Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Автоматик - първи автомобил

Featured Replies

Здравейте! Нов шофьор съм и обмислям закупуване на втора ръка малък автомобил (автоматик) до 6000 лв за градско ползване. 

Не съм компетентен по отношение на модели, и бих се радвал ако споделите с кратък и ясен коментар без навлизане в спорове  към кой/кои модели конкретно да се насоча. 

Благодаря. 

За първи автомобил бюджета ти е дори голям. 

Аз първия си автомобил да си призная го чукнах тук таме, ако можех да се върна щях да почна с нещо по евтино, но щом имаш средства и това искаш...

И второ: бих си взел джип за първи автомобил, шанса за щети по твоя автомобил е по-малък.

Аз бих предложил щом искаш да е малък: Нисан микра за тези пари - здрава машина.

Мерцедес Б класа. Също са здрави и влизат в твоя бюджет. 

Един съвет - вземи си бензин и си спести много ядове! Изобщо не гледай дизел! 

Аз бих стоял далеч от Фиат и алфа ромео!

Влез в сайт за продажба на коли, сложи на търсачката автоматик, цена от 4000 до 6000лв, бензин и година от над 2008 и избирай. Ако нещо си харесаш по-добре да дадеш обявата тук и така хората да те посъветват. Коли много и всяка е различна... Съвет така трудно се дава.

П.С: Аз моята си я докарах от Германия, по-точно човек който се занимава с това ми я докара. От тук е рисковано понеже много автокъщи купуват пълни трошки на много ниски цени, стягат ги колкото да ги продадат и после собственика си пати. Има и читави, но е на късмет и късмета много често не е при купувача. Ако имаш такъв човек, по-добре си я докарай от там.

Ако имаш такъв човек, докарай си от там. ако не мога аз да те свържа. А, ако я взимаш от тук отиди с някой който разбира от коли и то разбира много добре. Задължителна проверка в сервиз, ако е някой познат още по-добре и в никакъв случай в сервиз в който те искат да я провериш.

• Автор
преди 8 минути, MisterDimchev написа:

За първи автомобил бюджета ти е дори голям. 

Аз първия си автомобил да си призная го чукнах тук таме, ако можех да се върна щях да почна с нещо по евтино, но щом имаш средства и това искаш...

И второ: бих си взел джип за първи автомобил, шанса за щети по твоя автомобил е по-малък.

Аз бих предложил щом искаш да е малък: Нисан микра за тези пари - здрава машина.

Мерцедес Б класа. Също са здрави и влизат в твоя бюджет. 

Един съвет - вземи си бензин и си спести много ядове! Изобщо не гледай дизел! 

Аз бих стоял далеч от Фиат и алфа ромео!

Влез в сайт за продажба на коли, сложи на търсачката автоматик, цена от 4000 до 6000лв, бензин и година от над 2008 и избирай. Ако нещо си харесаш по-добре да дадеш обявата тук и така хората да те посъветват. Коли много и всяка е различна... Съвет така трудно се дава.

П.С: Аз моята си я докарах от Германия, по-точно човек който се занимава с това ми я докара. От тук е рисковано понеже много автокъщи купуват пълни трошки на много ниски цени, стягат ги колкото да ги продадат и после собственика си пати. Има и читави, но е на късмет и късмета много често не е при купувача. Ако имаш такъв човек, по-добре си я докарай от там.

Ако имаш такъв човек, докарай си от там. ако не мога аз да те свържа. А, ако я взимаш от тук отиди с някой който разбира от коли и то разбира много добре. Задължителна проверка в сервиз, ако е някой познат още по-добре и в никакъв случай в сервиз в който те искат да я провериш.

Благодаря за детайлният отговор. Аз живея в Нидерландия, и тук ще карам за това споменах до 6000 лв - около 3000 евро. 

Директно ти казвам коя е правилната групировка: VW ... От въпросната аз лично съм избрал Шкода. 

За втора ръка = директен "внос" от северна Европа. "Италианки" не ти препоръчвам. Мърлячи са по отношение на обслужването. 

Едно е по-важно = да има сервизна книжка и прилежно да е водена. 

Успех!!!

преди 8 минути, radotrifonow написа:

Аз живея в Нидерландия,

Тогава изобщо нямаш грижи ... само гледай да има сервизна книжка.

30% от бюджета се пази настрана за обслужване, части и консумативи. Реално търсиш кола до около 4000-4500лв. Един автомобил постоянно има разходи, но след закупуването са най-големи.

Мога само да вметна, че ремонта на автомата е мноого по-скъп от ръчката. Също е и е по-капризен за обслужване.

преди 37 минути, ice_lion__01 написа:

30% от бюджета се пази настрана за обслужване, части и консумативи. Реално търсиш кола до около 4000-4500лв. Един автомобил постоянно има разходи, но след закупуването са най-големи.

