Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

Какво е това лечение


Препоръчан отговор

 

преди 14 минути, barbuncela написа:

Тъжно, това са български лекари...А тоя главния на великотърновската болница, щал да го съди бащата за уронване на авторитет... После ревете, че ви бият...ами ще ви бият...все повече и повече... Като си спомня каква епикриза бяха побликували сутринта...не помня къде , ама я копнах:

03-1_628809352113643978_g_big.thumb.jpg.7f98da24a1e87366475a10610c91dad8.jpg

То и кретен ще разбере, че няма нищо общо с ковид...И като се сетя как си отидоха и татко и майка...и двамата в ГОЛЕМИЯ "Пирогов" майка даже без епикриза...Искам да си купя "Калашников" колкото и тъпо да ви звучи!

 

116898845_614493166112417_2940843856673342584_n.jpg.343176e6b45123c333f7b31392ae3ee8.jpg

Като някой, който не е приемал лекарство от операция преди 16 години (взех 2 аулина за счупена ръка, без да дам да я гипсират), излишно е да обяснявам, че тези лекарства дори не съм ги чувал. Някой знае ли за какво са? Това е лечението на 19-годишното момче от Велико Търново, нарочено, че уж умряло от коронавируса. Темата за вируса е друга, тук искам само информация за какво служат тези лекарства, защото дори не съм и подозирал, че е възможен такъв дълъг списък и не знам с лопата ли са му ги вкарвали в устата:

 1. Метамизол
 2. Парацетамол
 3. Роактемра
 4. Езомепразол
 5. Квамател
 6. Азитрокс
 7. Флексид
 8. Меропенем
 9. Меропе
 10. Сумамез
 11. Ванкоцин
 12. Хепарин
 13. Фраксипарин
 14. Клексан
 15. Ентерол
 16. Хлофазолин
 17. Дифлозан
 18. Бромкексин
 19. Карзил
 20. Трансметил
 21. Фурозер
 22. Деган
 23. Метилпреднизолон
 24. Дексаметазон
 25. Калциум глюконици
 26. Сомазина
 27. Мидазолам
 28. Албунорм
 29. Серум глюкозе
 30. Нутрифлекс омега плюс
 31. Стерофундин
 32. Натр.хлорид
 33. Кабивен перифал
 34. Витамин С
 35. Хлорквин фосфат
 36. Синкванон

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не са му ги давали или поне не повечето. Важното е било да вземат парите от позлатената клинична пътека. Резултата не е важен. Такива са лекарите в днешно време.

Изобщо не е имал никакъв ковид ама нали всички ги минават по (к)Аналният ред няма значение кой какъв е. Всички са коронивируси и толкова. Всички други вируси и болести изведнъж изчезнаха. То не мирише, то ВУНИ на лекарска алчност и очевидно некомпетентност. Че и ще го седят на всичкото отгоре. Поне да се извинят публично от срам...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А от бащата са искали да подпише една камара документи със задна дата, как е лекуван, че е информиран и че дава разрешението си. Защото и сина му е пълнолетен, но или е отказал да даде разрешение или всичко е постфактум.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Метамизол е вид аналгин ама много силен, парацетамол също.
Роактемра  - Лекарство намаляващо/облекчаващо възпаленията на организма
Езомепразол - Медикамент за лечения на възпаления на стомаха, язви и случаи на ужасно много киселини.
Квамател - Същото като Езомепразол
Азитрокс - Лечение на инфекции на дихателните пътища
Флексид - Антибиотик срещу силни инфекции
Меропенем  - Антибиотик основно срещу белодробни инфекции
Меропе - Мога да предположа че е същото като горното заради подобното име но доста по силно.
Сумамез - Широкоспектърен антибиотик. Антибиотичен азалид, представител на нова подгрупа макролидни антибиотици. Когато се създадат високи концентрации във фокуса на възпалението, той има бактерициден ефект.
Ванкоцин - Още един антибиотикл срещу силни бактериални инфекции.
Хепарин - Медикамент предовратяващ запушването на кръвоносни съдове със съсиреци (Тромбоза).
Фраксипарин - За забавяне на образуването на кръвни съсиреци.
Клексан - Още един медакамент за забавяне образуването на съсерице в кръвоносните съдове.
Ентерол - Лекарство срещу диария(предполагам в случай на реакция на някое от другите лекарства).
Хлофазолин  - За понижаване на високото кръвно налягане, забавяне на сърдечния ритъм и разширяване на кръвоносните съдове.
Дифлозан - се предписва на пациенти със злокачествени тумори, поради предразположение към такива патологии поради лъчева терапия или цитотоксична химиотерапия. Също е определени случаи помага на хора с понижена имунна защита.
Бромкексин - Медикамент предизвикващ почистването на белите дробове и дихателните пътища(Накратко - Предизвиква храчене)
Карзил - Срещу Възпаления на черния дроб ил иза стимулиране възстановяване на чернодробните клетки и/или опазването им.
Трансметил  - В черния дроб адеметионин поддържа механизмите, предотвратяващи появата на интрахепатална холестазата (задържане на жлъчен сок в черния дроб). При чернодробна цироза е установено значително понижение на адеметионина в черния дроб, което от своя страна крие риск от появата на жлъчен застой. Прилагането на адеметионин при пациенти с цироза води до възстановяване на неговото количество и съответно предотвратява застоя на жлъчка (жлъчен сок).
Фурозер - се използва за отстраняване на излишното количество течности, натрупани в организма (отоци). Те могат да бъдат причинени от сърдечни, бъбречни или чернодробни проблеми, натрупване на калций в организма или при лечение на отравяния.
Деган - За предотвратяване на гадене в следствие на химиотарапия и други видове лечения.
Метилпреднизолон -

