Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчан отговор

Здравейте колеги. Търся нещо от сорта до 1000 -+ 100лв . Ще е главно за филни и спорт , може и пс4 да се пуска , но ще е рядкост. Големината да е от 49 до 55 инча от около 2метра ще се гледа в тъмна стая. Бях се насочил към сонито x90h , но цените не им мърдат. Имах до сега 3D LG ама започна да излизат някакви петна на ярките картини и обратно на тъмните и явно му е време.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А защо ви е това 4К. Това са пълни глупости. Маркетингови трикове. Те новите телевизори вече всички са 4К, но при положение, че повечето телевизионни канали са 800х600 резолюция (говоря приблизително), не виждам никакъв смисъл. Не се лъжете по триковете на търговците. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, ostavime написа:

А защо ви е това 4К.

Те новите телевизори вече всички са 4К, но при положение, че повечето телевизионни канали са 800х600 резолюция (говоря приблизително), не виждам никакъв смисъл. 

SD са 576р каналите, но проблемът е ,че ако не е 4К просто няма да е с качесвена картинка вече. Вече не правят фул ХД да са качествени.
Това лято се развали ЛЖ 32 инча Фул Хд дето беше в кухнята.
Е, едвам намерих 40 инчов 4 К Панасоник за 500 € да е качествен.
(UHD 4K 40''TX-40GX810E)
Сега минали вече на 43 инча, те така.
А 32 инча Фул ХД са пълни боклуци за по 250 €.
Гадовете от Азия знаят как да ни заставят да даваме повече пари, ако не искаме лоша картинка после.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"черният петък" както очаквано си беше гавра.. Sony-тата не мърдат като цена и явно няма и да мръднат.. Някакво инфо относно Philips как са като телевизори? Нямат и много ревюта из нета за тях... Андроид ли са?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Антон Кръстев написа:

Някакво инфо относно Philips как са като телевизори?

Евтинки,с най некачествената картина.Такъв,ако не се развали до края на гаранцията е герой...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Димитър 59 написа:

Евтинки,с най некачествената картина.Такъв,ако не се развали до края на гаранцията е герой...

Вече се чудя какво да гледам..

току-що, нушо написа:

Ако не държиш на андроид,си вземи LG.

Имам LG.. Два пъти по 170 лв дадох да му сменят подсветките... LG в момента имат много добри OLED ама не знам дали ми се забърква в тия цени. Долните класове мисля , че не са стока..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Антон Кръстев написа:

LG в момента имат много добри OLED ама не знам дали ми се забърква в тия цени.

LG OLED в момента ги дават,че са с най-качествената картина,в сравнение с всички други марки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

В крайна сметка взех Sony Bravia KD-55XH9096. Телевизора е перфектен... удължиш си гарнацията в технополис с още 3 години да ми е мирна главата :D
Сега може ли малко инфо как е най-добре да споделям 4к филми които са свалени (флашка/ссд)?
Друго освен Netflix което да предлага 4к
dolby vision и т.н. ?
Другото с този андроид мога да ползвам програма и да гледам телевизия като въвеждам аддреси ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 14.11.2020 г. в 13:33, ostavime написа:

А защо ви е това 4К.

Що за глупав въпрос модераторе ? аз от скоро съм собственик на 4к тв верно на СД каналите е малко размазано но моят доставчик се е постарал да имам перфектна картина на една честота не е набухал всички канали както правят повечето оператори , а е сложил по 5 6 сд канала и се вижда перфектно . Оня ден си поиграх да пусна един 4к клип от тубата добре е .

Хд мачове от тв се виждат перфектно наслада е

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 21.11.2020 г. в 9:38, Антон Кръстев написа:

"черният петък" както очаквано си беше гавра.. Sony-тата не мърдат като цена и явно няма и да мръднат.. 

При унгарците гледа ли? Мисля, че там KD-55XH9000 беше 1300лв, а 55XH9505 със сигурност беше 1963.28лв и дори и с 50-60лв доставка цената пак си беше прилична.

преди 1 час, Антон Кръстев написа:

В крайна сметка взех Sony Bravia KD-55XH9096. Телевизора е перфектен... удължиш си гарнацията в технополис с още 3 години да ми е мирна главата :D
Сега може ли малко инфо как е най-добре да споделям 4к филми които са свалени (флашка/ссд)?
Друго освен Netflix което да предлага 4к
dolby vision и т.н. ?
Другото с този андроид мога да ползвам програма и да гледам телевизия като въвеждам аддреси ?

Аз свалям филмите на външен хард и го закачам на телевизора. Обаче понеже вградения плеър на Сони ми се струва че е много куц, съм свалил от Гугъл плей безплатната версия на МХ Плеър и ги гледам през него.

За да гледаш телевизии трябва да си свалиш КОДИ и да четеш в нета как точно става магията. Самият плеър на КОДИ също е в пъти по-добър от вградения в Сони. Ако искаш да гледаш торенти през тази програма, без изобщо да ги сваляш, тук е обяснено подробно как става:

Коди - гледане на торенти (стрийминг)

За настройките на картината на моя телевизор (55 hf-9005) аз ползвам дадените в Rtings.com и съм доволен. Ако искаш пробвай от същият сайт настройките и за твоя модел: 

Sony X900H Calibration Settings

Дано дълго време да те радва новата придобивка.

ПП: Moжeш дa пpoвepиш дaли тeлeвизopът e paбoтил билo ĸaтo мocтpa в няĸoй мaгaзин, билo пpи ĸyпyвaч, ĸoйтo в пocлeдcтвиe гo e въpнaл.
Tyĸ e oбяcнeнo ĸaĸ дa видиш ĸoлĸo чaca e paбoтил

https://www.reddit.com/r/bravia/comments/apdvyh/access_x900f_service_menu_for_usage_hours/  ("дисплей" е копчето, което е под 7)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Антон Кръстев написа:

Другото с този андроид мога да ползвам програма и да гледам телевизия като въвеждам аддреси

Тая гимнастика изисква много време.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...