Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бензинова кола за студент?

Featured Replies

преди 6 часа, Alon_zo написа:

Нещо си се обърКАл , ама много яко.Газовата бутилка издържа много повече на удар, от колкото резервоара на която и да е бензинова кола.Аз почти цял живот карам на газ и още съм жив и здрав.

Съотношението между гръмнали резервоари и гръмнали бутилки за газ, е около 100 към 1. И в 90% от случаите, гръмването на газова бутилка е в следствие на гръмнал резервоар. На малоумниците обаче им се изправя косата, като чуят думата налягане. За тях това означава взрив. 🤣

• Отговори 63
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 11 часа, Belhor написа:

обаче им се изправя косата, като чуят думата налягане

то по принцип трябва да се прави разлика между взрив и възпламеняване... че то е малко като разликата между падане от първи и двайсти етаж. 

преди 25 минути, rostislaf написа:

то по принцип трябва да се прави разлика между взрив и възпламеняване... че то е малко като разликата между падане от първи и двайсти етаж. 

След като се използва "взрив", вероятно се прави разлика.

Тук намерих добър автомобил за студент! 

Успех!

п.п. Принципно търсих Шкода CITIGO на метан, но цена под 8000 не можах да намеря. 

преди 35 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

п.п. Принципно търсих Шкода CITIGO на метан, но цена под 8000 не можах да намеря. 

Остави тия шкодилаци.Тук става въпрос за млад човек, не за някой чичак.

Когато си избираш личен автомобил, а не служебен или работен, най- важното нещо е той да ти харесва. На първо място като визия и след това като седнеш вътре, също да ти харесва и да ти е комфортен, според личните ти разбирания за комфорт. Чак тогава се гледат неща като, колко е здрав, какво е състоянието, колко гори, колко се разваля, колко ръждясва и всякакви такива...

преди 4 часа, Belhor написа:

Когато си избираш личен автомобил, а не служебен или работен, най- важното нещо е той да ти харесва. На първо място като визия и след това като седнеш вътре, също да ти харесва и да ти е комфортен, според личните ти разбирания за комфорт. Чак тогава се гледат неща като, колко е здрав, какво е състоянието, колко гори, колко се разваля, колко ръждясва и всякакви такива...

На първо място е цената - можеш ли да си го позволиш или не!

Иначе - Bentley са много яки, ама ... не ги купуват много!

преди 12 часа, Alon_zo написа:

Остави тия шкодилаци.Тук става въпрос за млад човек, не за някой чичак.

Прав си! 

Вариант 2 за млад човек.

преди 15 часа, jhoro написа:

На първо място е цената - можеш ли да си го позволиш или не!

Иначе - Bentley са много яки, ама ... не ги купуват много!

Е то, ако нямаш пари за кола, цената е без значение.

А Бентли са яко грозновати за парите, които им искат.

преди 1 час, Belhor написа:

Е то, ако нямаш пари за кола, цената е без значение.

Питащия е казал, че разполага с някакви пари ...

на 6.11.2020 г. в 13:46, Justtopalova написа:

Има ли бензинова кола до 5000 лв,

макар, че - и тези са много. Наскоро ми предлагаха Hyundai Getz, в перфектно състояние за половината пари! Вярно - на „преференциална цена“, но и нормалната нямаше да е над 3000 лева.

преди 1 час, Belhor написа:

А Бентли са яко грозновати за парите, които им искат.

Всичко е въпрос на вкус! - казало кучето и си облизало ...

преди 9 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Прав си! 

Вариант 2 за млад човек.

А ние - „дъртите“ - какво ...

Spoiler

Нерегистрираните в Община Дряново каруци ще бъдат принудително задържани -  Габрово - DarikNews.bg

Имаш ли идея (освен визията на „Мини“) - колко струва поддръжката?

преди 59 минути, jhoro написа:

Имаш ли идея (освен визията на „Мини“) - колко струва поддръжката?

Бегло да! ;) 

Принципно на такъв въпрос винаги ще отговоря VW Поло! ;) (Това обаче е на база какво аз съм "дал" (позволил да ползва студент)). 5000 е достатъчен бюджет да се вземе сносна кола втора ръка.  

