Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за конфигурация

Featured Replies

Здравейте. Мисля да си купя нова конфигурация, но за съжаление не разбирам много от тези неща, затова ви моля да ми помогнете. Компютъра ще се използва главно за игри, филми и всякакви други приложения и няма да се клоква! Бюджета ми е ограничен до около $800 без ддс.

Засега се двоумя между Pentium-D 930 и ATHLON64 4200 X2 /AM2 /BOX. Кой от тях да си взема и с какво дъно и захранване?

При другите компоненти съм се спрял на:

KIT 2 X 1GB SUPER T DDR400. 201$

250GB SEAGATE SATA2/7200/16MB. 90$

GF 7600GT- PCI Express, 256MB DDR3, 128bit, TV OUT, Dual DVI. 200$

Още не съм решил окончателния вид на конфигурацията... Оставям на вас да решите има ли по-добри варианти и какви са те.

Благодаря предварително.

• Автор

Мерси за линка. Все пак искам да питам това дъно MSI K9N Neo-F, nForce 550, AM2, DDR2, PCI Express, SB7.1, Lan1000, Serial ATA Raid - 143 лв ще стане ли на 4200 Х2, а и този процесор ще пасне ли на картата. Като се има в предвид че компютъра е главно за игри 4200 Х2 по-добър избор ли е от Pentium-D 930?

Някакви идеи?

Ето ти един линк с тест на потенцяла за клок на 4200+. Бъпреки че ЗА СЕГА нямаш намерение да клокваш, виж му възможностите и си реши сам :baby:

Редактирано от iovi (преглед на промените)

Мерси за линка. Все пак искам да питам това дъно MSI K9N Neo-F, nForce 550, AM2, DDR2, PCI Express, SB7.1, Lan1000, Serial ATA Raid - 143 лв ще стане ли на 4200 Х2, а и този процесор ще пасне ли на картата. Като се има в предвид че компютъра е главно за игри 4200 Х2 по-добър избор ли е от Pentium-D 930?

Процесора,за който питаш(4200 Х2) ЩЕ СТАНЕ на MSI K9N Neo-F ( сиреч дъното поддържа въпросния процесор ) , картата също - изобщо ТОЗИ процесор за игри е по-доброто решение от Д930 ;)

Това,което няма да стане на въпросното дъно е Рам паметта,която си си избрал (KIT 2 X 1GB SUPER T DDR400. 201$) по простата причина ,че системата работи с ДДР2 Рам памет :nono: Трябва ти ето такава памет (примерно )-1GB DDR II 800 A-DATA x 2 - 120x2= 240$- е,може и по-скъпа ;)

Имай предвид,че на тази машина ще и трябва и стабилно захранване - нещо от рода на Fortron BLUE STORM 500W, Passive, ATX12V,rev.2.0 - 66$ или Chieftec GPS-500AB- A 500W -66$ или пък Antec TruePower 2.0 - 480W - Dual Rail, 120mm, APFC 108$=

Поздрави :rolleyes:

• Автор

Благодаря за всички мнения !

Конфигурацията вероятно ще е следната:

ATHLON64 4200 X2 /AM2 /BOX $211 (вероятно ще се клокне леко до 2.5-2.6GHz )

2 х 1GB DDR II 667 A-DATA $180

GF 7600GT- PCI Express, 256MB DDR3, 128bit, TV OUT, Dual DVI $200

250GB SEAGATE SATA2/7200/16MB $90

PS FORTRON ATX-400W 400PNF w/PFC $50 (мисля че ще ми стигне)

+ DVD, Keypad, Mouse

K9N Neo-F, s.AM2, nForce 550, DDR2, PCI-E, SATA2, GLAN или ASUS M2N-E, nF570 Ultra MCP, AM2 - още не съм решил кое от двете.

Вземи го смени този хард,който си избрал с HDD - Seagate - 320GB 7200.10 ST3320620AS 16MB Cache - 111 $ - 21$+ определено си заслужават да ги вложиш в перпендикулярния запис на последното поколение на Сийгейт :wors:

Поздрави и успех с покупките :) И после да се похвалиш с новата машина е-й -й :wors:

K9N Neo-F, s.AM2, nForce 550, DDR2, PCI-E, SATA2, GLAN или ASUS M2N-E, nF570 Ultra MCP, AM2 - още не съм решил кое от двете.

