Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно бюджетен Smart TV

Препоръчан отговор

Привет,

Признавам си - ще се изказвам малко неподготвен, но исках да спестя някакво време от ровене в интернет и да се посъветвам с вас.

В момента в хола единият лаптоп се използва почти изцяло да прожектира към втори монитор за стриймване на филми от Zamunda, Stremio или Nova TV и други онлайн програми.
Но това решение не е изцяло удобно, защото монитора мисля че е само 22 или 23 инча и съответно няма негови колони, което означава звука да се чува от лаптопа.

Искам да го заменя с 32 инчов телевизор, които ще си има вградени колони разбира се и ще е поне 1920x1080 (Full HD). Гледа се на около 2 метра и по-малка резолюция няма да е практична.
В този му вариант мога да взема почти всякакъв 32" телевизор, да го свържа през HDMI с лаптопа, който ще предава картина и звук и казуса е решен.

Обаче - мислех си - не мога ли да извадя тотално лаптопа от уравнението и да направя телевизора самостоятелна система.

Тогава идват следните изисквания:

Трябва да има WiFi и да е възможно кастване към него. Видях че има разни такива AnyCast, MiraCast, ChromeCast устройства, но бих желал да е вградена тази опция.
Трябва да може да се стриймват магнити през него. За пример през софтуера на Stremio мога да стриймвам такива. Видях че може да се инсталира на Android TV.
Съответно трябва да имам начин и през самия телевизор да се вземат тези магнити т.е. човек да може да се логне в Zamunda, да намери филма и като избере магнита - да му се стартира Stremio.
И накрая - да може да стриймва и сървиси като Nova TV На Живо т.е. трябва да има сравнително добра браузър поддръжка.

Евентуално като бонус - обмислям събскрипшън към Netflix. Чух че ако те покани познат, било нещо от типа на 4-5 долара на месец.
С българските кабеларки обаче тотално не ми се занимава. Това отпада изцяло като идея.

И накрая мисля че тези Nova TV На Живо и прочие предават национално и могат да се гледат свободно с антена и няма смисъл да се стриймват от браузера, но не съм много запознат.

Гледах в EMAG и има такива решения дори до 500 лв, обаче не знам дали там тези Smart TV с Android ще могат да правят горепосочените неща.
Знам че има и отделни TV Box'ове, които на места пишеше, че са далеч по-малко лимитирани от това, което може ти предложи един Smart TV и то бюджетен.

Ето за пример, тези два телевизора биха ли покрили каквото изброих до сега ?

Телевизор Samsung 32T5372, 32" (80 см), Smart, Full HD, LED

Телевизор LED Smart LG, 32" (80 см), 32LK6200PLA, Full HD

И ако не вие какво бихте препоръчали ?

Благодаря

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Потребител666 написа:

И ако не вие какво бихте препоръчали ?

Да си запазиш връзката с лаптопа. 

Прекалено много неща очакваш от един евтин "смарт" телевизор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имаш предвид да стриймваш магнитни торенти ? Това ми се струва "дълъг изстрел"...

Samsung-а е с Tizen, а LG-то с webOS. Нямат Android и двата.

Иначе имай предвид поне това: Samsung всички нови модели нарочно нямат DTS звук, тоест не могат да възпроизвеждат филми с такъв звук - значи или ще трябва да ги отваряш през копмютър/лаптоп и да ги предаваш по какъвто и да е начин на ТВ, или да ги възпроизвеждаш на телевизора с друг (не DTS) поток, например на друг език или пък може би да конвертираш целия филм заедно с аудиото чрез програми като Wondershare UniConverter.

Netflix си пусках 2 пъти безплатен тест период през 2 различни акаунта за месец, на:

Цитат

Premium
EUR11.99/month

Stream in Ultra HD. Watch on 4 devices at a time.
Unlimited TV shows and movies
Watch on any device
No ads
Cancel anytime
New releases every week

Въобще не си заслужава ! Пълно е със сериали-бозички, филми-еднодневки, има тук-таме някой стар читав сериал или филм и то май това е.

Има Най-много руски дублаж и/или руски субтитри, за мен ако няма български най-добрия вариант след него е да са английски, е - тях ги има ама не е същото, особено ако гледаш с други хора които може да не знаят английски например.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Трябва ти добър андроид бокс.На него си инсталираш KODI и си гледаш филмите от наште тракери директно.  Взимаш си и една цифрова антена и си гледаш безплатно Нова телевизия и още няколко програми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

https://www.emag.bg/televizor-allview-32eplay6100-h-32-81-sm-smart-android-hd-led-klas-a-32eplay6100-h-1/pd/D3QMLYMBM/

Имам такъв от около 5-6 месеца. Перфектен за 300 лева. Има си всичко. Най-вече Андроид, блутут, HDR. долби и др.екстри.

Wi-Fi. Chrome cast. За торенти от Маймунда има Коди и Плекс. За телевизия /Нова ТВ и др./ инсталираш кракната версия на Da Player и си намираш плейлиста за него. Завършва на .json. В мрежата ги има. Така гледаш около 100 канала, сред които НВО 1, 2 и 3, Cinemax, Max sport 1, 2, 3 и 4 и платените спортни на Булсат.

Този също си заслужава, но е със 100 лева отгоре.

https://www.technomarket.bg/televizor/tcl-32s615-smart-hd-led-tv-android-09182264

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Coco1 написа:

Трябва ти добър андроид бокс.На него си инсталираш KODI и си гледаш филмите от наште тракери директно.  Взимаш си и една цифрова антена и си гледаш безплатно Нова телевизия и още няколко програми.

