Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Искат да ме съдят, при условие че има плащане, какви са тея ,,Съдъ Груп"?

Препоръчан отговор

Едно задължение към мобилен оператор, имаше плащане през последната зима, тоест Януари месец, когато имаше карантина, между Март и Май месец,2020 година, по време на карантината пак ми искаха пари и се правеха на интересни. От тогава на сам, плащам, да има движение до издължаване на дълга. Въпреки това, тази фирма Съдъ Груп се обажда и се правят на интересни, не понасят обяснения или запитвания, не се представят кой се обажда, позволяват си да държат тон и да плашат, и два момента да обидят. Бързо затварят телефона, я са се изказали, я не, даже и въпрос не мога да задам, днес отново направих вноска по задължението, обадиха се отново без да се представят, имало ли е плащане, отвърнах че съм платил, а те отговориха, цитат от техен отговор: - това са малко пари, искам още да внесеш, на какъв ми се правиш, ти ще видиш, ще ти пусна документите за съд и съдебно събиране и запори и ми затвори. А още повече че сега съм неплатен отпуск и фирмата ми е затворена за неопределено време. Е какво е това отношение? Лошото е че не съм го очаквал и не съм записал разговора, въпреки това искам да се обърна към адвокат, и при условие че има внасяне на някакви пари, могат ли да ме съдят и запорират? Някои чувал ли ги е, сблъсквали ли сте се с тях? За какви се мислят тия бе? Ако сега по време на пандемия, зима и безработица ме оставят без пари поради запор, не знам просто.... Вашите мнения?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе блокирай им номера на тия и грам да не ти дреме. От тези по низши твари няма на света.
Един такъв преди време се пробва да ме плаши за задължение което е платено, викам му "Ало джингиби всичко е платено и си имам бележка", изсъска ми че не го интересувало щото не съм бил платил на него и трябвало да плащам или щели да ме съдят, рекох му да ме съди и затворих.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Bubbles написа:

Абе блокирай им номера на тия и грам да не ти дреме. От тези по низши твари няма на света.
Един такъв преди време се пробва да ме плаши за задължение което е платено, викам му "Ало джингиби всичко е платено и си имам бележка", изсъска ми че не го интересувало щото не съм бил платил на него и трябвало да плащам или щели да ме съдят, рекох му да ме съди и затворих.

Продължението какво е? Дадоха ли те на съд?

А мен ако ме дадат, искат да ми връчат на адрес, а при условие че има и някакво плащане, дори и минимално?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, Reckitjesok написа:

Продължението какво е? Дадоха ли те на съд?

А мен ако ме дадат, искат да ми връчат на адрес, а при условие че има и някакво плащане, дори и минимално?

Абе какъв съд?! Повече никой не се е обади докато все още имах българския номер, писма явно не са идвали иначе баща ми щеше да каже а и няма и причина след като всичко е платено и съответния документ за това е на лице.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Bubbles написа:

Абе какъв съд?! Повече никой не се е обади докато все още имах българския номер, писма явно не са идвали иначе баща ми щеше да каже а и няма и причина след като всичко е платено и съответния документ за това е на лице.

При мен всичко не е платено, но се плаща, въпреки това искал на съд да ме дава щото искал по големи вноски, а в офиса на оператора, ми казаха да има някакво движение, и минимално да е, за да няма проблеми. как може, да плащам, а те да искат да ме съдят? Примерно иска да платя 100 лв, аз плащам тези 100лв, а той ми казва отсреща, малко са трябва поне 200, почвам делото, ей така да ме притиска!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Reckitjesok написа:

При мен всичко не е платено, но се плаща, въпреки това искал на съд да ме дава щото искал по големи вноски, а в офиса на оператора, ми казаха да има някакво движение, и минимално да е, за да няма проблеми. как може, да плащам, а те да искат да ме съдят? Примерно иска да платя 100 лв, аз плащам тези 100лв, а той ми казва отсреща, малко са трябва поне 200, почвам делото, ей така да ме притиска!

