Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сериозно ли е състоянието ми?

Гост

Препоръчан отговор

Темата ми е сериозна, пак имам проблем със здравето и запека, този път май е сериозно.

От два месеца не съм излизала навън заради вируса, не съм ходила на разходки. Вода по принцип не обичам много да пия. От  една седмица имам проблем, не мога да ходя до тоалетна по голяма нужда, много ми е трудно. Усещам гаден вкус като на изпражнение в гърлото и устата,  нещо отстрани ме реже и се имам чувството, че има нещо като възел. Усещам болки и тежест в левия крак, малко в гърба и в лявата част на главата и ухото. На моменти ми е адски студено.

Пих вода, пих сок от моркови, пих "Кока - Кола" (на мен тя ми помага), но този път и това не ми помогна. Отделно от това имам газове, а когато ходя по малка нужда, урината ми я усещам много топла и  има пяна.

Очистителните не ми помагат, защото бързо ми се ходи до тоалетната, иначе ще ми стане лошо и ще повърна, но после пак се оказва, че не се изхождам достатъчно.

Днес е неделя и няма как да ида на лекар, лекарката не работи в неделя. А и родителите ми са се психирали с този вирус, в града има много болни. От зор да ме пазят от вируса, с това неилизане и обездвижване май си докарах сериозен проблем.

Вода не обичам да пия, пробвах, но усещам вкус на изпражнения в гърлото, много лошо ми става. Не знам какво ми е и дали не е спешно състоянието ми. Мама днес влиза в болница, а аз сама за себе си не мога да се грижа и не знам вече какво да правя.

Имам нужда от адекватен медицински отговор от медицинско лице. И моля, съобразете се с това, че съм от малък град, където лекарите не работят в неделя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, Anne написа:

Усещам гаден вкус като на изпражнение в гърлото и устата

Пробвай с четка и паста за зъби. Доста е ефикасно

преди 23 минути, Anne написа:

Не знам какво ми е и дали не е спешно състоянието ми

Нищо ти няма. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като не ходиш на въздух, ще става по-зле положението. Всички тия болки, запека и т.н. са от заседнал начин. Тялото ти подсказва, че нещо не ти е наред.  И какво значи не мога да се грижа сама? Да не си на 5 годинки? Водата е полезна. Лятото трябва повече течности да пиеш. Колата е супер вредна. Виждала ли си какво причинява на ръждясали премети? След два часа престой, сваля ръждата. Това прави и в твоя стомах, разяжда малко , по малко. Да не споменавам, че дебелееш от нея и от недвижението. Газовете са от колата! Тя е газирана! И крайна сметка се побъркваш от стоене вкъщи. За вируса- това е обикновен грип, с някои особености и се пият повече хапчета. Винаги може да има усложнения де, но все пак. В момента го прекарвам и е тносително леко. Стига с тая паника!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, Anne написа:

Очистителните не ми помагат, защото бързо ми се ходи до тоалетната, иначе ще ми стане лошо и ще повърна, но после пак се оказва, че не се изхождам достатъчно.

е явно не са достатъчно очистителните за да ти се изпразнят червата
явно фекалиите са ти стигнали до гърлото и няма да се изненадам ако започнеш да се оплакваш че ти излизат през устата

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бре този вирус психяса хората,макар ,че за да почне така силно да те хапят мухите си го имаш вродено.Колко трябва да си изстрещял за да пишеш тук такива щуротии.Ами отвий слушалката на душа и си пъхни маркуча отзад и си направи клизма и това е.Ама да ни занимаваш тук с болният си мозък не става.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

смокинки

и прочети това, не е шега работа туй твойто

https://apteka-optima.com/blog/domashni-lekove-sreshtu-uporit-zapek/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да!

Определено виртуално не може да ти се помогне!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цялата работа е, че трябва да ѝ съчустваме, че пърди като гърнето на 50-годишен изгнил трабант. За вкуса в гърлото - благодаря много, жизнено необходимо бе да го знам. 