Spoiler

Хормонални заболявалия: напр., ако надбъбречните жлези не работят правилно по някаква причина и организмът не произвежда достатъчно количество собствени хормони; при определен вид недостатъчност на кръвообръщението (шок при надбъбречна недостатъчност или шок, неподатлив на стандартно лечение, при който може да има недостатъчност само на кората на надбъбреците); при пациенти, на които им предстои операция, имат тежка травма или друго заболяване, съчетано с нарушена функция на надбъбречните жлези; при хиперкалциемия (повишени нива на калций в кръвта) при раково болни; при негноен тиреоидит (определен вид възпаление на щитовидната жлеза); при вродено прекомерно разрастване на надбъбречннте жлези.
Ревматични заболявалия: ревматоиден артрит (автоимунно заболяване, протичащо с възпаление, засягащо ставите и/или други части на тялото при възрастни и деца); остър и подостьр бурсит (възпаление на околоставна торбичка); остър неспецифичен тендосиновит (възпаление на влагалището на мускулно сухожилие); остър подагрозен артрит (възпаление на става при подагра), посттравматичен остеоартрит (възпаление на става след травма); анкилозиращ спондилит (когато ставните връзки на гръбнака и таза се вкостяват и срастват помежду си); синовит при остеоартрит (възпаление на вътреставната лигавица); епикондилит (възпаление на крайната част на някои кости или на сухожилията, захванати за тях); псориатичен артрит (ставно възпаление при псориазис)
Колагенози (заболявания на съединителната тъкан): системен лупус еритематодес (автоимунно заболяване, характеризиращо се с обрив, придружен от повишена температура, артрит, възпаление на кръвоносните съдове, бъбречни нарушения и нарушения, засягащи мозъка), дерматомиозит или полимиозит (възпаление на мускулите); полиартериитис нодоза или синдром на Гудпасчър (други заболявалия на съединителната тъкан); остър ревматичен кардит (засягане на сърдечния мускул при ревматизъм).
Кожни заболявания: пемфигус (поява на мехури по кожата); други кожни заболявалия: синдром на Стивънс-Джонсън (тежко заболяване, съпроводено с образуване на мехури по кожата, устата, очите и половите органи); ексфолиативен дерматит; тежка форма на псориазис; тежка форма на себореен дерматит; булозен херпетиформен дерматит (заболяване, характеризиращо се със симетрично разположени по тялото обриви и силен сърбеж), гъбични инфекции.
Алергични състояния: неповлияващи се от друго лечение заболявания като: бронхиална астма; тежки форми на сенна хрема и други алергии, придружени с хрема; контактен дерматит (кожна алергия, дължаща се на контакт с някои вещества); атопичен дерматит (характеризира се със суха сърбяща кожа й обриви по лицето, шията и сгъвките на ръцете и краката); серумна болест (алергия 'към ваксини, произведени от животински серум); алергия към лекарства; оток на Квинке (оток на ларинкса); обриви при кръвопреливане, анафилаксия.
Очни заболявания: ирит или иридоциклит (възпаление на предната част на окото); заден увеит (възпаление на задната част на окото); оптичен неврит (възпаление на очния нерв); възпаление на предния очен сегмент; алергичен конюнктивит или други алергични промени (язви по корнеалния ръб); други очни заболявания (херпес зостер офталмикус, хориоретинит, кератит, офталмия симпатика).
Белодробни заболявания: белодробна саркоидоза (възпаление на тъканите и лимфните възли на белите дробове); туберкулоза, която прогресира бързо или се е разпространила към други части на белия дроб (метилпреднизолон се използва едновременно с антитуберкулознн средства); възпаление, предизвикано от аспирация на стомашно съдържимо или повръщано в белите дробове при безсъзнание (аспирационен пневмонит); умерена до тежка пневмония, причинена от пневмоцистис каринии, при пациенти със СПИН (като добавъчна терапия) и други белодробни заболявания (берилиоза, синдром на Льофлер, обострена хронична обструктивна белодробна болест).
Заболявания на кръвта: идиопатична тромбоцитопенична пурпура при възрастни (повишена склонност към кръвонасядане и кървене поради нисък брой на кръвните клетки, които участват в кръвосъсирването); вторична тромбоцитопенична пурпура (нисък брой на кръвните клетки, които участват в кръвосъсирването); автоимунна хемолитична анемия (когато имунната система атакува собствените си еритроцити) и други анемии.
Злокачествени заболявания: левкемии при възрастни и деца (прекомерно образуване на бели кръвни клетки в костния мозък), рак на лимфната система, който обикновено засяга лимфните възли и далака; подобряване на качеството на живот при пациенти с рак в краен стадий.
Заболявания на храносмилателната система: улцерозен колит (възпаление и разязвяване на дебелото черво); регионален ентерит (болест на Крон - възпаление на различни части на червата).
Оточни състояния: при нефрозен синдром (заболяване на бъбреците) - за увеличаване отделянето на урина.
Неврологични заболявания - множествена склероза; мозъчен оток, предизвикан от тумор или от хирургично или лъчелечение; остра гръбначно-мозъчна травма.
Други състояния: профилактика на гаденето и повръщането при лечение на злокачествени заболявания; при трансплантация на органи - за предотвратяване на отхвърлянето им от организма; туберкулозен менингит; трихинелоза със засягане на нервната система или миокарда.