Пълни глупости - 30%... На моята смених масло, а по книжка беше сменено преди няколко месеца, но викам все пак, за по-сигурно... Погледнаха я цялата, нямаше нищо друго за обслужване. За година и нещо съм сменил няколко крушки които са по 8лв и трябваше да купя зимни гуми. Ако намериш читава кола, особенно, ако е от човек, освен смяна на масло, друго няма какво особенно да се сменя. Предполагам там където е ще е и регистрирана...

преди 35 минути, Eclipse2G написа:

Мога само да вметна, че ремонта на автомата е мноого по-скъп от ръчката. Също е и е по-капризен за обслужване.

Честно казано, много често дори не може и да се поправи, и трябва да се купува нова (или втора ръка), но си е удобство. А и никъде не е казано, че в периода в който ще я притежава колата, ще се развали скоростната... Пак е на късмет. Иначе си прав, по-скъпо е, по-капризно, но за кола за тези пари 2-ра ръка има части навсякъде, щом за 1-ва кола може да си позволи 6000лв кола, ще може и 500лв да отдели за скоростна предполагам.

преди 12 часа, MisterDimchev написа:

Честно казано, много често дори не може и да се поправи, и трябва да се купува нова (или втора ръка), но си е удобство. А и никъде не е казано, че в периода в който ще я притежава колата, ще се развали скоростната... Пак е на късмет. Иначе си прав, по-скъпо е, по-капризно, но за кола за тези пари 2-ра ръка има части навсякъде, щом за 1-ва кола може да си позволи 6000лв кола, ще може и 500лв да отдели за скоростна предполагам.

Удобство е, спор няма. Особено за големите градове с много трафик. И все пак кола за 3000 лв с автомат, да дадеш 2000 за ремонт, не е оферта. Има хубави кутии, тези на мерцедеса, но има и калпави, роботизирани. Тези вторите са си е*али мамата. Ни работи нормално, нито комфортно.

Малък, малък е много относително. Дай пример, понеже в Нидерландия се карат наистина много малки коли заради ниския данък.ФВ поло например, здрави са и данъците са им ефтини.Мицубиши Колт е много добър избор, макар че малко автоматици имат.Но вървят супер и данъка им е малък.Хонда Джаз също.Гледай да има минимум 6 месеца APK (технически преглед) Много е важно да се знае , на колко км е сменяно маслото на автомата или поне кога за последно.Това е единствения му консуматив, но най-важната част от него.Не е ли сменяно на време ще береш големи ядове.

• Автор

Здравейте! Значи да се насоча към Мерцедес? А какво мислите за Ауди? Харесал съм едно, и един Hyundai Atos . 

Тук в Нидерландия наблюдавам,че продават доста модели на Пежо, Ситроен и Рено - всичките автоматици. Знам,че автоматиците се повреждат лесно, но както споменахте всичко е до късмет. 

преди 13 часа, Eclipse2G написа:

Няма такова нещо, точно обратното е пич.(Като не включвам роботизираните) На автомата имаш една единствена грижа и това е маслото, което е в пъти по - ефтино за смяна, от който и да съединител на механична скоростна кутия.Сменяно ли е на време 500 000км се карат без проблем.

• Автор
преди 5 минути, franchesko написа:

Малък, малък е много относително. Дай пример, понеже в Нидерландия се карат наистина много малки коли заради ниския данък.ФВ поло например, здрави са и данъците са им ефтини.Мицубиши Колт е много добър избор, макар че малко автоматици имат.Но вървят супер и данъка им е малък.Хонда Джаз също.Гледай да има минимум 6 месеца APK (технически преглед) Много е важно да се знае , на колко км е сменяно маслото на автомата или поне кога за последно.Това е единствения му консуматив, но най-важната част от него.Не е ли сменяно на време ще береш големи ядове.

Абсолютно правилно! Аз търся с APK минимум 6 месеца. А по отношение на малък автомобил - имам в предвид да е маневрена кола, нов шофьор съм да не взема някоя скъпа и на 5-тата минута да я ударя някъде хахахах 

преди 4 минути, radotrifonow написа:

Тук в Нидерландия наблюдавам,че продават доста модели на Пежо, Ситроен и Рено - всичките автоматици.

Продават, щото са стиснати и не им се дават пари за немски или японски коли, и после като почне да му троши джобовете от ремонти са чудат как да се отърват от тях.

Какъв мердес може да вземе за 3000 евро?  Лош мерцедес.Виж бима може да се намери.Е46 , на газ е най-изгодно на ниската земя.0,50 цента литъра, натряскаш бутилката до горе 100км 5 евро.

За тези пари Б-класа може да намери, а те са доста здрави машини и части 2-ра ръка трябва да има навсякъде, че са разпространени автомобили. 

Нисаните и те са добри, както казах, една микра ще държи доста дълго време и по-малка от нея не знам...

Мерцедеса си е мерцедес колкото и евтини да са частите пак са по-скъпи от на японска машина. Но пък за сметка на това са здрави и колата е доста удобна.

От Пежо, ситроен и рено бих избрал само Пежо-то. Сравнително здрави и много евтини за поддръжка.

