Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Проблем с лаптоп HP EliteBook 8440p


Препоръчан отговор


Здравейте на всички! Имам проблем с интернет мрежата на лаптоп HP EliteBook 8440p -  с всички необходими инсталирани драйвери от сайта на производителя не ме допуска да се свържа с интернет мрежата. Преди си работеше без проблеми и изведнъж започна да прави такъв проблем.

Опитах се да го преинсталирам  от Windows 10 на Windows 7 и отново е същата работа. Проверих и лан картата, но към момента ми изглежда, че всичко е наред с нея и със свързаните кабели.Проверил съм и настройките на BIOS дали от там е забранен достъпа до WI-Fi мрежата, но там няма проблеми.

 Реших да пробвам да сложа Wireless USB Adapter и имам интернет без никакви проблеми, но целта ми е да имам интернет без Wireless USB адаптери. 

Затова някой може ли да ми даде някаква насока или да ми даде мнение по проблема?

Благодаря на всички за отделеното време и внимание!

Ако имате въпроси - питайте. 

Извинявам се, ако съм пропуснал нещо. 

Имам и видео, но е голямо като размер - 13MB

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, Марио Проданов написа:

Преди си работеше без проблеми и изведнъж започна да прави такъв проблем.

Реших да пробвам да сложа Wireless USB Adapter и имам интернет без никакви проблеми ...

Смяна на LAN / WLAN картата! В сервиз.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

"с всички необходими инсталирани драйвери от сайта на производителя" ли? Я дай един скрийншот от Device manager, да видим какви точно драйвери са инсталирани! 

Имаш ли копче за пускане/спиране на Wi-Fi?

Другият вариант - хардуерен проблем, WI-Fi картата е сдала багажа.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Смени wifi адаптера, на моя лаптоп се случи нещо подобно и като го смених всичко е наред.

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С каква ОС е била такзи машина, докато е работила??


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

13 MB видео се качва за нула време в Google Drive , YouTube с личен линк или друг облак.

 

Въпроса е какво му е на Windows 10 че толкова голямо желание има за 7 ?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Raze написа:

Смени wifi адаптера, на моя лаптоп се случи нещо подобно и като го смених всичко е наред.

Нали затова казах ...

преди 1 час, jhoro написа:

Смяна на LAN / WLAN картата! В сервиз.

 

преди 1 час, Емил Костов написа:

С каква ОС е била такзи машина, докато е работила??

Ако правилно съм разбрал - с Уин10

преди 1 час, Марио Проданов написа:

Преди си работеше без проблеми и изведнъж започна да прави такъв проблем.
Опитах се да го преинсталирам  от Windows 10 на Windows 7 и отново е същата работа.

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 38 минути, jhoro написа:

Нали затова казах ...

 

Ако правилно съм разбрал - с Уин10

 

При инсталиране на Windows 7 трябва да инсталираш точния драйвър за безжичната и лан карти. Ако ги объркаш няма да тръгнат. Възможно е 10 след някой update да не разпознава безжичната карта или да има друг проблем. Просто предполагам, затова чакам постващият да каже. Има вариант да е и повреден безжичният адаптер. Тогава няма смисъл от смяна. Ще си кара с USB Wifi картата.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 12 минути, Емил Костов написа:

При инсталиране на Windows 7 трябва да инсталираш точния драйвъер за безжичната и лан карти. Ако ги объркаш няма да тръгнат. Възможно е 10 след някой update да не разпознава безжичната карта или да има друг проблем. Просто предполагам, затова чакам постващият да каже. Има вариант да е и повреден безжичният адаптер. Тогава няма смисъл от смяна. Ще си кара с USB Wifi картата.

Да - за тая опция, при downgrade - не се сетих. Не, че ми се е налагало.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 16 часа, RudeBoy написа:

"с всички необходими инсталирани драйвери от сайта на производителя" ли? Я дай един скрийншот от Device manager, да видим какви точно драйвери са инсталирани! 

Имаш ли копче за пускане/спиране на Wi-Fi?

Другият вариант - хардуерен проблем, WI-Fi картата е сдала багажа.

1. Ще пусна снимка малко по-късно, защото към момента не съм във вкъщи.

2. Имам копче за пускане/спиране на Wi-Fi. Не съм заблуден. Знам кога е пуснат и кога не. Не е от там проблема.

3. Понеже се занимавам с хардуер от 8 години на сам и не ми се е случвало подобен проблем никога - реших да пробвам да сложа ЛАН карта от по старите ми конфигурации(лаптопи). Монтирах, свързах всичко, както трябва, но резултата е същия. 

преди 14 часа, Емил Костов написа:

При инсталиране на Windows 7 трябва да инсталираш точния драйвър за безжичната и лан карти. Ако ги объркаш няма да тръгнат. Възможно е 10 след някой update да не разпознава безжичната карта или да има друг проблем. Просто предполагам, затова чакам постващият да каже. Има вариант да е и повреден безжичният адаптер. Тогава няма смисъл от смяна. Ще си кара с USB Wifi картата.

Аз съм на мнението, че безжичния адаптер е повреден. Понеже, както споменах по-долния коментар - занимавам се с хардуер от доста години на сам. Сблъсквал съм се с доста проблеми, но точно пък този не съм. Пробвах да сложа от по-старите ми конфигурации ЛАН карта, свързах жичките, както трябва, но няма резултат. 