Цитат

Смята се, че основните причини за запека са неправилното хранене, намаленият прием на течности, липсата на физическа активност, слабост в мускулите на корема и стрес.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 50 минути, Eclipse2G написа:

Като не ходиш на въздух, ще става по-зле положението. Всички тия болки, запека и т.н. са от заседнал начин. Тялото ти подсказва, че нещо не ти е наред.  И какво значи не мога да се грижа сама? Да не си на 5 годинки? Водата е полезна. Лятото трябва повече течности да пиеш. Колата е супер вредна. Виждала ли си какво причинява на ръждясали премети? След два часа престой, сваля ръждата. Това прави и в твоя стомах, разяжда малко , по малко. Да не споменавам, че дебелееш от нея и от недвижението. Газовете са от колата! Тя е газирана! И крайна сметка се побъркваш от стоене вкъщи. За вируса- това е обикновен грип, с някои особености и се пият повече хапчета. Винаги може да има усложнения де, но все пак. В момента го прекарвам и е тносително леко. Стига с тая паника!

Това с паниката го кажи на нашите. Не че и аз септември като се разболях, нямах чувство за задушаване и не умрях от страх. Но вече го преживях и си казвам "Каквото ще да става"................

Как да не водя заседнал начин на живот - сама няма как да излизам навън, родителите ми са се психирали, никъде не ходим и нищо не правим, отношенията ни даже не са нормални вече, избягваме се да сме дълго в една стая, все едно сме чумави.............До какво доведе тоя вирус само....................

Вече не чувам и не слушам музика, съответно и не танцувам, спортът пък го мразя............Освен това нямам зъби и храненето ми стана още по - ограничено. 

И приеми, че има хора, които не могат да се грижат за себе си.............Н колкото и години да са. Съжалявам, ако ти е смешно.

преди 49 минути, haidukpikaso написа:

смокинки

и прочети това, не е шега работа туй твойто

https://apteka-optima.com/blog/domashni-lekove-sreshtu-uporit-zapek/

Не е шега, сериозно е, а гадното е, че никой вкъщи не разбира, че ми е зле. И че лекарите не работят в неделя.

Аз си имам проблеми с тия черва от няколко години............

Дори не мога да спя, нещо ме боли и пари отстрани, като че ме реже. Гърлото и устата ми са сухи, а вода не пия, че не мога да понасям неприятния вкус от стомаха............. Не знам какво ми е и дали не е по - лошо този път.

Второто очистително също не помогна, мама настоя да чакам 10 минути, но дотогава вече ми мина позива за тоалетната............ Не ми даде да ходя по - рано.

Мама за болници не иска да чува сега, защото в болницата имало болни ковиди..........

Сок от смокини не обичам, а и вече никакви сокове не ми действат. От седмица нямам позиви........

А стрес - колкото щеш. Темата за вируса ме побърква, яд ме е, че пак ще има провалени празници, не съм излизала отдавна навън............

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, Anne, положението ти е сериозно. Тялото ти е пълно с токсини. Това е резултат от неправилния начин на живот, който водиш.

Решението е просто - здравословен начин на живот. Първо - храната. Премахваш всякакви Кока-коли, кафета, сол, захар, шоколади, торти, сладки, и други боклуци от магазините. Храниш се с плодове, зеленчуци (сурови или леко обработени топлинно), чиста скорбяла (ориз, картофи), и бяло месо (пиле, риба). Без тлъстини, без пържено. Като не можеш да дъвчеш - купи си пасатор. Второ - вода, и течности. Много. Не можеш да пиеш вода? Ще се научиш. Трето - движение. Без него няма да стане. 

Знам, че имаш готови оправдания да не правиш всичко това. Ама тялото ти не се интересува от оправдания. То иска това, което е полезно за него. И ако не му го дадеш, няма да издържи. Вземѝ се в ръце, и почни да се грижиш за себе си. Ако не го направиш - до няколко години ще пукнеш. 

И - никой на този свят не е длъжен да те спасява. Само от теб зависи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, Anne написа:

Сок от смокини не обичам, а и вече никакви сокове не ми действат. От седмица нямам позиви........

