сърце.
Или ти си мислиш, че всеки който прави ремонти работи като фирма? Тъй като почна имам и диагностики за коли и правя електрониките по колите.
Bulgaria бате. Трябват кинти. Уча, за да печеля. Пробвам върху мои неща тестово и ако се получава както трябва влиза в продукция.
Знаеш ли кое е хубавото, когато правиш нещо, което дори те набутва понякога? Инвестиция се нарича. Хората започват да те знаят. Да говорят на познати. И те ти карат по нещо, което може да се окаже лесно за ремонт.

преди 19 минути, Profruit написа:

Това обяснява, защо се намират подобни музикални центрове до кофите, в повечето случай изправни.

Кажи ми къде са до кофите, лъсвам ги с парцала, отиват в продавалника със суперлативи в описанието и да припечеля някой лев.
Нямам претенции големи. Нищо нелегално няма да правя, така че няма проблем. Скраперите сме особена порода. :D 

преди 21 минути, Profruit написа:

STK 402- xxx е въпросния "хибрид" и на алиекспрес гравитира около 7$

Така е. По-евтино е. Но първо предпочитам доставчик, който може да ми гарантира някакво качество и да направя рекламация.
Второто е да ти го има налично в България също струва пари. 

преди 23 минути, Profruit написа:

13$/час оценяваш своя труд.

Като гледаш колко е средната заплата в България и ако я сложим 1000 нето, явно оценяват труда на хората средно на 19 долара на ден.
Така че 13х8=104. Значително по-добре е от 19.

преди 16 минути, lightshadowmaker написа:

Предния път за такава уредба взех 100лв за ремонт. 

В изправност уредба от този вид струва по малко от ремонта който си извършил :eek:

Кофите са навсякъде, но първо трябва да се научиш да виждаш, когато гледаш. Освен железни яйца добави и желязно дупе. Най-много ти трябва един куфар и силна вяра в себе си. Там ще си само ти. Успех ти желая и водопад от доволни клиенти.

преди 9 минути, FusE написа:

В изправност уредба от този вид струва по малко от ремонта който си извършил :eek:

Не е луд тоя, който...А уредбата струва втора ръка 300-400лв. Аз ти говоря за големите Сонита с гулемите тУнколони. Джангър да има.
Е ти една за 250 втора ръка - https://bazar.bg/obiava-25425063/uredba-soni
А аз да ти мязам на благотворителна организация???

преди 8 минути, Profruit написа:

Кофите са навсякъде, но първо трябва да се научиш да виждаш, когато гледаш. Освен железни яйца добави и желязно дупе. Най-много ти трябва един куфар и силна вяра в себе си. Там ще си само ти. Успех ти желая и водопад от доволни клиенти.

Освен да спретна един канал за търговия и да внасяме боклуци. Ай да ми ги пращаш, аз ще ги посрещам на митницата? И ти ще припечелиш.

В умните книжки ще прочетеш разликата между мечти и постигане на цели. Нямам телепорт - Чили е моят  свят

преди 1 минута, Profruit написа:

В умните книжки ще прочетеш разликата между мечти и постигане на цели. Нямам телепорт - Чили е моят  свят

А, Чили забрави. За Европа, Израел и Кипър няма проблем. И за Русия ще намеря човек. :lol6:

преди 16 минути, Profruit написа:

Нямам телепорт - Чили е моят  свят

Добре плащали на тия от минната индустрия. Виж, Чили и Аржентина винаги са ми били интересни, но и озадачителни. 

преди 1 час, lightshadowmaker написа:

А, Чили забрави. За Европа, Израел и Кипър няма проблем. И за Русия ще намеря човек. :lol6:

Добре плащали на тия от минната индустрия. Виж, Чили и Аржентина винаги са ми били интересни, но и озадачителни. 

Стига с офтопика, че темата заприлича на общи приказки! 

преди 5 часа, gibson58 написа:

Вариант ли е първо да изчистя прахта и да пробвам с нови бушони или така може и друго да изгори?

Пробвай, не ги слушай. Само че с 1.6А или най-много 2А и внимателно!

Сега надписът не излизал, но това с изгорели предпазители, да?

И откачи тонколоните, закачи някакви малки говорителчета ако имаш!

• 2 години по-късно...
на 30.06.2023 г. в 15:39, Marin vasilev написа:

Изписами протект на сони шеик 30 

Как може да се управи протект01 на сони шеик30

В сервиз ,вероятен проблем с крайното стъпало.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.