MSI-то cool.gif

Здравейте. Мисля да си купя нова конфигурация, но за съжаление не разбирам много от тези неща, затова ви моля да ми помогнете. Компютъра ще се използва главно за игри, филми и всякакви други приложения и няма да се клоква! Бюджета ми е ограничен до около $800 без ддс.

Засега се двоумя между Pentium-D 930 и ATHLON64 4200 X2 /AM2 /BOX. Кой от тях да си взема и с какво дъно и захранване?

При другите компоненти съм се спрял на:

KIT 2 X 1GB SUPER T DDR400. 201$

250GB SEAGATE SATA2/7200/16MB. 90$

GF 7600GT- PCI Express, 256MB DDR3, 128bit, TV OUT, Dual DVI. 200$

Още не съм решил окончателния вид на конфигурацията... Оставям на вас да решите има ли по-добри варианти и какви са те.

Благодаря предварително.

Здравей,

аз искам да купя подобна конфигурация

и проучвах разни сайтове.

В момента само 20 игри са писани и за двуядрени процесори

като при тестовете на някои игри дори Атлон 3200+ бие Атлон 64 X2 3800+

да не говорим за Атлон 3800+

Като се има предвид какви и колко програми са написани за 64 bit процосорите

доста ще почакаме новите приложения за двуядрените процесори

Във всеки случай като си купиш компа

напиши тук резултатите от тестовете

Преди да си купиш видео картата провери за изходите й

възможно е да има само DVI изходи а твоя монитор да е VGA

В момента само 20 игри са писани и за двуядрени процесори

като при тестовете на някои игри дори Атлон 3200+ бие Атлон 64 X2 3800+

да не говорим за Атлон 3800+

Като се има предвид какви и колко програми са написани за 64 bit процосорите

доста ще почакаме новите приложения за двуядрените процесори

Точно така :cheers: , X2 имат по-висок рейтинг защото са двуядрени, но повечето игри не са оптимизирани за двуядрени процесори и едноядрен такъв опериращ на по-висока тактова честота лесно ги задминава и е по-евтин cool.gif

Относно видео с 2 DVI изхода, мисля че има преобразувателни приставки DVI-Analog.

Редактирано от myd (преглед на промените)

• Автор

По принцип на 4200 Х2 съм се спрял, обаче както добре знаеш едно е да си направиш конфигурация, друго е да намериш всички части заедно, а трето е да ти я сглобят. Аз добре съм се ориентирал ама днеска ходих при дилъра и като му я диктувах и той проверява и вика: "Тва го няма в момента, тва го няма никаде, тва еди си кво..."

А картата на ЛСД Самсунг не вярвам да не тръгне, а мисля че има и вариант с приставки (както myd каза)

Поздрави ;)

По принцип на 4200 Х2 съм се спрял, обаче както добре знаеш едно е да си направиш конфигурация, друго е да намериш всички части заедно, а трето е да ти я сглобят. Аз добре съм се ориентирал ама днеска ходих при дилъра и като му я диктувах и той проверява и вика: "Тва го няма в момента, тва го няма никаде, тва еди си кво..."

А картата на ЛСД Самсунг не вярвам да не тръгне, а мисля че има и вариант с приставки (както myd каза)

Поздрави :nono:

Вярно, и аз не мога да си събера частите, кадето и да питам все нещо няма,

или все другата седмица ще го има

Според мен не ти трябва толкова скъп процесор за игрички - Всичко при тях зависи от Видео картата.В най-скоро време се очаква голямо намаление на цените на всички компоненти за един домашен комп. - така че не си струва. Ето моето изпитано предложение:

CPU - K8-Sempron 3000+Socket AM2,BOX:

Твоето дъно на MSI K9N Neo-F:

RAM- 512MB DDR2 533MHz:

VGA - GF 7300 GT, 256MB:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.