Да не забравяме и Тойотите. Има една Toyota Aygo голям фен съм и на визията. Малка е, но ме кефи модела. Но както казах, вече се целя само в Джип. Едно, че дупките не се усещат, друго, че при някакъв удар или закачане в друга кола щетите по твоята са минимални или изобщо няма такива.

Мерцедес Б класа, ако намериш хубава, хич не я мисли.

Нисан Микра или Тойота Айго като 2-ри вариант бих препоръчал.

Пежо, ако някое ти хареса и е супер запазено като трети вариант.

Задължително да са бензин!

Това е колега, остава да отидеш да разгледаш и да я взимаш. Не я мисли много, всяка кола има поддръжка и на всяка нещо ще се развали. Важно е да си я харесваш и да не я купиш пълна тарайка.

Останалото е да си я караш с кеф и да и се радваш.

П.С: Хората там сигурно не знаят какво е Е46 на тоя етап и това време. Това е кола известна в тук, защото още има изпилени които по някаква причина си мислят, че това е хубава кола. Стари бараки, колкото и да я пазиш и да я галиш си остава стара. Бих карал такова нещо само, ако ми го подарят без пари и дори тогава не знам дали ще ми се кара... Хората там където е той карат 3-ки, 5-тици и 7-ци, а и по-старичките между 2004 - 2007 не са скъпи.

Хората дето взимат автоматици не ги разбирам. Абе като не ви се кара, ей ви го автобуса, метрото, такси и други. 

Единствено някое бмв с 3л бензин и нагоре бих карал с автомат, ама това е щото няма ръчка(последните 10 години). 

Иначе виж Фабия с 09G кутия, на тойота(аисин) 

преди 8 часа, franchesko написа:

Няма такова нещо, точно обратното е пич.(Като не включвам роботизираните) На автомата имаш една единствена грижа и това е маслото, което е в пъти по - ефтино за смяна, от който и да съединител на механична скоростна кутия.Сменяно ли е на време 500 000км се карат без проблем.

Викаш тия малките съединителчета и смяна на масло на 50-100 хил км нищо не са? 

image.png.b0be2c14e4867a7e53cb6ab580a7a811.png

Съединител е между 100 и 500 лв, вече маховика е скъп. 

Комплект съединител за А180 2009-2012 е 500лв,кажи пак че смяната на съединителя е скъпа

преди 2 часа, MisterDimchev написа:

П.С: Хората там сигурно не знаят какво е Е46 на тоя етап и това време.

И на тоя етап хората тук знаят какво е Е46.Това, че хората на запад карат само скъпи коли е мит създаден от някой Бай Ганьо.Да в България е много по-хитова, защото всеки Бай Ганьо иска да са прави на бандит.На запад тази кола е предпочитана заради съвсем други качества.

преди 47 минути, Ivelin _ написа:

Хората дето взимат автоматици не ги разбирам. Абе като не ви се кара, ей ви го автобуса, метрото, такси и други. 

Единствено някое бмв с 3л бензин и нагоре бих карал с автомат, ама това е щото няма ръчка(последните 10 години). 

Иначе виж Фабия с 09G кутия, на тойота(аисин) 

Викаш тия малките съединителчета и смяна на масло на 50-100 хил км нищо не са? 

image.png.b0be2c14e4867a7e53cb6ab580a7a811.png

Съединител е между 100 и 500 лв, вече маховика е скъп. 

Комплект съединител за А180 2009-2012 е 500лв,кажи пак че смяната на съединителя е скъпа

Аз говоря за Нидерландския стандарт.Нямам представа чичо Гошо, за колко лева сменя съединители, но на ниската земя за под 500 евро, никой няма да разговаря с теб на темата смяна на съдинител.Ка моли да се захване.50 евро е на час най-ефтиния сервиз без 19% ддс.Смяна масло на автомат с промивка е макс 400-450 евро.Отварял съм на няколко различни коли автоматици упътването, единствения консуматив, който фабриканта е написал за смяна, това е трансимисионното масло, и в някои случеи филтъра.

Те някои дават и 20-30 хил км интервал за смяна на маслото на двигателя, други пишат че маслото на ск. кутия е доживотно(много ясно, скапва се то и заминава и кутията). 

Та упътванията не са всичко. От тях може да се чете само какъв стандарт течности да се наливат и как се сменят консумативи като крушки и как се ползват екстрите. Интервалите са не повече от 10 хил за двигателно масло и 40-50 хил за масло на автоматик(заедно с филтри и всичко). 

• Автор
преди 13 часа, JKirilov написа:

Радо, някакви нови мисли и идеи?

Здравейте ! Взех Мерцедес Б класа внос от Германия, 2 собственик. Много лесно се кара. 5500 евро, дано да върви :) благодаря на всички за препоръките. 

355C26A7-1F7D-46B6-9BC0-2FB07EDBC37C.jpeg

8B6EAA0A-A3A8-45EF-8D2C-A95D0E7973C2.jpeg

Честито! Лек път и здрава предница!

Хубав избор, честито!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.