Точно нещо такова си мислих, като все попадам на това  Xiaomi Mi Box S

И на него мога да инсталирам Stremio (подобно на KODI, но просто пускаш и всичко тръгва. Няма толкова играчка с адони, репозиторита и прочие)

Някой ползвал ли го е и може ли да даде повече информация (Xiaomi Mi Box S)

преди 1 час, andreygg написа:

https://www.emag.bg/televizor-allview-32eplay6100-h-32-81-sm-smart-android-hd-led-klas-a-32eplay6100-h-1/pd/D3QMLYMBM/

Имам такъв от около 5-6 месеца. Перфектен за 300 лева. Има си всичко. Най-вече Андроид, блутут, HDR. долби и др.екстри.

Wi-Fi. Chrome cast. За торенти от Маймунда има Коди и Плекс. За телевизия /Нова ТВ и др./ инсталираш кракната версия на Da Player и си намираш плейлиста за него. Завършва на .json. В мрежата ги има. Така гледаш около 100 канала, сред които НВО 1, 2 и 3, Cinemax, Max sport 1, 2, 3 и 4 и платените спортни на Булсат.

Този също си заслужава, но е със 100 лева отгоре.

https://www.technomarket.bg/televizor/tcl-32s615-smart-hd-led-tv-android-09182264

Това е доста интересно. Но не ми харесва че не са FullHD - 1366x768 според мен е резолюция за далеч по-малка матрица.

Обаче отдолу EMAG ми предложи това : Телевизор JVC LT-32VAF5000, 32" (80 см), Smart Android, Full HD

И като гледам този JVC изглежда да има всичко, което търся, а е само 370 лв...

32" (80 см), 1920 x 1080 (FullHD), Операционна система Android, 3 x HDMI, 1 x AV, 1 x RF

Буквално нищо повече не ми трябва. А за 500 лева имат 4K 3840x2160 модел, пак с абсолютно всичко, което тъеся.

Някой знае ли нещо за тях, критики, прочие ?

Благодаря

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нямаш ли вариант за 40/43 инча телевизор?

Това разбирам, под бюджетен смарт /умен телевизор с Android:

ТЕЛЕВИЗОР TCL 40ES560 SMART FHD LED TV ANDROID

ТЕЛЕВИЗОР TCL 43EP640 SMART UHD LED TV ANDROID

ТЕЛЕВИЗОР TCL 43P715 SMART UHD LED TV ANDROID

Телевизор Xiaomi Mi TV 4S 43"

Разгледай и 32-нчовите на TCL, но не са Full HD.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Потребител666 написа:

Точно нещо такова си мислих, като все попадам на това  Xiaomi Mi Box S

И на него мога да инсталирам Stremio (подобно на KODI, но просто пускаш и всичко тръгва. Няма толкова играчка с адони, репозиторита и прочие)

Някой ползвал ли го е и може ли да даде повече информация (Xiaomi Mi Box S)

Това е доста интересно. Но не ми харесва че не са FullHD - 1366x768 според мен е резолюция за далеч по-малка матрица.

Обаче отдолу EMAG ми предложи това : Телевизор JVC LT-32VAF5000, 32" (80 см), Smart Android, Full HD

И като гледам този JVC изглежда да има всичко, което търся, а е само 370 лв...

32" (80 см), 1920 x 1080 (FullHD), Операционна система Android, 3 x HDMI, 1 x AV, 1 x RF

Буквално нищо повече не ми трябва. А за 500 лева имат 4K 3840x2160 модел, пак с абсолютно всичко, което тъеся.

Някой знае ли нещо за тях, критики, прочие ?

Благодаря

Става и този. JVC ги сглобяват в Турция, в заводите на Vestel. Allview-то при съседите румънци. Голяма разлика между HD и FHD при 32 инча няма да усетиш. При подаване на качествен сигнал HD-то "грее". Ако държиш на FHD взимай JVC-то. Гледай да е с Андроид 9 минимум.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Можеш и да гледаш всички платени канали и изобщо всичко, което предлагат кабеларките. Препоръчвам ти да си вземеш един телевизор, който да има що годе хубав екран и да му закачиш тв бокс и от там през интернет да си ползваш всичко и да не се ограничаваш само за една телевизия.

Изпратено от моят Redmi Note 8T с помощта на Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Simeon Hadjidimitrov написа:

Препоръчвам ти да си вземеш един телевизор, който да има що годе хубав екран и да му закачиш тв бокс и от там през интернет да си ползваш всичко и да не се ограничаваш само за една телевизия.

И какво в повече предлага този "тв бокс", в сравнение с лаптопа, който се ползва в момента?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И какво в повече предлага този "тв бокс", в сравнение с лаптопа, който се ползва в момента?
Предлагам този вариант, защото той иска да премахне лаптопа от уравнението, а с добър тв бокс получава всичко, което един лаптоп му предлага.

Изпратено от моят Redmi Note 8T с помощта на Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Я да му няправя малко реклама на оня дето съм баннат на неговия форум

http://www.dvb-bg.eu/forums/topic/26104-безплатна-iptv-телевизия-как-да-я-гледаме/#entry240833

целта на рекламата е само да прецакам феновете на скопените андроид боксчета, които лично аз не бих си купил.
Андроид х86 работи и на лаптоп, за сведение на незнаещите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...