Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Получаване на свидетелство за управление на МПС

Featured Replies

Здравейте, пиша темата ( и се извинявам ако не е в правилния раздел, кофти ш**бан натоварен ден, с извинение), мотаят ме иструктори, бчк записвания и разни... Та след успешно проведен изпит по кормуване, вече дойде реда и да си получа свидетелството, само че... Като не знаеш реда и никой който има интерес не ти казва, си чупиш или по скоро блъскаш главата като мен. Днес минах БЧК след 2 седмици записване... както и да е, само че не знам от тук на сетне какво трябва, след вземане на документа, ги питах и ми казаха че ми трябва медицинско свидетество и копие от диплома и с тия документи отивам или в МВР или в КАТ ( тук моля кажете кое от двете е) не съм водач на автомобил така че не съм наясно, в МВР- то съм ходил само за подновяване на лична карта, така че не знам с какво точно се занимават двете организации, така де, това е от мен, мерси и с извинение за грубия правопис и резките думи.

Предполагам, че трябва да е в КАТ. Инструктора ти нищо ли не ти каза?

• Автор
преди 9 минути, ice_lion__01 написа:

Инструктора след като взех изпита нищо не е казвал и какво ли го вълнува де, като вземе парите вече не го касае като цяло

Във всяко едно районно управление на МВР се приемат документи за издаване на СУМПС, както и в КАТ!

Във всяко МВР си има стая с надпис КАТ. Там се плащат и глоби за нарушения по пътищата.

• Автор
преди 1 минута, A.com написа:

В секцията 'към заявлението се прилагат' на 3та точка, пише 'Копие на удостоверение за завършен курс по първа долекарска помощ при пътно-транспортни произшествия (ПТП) за водачи на МПС' това ще рече ксерос на документа от БЧК ли ? Аз точно не знам този документ за мен ли е оригинала или е за МвР, имате ли идея?

преди 2 часа, The Reaper написа:

В секцията 'към заявлението се прилагат' на 3та точка, пише 'Копие на удостоверение за завършен курс по първа долекарска помощ при пътно-транспортни произшествия (ПТП) за водачи на МПС' това ще рече ксерос на документа от БЧК ли ? Аз точно не знам този документ за мен ли е оригинала или е за МвР, имате ли идея?

Оригинала трябва да е за теб. На МВР за какво ще им е. :)

Правиш си копия на всички документи, които се изискват и заедно с оригиналите отиваш в КАТ. Там даваш каквото ти поискат.

Няма нужда от предположения - само в КАТ!
Във всяко едно районно управление на МВР се приемат документи за издаване на СУМПС, както и в КАТ!
Е не баш във всяко.
В нашата РДВР има само служба „Лични документи” и издават лични карти и пашапорти.
СУМПС - в КАТ, на друг адрес.
Пп. РУ на МВР е в РДВР, ама няма нищо общо.
  • Автор

Дам ами колеги, оправих се. В нашето МВР в Шумен не можело да се подават такива документи, казаха че не се занимават с такира неща. С малко късмет и доста бързане стана работата, разбира се плаща се поредната такса и се чака. Тъй че мерси на отзовалите се,  лек и спокоен ден от мен.

Дам ами колеги, оправих се. В нашето МВР в Шумен …

Ако беше казал отначало - за къде става дума - щях да ти кажа, че КАТ-Шумен (по пътя за гробищата) няма общо с ОД на МВР на центъра (ул. „Сан Стефано” 2).

• Автор
преди 7 минути, jhoro написа:

Ако беше казал отначало - за къде става дума - щях да ти кажа, че КАТ-Шумен (по пътя за гробищата) няма общо с ОД на МВР на центъра (ул. „Сан Стефано” 2).

Градски ли си ми колега хех е нищо, важното е че стана работата и занапред ще знам.

Градски ли си ми колега хех е нищо, важното е че стана работата и занапред ще знам.
Не, ама съм работил и живял в Шумен. Павел и синове …
  • Автор
току-що, jhoro написа:
преди 3 часа, The Reaper написа:

Не, ама съм работил и живял в Шумен. Павел и синове …

Ясно, значи от там знаеш, ами нищо по добре научил късно отколкот изобще не научил

Ясно, значи от там знаеш, ами нищо по добре научил късно отколкот изобще не научил
Изобщо не е късно - ти в момента започваш! За следващия път - смяна на книжка, регистрация на МПС … ще знаеш!
Лек път и карай внимателно!

• Автор
преди 7 минути, jhoro написа:

Изобщо не е късно - ти в момента започваш! За следващия път - смяна на книжка, регистрация на МПС … ще знаеш!
Лек път и карай внимателно!

Мерси всичко добро и подобно от мен!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.