Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Длъжни ли са производителите на бяла техника да доставят резервни части извънгаранционно

Featured Replies

преди 3 минути, baitexpo написа:

Защо първо не уточниш, ама на нормален език, къде се намираш?

Нидерландия

• Отговори 60
  • Прегледи 4,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Гледам снимката и си мисля ... май са му пратили "пръчката" за вратата на хладилника, а не за крака ... 

Пратила са му „пръчка“ - ама каква и за къде ...???

преди 3 минути, jhoro написа:

волфрам

:offtopic_s:Може би .... стига да иска и да свети кога се мести... :) 

преди 10 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

:offtopic_s:Може би .... стига да иска и да свети кога се мести... :) 

Ако му осигури подходящо захранване!

Иначе няма майтап - волфрамови електроди! С колегите се майтапим, че по-тънките - 2,4 / 240 мм стават за перфектни шишчета!
Подобни на ...
Волфрамови електроди WLa 15, златни

http://angelchovski.com/forums/index.php?/topic/54-избор-и-подготовка-волфрамови-електроди-за-виг/

Бош и Сименс са боклук.Някога може и да са били нещо, сега са много зле.И пералните са им зле.Лъжат за параметрите като пазарджишка циганка, особенно за шума.Дигат аларма повече от бекото.

преди 9 минути, franchesko написа:

Бош и Сименс са боклук.

Ти пък не си българин вече, но проявяваш форма на хамерикация. :) 

Време е да одиш в "страната на неограничени възможности".

Ние Тук в "страната с неограничени невъзможности" можем всичко, и от боклук, да направим качество!!! :) 

преди 35 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

:offtopic_s:Ти май не си от тук ... :) 

Не съм, от там съм :speak:

преди 36 минути, franchesko написа:

Нидерландия

Това нещо стругар в България ще ти го изработи за 5лв. Елементарно е и не е нужно да е от неръждавейка.

преди 7 минути, baitexpo написа:

Не съм, от там съм :speak:

:offtopic_s:Ми ... ко да ти скажувъм ... запознъхте се ... со другия от там ... опляфайте се ... :) 

п.п. Може да му дадеш идея от де дъ си я поръча за десть лефъ ... до ниските земи ... хм ... не съм пращъл нещо ... но най-много 6 еуруууу ... :) Тъ за нямям си пари за цигъре ... мой дъ я има и от къпълъ чиршия дъжьъ же ... тъз врътя ненудейнньъ .... :) 

преди 3 часа, RudeBoy написа:

Емо, Емо ... 722724.gif 

Каква гаранция за "изсулено" колело?!? Изобщо мислиш ли, преди да напишеш нещо?...

Естествено че мисля. Думата гаранция не означава само приказка, за която се подписваш. А вие се смейте колко искате. То това е право на избор. Ама като попаднеш в подобна ситуация друга песен ще пееш нали???!!!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

Ние Тук в "страната с неограничени невъзможности" можем всичко, и от боклук, да направим качество!!! :) 

Аве то и аз мога да го побългара, въпроса е защо да се плаща една шапка пари за марка, която от дойч-инжинеринг с времето става булгаро-балканико?На сайта за резервни части дори не пише размерите на въпросната ос.А именно 9мм дебелина, 8мм дебелина на краищата и 44 мм дължина.Това оригиналната.Аве се едно си на женския пазар у софето.Куче влаче диря няма.

Естествено че мисля. Думата гаранция не означава само приказка, за която се подписваш. А вие се смейте колко искате. То това е право на избор. Ама като попаднеш в подобна ситуация друга песен ще пееш нали???!!!
Прав си, ама …
Ако знаеш, колко случая на „отказана гаранция” имам лично аз …
В момента „гаранцията” е просто „рекламен лост”!
преди 1 час, baitexpo написа:

Това нещо стругар в България ще ти го изработи за 5лв. Елементарно е и не е нужно да е от неръждавейка.

Е да, ама поръчка за колко бройки? И тука е 10 евро за бройка неръждавейка, но поръчка за 50 парчета минимум.

преди 1 минута, jhoro написа:

Прав си, ама …
Ако знаеш, колко случая на „отказана гаранция” имам лично аз …
В момента „гаранцията” е просто „рекламен лост”!

Ти го каза! Аз няма какво повече да коментирам!

Някакви скорошни евро директиви ми се въртят,да накарат производителите да бичат резервни части.,,Дано да е за добро".....

преди 6 часа, jhoro написа:

...

Пп. В момента обработваме волфрам ... дали ще стане?

Не! Само титан или иридий! ;)

преди 6 часа, franchesko написа:

Бош и Сименс са боклук.Някога може и да са били нещо, сега са много зле.И пералните са им зле.Лъжат за параметрите като пазарджишка циганка, особенно за шума.Дигат аларма повече от бекото.

Виж дали няма някакви руски там, или украински...

преди 7 часа, franchesko написа:

въпроса е защо да се плаща една шапка пари за марка

Не знам как е в ниската земя ... Ще споделя личен опит от миналото с моя хладилник тук в България. 