Аабе отчита дейност чиляка, не се коси. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. Трябва наистина да имате задължения към фирмата, посочена в документа от съда (примерно мобилния оператор).
  2. Тези задължения трябва да са прехвърлени „на хартия“ – да има официален документ за цесия, в който пише колко пари дължите, за кои периоди и че кредиторът се отказва от тях и ги дава на фирмата, която Ви съди, примерно СГ Груп.
  3. Този кредитор, на който Вие дължите парите, трябва да Ви е уведомил писмено, че от този момент нататък Вие дължите пари не на него (на мобилния оператор), а на фирмата, която Ви съди (СГ Груп).

4. Вземането трябва да не е погасено по давност (ако са изтекли 3 години от датата, на която е трябвало да платите на мобилния оператор месечната си сметка, вземанията Ви се         погасени по давност, което пък означава, че тези пари не могат да Ви бъдат събирани принудително по съдебен ред)

Ако само една от горните точки не е налице, Вие не дължите пари на СГ Груп (и техните аналози) и не само че не е необходимо да им плащате, ами няма смисъл и да се притеснявате. В общия случай се цели психологически ефект – получавайки официален съдебен документ, Вие да отидете и доброволно да заплатите сума, която иначе не би могла да Ви бъде събрана.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Чичо Чарли написа:
  1. Трябва наистина да имате задължения към фирмата, посочена в документа от съда (примерно мобилния оператор).
  2. Тези задължения трябва да са прехвърлени „на хартия“ – да има официален документ за цесия, в който пише колко пари дължите, за кои периоди и че кредиторът се отказва от тях и ги дава на фирмата, която Ви съди, примерно СГ Груп.
  3. Този кредитор, на който Вие дължите парите, трябва да Ви е уведомил писмено, че от този момент нататък Вие дължите пари не на него (на мобилния оператор), а на фирмата, която Ви съди (СГ Груп).

4. Вземането трябва да не е погасено по давност (ако са изтекли 3 години от датата, на която е трябвало да платите на мобилния оператор месечната си сметка, вземанията Ви се         погасени по давност, което пък означава, че тези пари не могат да Ви бъдат събирани принудително по съдебен ред)

Ако само една от горните точки не е налице, Вие не дължите пари на СГ Груп (и техните аналози) и не само че не е необходимо да им плащате, ами няма смисъл и да се притеснявате. В общия случай се цели психологически ефект – получавайки официален съдебен документ, Вие да отидете и доброволно да заплатите сума, която иначе не би могла да Ви бъде събрана.

Там е проблема, Първо, този който се обажда, не се представя, не съм давал съгласие за обработка на лични данни, държи тон, отговаря. Второ, в офиса на мобилния оператор ми казаха че и минимална сума да се внесе, важното е да има движение за да избегна съдебни такси. Не знам да дължа пари на СГ, но сумата се вижда при мобилния оператор, което значи че не е прехвърлена на фирма за събиране на задължения, ако е прехвърлена, то мобилния оператор няма да има видимост, обаче, виждат само общата сума за погасяване, не виждат вноските, за това си пазя бележките. Сега по закон, отложиха плащанията и вноските към банките, поради пандемията, но СГ не зачита това и търси упорито пари, като заплашва по телефон, затварят бързо. Второ, направил съм плащане, първия път по голяма сума, сега по малка сума,  да има движение, по телефона, СГ ме пита дали съм платил, щото не вижда вноските, вика че според него внесената сума била малка и искал по голяма. Аз най учтиво, с добър тон му отговорих, че имам желание да плащам и внасям колкото мога, но поради пандемията, съм неплатен отпуск и не взимам реален доход, и само докато кажа това, човека вдигна тон, на какъв съм се правил, какво си мисля аз, искаш ли да видиш какво щестане, и накрая ми каза че ме давал на съд и ми пускал документите! Това как да го разтълкувам?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На тоя БОКЛУК му казваш., че при следващо позвъняване пускаш жалба в полиция и прокуратутра за изнудване от някакво непознато лице, на което  според него дължиш пари а няма надлежен документ за това.
Така ги отбих тия помияри за едно задължение към лайноглобул.  Даже бяха минали 7 години при срок за давност от 3 и се опитваха да ме изнудва.
Ако не са изпълнени точки 2 и 3 да го духат.
Отделно го заплаши с комисията за защита на личните данни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Чичо Чарли написа:

На тоя БОКЛУК му казваш., че при следващо позвъняване пускаш жалба в полиция и прокуратутра за изнудване от някакво непознато лице, на което  според него дължиш пари а няма надлежен документ за това.
Така ги отбих тия помияри за едно задължения към лайноглобул.  Даже бяха минали 7 години при срок за давност от 3 и се опитваха да ме изнудва.

