Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рутерът не свързва устройствата с интернет или с конкретен сайт

Featured Replies

преди 6 минути, Win98 написа:

Така, направих ресет, но няма промяна - телефоните си работят без проблем, лаптопът отваря няколко сайта както безжично, така и по кабел, телевизорът не иска да се свърже нито по wifi, нито по кабел.

Интернет връзката от доставчика е следната - оптичен кабел до стаята, конвертор, лан кабел от конвертора до рутера, като последният е свързан с лан кабел с принтер, всичко друго е безжично.

Пак ти казвам, дай ми дистанционен достъп и ще ти кажа какво му е :)

А ти сигурен ли си че мобилните ти телефони не въртят трафик през мобилният си интернет а не през Wifi : )

• Отговори 73
  • Прегледи 10,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 11 минути, Taner Rasim написа:

Пак ти казвам, дай ми дистанционен достъп и ще ти кажа какво му е :)

В момента не е удобно, защото и други хора използват връзката, като вършат служебна работа (видеоразговори) и не мога да рискувам да останат без интернет. ИНаче мога да изпращам скрийншоти на контролния панел на рутера, за да се види дали дали е наяве проблемът. А защо телефоните работят безпроблемно със всякакви сайтове, а лаптопът и телевизорът не? Да не би рутерът да им е вкарал MAC, IP адресите в някакъв цикъл и да дава грешки?

Да, телефоните са с изключени мобилни данни и нямат никакъв проблем с wifi връзката.

Грешката, която получавам при лаптопа от сайтовете е -  net::ERR_CONNECTION_TIMED_OUT

Пак ти казвам, дай ми дистанционен достъп и ще ти кажа какво му е [emoji4]

А ти сигурен ли си че мобилните ти телефони не въртят трафик през мобилният си интернет а не през Wifi : )

Достъп … до кое искаш?
Ами ако нв се получи връзката - нали пак ще в през мрежата.

Пп.
Преди време - в темата https://www.kaldata.com/forums/topic/294523-странен-проблем-с-wifi/
- пак говореше наизуст.
преди 17 минути, jhoro написа:

Достъп … до кое искаш?

Пп.
Преди време - в темата https://www.kaldata.com/forums/topic/294523-странен-проблем-с-wifi/
- пак говореше наизуст.

Как на изуст бе искам достъп.

В хелп деск, сървис деск, в системна администрация няма на изуст, в основата е дистанционния достъп!

Съжалявам ама нямам манталитета да давам инструкции на бебета!

Или да следвам манталитета на съфорумниците да се лигавим и да гледаме на боб...

Аз искам  по същество!

Времето е ценно, преди да ме критикувате си спомнете че това е професионален опит и се споделя с вас безвъзмездно.

Не че нещо ама като си по-добър от мен и не харесваш подхода ми, хайде ти му открий проблема!

Съветвам всеки от вас да посети чужди английски форуми да видите какво е нивото, там е само по същество!

Към автора, когато има възможност  да ми осигури достъп, или да изчака някой друг да му отгатне проблема : )

преди 28 минути, jhoro написа:

Достъп … до кое искаш?

Пп.
- пак говореше наизуст.

Специално темата, която цитираш, сам си си отговорил на въпроса, не знам какво си очаквал от мен.

Как на изуст бе искам достъп.
В хелп деск, сървис деск, в системна администрация няма на изуст, в основата е дистанционния достъп!
Съжалявам ама нямам манталитета да давам инструкции на бебета!
Или да следвам манталитета на съфорумниците да се лигавим и да гледаме на боб...
Аз искам  по същество!
Времето е ценно, преди да ме критикувате си спомнете че това е професионален опит и се споделя с вас безвъзмездно.
Не че нещо ама като си по-добър от мен и не харесваш подхода ми, хайде ти му открий проблема!
Съветвам всеки от вас да посети чужди английски форуми да видите какво е нивото, там е само по същество.
Към автора, когато има възможност  да ми осигури достъп, или да изчака някой друг да му отгатне проблема : )

Ти пък, веднага подскочи!
Въпроса беше - щом не може да достъпи мрежата от компа, жично или бежично - как ще стане отдалечения достъп? Освен да се свържеш с телефоните.

За другата тема си беше закачка. Припомни си, какъв съвет даде там.
преди 3 минути, jhoro написа:

Ти пък, веднага подскочи!
Въпроса беше - щом не може да достъпи мрежата от компа, жично или бежично - как ще стане отдалечения достъп? Освен да се свържеш с телефоните.

За другата тема си беше закачка. Припомни си, какъв съвет даде там.

Това не е сигурно, трябва да се провери до къде и как има достъп инсъответно защо.

Начинът за достъп е един, мобилен нет с хотспот .

