Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вече не ми се живее в този град

Featured Replies

Здравейте в момента живея в гр. София но вече неми се живее тук имам чувството че ме тъпчат като боклук и ми се случиха много проблеми как да накарам нашите да се преместим да живеем във Варна защото съм си свикнал там и градът ми харесва в момента съм 7-клас и гледах че там има по-добри гимназии от София какво ще кажете по въпроса

преди 1 час, Янислав карамфилов написа:

Здравейте в момента живея в гр. София но вече неми се живее тук имам чувството че ме тъпчат като боклук и ми се случиха много проблеми как да накарам нашите да се преместим да живеем във Варна защото съм си свикнал там и градът ми харесва в момента съм 7-клас и гледах че там има по-добри гимназии от София какво ще кажете по въпроса

ако те тъпчат премести се в друго училище,премести се в друг квартал, но не напускай София
един ден, като пораснеш, ще трябва да работиш
щерката наскоро завърши магистратура, редовно обучение и беше на самоиздръжка
работеше в рекламна фирма-обработка на файлове- за 100 лева надница
в провинцията е средно 40-50 лв

пп
искам да кажа, че в провицията доходите са ниски

Редактирано от дpъндю (преглед на промените)

Какви ли проблеми може да има едно дете в седми клас... Да речем по някаква случайност убедиш вашите да се преместите. Ако утре имаш проблеми и във Варна, какво ще правиш? Ще караш вашите да се преместите отново?!

За седмокласник ти предлагам да наблегнеш на уроците и да си вземеш матурите с отлични оценки, а мястото на живеене остави на преценката на възрастните. Когато започнеш да работиш и да се самоиздържаш прави каквото си искаш, а дотогава - каквото кажат родители ти.

Моето дете също е в 7 клас и в момента вместо да чатка по клавиатурата безсмислени теми учи по математика и история. Като гледа постът ти може да наблегнеш и на БЕЛ.

Поздрави!!!

преди 2 часа, Янислав карамфилов написа:

Здравейте в момента живея в гр. София но вече неми се живее тук имам чувството че ме тъпчат като боклук ...

И на мене не ми се живее още от 1991г в градът в който съм, ама заради тия пусти пари дето текат от съседната държавица и няма мърдане. Синът ми който е на 13г ще може да се измъкне от този капан чак след 5 години.
До 1991г живеех бедно в София и трудно бих приел пак мизерията там и във Варна.
А твоето спасение след 5 години ще е само ако си научил един език на някоя бяла държава и бегаш бързо там.

преди 4 часа, дpъндю написа:

ако те тъпчат премести се в друго училище,премести се в друг квартал, но не напускай София
един ден, като пораснеш, ще трябва да работиш
щерката наскоро завърши магистратура, редовно обучение и беше на самоиздръжка
работеше в рекламна фирма-обработка на файлове- за 100 лева надница
в провинцията е средно 40-50 лв

пп
искам да кажа, че в провицията доходите са ниски

Ай ся, и като се забият всички в Софията за прословутите 100 кинта ще цъфнат та ще вържат. Много смахнато мислене имате това несофиянците.

До автора : В трудна възраст си, разбираемо е че като си свикнал някъде ще искаш да си си там, но при теб шанса е че си твърде млад и лесно ще привикнеш с новата обстановка. Дай си време, намери си приятели в училище и/или извън него и не прави щуротии(да бе) за да показваш на останалите че колко си готин.
Колкото до това да накараш вашите да се върнете във Варна, не мисля че би имал успех, но нищо не ти пречи да си поговориш с тях, да им обясниш как се чувстваш и какво преживяваш в училище и извън него... ...айде знам че това тема табу за един пубер, ама преглътни малко пуберксата гордост и го направи, от това само ще спечелиш.

преди 12 минути, Bubbles написа:

Ай ся, и като се забият всички в Софията за прословутите 100 кинта ще цъфнат та ще вържат. Много смахнато мислене имате това несофиянците.

не е тайна, че София е "държава" в държавата

преди 4 минути, дpъндю написа:

не е тайна, че София е "държава" в държавата

Това ясно... и изключително глупаво, но и също така разбираемо понеже за по-малките населени места почти нищо не се прави, особено за селата, от друга страна ако живееш на село и си произвеждаш сам зарзавата, пшеницата и животинските продукти(мляко, яйца, месо...) тия 50лв би следвало да ти стигат повече отколкото 100те в София които ще хвърлиш в магазина за куп боклуци в лъскави опаковки.

• 2 седмици по-късно...
на 26.10.2020 г. в 8:05, Янислав карамфилов написа:

как да накарам нашите да се преместим да живеем във Варна

Няма начин! 

Какъвто и начин от тук или изобщо от "мрежата" получиш ще е недобросъвестен. 

Фактите са:

1. Ти не можеш да им осигуриш работа там. 

2. Всякакъв ропот срещу тях ще доведе до твоята деградация.

3. Гимназиите във Варна не са по-различни от София. 

Говори с родителите си за проблемите. Те знаят с кого и как да говорят, за да не се допускат отново въпросните проблеми. 

И един завет от миналото: Не прикривай проблема си от родителите си, особено от баща си. Чувай го! Той по-знае от теб как да се справиш с проблемите. 

Успех!

В София е събрана утайката на българското общество.Във западно европейските държави местните западняци като цяло не желаят да живеят в столицата, защото там положението не е по-различно от българската столица.За тях по важно е спокойствието им и това на децата им, от колкото парата.До като Ганьо е матереалист и винаги слага парата пред всичко.Варна не е малък провинциален град в който вашите не биха могли да изкарват прелично.За тях твоето щастие би трябвало да е приоритет.

• 4 седмици по-късно...

Избутай до 18 години, после може да си правиш каквото искаш. Ако щеш и в Занзибар се премести. На запад ти бият шута като станеш пълнолетен. Тука не всички мога да си го позволят,така, че ще траеш и ще стискаш. Наблягай на уроците, матурите и прочие.

преди 17 минути, Eclipse2G написа:

Избутай до 18 години, после може да си правиш каквото искаш. Ако щеш и в Занзибар се премести. На запад ти бият шута като станеш пълнолетен. Тука не всички мога да си го позволят,така, че ще траеш и ще стискаш. Наблягай на уроците, матурите и прочие.

Човека не може да си напише името грамотно, вие му обяснявате как да се оправи в живота. Пуберска история.

на 26.10.2020 г. в 10:42, Белгиеца написа:

И на мене не ми се живее още от 1991г в градът в който съм, ама заради тия пусти пари дето текат от съседната държавица и няма мърдане. Синът ми който е на 13г ще може да се измъкне от този капан чак след 5 години.
До 1991г живеех бедно в София и трудно бих приел пак мизерията там и във Варна.
А твоето спасение след 5 години ще е само ако си научил един език на някоя бяла държава и бегаш бързо там.

Tи си беден в душата, остави ги парите. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.