Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да запазя работеща програма ?

Featured Replies

• Автор

За мен най-добрият вариант е да имам флашка, на която имам windows с работеща програма. В момента съм заредил снимката в Oracle VM VirtualBox и се занимавам с премахването на излишни програми. Когато съм готов ще запиша работно копие на .vhd и ще пробвам на него да направя снимка през Oracle VM VirtualBox с надеждата да бъде по-малка като размер. Ако се получи - ще чета и пробвам за начини за направа на портативет windows и вмъкването на .vhd или .vhd да стане работещ windows ... Щом е възможно ...

• Отговори 64
  • Прегледи 5,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

А защо да зареждаш от vhd файл, като можеш да зареждаш Windows директно от външен носител. Аз бих предпочел вместо флашка да ползвам външен твърд диск.

преди 2 минути, 2249 написа:

За мен най-добрият вариант е да имам флашка, на която имам windows с работеща програма. 

Ако под флашка подразбираш външно SSD е  ОК, но ако разбираш наистина флашка - ще направиш голяма грешка. В много кратки срокове ще си разрушиш виртуалката, защото буферите на флашка са смехотворни и ще опропастиш записи на виртуалката върху флашката.

• Автор
преди 16 минути, цър-вул написа:

А защо да зареждаш от vhd файл, като можеш да зареждаш Windows директно от външен носител. Аз бих предпочел вместо флашка да ползвам външен твърд диск.

Като казвам "флашка", имам впредвид всякакъв външен носител. Ако е нужно, ще купя ССД с кутия и 3.0 за целта. Ако е възможно на този външен носител да се запише стартиращ Windows и пак оттам да зареждам и въпросната програма - чудесно.

• Автор
преди 15 минути, цър-вул написа:

Да, може!
Можеш да си мигрираш системата на USB и да я направиш зареждаща (става за 2 минути).

Става въпрос за "снимката", която съм стартирал през Oracle VM VirtualBox, нали ?

За 2 мин. могат да станат много други неща ...

@2249

Следвай един план - твоя план, защото иначе съвсем ще се омажеш.

Шанса да го направиш от първия път по най-оптималния начин е 0.

преди 38 минути, 2249 написа:

Става въпрос за "снимката", която съм стартирал през Oracle VM VirtualBox, нали ?

Не, става въпрос да си копираш (мигрираш) диска на външния диск с някой от инструментите за работа с дялове и после с помощта на Windows to USB да обработиш външния диск да стане Windows to go

• Автор
преди 9 минути, цър-вул написа:

Не, става въпрос да си копираш (мигрираш) диска на външния диск с някой от инструментите за работа с дялове и после с помощта на Windows to USB да обработиш външния диск да стане Windows to go

Според мен говорим за едно и също нещо. Ти му викаш "миграция", а аз - "снимка". Поправи ме, ако греша: чрез Disk2vhd правя копие на С: чиито резултат е файл с разширение .vhd. Копирам този файл на външен носител и чрез Windows to Go правя този външен носител стартиращ. Така ако го закача към система и през БИОС задам да зарежда от външния носител ще се стартира записаното в .vhd файла ?

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Благодаря на всички за насоките. Вече всичко е наред.

Купих ново ССД и го закачих на машината. Копирах съдържанието на D:/ от старото ССД на новото. Разкачих новото. Изтрих дял D:/ от старото ССД и свободното пространство го добавих съм C:/ Стана по трудния начин, защото се оказа невъзможно добавянето на свободното пространство съм С:/, понеже между тях ОС си е сложила скрит дял с данин за нейното възстановяване. Добре, че една от програмите за работа с дялове имаше възможност за местене на дялове. Направих D:/ и свободното пространство да са един до друг и тогава успях. Късмет, че лиценза на програмата се формира само от номера на ССД-то.

Резултат: първото NVme с един дял и ОС + второ ССД с работните файлове. И всичко работи !

Успешна 2021 г. на всички !

преди 49 минути, 2249 написа:

Късмет, че лиценза на програмата се формира само от номера на ССД-то.

Програмата на кое SSD е инсталирана оригинално? А на кое SSD работи сега?

• Автор
преди 33 минути, plamen_petrov_80 написа:

Програмата на кое SSD е инсталирана оригинално? А на кое SSD работи сега?

На първото, на което трих дял Д и свободното място го добавих към С. И продължава да си работи на първото. Нищо, че неговата големина е променена с добавяне на свободното място от изтритото Д. За да бъде всичко като преди на новото ССД зададох буква Д /там се намира папката, с която работи програмата/.

Редактирано от 2249 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.