Преди вече може и 15 години хладилник от марка купен 1998 се повреди. (извън гаранция) Отидох до месния сервиз и през него си поръчах част, за да го ремонтирам. Бее.  дало фира датчика за температурата = около десет лева мисля, че беше. Понеже е комбиниран с фризер и боравиха с вид кодове, помолих да видя нещо, за да уточня кой е. Едва ли не ми се скараха, че това не било моя работа. Да закарам хладилника там за ремонт или пък да дойде техен техник, за да го ремонтира (около 100 лева нейде). Тогава си бръкнах още с 20 лева - мисля, че толкова беше и поръчах и другия датчик. Оказа се първия, но от тогава по модел и т.н. и схема всякакъв сорт резервни части си ги издирвам през чичко Гугле. 

Затова и ти казах да се местиш в Америка. Там викаш сервиз, сменят ти частта, плащаш и всичко ОК. Не се занимаваш ти с марки и прочие. ;) 

Предполагам затова и са ти поискали куп пари, т.е. да дойдат те да ти я поставят. ;) Не нам ... със сервизите е така ... 

п.п. Когато настоявах да ми покажат схемата, за да се ориентирам кой е датчика, надникнах през рамото на девойката, но не можах да видя от кой сайт поръчваше частта. Всички резервни части за хладилници и т.н. са в логистичен център, който има изграден интерфейс за поръчка на резервни части. Въпроса е да знаеш номенклатурата на изделието. ;) Тази информация не ти дават от сервиза. По мое мнение е станало вид объркване. С това друг пример от сервизни работи:

Преди време на едно Ауди му се случи нещо. Закарах го в сервиза. Трябваше да се сменя арматурното табло. Казаха ми, че трябва да го поръчват и прочие. Казаха ми и датата да ходя да го взимам. Отивам да го взимам, а там = нищо. Не е готово. Питам ги защо??? (тръгнах на скандал) ... след разправия изплюха камъчето. Таблото дошло, но било за десен волан. (някой вместо BG начаткал или прочел GB) ... :) 

В заключение: Не е въпрос на марка, а на сервизна услуга!!!

Добро утро!
Като пропуснем излишните приказки - за питащия има няколко възможни варианта:
- програма максимум. Да намери точно същата ос. Не е невъзможно, но яено е трудно.
- компромисен вариант. Взима подобна ос от … нещо си. Друг хладилник, печка, шкафче … някаква количка. Незнам как е в Нидерландия, но в България, в железариите продават подобни колела, за „обща употреба”.
- последния вариант - програма минимум. Подлага с … каквото намери!
Тук се сещам за вица:
„Някакъв отива в библиотеката и казва;
- Дайте ми една книга.
- От кой автор?
- Няма значение - важното е, да е с твърди корици и около 3 см дебела. Бюрото ми се клати!”

:offtopic_s:
Пресен случай от вчера - прахосмукачка "немска" с 5 год. гаранция, купувана май месец. Звъня на търговеца вчера - оказва се, че те вече е работят с марката. Е, питам аз - как ще я поддържат гаранционно (не дай боже да се наложи)?

default_offtopic2.gif
Пресен случай от вчера - прахосмукачка "немска" с 5 год. гаранция, купувана май месец. Звъня на търговеца вчера - оказва се, че те вече е работят с марката. Е, питам аз - как ще я поддържат гаранционно (не дай боже да се наложи)?
Свръзваш се с вносителя/дистрибутора за страната и от там те насочват към оторизиран сервиз.
Наскоро, за една машина, търговеца ми каза - Ако е нещо дребно, може и ние да го оправим. Но по-големите повреди - в сервиза, на … еди кой си адрес.
Пп. Става дума за бензинова косачка - двутактово ДВГ, 47 куб. см. - в сервиза им казах: - Ако беше преди 35-40 години - досега да съм я разглобил и сглобил няколко пъти. Колко „Балкан”-чета и „Симсон”-ки сме „пръснали” навремето …
Но сега - заради 10-15 лева - не ми се цапа.
преди 7 минути, jhoro написа:

Свръзваш се с вносителя/дистрибутора за страната

Shop-Vac 16L - bauhaus - май са те, защото не намирам друг в Бг.

Shop-Vac 16L - bauhaus - май са те, защото не намирам друг в Бг.

Shop-Vac 16L - bauhaus …

Това - от завода, в района на … Инджирлик ли?
С тези две държави (Германия и Турция) - ситуацията е сложна. Като едната се напълни с гастарбайтери и други, така другата се напълни с фабрики, произвеждащи „оригиналдЪ” уреди. Като „Вестел” например.

Ей това ли е - Уред за сухо и мокро изсмукване Shop Vac 16 Inox

Звъннах пак до Бош , и ми казаха да им пратя снимки на оригиналната ос и щели да се свържат с фабриката за да видят как да разрешат проблема.Може да мина и през друг стругар днес да питам, колко пари ще иска да го направи.Макър, че съм сигурен, че цената едва ли ще бъде  кой знае колко по-различна от това, което вчера ми казаха.

Макър, че съм сигурен, че цената едва ли ще бъде  кой знае колко по-различна от това, което вчера ми казаха.

Явно при вас нивото за иработка на уникати е по-високо.
Изобщо не св чудя!
Преди време, във Великобритания, ми трябваха две ръкохватки за смесители (за чешма). В България ги има навсякъде, цена - лев-два бройката. В ЮК (в този град) - намерих само на две места, на цена 12 паунда за 2 бр.

Всякакви услуги са скъпи.За това хората извънгаранционно, ако не може да си го  ремонтират сами  го хвърлят.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.