Дексаметазон

Spoiler

 

- Лекарството има противовъзпалителни, обезболяващи и противоалергични ефекти и потиска имунната система.

Дексаметазон Крка се препоръчва за лечение на ревматични и автоимунни заболявания (например системен лупус еритематодес, ревматоиден артрит, ювенилен идиопатичен артрит, полиартсриитис нодоза), заболявания на дихателните пътища (например бронхиална астма, круп), на кожата (например еритродермия, пемфигус вулгарис), туберкулозен менингит - само в комбинация с противоинфекциозна терапия, заболявания на кръвта (например идиопатична тромбоцитопенична пурпура при възрастни), мозъчен оток, симптоматична множествена миелома, остра лимфобластна левкемия, болест на Ходжкин и неходжкинов лимфом в комбинация с други лекарства, палиативно лечение на злокачествени заболявания, профилактика и лечение на гадене и повръщане, причинени от химиотерапия и профилактика и лечение на повръщане след операция, в рамките на ангиеметично лечение.

 


Калциум глюконици - Глюкоза
Сомазина

Spoiler

- Сомазина съдържа активно вещество ситиколин в концентрация 100 mg/ml.
Активното вещество ситиколин стимулира биосинтеза на структурните фосфолипиди на мембраната на неврона. Посредством това действие, подобрява функцията на механизмите на мембраната, както и функционирането на помпите на йонната обмяна и рецепторите, въведени в нея, чието модулиране е крайно необходимо за правилното предаване на импулси по невроните.
Благодарение на своето стабилизиращо действие върху мембраната, Сомазина притежава свойства, които благоприятстват обратното всмукване на мозъчния отток.
Ситиколин предпазва енергетичния резерв на неврона, задържа апоптозата (програмирана клетъчна смърт) и стимулира синтезата на ацетилхолин.

Мидазолам - Хапче за сън
Албунорм - Продуктът се прилага за възстановяване и поддържане на обема на циркулиращата кръв при пациенти с обемен дефицит.
Серум глюкозе - Глюкоза
Нутрифлекс омега плюс  - Подпомага организма повреме на парентерално хранане(хранене на системи).
Стерофундин - Най общо казано - Това замества пиенето на вода когато не сме в състояние да поемаме течности.
Натр.хлорид - Същото като горното
Кабивен перифал - Глюкоза, аминокиселини и Електролити, мастна емулсия.
Хлорквин фосфат - За предотвратяване на повторни и/или нови инфекции.
Синкванон - Пробиотик.

Парацетамол и Витамин С всички знаем какво са.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Най общо казано ако са му дали всичко това наистина, направо са го отровили.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 7.08.2020 г. в 0:44, Bubbles написа:

Най общо казано ако са му дали всичко това наистина, направо са го отровили.

Лекарствата са много, като видове, но малко, като количества/ дози, предвид, че и лечението е било близо три седмици. А както се вижда от анамнезата, яввно две седмици на самолечение е карал човека. В кратце - продължавайте да считате ковида за лека настинка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, insec написа:

продължавайте да считате ковида за лека настинка

Това не е въпрос на считане, а на научна класификация. Стига вече с тези офтопици, образовайте се!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване