Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

PC-то тръгва без картина / прехвърляне от SSD

Featured Replies

Здравейте, колеги. Сутринта като се опитах да пусна компютъра - първо тръгна и веднага спря, после още веднъж го направи и на третия път тръгна вече, но монитора не реагира по никакъв начин.

Четох други теми за подобни проблеми и първо смених батерията на дъното, пробвах с друго захранване - никакъв резултат. Сложих и друга видео карта и пак нищо.

По дъното не виждам нищо нередно визуално, няма изгърмели кондензатори, отворих и захранването, също изглежда абсолютно здраво, даже прах нямаше почти, но след като и с другото захранване не тръгва, значи не е от него. 

Някой може ли да предположи от какво е най-логично да бъде?

Другия ми въпрос е, понеже съм с SSD и на десктопа имах важна информация, която точно като ми трябваше днес и компютъра се развали - как мога да изкарам въпросната информация, ако вържа SSD-то към друг компютър ще стане ли? 

преди 2 минути, icak написа:

Здравейте, колеги. Сутринта като се опитах да пусна компютъра - първо тръгна и веднага спря, после още веднъж го направи и на третия път тръгна вече, но монитора не реагира по никакъв начин.

Четох други теми за подобни проблеми и първо смених батерията на дъното, пробвах с друго захранване - никакъв резултат. Сложих и друга видео карта и пак нищо.

По дъното не виждам нищо нередно визуално, няма изгърмели кондензатори, отворих и захранването, също изглежда абсолютно здраво, даже прах нямаше почти, но след като и с другото захранване не тръгва, значи не е от него. 

Някой може ли да предположи от какво е най-логично да бъде?

Другия ми въпрос е, понеже съм с SSD и на десктопа имах важна информация, която точно като ми трябваше днес и компютъра се развали - как мога да изкарам въпросната информация, ако вържа SSD-то към друг компютър ще стане ли? 

Последният въпрос, който си задал пооказва, че не знаеш за какво става на въпрос. Занеси машината в сервиз, за да и се направи проверка, профилактика, почистване и да се види откъде е проблемът. Разбира се не се заяждам и нищо лично.

Какви са частите от които се състои компютъра? Точни модели на дъното, процесора и останалите части?

Пробвай да почистиш модулите памет (позлатените контактни пластини) с гума за молив, след което виж дали ще се появи картина.

току-що, grizly написа:

Какви са частите от които се състои компютъра? Точен модел на дъното и останали части?

Пробвай да почистиш модулите памет (позлатените контактни пластини) с гума за молив, след което виж дали ще се появи картина.

Не го карай с тези гуми на молив, че може и да повреди нещо. Освен това слотът няма как да се почисти ако там има прах, мръсотия или окисление. Използва се почистващ спрей. Струва 5 лева. Не е електропроводим и няма опасност да повреди нещо.

image.jpeg.e5014093f3e5a8c85299f1da869c6f1c.jpeg

• Автор

Дъното е asrock b85m pro4, видео asus r9 290, захранване seasonic s12ii 620w, cpu i5-4460. 

Компютъра е на около 5 год и го чистя два пъти в годината, никога не е бил затлачен, даже се учудих захранването колко чисто беше като го отворих. Пробвах да сложа рамта на другите свободни слотове - нямаше ефект. 

Относно въпроса ми за прехвърляне на информацията - не твърдя, че съм експерт, питам как може да стане, защото предпочитам да си го направя сам. Нямах предвид да буутвам уиндоуса от разваления компютър, ясно ми е че няма да тръгне на конфигурация с различни части, просто да го вържа паралелно с харда и ссд-то на другия ми компютър, ще мога ли да стигна до някаква информация, за да си я копирам или не? 

Като извадиш видеокартата и включиш монитора към дъното пак ли няма картина? В BIOS можеш ли да влезеш? Сигурен ли си, че проблема не е в монитора?

А монитора читав/изправен ли е? Проба с друг ?

• Автор

Пробвах с другата видео карта на два различни монитора, абсолютно същото нещо се получава.

преди 47 минути, icak написа:

Относно въпроса ми за прехвърляне на информацията - не твърдя, че съм експерт, питам как може да стане, защото предпочитам да си го направя сам. Нямах предвид да буутвам уиндоуса от разваления компютър, ясно ми е че няма да тръгне на конфигурация с различни части, просто да го вържа паралелно с харда и ссд-то на другия ми компютър, ще мога ли да стигна до някаква информация, за да си я копирам или не? 

Пробвай, би трябвало да стане.

преди 1 час, icak написа:

да го вържа паралелно с харда и ссд-то на другия ми компютър

Ще стане, стига инфото да не се вади от някаква инсталирана програма.

преди 1 час, icak написа:

Дъното е asrock b85m pro4, видео asus r9 290, захранване seasonic s12ii 620w, cpu i5-4460. 

Компютъра е на около 5 год и го чистя два пъти в годината, никога не е бил затлачен, даже се учудих захранването колко чисто беше като го отворих. Пробвах да сложа рамта на другите свободни слотове - нямаше ефект. 

И отново ти казвам, че не знаеш за какво става на въпрос. Информацията може да е на SSD или Хард диск. Ако не са повредени може да ги закачиш на всеки друг компютър и да си ги прехвърлиш. Никакъв проблем. Сега да видим как чистиш компютъра 2 пъти годишно? И преди да местиш хардуер си вземи един почистващ спрей, за да си сигурен, че този хардуер контактува добре. Иначе правиш безмислени неща.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Не го карай с тези гуми на молив, че може и да повреди нещо. Освен това слотът няма как да се почисти ако там има прах, мръсотия или окисление. Използва се почистващ спрей. Струва 5 лева. Не е електропроводим и няма опасност да повреди нещо.

И какво ще им повреди на модулите памет ако ги почисти с гума за молив че нещо не ми е ясно:no-no: Ако са замърсени позлатените им контактни пластини, съвета който съм дал - перфектно помага.

Освен това, никъде не съм му написал да си почиства слотовете, още повече пък с гума за молив.

• Автор

Сложих ссд-то на друг компютър, прехвърлих си всичко нужно, вече съм по-спокоен. И след като вече е ясно, че и ссд-то е здраво, не клони ли всичко към повредено дъно?

преди 4 минути, icak написа:

Сложих ссд-то на друг компютър, прехвърлих си всичко нужно, вече съм по-спокоен. И след като вече е ясно, че и ссд-то е здраво, не клони ли всичко към повредено дъно?

От самото начало, точно към това клони.

• Автор

В такъв случай мисля да не се занимавам със сервизи, а направо да си поръчам дъно и да си го сменя. 

Дали ще мога да намеря ново дъно за този сокет?

преди 46 минути, icak написа:

В такъв случай мисля да не се занимавам със сервизи, а направо да си поръчам дъно и да си го сменя. 

Дали ще мога да намеря ново дъно за този сокет?

Ново трудно ще намериш. Може да търсиш втора ръка. А може направо да си вземеш цял компютър втора употреба с гаранция и само да си сложиш твоя процесор и видеокартата. Този например би трябвало да поддържа процесори от четвърто поколение, като твоя http://alphacom-bg.com/product/1492/lenovo-lenovo-m83-tower-g3220-4gb-250gb.html Провери.

Преди да поръчваш каквото и да е, занеси компютъра в някой сервиз за диагностика. Да не се окаже, че и с друго дъно проблема ще е същия или е някаква дреболия.

Щом тръгва от третия път винаги, нищо ти няма на дъното.

Има значение кой хард си задал като основен и като какъв тип е сетнат в BIOS.

С други думи, трябва да зададеш на твоята машинка правилни очаквания относно каква цел използваш това ссд - като допълнителен драйв за памет или основен, от който ще бутваш ОС.

Чекни долния форум:

https://forums.tomshardware.com/threads/how-to-set-ssd-as-primary-hard-drive.672066/

• Автор

Смених дъното и всичко е ок. Благодаря на всички за помощтa.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.