Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Безжична телевизия

Featured Replies

Здравейте,

Имам Рутер Asus AX3000 - RT-AX58U Wi-Fi,  мисля да си прекарам телевизия и интернет на А1 - ТВ200 + нет300. Телевизор Samsung RU8002.

Има ли възможност телевизията да минава през рутера и да стига до телевизора безжично и да си избирам каналите от там?

Ако не - има ли безжичен HDMI, така че от устройството на А1 HDMI сигналът да стига до телевизора безжично и да мога да избирам канали от телевизора.

Сигналът ще трябва да мине през 1 тухлена стена и общо разстояние - устройство - телевизор 5-6 метра.

Поздрави

Разрешен от Icaka94

Безжичната телевизия е тази от интернет, ако телевизора ти е с WiFi ползваш браузъра му и си търсиш канали, има и приложения за телевизор, но безплатните не включват кой знае какво.
Оператор безжична телевизия не предлага и не вярвам в близките години да предложи.

преди 1 час, Armageddon8 написа:

Сигналът ще трябва да мине през 1 тухлена стена и общо разстояние - устройство - телевизор 5-6 метра.

Телевизия безжично само от приложение примерно на Булсатком или RN-TV .

Иначе техниците от А1 ти боцкат стената и ти пускат кабел, в което няма нищо лошо.

А защо да е безжично ?
Животът е по-качествен с кабели и жици вкъщи и на мъжът му е по-добро самочувствието като ги има, защото това доказва че не е с женски мозък изпадащ в истерия при вида на нескрит кабел.

Абе пичове мъжкари технически подковани, как им викате на тия неща в родината ?

https://www.mr-bricolage.be/goulotte/29031-dlp-goulotte-legrand-3245064300087.html

• Автор

Примерно 

При булсат - интернет с лан кабел до моя рутер. След това с лан кабел до тяхното устройство IPTV box  - от там с HDMi до телевизора. Искам да заместя този лан кабел до тяхното IPTV устройство с wifi, но устройството им няма  wifi.

А1 какви устройства слагат и как са разположенени, примерно за интенет до рутер и телевизя до 2 телевизора в различни стаи?

Няма как да стане от сега ти казвам. Всеки ден монтирам такива приемници А1. Приемника трябва  да се храни през rj-то. Иначе, не напъвай за опика до рутер. Няма смисъл. важно е до кутията да има оптика. Нагоре по-лан може и до гигабит. 

• Автор

Ок, интернета ок. 

Въпросът е колко устройства слагат за 2 телевизора и по какви кабери стига връзката до устройствата за телевизия?

• Решение
преди 9 минути, Armageddon8 написа:

Примерно 

При булсат - интернет с лан кабел до моя рутер. След това с лан кабел до тяхното устройство IPTV box  - от там с HDMi до телевизора. Искам да заместя този лан кабел до тяхното IPTV устройство с wifi, но устройството им няма  wifi.

А1 какви устройства слагат и как са разположенени, примерно за интенет до рутер и телевизя до 2 телевизора в различни стаи?

До всеки тв, трябва да има лан връзка по кабел, може да я избегнеш  с Powerline адапетери. Всичко тръгва от рутер. Ако искаш 3 тв, трябва switch( гигабитотв) и от там към рутера и тв. Рутерите на А1 имат 2 порта за интернет и 2 за тв. За да ти отворят порт.... дълга и широка. :D

• Автор
преди 4 минути, Icaka94 написа:

До всеки тв, трябва да има лан връзка по кабел, може да я избегнеш  с Powerline адапетери. Всичко тръгва от рутер. Ако искаш 3 тв, трябва switch( гигабитотв) и от там към рутера и тв. Рутерите на А1 имат 2 порта за интернет и 2 за тв. За да ти отворят порт.... дълга и широка. :D

Ясно, мерси - можеш ли да ми препоръчаш читави  Powerline адапетери.

• Автор

Допълнителен въпрос:

Asus AX3000 - RT-AX58U Wi-Fi

Samsung RU8002 телевизор

NAS устройство - не съм избрал.

Мога ли да използвам НАС устройството като медиен сървър и да гледам филми от него на телевизора, компютъра и таблет и телефон примерно?

Не ми много ясна цялата работа с Plеx сървър? Как точно стават нещата. инсталираш Plex на NAS устройството и на телевизора или/и телефона и компютъра или?Ако НАС устройството е конфигурирано като Plex сървър може ли да се съхраняват други файлове, който да са достъпни от компютър/таблет и подобни устроиства.

Ако не с Plex, може ли телевизора да "види" филмите от NAS  устройството и се гледат все едно флашка в телевизора, само че през wifi?

• 3 години по-късно...

Здравейте,имам питане свързано с гледане на телевизия без бокс устройство.

На Виваком сме.В момента сме с 3 телевизора, единият от които е без бокс устройство и не е смарт (предстои да го сменим) той се намира в едната стая.В хола също не е смарт и го ползваме с бокса на еон.Третият е в детската стая,като той е смарт купен преди 3 месеца с идеята да се ползва без еон бокс и на него да се активира безплатното приложение на еон.Да,ама не може защото Вивакомците предлагат определени смарт телевизори поддържащи това приложение.(Това го разбрахме в последствие).Като им разгледах списъка с предлаганите смарт телевизори -нищо не ни устройва-или са много скъпи или са над 43",а някои даже не ги намерих по магазините.

Та питането ми е дали има вариант да се гледа телевизия без еон бокса.Някакъв приемник ли трябва да се купи ш какъв,защото в нета четох не много добри отзиви за тия приемници -чи забивали и т.н.Много ми се иска да останем само на интернет на Виваком,а сега ще е идеалното време,защото договора ни изтича следващия месец.Много моля за  съвети.Предварително благодаря!😊

преди 5 часа, Жасмин написа:

Та питането ми е дали има вариант да се гледа телевизия без еон бокса

Може да приемате само ефирна цифрова телевизия, ако телевизора има DVB-T вграден тунер или да си закупите такъв външен. В този случай ще приемате около 5-6 ефирни безплатни телевизии - БНТ1, БНТ3, БТВ, НОВА, ON-AIR...

Цените за такъв декодер варират от 30-40 до 50-70лв. По-евтините нямат антена в комплекта и трябва да се закупи отделно. За избора е важно какви входове има въпросния телевизор - скарт, чинчове или HDMI. Има вариант да се ползва антенния изход.

Търсене DVB-T декодер | Технополис БГ (technopolis.bg)

Друг вариант е да ползвате аналоговия изход на еон бокса AV /има и такъв кабел в комплекта/, и с удължен кабел да включите стария телевизор. Така на двата телевизора обаче ще се гледа една и съща програма.

Всички телевизори насам от последните десетина години са MPEG4 и не им трябват външни декодери за гледане на ефирни програми. В страната са 6, в голямото село са повече.

преди 12 часа, Жасмин написа:

Много ми се иска да останем само на интернет на Виваком,а сега ще е идеалното време,защото договора ни изтича следващия месец.

През интернет можете да гледате безплатно руски тв канали от разни сайтове. Например около 40 от един и същи сайт.

Аз си гледам бг тв от 5 различни сателита без пари.

• 1 месец по-късно...
на 10.11.2020 г. в 20:17, Armageddon8 написа:

Примерно 

...баси гимнастиката човек...

...не гимнастика ами аеробика...

...аз съм така:

- 300mb интернет от гигамакс...20 кинта на месец

- iptv от tPlay-4 екрана...за 12 месеца с промокод-93,75лв...144/66hd...

...ся видях годината...20-та :lol6:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.