преди 16 часа, Емил Костов написа:

С каква ОС е била такзи машина, докато е работила??

Windows 10. 

Лаптопът не е мой, а е на баща ми. Работил е с него известно време, докато не ме информирал, че изведнъж останал без възможност за връзка с Wi-Fi. 

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Принципно - има три вида решения. Правилно, грешно и ... работещо!

преди 20 часа, Марио Проданов написа:

 Реших да пробвам да сложа Wireless USB Adapter и имам интернет без никакви проблеми, но целта ми е да имам интернет без Wireless USB адаптери.

В случая работещото е външен Wireless USB Adapter.

Какво не ти харесва - конкретния модел или това решение изобщо?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, цър-вул написа:

За простащината нямало граници...ама, не ходи по гората.
И неистово напира отвътре.

Знаех си! Не се ядосвай, физиология! На всеки се случва!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Марио Проданов
      Здравейте на всички! Искам да започна с това - Честита Нова година на всички! Да сте живи и здрави, всичко най-хубаво Ви пожелавам и нека всичко, с което се захванете с лекота го изминавате! 
       
      Както сте прочели от заглавието имам проблем с TouchPad на лаптопа ми  HP EliteBook 8440p като не иска да работи. 
      Опитах се да реша проблемa по следния начин:
      -Прегледах си горната лампа на лаптопа за TouchPad и я активирах - не иска да работи!
      -Инсталирах си най-новия драйвер за TouchPad - Synaptics PS/2 Port Touchpad - също не работи! 
      -От диспечера на устройства махнах стария драйвер и пробвах дали работи - без резултат. След това инсталирах същия драйвер за TouchPad - отново.
      -Отворих да проверя под клавиатурата дали всички кабели са свързани, както трябва - всичко е наред. Няма откачен лентов кабел. Всичко е свързано!
      -Върнах първоначалните настройки на BIOS - продължава. 
      Към момента това изпробвах и от всичко това проблема продължава.
       
      Някой има ли предложение как да реша проблема? Ще бъда много благодарен на всеки, който сподели начин как да се реши. 
      Моля хората, които са тук да философстват без опит и да коментират неприятни неща - да напуснат форума!
      Благодаря за отделеното време и внимание!
    • от Kikoprobg
      Здравейте искам да попитам имали някакъв начин да си сменя ip адреса тъй като ми го взеха и сега чрез stresser пограми ми го спират през 5 мин. Четох че трябвало да се изключи рутера и щяло да се смени но досега не ми се сменяло никога можеби трябва по дълго време да стои изключен или пък трябва да звънна на доставчика на интернета ? 
    • от Атанас Димов
      Здравейте ! Някой да е имал следния проблем при инсталация на windows. Когато сложа програмата която ми прави флашката. Без да пипам настройките инсталацията тръгва. Стигам до там да избера диск и не ми дава да инсталирам защото трябва да в GPT. Правя го да е GPT и става това с линиите.

    • от илия кочев
      Добър ден! 
      От 2 седмици имам един проблем. Проблемът е следният, когато включа 2 устройства към интернета ми той изведнъж се срива. Уж изписва, че телефона ми е свързан към интернета, но няма връзка към интернет под чертичките за интернет се появява една удивителна. Давам следният пример включвам си лаптопа за да мога да се включа към онлайн обучението всичко си върви добре, но веднага когато включа телефона си към мрежата интернета на двете устройва се срива и не зарежда и се показва въпросната удивителна под чертите на сигнала. Като включа Lan кабела ми към лаптопа интернета е постоянен, но пък на телефона става това с удивителната и следователно не мога да използвам интернет на телефона ми. Ще приложа скрийн шот към поста ми. За тези две седмици се обръщах много пъти към интернет доставчика ми. Ходих да ми reset-ват рутера не се оправи казваха ми да рестартирам и нищо от това не се получи. Рутерът ми е TP-LINK WR840N. Преди тези 2 седмици интернета ми беше перфектен. Не е от слаб сигнал понеже стаите делят по една около метър стена. Апартаментът ми не е голям тристаен е, рутерът се намира в средата на апартамента, стаите са една до друга. Въпросните доставчици на Интернет ми казват, че могат да изпратят техници само и единствено кога нямам 2 или повече часа интернет. Надявам се някой да има решение на проблема или поне ясна причина за пеоблема. Благодаря за обърнатото внимание! 

    • от Марио Проданов
      Здравейте на всички! Изпитвам проблем с лаптоп Toshiba Satellite L300 - не иска да стартира без батерия. Батерията е проблемна и е за смяна. Собственикът ме помоли да му разреша проблема - да стартира без батерия.   Това, което съм направил до момента: -разглобил целия лаптоп и направил проверка на всеки компоненет и лентови кабели. Всичко е наред с тях! -Проверил зарядното, защото собственика ми е докарал зарядно с 22V 4.5A, като по manual го дават 19V 3.95A. Тествал съм го с универсалното ми зарядно и съм го направил 19V 3.95A. Същата работа - не стартира! -Махнал съм 1 плочка рам памет и стартирах без нея- отново е така. Дори съм ги сменил 2-те пробно с моите. Не успех!     Моля за помощ и съвет! Ще съм благодарен на всеки един от Вас за помощта и изразеното мнение! Благодаря Ви за отделеното време и внимание! Поздрави!      
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване