Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Индексиране на флашка?

Featured Replies

• Автор
преди 7 минути, jhoro написа:

Там пък ... какви са ти проблемите? Колкото до зареждането - нали не искаш, да отваряш 5-600 файла на веднъж?

20 по 20 ги зарежда.

Търсачката е хубава, ама това, че търси и в съдържанието на документите може да има обратния ефект. По дума измежду няколко десетки или стотици хиляди документи ще изкара хиляди резултати.

Като реша да свалям 20-тина файла и то сваля само 18 да речем. Отделно, че вместо просто да ги свали, то се гърчи първо да ги компресира, което може да отнеме много време.

Някой exe-та май не ги искаше, сканира ги, без да искам.

При съвпадение на файловете май пита един по един дали да ги замени. Не помня сега, ама имаше пак нещо проклето с това.

преди 15 минути, Myanmar написа:

Търсачката е хубава, ама това, че търси и в съдържанието на документите може да има обратния ефект.

Ми задай да търси само в заглавията! Поне в  Google Диск има тази възможност.

преди 18 минути, Myanmar написа:

Като реша да свалям 20-тина файла и то сваля само 18 да речем. Отделно, че вместо просто да ги свали, то се гърчи първо да ги компресира, което може да отнеме много време.

За компресирането - повечето облаци го правят. Явно си мислят, че така ще е по-добре. Остава, да ги „теглиш“ един по един.

преди 19 минути, Myanmar написа:

Някой exe-та май не ги искаше, сканира ги, без да искам.

За Уин - за, ама за „не-Уин“ - exe-тата са си ... просто файлове.

преди 20 минути, Myanmar написа:

При съвпадение на файловете май пита един по един дали да ги замени. Не помня сега, ама имаше пак нещо проклето с това.

Доста облаци запазват различни файлове под едно и също име, без „заместване“. Как ги различават - не съм сигурен.

Вече на физически носител - пита.

• Автор
преди 5 минути, jhoro написа:

Ми задай да търси само в заглавията! Поне в  Google Диск има тази възможност.

Сега обърнах внимание. Много е полезно.

Доста облаци запазват различни файлове под едно и също име, без „заместване“.

Предлага ми го, ама в тоя момент спира качването и май пита за всеки файл поотделно.

преди 16 минути, Myanmar написа:

Предлага ми го, ама в тоя момент спира качването и май пита за всеки файл поотделно.

Тц - точно Google Диск си ми ги качва без да се замисли!
После става ... странно - „кой файл за какво беше?“ - ама се ориентирам постепенно.

На облак имам близо 1TB, ама и там си има проблеми, а и зареждането на файлове изобщо не хвърчи.
Сега се сещам още нещо.
Ако има възможност - вкючи си синхронизирането, а най-използваните файлове - разреши да са достъпни „офлайн”. Работата по тях ще се забърза чувствително.

Пп. Принципно предпочитам 5-6 флашки по 2 GB - пред една, 32 GB.
Под 8GB вече са екзотика
Вече да, но говоря и в минало време.
Все още се намират по фирми (не на пазара) - купили ги, за да ги дават на клиентите си. Като носител на готов продукт.
Като рекламни материали - запалки, химикали...
Имвченно.
Поръчваш си някакъв проект - документация, визуализация … и ти го дават на брандирана флашка.
  • Автор
преди 10 часа, jhoro написа:

Ако има възможност - вкючи си синхронизирането

Да ми обновява файловете и ги качва в облака? Това не тежи ли много на машината?

• Автор
преди 58 минути, цър-вул написа:

Не или не особено.
Виж това

Да си синхронизирам ли флашката? А целия компютър - натоварва ли, ако променям големи файлове?

Да си синхронизирам ли флашката? А целия компютър - натоварва ли, ако променям големи файлове?
Чак пък флашката …
Синхронизират се (най-вече) постоянните дискове. Флашките и външни дискове са за мобилен носител или бекъп. Не са постоянно монтирани.
преди 2 часа, Myanmar написа:

Не, това е да си носиш инструмента за свързване/работа с Google drive. Не да ползваш браузър

• Автор

Чак пък флашката …
Синхронизират се (най-вече) постоянните дискове. Флашките и външни дискове са за мобилен носител или бекъп. Не са постоянно монтирани.

Работя с едни и същи файлове на две места. Преносим носител ми е нужен. Не мога да прехвърлям 20 000 файла по два пъти дневно, нито да разпределям коя версия е най-нова и дали и двете нямат нещо ново, което прави събирането им ужасно.

преди 38 минути, Myanmar написа:

Работя с едни и същи файлове на две места. Преносим носител ми е нужен. Не мога да прехвърлям 20 000 файла по два пъти дневно, нито да разпределям коя версия е най-нова и дали и двете нямат нещо ново, което прави събирането им ужасно.

И к'во??? Аз обработвам едни и същи файлове понякога от 3-4 места (устройства) последователно (не точно едновременно). Просто всеки път си влизам в профила и отварям файла!
Няма проблеми с версии и промени. Даже има - за Google drive - Документи (и другите приложения) - опция „Файл -> История на версиите“. С възможност за възстановяване на предишна версия!

Когато съм работил на едно устройство, после съм правил промени на друго и пак отварям на първото - получавам съобщение „Файла много се е променил! Моля, изчакайте презареждане!“

Пп. Едва ли работите всеки ден по 20'000 файла!

• Автор
преди 3 минути, jhoro написа:

опция „Файл -> История на версиите“

Това е, ако си ги конвертирал в Гугъл документи, което орязва фнукционалността и форматирането им.

преди 4 минути, jhoro написа:

Просто всеки път си влизам в профила и отварям файла!

Имам си други съображения да не го правя.

преди 4 минути, Myanmar написа:

Това е, ако си ги конвертирал в Гугъл документи, което орязва фнукционалността и форматирането им.

Имам си други съображения да не го правя.

Пълно щастие ... няма!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.