Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Охлаждане на усилвател

Featured Replies

Здравейте,колеги!Искам да ви попитам някой има ли си идея как да свържа едно китайско вентилаторче към усилвателя направо вътре да го шибна.Като включа усилватела да тръгват заедно иначе знам,че може с адаптер но все пак да видя какво ще стане. :)

JVC RX-508V

Каква е причината за прегряване че да бъде нужен вентилатор, вентилатор вътре ще внесе фонов шум и брум. 

• Автор
преди 2 минути, FusE написа:

Каква е причината за прегряване че да бъде нужен вентилатор, вентилатор вътре ще внесе фонов шум и брум. 

Ами няма проблем с прегряването,просто като се събираме с приятели като го пуснем от 12 на обяд караме до 12 на обяд другия ден и според мен е нормално да загрява слагам 2 вентилаторчета от горе на усилватела свързани с адаптер в контакта,но просто,ако няма да е проблем да сложа вътре в усилвателя бих искал да пробвам.

Колкото и да е странно, някои ресивъри си имат вграден нискошумящ вентилатор. Включително и моят. Досега не съм го чувал. Предполагам, че се включва само при яко напичане. Т.е. при продължително "волумето на мах".😀

spacer.png

преди 2 минути, ToXiCGamer написа:

Ами няма проблем с прегряването,просто като се събираме с приятели като го пуснем от 12 на обяд караме до 12 на обяд другия ден и според мен е нормално да загрява слагам 2 вентилаторчета от горе на усилватела свързани с адаптер в контакта,но просто,ако няма да е проблем да сложа вътре в усилвателя бих искал да пробвам.

Тонколоните ако са 8 Ома не би следвало да има проблем с охлаждането, също така ако не е чистен е задължително да се почисти радиатора, ако това не може да направите вие в серивиз срещу символична сума ще бъде свършено. Вентилатор ще се намери от къде да бъде захранен, питането е как същия ще бъде монтиран в усилвателя? Захранването на вентилатора трябва да бъде 9-12V.

преди 4 минути, Михайлов написа:

Колкото и да е странно, някои ресивъри си имат вграден нискошумящ вентилатор. Включително и моят. Досега не съм го чувал. Предполагам, че се включва само при яко напичане. Т.е. при продължително "волумето на мах".😀

В твоя случай вентилатора има управление и самостоятелно захрнаване, а в неговия ще трябва да вземе захранване от предусилвателанта част или крайно стъпало което гарантирано ще внесе фонов шум . 

До  автора на темата - на моята картинка се вижда как се разполага вентилаторче вътре в кутията. А захранването е като на компютърен вентилатор - от съответен слот на основната платка /т.е. от "дъното"/. Предполагам, че най-вероятно се захранва с изправено напрежение 5 волта. Може да е и по-високо.

• Автор
преди 3 минути, FusE написа:

Тонколоните ако са 8 Ома не би следвало да има проблем с охлаждането, също така ако не е чистен е задължително да се почисти радиатора, ако това не може да направите вие в серивиз срещу символична сума ще бъде свършено. Вентилатор ще се намери от къде да бъде захранен, питането е как същия ще бъде монтиран в усилвателя? Захранването на вентилатора трябва да бъде 9-12V.

Мм..не не е 9 или 12v мисля да не го барничкам щом ще има толкова проблеми и това е.Ще си слагам от горе двата вентилатора с адаптерите и това е.

преди 3 минути, ToXiCGamer написа:

Мм..не не е 9 или 12v мисля да не го барничкам щом ще има толкова проблеми и това е.Ще си слагам от горе двата вентилатора с адаптерите и това е.

Този усилвател е домашен и не е изчислен да свири на MAX часове, ако искате да озвучавате с висока мощност е нужен професионален усилвател. 

горките съседи
а после шъ викат че сичкуту сигън ут нашто маалъ дигат аларма

Според мен повечето домашни усилватели са така изчислени, че надуването на волумето повече от положение 2-3 часа на врътката е абсолютно безмислено. Най-малкото защото започват да кривят, започват едни ужасни нелинейни изкривявания и слушането на  музика се превръща в джангър и мъчение.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.