Такава екстра, да имаме пари и ние да избираме каква да е колата по наша младост нямаше. Ние вече сега дъртите караме какво на нас ни хареса, а не какво ни кажат било то родителите или приятелите. ;) 

Кола да изглежда шик, да има малък разход на гориво, да има малък разход по поддръжка, да може да състезаваш с нея и ред други неща да прави без да даваш няма. Има обаче служебна кола! ;) Това е най-хубавата кола не само за студен, а за всеки. :) 

п.п. Кратко: Да се порови в сайта който съм споделил и си избере по негов вкус. Ние дъртите едно време нямахме екстрите на търсачките и каквото ни се е давало от родителите сме карали. ;) 

преди 11 минути, Belhor написа:

Жоре, Нюндай Гетц не е кола. Тва е пазарска кошница.

Във фирмата, в която работя има 250 такива Геца служебни. Мога смело да кажа, че за последните 10 г., аз по-здрава кола от тази не съм виждал през живота си. Като знам как и най-вече на какви места се карат... абе това наистина е супер здрава кола. Супер! Говоря ти за 250 коли, не за 2-5 или 10. Извадката е доста голяма. 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

Жоре, Нюндай Гетц не е кола. Тва е пазарска кошница.
Затова се „разхождам” с една … количка от Лидл!!!
Само за 1 лев!

Такава екстра, да имаме пари и ние да избираме каква да е колата по наша младост нямаше.

Нямаше я!
Баща ми е чакал 15 години, да купи кола! Не конретна марка и модел, а каква да е кола!
Нови нямаше, старите - всеки си ги къткаше и струваха колкото новите.
Намерили, че се забравили.
преди 2 часа, ostavime написа:

Във фирмата, в която работя има 250 такива Геца служебни. Мога смело да кажа, че за последните 10 г., аз по-здрава кола от тази не съм виждал през живота си. Като знам как и най-вече на какви места се карат... абе това наистина е супер здрава кола. Супер! Говоря ти за 250 коли, не за 2-5 или 10. Извадката е доста голяма. 

Хубаво, ама я кажи сега, ти тва нещо би ли си го взел за лична кола? Аз само като се сетя и вече дори не искам да го гледам. Па Ко ще и най- здравия спейс шатъл в галактиката да е.

Kaто знам колко е здрава, за втора кола за града, може би бих. Малка, маневрена, може да се сложи газ...

Повечето от тия коли в момента са между 200 и 300 хил. км. вече и на малко от тях са сменяни съединител, основен ремонт, скорости и т.н. Просто наистина здрави. 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

Малии, тва Гетц-а голема кола! Аз преди месец купих една калинка - Рено Туинго 2. За града се е утепала (за извън него - Авенсис) - компактна та дрънка.

Я карайте пи руски:

- На работа - с тролей, из природата - пеша, в чужбина - с танк.
преди 3 часа, ostavime написа:

Kaто знам колко е здрава, за втора кола за града, може би бих. Малка, маневрена, може да се сложи газ...

Повечето от тия коли в момента са между 200 и 300 хил. км. вече и на малко от тях са сменяни съединител, основен ремонт, скорости и т.н. Просто наистина здрави. 

Има и доста други малки и маневрени, които не приличат на куфар. И най- вече, като седнеш в тях не се чувстваш като в куфар.

Има и доста други малки и маневрени, които не приличат на куфар. И най- вече, като седнеш в тях не се чувстваш като в куфар.
След такова - глупаво и категорично мнение - нямам какво да кажа.

Аз не разбрах, колко ще са кратки разстоянията.Ако е от квартала до центъра, по-добре да си вземе четиритактов скутер.2,5 л. бензин на 100км.Защото каквато и кола да вземе до 5000лв. бензинова, под 10л. на 100км няма да падне градско.Седиш в задръствания , по-скъпа подръжка и прочие.

преди 15 часа, jhoro написа:
преди 17 часа, Belhor написа:

След такова - глупаво и категорично мнение - нямам какво да кажа.

Нямаш какво да кажеш, ама не можа да се удържиш а? След като обяви мнението за глупаво, без кьорав аргумент, почувства ли се по- умен?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.