Грешката, която получавам при лаптопа от сайтовете е -  net::ERR_CONNECTION_TIMED_OUT
За тази грешка - виж какво пишат хората https://gamesqa.ru/internet/err_connection_timed_out-7000/
Дано се оправяш с руския.

Сори и на двамата, но пиша от телефона и до преди малко даже бях на работа. Затова нямах време за дълги разговори.

Това не е сигурно, трябва да се провери до къде и как има достъп инсъответно защо.
Начинът за достъп е един, мобилен нет с хотспот .

Връзката за отдалечен достъп я виждам по два начина:
1. През оптиката -> рутера -> телефон …
Обаче после е дърво. Не може телефона хем да „взима” по WiFi, хем да „раздава”!

2. Тетъринг. Мобилната мрежа -> телефона -> WiFi -> лаптопа.
Обачв … това е България. Връзка ще стане, ама скоростта ще е …
Досега (на Теленор) съм стигал до 5-6 Mbps down и 17-18 Mbps up!

Само за протокола.
Пп. В страницата (линка от предишния пост) говорят за хардуерни проблеми. Как ще ги решиш отдалеч?

Така по въпроса!

При извършената проверка,  лаптопът проблем с мрежата няма!
Мрежата и рутерът са окей и доставчика е окей!
Телефоните имат достъп до всякъде а лаптопа четете по надолу!

Оказа се че сайтовете, до които няма достъп потребителя, то те са с остарели преки пътища и съответно са с HTTP!
Тези сайтове отдавна са си спрели порт 80, не ползват и http - https редирект!
При добавяне само на "s" към http реши всичките  проблеми на лаптопа!

Та за телевизора!

Получава си IP, но не преминава  проверката за интернет свързаност!
И на 2.4 и на 5 и във всички режими и стандарти!
Ако му пуснеш мобилен нет от телефон, преминава проверката!
Ако му пуснеш от Tplink Archer C6, получава IPV4 с правилни параметри но не преминава проверката, както на 2.4, 5, така и на етернет!
За мен това е някаква несъвместимост на Телевизора с този рутер, някакъв бъг!
До колкото разбрах ту работи ту неработи чека за интернет на този самсунг!
Не знам какво го причинява!

Помолих потребителя да върже стария си рутер след новият си рутер, и да пробва да върже телевизора си!

При справка за подобен проблем на самсунг телевизори излиза че е познат проблем !

За мен проблемът не е мрежови!

Проблемът е хардуерна или софтуерна несъвместимост, или бъг при съвместимостите!

Нека потребителя даде обратна връзка с по стар рутер как е!

Телевизорът е на 7 години, рутерът е от скорошните модели!

По метода на изключване ако със старият рутер всичко тръгне нормално, ясен е проблемът :)

Успех!

• Автор

Здравейте,
Първо, искам да изкажа своите благодарности към всички, които се включиха в темата, за да ми помогнат, както и специални такива към @Taner Rasim ,който снощи отдели голяма част от времето си за решаването на моите проблеми. Само мога да се радвам, че има хора като него в този много полезен форум 🙂. Второ,  както вече сте разбрали от горния пост, лаптопът вече отваря всички сайтове, които искам. Решението на проблема с него беше нещо, което на пръв поглед ти убягва и го откриваш, след като прекараш дълго време в търсене на причината, докато не ти изникне пред очите. Поне за мен беше така, защото това щеше да е последното нещо, което щях да забележа 😀. А сега относно телевизора - снощи се установи, че явно има несъвместимост между него и по-новият модел рутер. Смятам, че това е най-вероятната хипотеза, защото доста пъти връщах фабричните настройки, както и мрежовите такива, и ефект нямаше. Наскоро получи и ъпдейт на фърмуера, за който в интернет се намира доста информация, че има бъгове и може би именно той е причината за това, тъй като преди него не съм изпитвал проблеми със свързването към мрежата. След като се ъпдейтна, имаше интернет известно време, след това се успяваше да се свърже и пуснах тема във форума.
Та, сутринта реших на шега да опитам да се свържа към рутера, без да променям нищо от снощи... и се свърза и цял ден има интернет 😀. По-късно през деня направих така, както ме посъветва @Taner Rasim  - да го свържа към стария си рутер, който от своя страна е свързан с Archer-а чрез LAN кабел. Отново успешно телевизорът се свърза с интернет както безжично, така и по кабел. Именно тези свързвания тип "днес ще се свържа, утре няма" ме карат да мисля, че има проблем с ъпдейта на телевизора или е хардуерна несъвместимост с Archer-а, като последното се надявам да съм го избегнал чрез свързването на ТВ със стария рутер (не е много рационално и естетически издържано, но по-важно е, че работи).

