Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

JS/Chromex.Agent.AP троянски кон

Препоръчан отговор

здравейте,ето го и моя проблем-лаптоп Тошиба сателит,започна да се изключва и рестартира самостоятелно докато работя.Няма определено време на работа и самоизключване.Може да се случи след минута -две,може и след часове работа,но винаги го прави.Занесох го в сервиз за профилактика и диагностика- бил повреден чип сет.Взех си го ремонтиран и почистен,нещата обаче са същите,с изключение на това че се удължиха периодите на самоизключване-не го прави след минути ,а минава поне час докато се срине.Това обаче не се случва във сейф мод-никога не ми е гаснал ако е в сейф мод.Пуснах сканиране с Есет онлайн сканер и намери JS/Chromex.Agent.AP троянски кон плюс още 19 нежелани програми.След това направих сканиране с FRST ето и логовете:

FRST.txt Addition.txt

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Лог файловете не показват наличието на активен зловреден софтуер. Има остатъци от деинсталирани програми и прочие, които могат да се почистят, но не мисля, че там се корени проблема. Вижда се, че дори инсталацията на avast е проблемна и доста от услугите и не функционират правилно или не зареждат при рестарт на системата. Аз лично бих деинсталират avast с техния инструмент под Безопасен режим (внимавайте коя папка посочвате, защото всяка папка ще бъде изтрита):

https://www.avast.com/uninstall-utility

След това наблюдавайте няколко дни дали проблемите още ги има. Ако да, по всяка вероятност проблема ще е хардуерен и дори ремонтиран това не гарантира, че проблема е отстранен и може да се наложи замяна на проблемния хардуер, устройство (или направо нов лаптоп).

Добре е да изключите автоматичното рестартиране и да направите Windows при краш да създава dmp файлове за анализ:

1) Отворете System Properties чрез десен клик върху Computer и избиране на Properties от контекстното меню.

2) В прозореца System кликнете върху бутона Advanced system settings.

3) В секцията Startup and Recovery кликнете на бутона Settings.

4) В секцията System failure се уверете се, че от падащото меню под Write debugging information е настроено на Complete memory dump. Добре е да махнете отметката и пред Automatically restart.

Сега като забие рестартирайте ръчно системата и след това отворете папката C:\Windows\minidump и копирайте файловете на десктопа.

Архивирайте ги и ги качете на хостинг по избор и публикувайте линка в следващия си коментар.

Също така в полето за търсене на Windows въведете CMD => кликнете с десен бутон върху CMD.exe и изберете Run as administrator.

След това с копи/пейст изпълнете една по една командите и след всяка натиснете Enter

winmgmt /resyncperf

lodctr /R

Освен това:

Изтеглете следния файл => run.vbs

Запазете го на десктопа.

В търсачката на Windows въведете CMD.exe => кликнете с десен бутон върху CMD.exe и изберете Run as administrator.

В конзолата въведете командата:

cd c:\users\%username%\desktop

Натиснете Enter

сега въведете командата:

cscript run.vbs

Натиснете Enter

Направете нова проверка с FRST и прикачете новите лог файлове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

изпълних поредицата от стъпки,прилагам новите файлове.Тъкмо бях приключил с деинсталирането на Аваст и излезе надпис за рестарт,когато изгасна изненадващо в сейф мод.Вече бях направил промените -ето снимка на новите настройки ,но папка минидъмп беше празна,нямаше никакви записи.1961424770_.jpg.dc26efbfe04acd82f8dacfbd5bc2ed96.jpg

Addition.txt FRST.txt

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Явно ви е на български интерфейса, От падащото меню е добре да изберете "Пълна дъмп на паметта" или както е там на български.

Но щом и в Safe Mode угасва вероятността това да се дължи на зловреден софтуер клони към нула...Най-вероятно се касае за хардуерна повреда. Говорете пак със сервиза или пригответе да смените машинката просто.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Все пак направете това.

Изтеглете fixlist.txtи го запазете в папката, където сте свалили FRST64.exe (на десктопа)

Стартирайте FRST64.exe и натиснете бутона Fix веднъж!

