Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Телефоните продавани от Мтел кодирани ли са?

Featured Replies

Здравейте. Искам да ви попитам някой купувал ли си е телефон от М-тел и дали той е бил кодиран за работа само в мрежата на М-тел. Става въпрос за апаратите на свободна продажба без СИМ карта и без да сключвате договор с М-тел. Питам защото днес ходих до един от офисите на М-тел и питам продавачката дали ако си купя само апарата без карта той ще е кодиран. На всичкото отгоре ако си купиш само апарат без карта и договор, цената е с да кажем 100 лв. отгоре за скъпите апарати. И нашето мило момиче знаете ли какво ми отговаря - "Ами някои са кодирани други - не" И аз и викам - "Е как така някои кодирани - други не. Как да разбера дали е кодиран". И тя ми вика да съм си носел Глобулска карта и така щяло да се разбере дали апарата е кодиран или не. Е това нормално ли е според вас. Затова и ви питам - всички ли апарати които М-тел продава като чисти апарати са кодирани или наистина някои са кодирани, други - не. Благодаря предварително.

Що реши са си вземеш телефон без договор точно от оператора?Убеден съм че ще намеря поне десет по-добри оферти от тия на Мтел.

Какво да ти кажа по прицит всички апарати продавани от М-тел са кодирани да работят само с техни си карти както и ако си купиш апарат от Глобул или Вивател те сащо ше са кодирани за техните си карти но това не е проблем таи като могеш да си го разкодираш или сам или даотидеш някъде да ти го оправят за10- 15 лв. ако искаш апарата да не е кодиран си го купи от другаде да не е от веригите на мобилните доставчици;) Надявам се че сам ти помогнал :wors:

Преди да го купиш питай за всеки случай, но мисля, че всички са кодирани. На самата опаковка на телефона трябва да пише: Телефонът може да работи само с карти на М-тел ЕАД" или нещо такова, ако е кодиран найстина!

Направо е смешно как още продават телефони така.Преди години бях техен абонат,но в момента в който реших да си сменя телефона разбрах че тази фирма е кретеноид.Така си е.Не се лъжи,купи си телефон от по-сериозни магазини специализирани в продажба на телефони (Германос са ок).

Направо е смешно как още продават телефони така.Преди години бях техен абонат,но в момента в който реших да си сменя телефона разбрах че тази фирма е кретеноид.Така си е.Не се лъжи,купи си телефон от по-сериозни магазини специализирани в продажба на телефони (Германос са ок).

Ако си заслужава си го купи и после го разкодирай!

Аз лично така направих с моя преди известно време!

• Автор
Що реши са си вземеш телефон без договор точно от оператора?Убеден съм че ще намеря поне десет по-добри оферти от тия на Мтел.

Защото първо М-тел са официален вносител на Нокия за България и продават апаратите с пълната им комплектовка и с оргинална гаранция на Нокия.

И второ защото Нокия N73 в М-тел - 1069 лв. а в Глобул - 1230 лв. Има известна разлика в цената нали?

Ако си заслужава си го купи и после го разкодирай!

Аз лично така направих с моя преди известно време!

Не съм много сигурен дали в България вече разкодират Нокия N73. Не ми се вярва да могат да го разкодират.....

Поздравления за избора. Телефоните на Мтел са кодирани. cool.gif

• Автор

Много си сигурен нещо. Продавачката не беше сигурна дали е кодиран, но ти явно по-добре ги разбираш нещата. Телефоните които са на промоции и с договори задължително са кодирани - това всеки го знае. Аз ти говоря за апарат на свободна продажба без СИМ карта и без договор. Тези апарати не би трябвало да са кодирани и затова момичето се чудеше дали са кодирани или не са. И затова исках да питам дали някой скоро си е купувал апарат от М-тел без договор, на свободна цена и дали е бил кодиран.

не всички телефони са кодирани, мисля че само тези които са на промоция. Но все пак можеш да попиташ на *88 или в някой център и те ще ти дадът най-точен отговор. :hush:

Те едно време пищяха че само те имали право да продават телефони. Видите ли понеже само те предлагали мрежа, само те могат да продават, а другите били в нарушение. Все едно бензиностанцците само те да продават коли, щото им осигурявали гориво - гледай им логиката.

Междодругото в белите страни само телефоните, продавани с предплатени услуги са кодирани, с договори не са, пък и за какво, нали като си плащаш договора си плащаш и телефона.

Така че нищо чудно и "нормалните" без договор телефони да са кодирали :hush:))

Що говорите глупости... Имам телефон с две годишен договор от Мтел, който със сигурност не е кодиран. Мисля, че са кодирани само телефоните с предплатени карти.

Преди по-малко от месесец си взех телефон от Мтел на промоция с договор и лично се убедих че работи с карта на Глобул ;) !

Февруари месец майка ми си купи Моторола с карта и познайте , когато се опитах да сложа моята карта в телефона какво установих. Телефоните, които Мтел продава без карти не виждам смисъл да са кодирани. Защо просто не отидеш в някои от офисите им и не попиташ. Едва ли ще дадеш +800 лева за телефон , който не можеш да използваш и с картите на други оператори. Да не говорим ако пътуваш из чужбина и имаш и карти от чуждестранни оператори.

До колкото знам, телефоните на Мтел преди са били кодирани, но вече не знам как соят нещата. Иначе телефоните на други места са по - евтини. За глобул мисля, че не се кодират, сестра ми малко преди лятото си беше взеа телефон от ДаДа(но само телефон, без план) и е с прима в момента.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.