Отново искам да благодаря на всички, които писаха в темата и на @Taner Rasim, че не се отказа от този казус 🙂. Надявам се темата да бъде полезна за някого, ако се срещне спънки, подобни на моите. И дано повече не се налага да пиша тук за продължаващи проблеми.

Хайде сега, провери арчъра ти коя хардуерна версия е.

После провери имали официално компилиран и тестван OpenWrt и DDWRT.

Ако да смело флашвай с OpenWRT, и виж как ще е телевизора ти с опенврт на арчъра.

Ако няма ефект връщаш се на стоковия тплинк фърмуер и преминаваш на ddwrt проучи тази възможност ; )

• Автор

Засега ще го оставя, а когато имам повече свободно време може би ще задълбая в тази област

Мисля си само ...
Дали проблема е в ЦЕЛИЯ телевизор или само в WiFi модула?
Дали ако връзката е по LAN - пак ще има проблем?

Само разсъждавам, защото тези телевизори са ми извън обхват на интерес.
Имам подобен (друга марка), работи си всичко и ... не задавам въпроси.

• Автор
Мисля си само ...
Дали проблема е в ЦЕЛИЯ телевизор или само в WiFi модула?
Дали ако връзката е по LAN - пак ще има проблем?
Само разсъждавам, защото тези телевизори са ми извън обхват на интерес.
Имам подобен (друга марка), работи си всичко и ... не задавам въпроси.
Проблемът с интернета на ТВ се проявяваше и по кабел, така че като че ли проблемът е в настоящият софтуер на телевизора.

Изпратено от моят Nokia 7 plus с помощта на Tapatalk

на 1.08.2020 г. в 19:52, Win98 написа:

Първо, искам да изкажа своите благодарности към всички, които се включиха в темата, за да ми помогнат, както и специални такива към @Taner Rasim ,който снощи отдели голяма част от времето си за решаването на моите проблеми. Само мога да се радвам, че има хора като него в този много полезен форум

От цялото словоизлияние не стана ясно какъв е бил проблемът на лаптопа! Та да е полезно и на други с такъв проблем...
@Taner Rasim, и той мълчи кат' комуниз...

• Автор

Така по въпроса!
Тези сайтове отдавна са си спрели порт 80, не ползват и http - https редирект!
При добавяне само на "s" към http реши всичките  проблеми на лаптопа!
br

Изпратено от моят Nokia 7 plus с помощта на Tapatalk

преди 19 минути, DarkEdge написа:

От цялото словоизлияние не стана ясно какъв е бил проблемът на лаптопа! Та да е полезно и на други с такъв проблем...
@Taner Rasim, и той мълчи кат' комуниз...

В лаптопа нямаше проблем

Скоро подписвам следващият си  трудов договор този път постоянен, и няма да виждаш  дълго , как се изрази "мълчащият като комуниз" 

Мисля че е липса на самоуважение ако някой се повтаря и потретва.

За това ме мързи да се повторя и потретя.

Прочети поста ми от онази нощ и мисля че ще получиш отговора, който търсиш : )

преди 1 час, Taner Rasim написа:

В лаптопа нямаше проблем
Скоро подписвам следващият си  трудов договор този път постоянен, и няма да виждаш  дълго , как се изрази "мълчащият като комуниз" 
Прочети поста ми от онази нощ и мисля че ще получиш отговора, който търсиш : )

Пич - четох ти поста (доста бавно и внимателно) и казвам само- ЕВАЛА!

Ма нидей са държа, куту ущипана мума!!!
Това е форум. Този форум. Тука е така.
Затова - свиквай! Ако искаш, де!

Ще се радвам - ако се включваш, ама ... няма да заплача - ако те няма!
The choice is your!

преди 1 час, Taner Rasim написа:

'ми, можеш да си цитираш поста, Не е необходимо да се повтаряш(потретваш). Та кьоравите кат' мен да видят.
ПП Успех на новата работа!

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

току-що, DarkEdge написа:

Та кьоравите кат' мен да видят.

С нещо да помогна?
Очила, лупа, микроскоп ...???
Жестомимичен превод в ефир.  😴

Или няк'ъф концентратор. Ама, я по-добре не се подлагай... ;) 

преди 5 минути, DarkEdge написа:

Или няк'ъф концентратор. Ама, я по-добре не се подлагай... ;) 

Само кажи какво - на среща към!

Spoiler

С една мацка!

току-що, jhoro написа:

на среща към!

С товарния влак на гара Горна Оряховица?

преди 1 минута, DarkEdge написа:

С товарния влак на гара Горна Оряховица?

Тц - с пътнишкия!

„Койт' ша сляа - да сляа! Има куля за Ляскувец!“

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.