След като приключи, ако ви поиска рестарт - съгласете се. След рестарта публикувайте лог файла - Fixlog.txt, който ще се създаде след работата на програмата.

Внимание: Скрипта е създаден за текущата система. Да не се ползва за други системи с подобни проблеми!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

приложих фикс-а ,ето го и лог-а.Относно настройките,от падащото меню имам 3 опции:1-няма,2-малко разтоварване на памет (256 кb) 3-разтоварване на паметта на ядрото.Досега беше на №3 и не записваше в минидъмп нищо.Сложих го на опция №1 да видим при краш дали ще има запис.

Fixlog.txt

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На "НЯМА" съвсем няма да създаде такива файлове. Трябва да е на Kernel или на Complete.

https://www.sevenforums.com/tutorials/174459-dump-files-configure-windows-create-bsod.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

прочетох приложената статия и добавих в регистъра запис за Complete memory dump.Излезе ми съобщение за промяна на  стойността на виртуалната памет да бъде над 3976 МБ  и сега ще видя дали ще ми направи запис при краш,който да публикувам .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

откакто вдигнах стойността на виртуалната памет и изпълних последния скрипт не е ставал срив,дали има общо?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-принцип ако проблема не е хардуерен, да. Недостига на pagefile може да доведе до сривове от личните ми наблюдения. Аз винаги оставям обаче размера и да се управлява от самата Операционна Система и не го задавам ръчно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

чак днес късно следобед се получи срив,бях включил нарочно доста неща-торент клиент,прехвърляне на големи файлове музика и филми към флаш,филм да върви на плеър,отделно няколко клипа да  едновременно,но за съжаление отново нямаше запис в папка minidump.Има ли друго място където да се запише доклада за Complete memory dump ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А щом сте премахнали настройката за автоматичен рестарт какво се случва като се стигне до срив? Забива ли до син екран? Ако да, може ли да го снимате?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не,не се получава син екран,никога не е бил със син екран.При внезапното спиране на системата,рестарта започва с черен екран с три опции-сейф мод с мрежа,сейф мод без мрежа и стартирай нормално.Като изминат определените секунди без да се намеся,компютъра се рестартира  нормално.Сега след като премахнах автоматичния рестарт,аз го рестартирам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи шанса да клони към софтуерен проблем (защото вече зловредния софтуер го изключихме от картинката) според мен е на практика НУЛА и щом няма син екран няма как да има и minidump файлове. Може би проблем със захранването, студена спойка по дъното, чипсета за който споменахте, че е ремонтиран или проблем със захранването или прегряващи компоненти, подути кондензатори и т.н.

Цитат

Yep, hard restarts with no bluescreen = hardware is failing, and most common reason for that revolves around power.

Swap PSU first, then look for busted / bulging caps if that doesn't fix things.

https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/7mm1vl/pc_restarts_randomly_with_no_blue_screen/

Най-добре според мен си отворете тема в раздела => Общи хардуерни въпроси

Боя се, че това не е най-силната ми страна. Разбирам някои неща, но колкото аз да се оправя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Оооо,за пореден път благодаря за обърнатото внимание,щом проблема се локализира до  хардуерен от дистанция не може да се постави точнота диагноза.Достатъчно търпение и усилия вложихте в проблема ми,ще се ходи на сервиз отново.Хубава вечер желая и отново голямо благодаря.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами дано не се окажа прав, защото за разлика от софтуерните, които в най-лошия случай се решават с формат и преинсталация на Операционната Система и засегнатия софтуер, при хардуерните проблеми е малко по метода на елиминацията, проба-грешка и са най-досадни (и скъпи) за решаване.

Все пак ако искате първо пуснете тема в специализирания раздел за Общи хардуерни въпроси да видите какви съвети ще получите и там и дали да се разкарвате до сервиза (както е нужно според мен).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами според мен  преценката ви е правилна,пробвахме с хапчета,сега ще отида на хирург ,да се надявам че няма да стигна до патолога  в моргата 😆

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.
Бележка: Вашата публикация изисква одобрение от модератор, преди да стане видима за всички.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...