Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо при стартирането на компа се бави много

Featured Replies

Знае ли някой, защо при стартиране на компютъра, още в самото начало при появата на логото на дънната платка , се стои доста време.

преди 47 минути, Христо Влъчков написа:

Знае ли някой, защо при стартиране на компютъра, още в самото начало при появата на логото на дънната платка , се стои доста време.

Има настройка в менютата на дъното колко секунди да стои това-по подразбиране е 30 сек., можеш да го промениш на дори 1 .

Като за начало някакви данни за системата?

Мога да предположа че имаш устройства свързани посредством USB които винаги си стоят закачени на компютъра. Ако да, изключвай едно по едно и пробвай без всяко едно как ще се държи машината. Ако в CD ROM-а има диск, извади го и пробвай пак.

Погледни в биоса в какъв ред то се включат компонентите на компютъра, харддиска/SSD-то на кой/което се съдържа ОС-то трябва да е сред първите.

За останалото чакаме информация.

• Автор

Това забавяне се получи,  според мен след като инсталирах IObit Driver Boostet и подразделенията им. Да не  би да е от тях.

преди 1 час, NEVADA написа:

Има настройка в менютата на дъното колко секунди да стои това-по подразбиране е 30 сек., можеш да го промениш на дори 1 .

Къде да го видя това, и как да го настроя.Моля помогни ми. 

преди 3 минути, Христо Влъчков написа:

Това забавяне се получи,  според мен след като инсталирах IObit Driver Boostet и подразделенията им. Да не  би да е от тях.

Къде да го видя това, и как да го настроя.Моля помогни ми. 

Пробвай това което ти казах, за опцията трябва информация поне за версията на биоса.

преди 1 час, Христо Влъчков написа:

Деинсталирай този боклук и подразделенията им и рестартирай.

преди 12 минути, Eclipse2G написа:

Това забавяне се получи,  според мен след като инсталирах IObit Driver Boostet

Кой drivers обнови с IObit Driver Booster

преди 8 минути, Maxim Todorov написа:

Кой drivers обнови с IObit Driver Booster

Цитирал си грешния потребител.

Информация за дънната платка - марка и модел? Точно на кой екран се забелязва забавяне? При зареждане на ОС или преди това? Нещо движи ли се на този екран, след POST ли е? Няма да е зле да прочетеш това и да зададеш малко по-точно въпроса си:

преди 2 часа, NEVADA написа:

Сериозно? И на какво дъно е това и къде точно? Хайде да не си измисляш!

преди 4 часа, Христо Влъчков написа:

Ба ли мааму?

Пп. Колко точно е това „доста“ - като секунди, минути, часове, дни, месеци, години ...

преди 8 часа, Raze написа:

И на какво дъно е това и къде точно

Дъното е Н110М ,настройката е в " Инструменти", по подразбиране е 30 сек (както при автора, вероятно), направил съм го на една (1). Силно съм изненадан на подобна реакция.

11.jpg

22.jpg

преди 3 часа, Raze написа:

Тази настройка няма нищо общо с проблема. Дай информацията, която искам.

Съвсем има-тя определя колко време стои менюто на дъното , преди да почне да зарежда ОС.

преди 20 часа, Христо Влъчков написа:

при появата на логото на дънната платка , се стои доста време.

Трябва само да прочетеш по-внимателно...

• Автор

Значи , според мен проблема не ми е дъното нито БИОСА му, а се получи след като инсталирах Driver Booster 7. Аз съм със SSD диск и всичко ми зареждаше за 17 сек. ,сега след инсталацията това време вече е 28 сек. Това ме притеснява, защо е така. може ли нещо да се оправи или НЕ. Дали ще трябва да деинсталирам програмата , а ми е нужна, за почистване на стари драйвери.

преди 2 минути, Христо Влъчков написа:

Дали ще трябва да деинсталирам програмата , а ми е нужна, за почистване на стари драйвери.

Не ти е нужна. Аз как оцелявам без такава програма?...

Деинсталирай я пробно, и виж дали компютърът ти пак ще стартира нормално. Ако и без нея бави, поне ще знаеш, че проблемът е някъде другаде. 

А може и да поразгледаш настройките ѝ. Да не би да има зададено да изпълнява някаква задача при пускане на компютъра - сканиране, или нещо подобно.

Какви стари драйвери триете на тази система?

А какви нови драйвери слагате?

Разберете, ако нещо работи - не се пипа и не винаги най-новото е най-доброто.

Върнете снимката на системата от момента в който е зареждала за 17 секунди и вижте дали отново зарежда така, ооо нямате снимка, а защо?

Време за инсталиране на "полезни" програми имате, а време да си направите работещо копие на системата - не?

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

Какви стари драйвери триете на тази система?
А какви нови драйвери слагате?

Какви драйвъри, какви ... 5 лева???

Виж какво пита

на 23.09.2020 г. в 18:01, Христо Влъчков написа:

...още в самото начало при появата на логото на дънната платка , се стои доста време.

Тогава зарежда и работи само BIOS (респ. UEFI BIOS).

Няма драйвъри!!!

преди 2 часа, Христо Влъчков написа:

всичко ми зареждаше за 17 сек

Това е възможно само при активна хибернация-независимо ,че е на ССД. А 28 сек е едно съвсем нормално зареждане без хибернация. А и виж дъното има ли опции за зареждане Fast или   Ultrafast.

на 23.09.2020 г. в 23:03, jhoro написа:

Колко точно е това „доста“ - като секунди, минути, часове, дни, месеци, години ...

...от урва на урва и от век на век! ;) (спам)

Христо, колко пъти седмично го стартираш този комп? Просто не го изключвай щом те дразни такава дреболия!

Защото с това ровене ще скапеш нещо и въобще ще спре да "стартира".

Off-topic (до някъде).
Всяка сутрин - при „стартиране” - и аз действам доста бавно, какво остава за някакъв компютър.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.