Аз реално ги дължа, така и не получих конкретен отговор, дали има право и дали може при условие че има някакво движение? Ако все пак се опита да ме съди или да дойдат на вратата ми да ми връчат, аз какво да направя за да се спася?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Тези задължения трябва да са прехвърлени „на хартия“ – да има официален документ за цесия, в който пише колко пари дължите, за кои периоди и че кредиторът се отказва от тях и ги дава на фирмата, която Ви съди, примерно СГ Груп.
  • Този кредитор, на който Вие дължите парите, трябва да Ви е уведомил писмено, че от този момент нататък Вие дължите пари не на него (на мобилния оператор), а на фирмата, която Ви съди (СГ Груп).

Това изпълнено ли е ?
Ако НЕ, значи тия свети георги да го духат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

често между операторите и тези фирми има разминавания в данните. Просто му кажи че си платил всичко в офиса на мобилния оператор

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Чичо Чарли написа:
  • Тези задължения трябва да са прехвърлени „на хартия“ – да има официален документ за цесия, в който пише колко пари дължите, за кои периоди и че кредиторът се отказва от тях и ги дава на фирмата, която Ви съди, примерно СГ Груп.
  • Този кредитор, на който Вие дължите парите, трябва да Ви е уведомил писмено, че от този момент нататък Вие дължите пари не на него (на мобилния оператор), а на фирмата, която Ви съди (СГ Груп).

Това изпълнено ли е ?
Ако НЕ, значи тия свети георги да го духат.

Да де, той нали това уж искал да ми връчи на адрес, след връчването на документа, да влезе  в съда и да бъде в сила! Ако го разбирам правилно, до настоящ момент задължението се вижда при мобилния оператор, а тоя от СГ вика че щял да започва делото след като ми връчил документа на адрес за да влезе в съдъ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Условието е и мобилния оператор да ви е уведомил, че прехвърля задължението. Чети какво съм написал по-нагоре. Ако и ЕДНА точка не е изпълнена да го духат.
Това лайно, което ми звънеше изпадаше в бяс като го контрирах на всеки въпрос.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Чичо Чарли написа:

Условието е и мобилния оператор да ви е уведомил, че прехвърля задължението. Чети какво съм написал по-нагоре. Ако и ЕДНА точка не е изпълнена да го духат.
Това лайно, което ми звънеше изпадаше в бяс като го контрирах на всеки въпрос.

Разбрах те, но ти не ми разбра въпроса! Аз как да постъпя от тук на татък, ако дойдат  и искат да ми връчат документ, то е ясно че няма да го подпиша, но все пак куриера, или който да е, може да пише че е отказано или да го въведат чрез свидетел, а зачестяват случаите когато има запорирана сметка без уведомление. Какво ще стане ако след няколко седмици отида до банкомата и не мога да изтегля пари, просто казвам че тея от СГ ще правят опити да ме съдят и връчват разни глупости, но аз как да постъпя и да се защитя от такива?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 47 минути, Reckitjesok написа:

Аз реално ги дължа, така и не получих конкретен отговор, дали има право и дали може при условие че има някакво движение? 

За каква сума иде реч? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма как да ти връчат документ, че те съдят, освен ако това не го направи оператора. Има и друг вариант - да ти е продал дълга на въпросната фирма, но за това трябва и ти да си уведомен по законовия ред. На твое място щях да отида в полицията и да подам жалба за тормоз.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, baitexpo написа:

За каква сума иде реч? 

1006 лв до сега, а иначе беше 1925, с три телефона, лаптоп и таблет, но понеже катастрофирах преди 20 месеца и от там тръгна забавата и просрочието, после спрях, и от тази година започнах.