е това вече е лигавщина, тва не обичаш онуй не щеш

смокините ще те оправят бе човеко чуй ме - изпитано е

кат не щеш мъчи се да стане зле да припаднеш накрая щото то натам отиват работите

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти се шегуваш сигурно, аз без кафе и "Кока - Кола" не мога. Шоколади не ям отдавна, само понякога по някое шоколадово кремче.

Нямам зъби и вече не мога да ям нито картофи, нитомесо, нито риба, нито гъби. Карам само на омлети, препечени филийски със сиренце, пастети, пържени или варени яйца, хляб, сиренце, крем - супи.

За разходките - нашите не искат и да чуват за излизане навън. А аз сама не мога, защото не мога да качвам после сама стълбите, а и не чувам и не искам да ме блъсне кола. А и из града скитат бездомните четирикраки любимци на г-жа Смети (кметицата), имам страх от тях. И до Монтана вече не ходим. Липсва ми пазаренето в "Кауфланд", "Била" и "Лидъл". А и нямам настроение, след провалените Великден и Хелоуин, просто не смея да мисля за Коледа, че после пак ще се разочаровам. Забравила съм какво е дъждът.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

АБе ти на колко години си, че нямаш зъби? Тя колата, както каза влияе лошо, включително и на зъбите, защото сваля емайла.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, haidukpikaso написа:

е това вече е лигавщина, тва не обичаш онуй не щеш

смокините ще те оправят бе човеко чуй ме - изпитано е

кат не щеш мъчи се да стане зле да припаднеш накрая щото то натам отиват работите

Ами, има неща, които от малка не обичам. Като банани и мляко с ориз. Банани не съм яла никога, но миришат. А млякото с ориз го мразя от детската градина. И круши не обичам. И смокини.

току-що, Eclipse2G написа:

АБе ти на колко години си, че нямаш зъби?

36. За зъбите не питай, не ми се говори.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И сега разбра ли за кока колата? И на 36 още слушаш родителите? И какво ще правиш, щом майка ти отива в болница? Я се стегни! Някой да й бие два плесника, да се осъзнае.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Anne написа:

Ами, има неща, които от малка не обичам. Като банани и мляко с ориз. Банани не съм яла никога, но миришат. А млякото с ориз го мразя от детската градина. И круши не обичам. И смокини.

а фурми, аз ям всеки ден защото също като теб водя заседнал начин на живот, такава ми е работата

помагат

https://www.marica.bg/zdrave/eto-kakvo-se-sluchva-s-tqloto-ni-ako-qdem-furmi-vseki-den

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След като липсва желание да се спре кафето и колата, освен с листо от мушкато да пробваш... Или с английска сол. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мнеееееееееееее, не ям непознати неща. По принцип каквото не се отглежда в България, не го ям, така съм свикнала от малка - със сезонните храни. Е, като малка се радвах зимно време на сока от портокал, но не съм мрънкала, че през останалото време няма сок. Знаех от малка за сезоните, полюсите и откъде идват портокалите, мандарините, бананите и другите неща. А и не си падам по екзотичните неща, странни са ми и безинтересни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Anne написа:

За зъбите не питай, не ми се говори.

Защо да не пита-за да не се налага да си признаеш накрая, че никога не си си ги мила и накрая са изпадали. 

преди 5 минути, Anne написа:

Знаех от малка за сезоните, полюсите и откъде идват портокалите, мандарините, бананите и другите неща. А и не си падам по екзотичните неща, странни са ми и безинтересни.

??? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Айнщайн написа:

Защо да не пита-за да не се налага да си признаеш накрая, че никога не си си ги мила и накрая са изпадали. 

Не е само това. Част от тях ми паднаха заради силните лекарства след онези две операции. Пък и зъболекарите са чудовища, същински касапи. След едно посещение при зъболекар едва не умрях от болка.

Ти продължавай да снасяш и да се правиш на велика. Гадина.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Anne написа:

Ти продължавай да снасяш и да се правиш на велика. Гадина.

wow GIF

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...