преди 8 минути, Без умствен капацитет написа:

може да се каже, че на този адрес няма такова лице

Тоест?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като човек работил в мобилен оператор мога да ти кажа, че положението при тях е.... Критично

Имат си хора които наистина са на тази длъжност да притесняват и тормозят хората без капка съвест и срам. Сам съм виждал как на връх неделен празничен ден вечерно време да се звъни на възрастни хора само и само да преподпишат по висок план и да си завършват целите за месеца и куп такива изцепки.

Мошеници.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нали тези измамници получиха бол пари от мутрата и кратуните, които го държат? Според мен плащаш на оператора, а не на тях - няма цесия и тези са никави. Блокирвай им наред номерата и толкова. Или по-добре ако е допустимо приемай входящи само от контакти и скритите ги пренасочи в нищото. Има ограничение и през кое време да могат да ти звънят. Вариант за отговор - обади се след 10 минути че в момента не мога да псувам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, Филипов написа:

Нали тези измамници получиха бол пари от мутрата и кратуните, които го държат? Според мен плащаш на оператора, а не на тях - няма цесия и тези са никави. Блокирвай им наред номерата и толкова. Или по-добре ако е допустимо приемай входящи само от контакти и скритите ги пренасочи в нищото. Има ограничение и през кое време да могат да ти звънят. Вариант за отговор - обади се след 10 минути че в момента не мога да псувам.

много си крае, тук става дума за закони и да се действа първосигнално не е умно

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, Филипов написа:

Да де, да ги игнорирам, ама сега по време на пандемия, зима, безработен заради пандемията и мерките, с две деца, аз съм неплатен отпуск и ще взимам по 24 лв на ден, а реално дохода ми е 1600 лв, нали се сещаш какво ще стане ако след няколко дена, седмици отида на банкомата и се окаже че имам запор и не мога да изтегля пари?!! Човека иска да ме дава на съд от понеделника, да ми праща на адрес за връчване на изпълнително дело, да съм го разписал за да влезе в съда, не съм наивен и няма да подпиша, но въпреки това твърди че при отказ пак ще влезе в съда и ще имало запор, дори и без моя подпис и без уведомление, а за капак, повтарям че има движение по задължението, дори и минимално. Та, ако няма никакво движение, може би имат право, а щом има движение, от къде на къде ще иска да ме дава на съд, още повече че по някои си закони заради пандемията се отлагат вноските, така чух, а въпросния вика че при тях нямало такова нещо и не го интересувало и бил започнал делото, Е?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз ти казах какво да направиш - жалба в полицията. Като е започнало дело, трябва да ти пратят призовка. Да ти даде номера на делото - отиваш в съда и го проверяваш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, Reckitjesok написа:

Да де, да ги игнорирам, ама сега по време на пандемия, зима, безработен заради пандемията и мерките, с две деца, аз съм неплатен отпуск и ще взимам по 24 лв на ден, а реално дохода ми е 1600 лв, нали се сещаш какво ще стане ако след няколко дена, седмици отида на банкомата и се окаже че имам запор и не мога да изтегля пари?!! Човека иска да ме дава на съд от понеделника, да ми праща на адрес за връчване на изпълнително дело, да съм го разписал за да влезе в съда, не съм наивен и няма да подпиша, но въпреки това твърди че при отказ пак ще влезе в съда и ще имало запор, дори и без моя подпис и без уведомление, а за капак, повтарям че има движение по задължението, дори и минимално. Та, ако няма никакво движение, може би имат право, а щом има движение, от къде на къде ще иска да ме дава на съд, още повече че по някои си закони заради пандемията се отлагат вноските, така чух, а въпросния вика че при тях нямало такова нещо и не го интересувало и бил започнал делото, Е?

Абе никой никъде няма да те дава бре човек, успокой се, тая мантра от Понеделник съд или ЧСИ да ви описва имуществото я тиражират от поне десетилетие и чакат точно такиа балами да им пълнят гушите, а ся както има мораториум върху кредитите сети се какъв глад е при тех а идват празници и гледат да събеат некой лев хората.
Апропо при наличието на мораториум върху кредитите ще заведът дело и ще те запорират на кукуво лято.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...