Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 8 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

50 гигабайта са за 1-2 дена. В най-добрия случай, ще са за 2 дена. Това е така, защото аз играя някои мултиплейър игри, които изискват интернет връзка, свалям редица клипове от Ютюб, качвам редица файлове по други сайтове и hosting платформи (това включва и резервни копия), свалям различни операционни системи от Интернет, гледам видео уроците на David Bombal в Ютюб и още много други неща правя, които изискват интернет връзка и пренос на масивни данни.

50 лева на ден са много пари. 50 на всеки два дена също са много пари.

Защо не ползваш интернет от локален доставчик ? Ще имаш неограничен достъп до интернет и ще плащаш около 20лв за месец.

• Отговори 92k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

преди 1 час, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

И какво излиза? Че цял живот ще бачкам кат' хамав... Ахахахаха, не.

Аз не планирам да работя цял живот, само за да може малко преди финала неолибералите да ми дадат някаква пенсия, за да ми замажат очите. Сега пенсията е към 400лв. Каква стойност/покупателна сила имат 400лв, според теб?

Аз ще достигнат момент, при който ще се отцепя от системата на капитализма.

Вчера платих над 500 лева за един хардуер, който ми е нужен. Колкото и скъпо да ми излиза в момента и колкото скъпо да ми излиза подготовката за системите, пак е безкрайно по-евтино в дългосрочен план, отколкото постоянно и редовно да подарявам пари на някакви милиардери, милионери, олигарси, компании, корпорации, интернационалисти, бюрократи и т.н...

Следващата стъпка в процеса по раздялата с телекомуникационната олигархия ще бъде да си купя PinePhone/PinePhone64.

Ами грухчо това че те мързи и не ти се работи никой не е виновен. Но и никой не е длъжен да дава нещо на готово, на някой си щото, го било мързяло.

Ти като не планираш да бачкаш да не мислиш че държавата е длъжна и ще те гледа щото си много красив и едва ли не всички интернет доставчици трябва да ти играят по свирката и да ти дават нет на аванта ми просто не си познал бача безплатно йок само мечтите са безплатни.

Не, не може и не е толкова лесно, колкото си мислиш, че е. Ако използвам VPN при влизането с друг профил, как може сегашния този и другия профил да имат един и същи IP адрес?

Това е просто пример. Вече на няколко пъти казах, че аз НЕ използвам други профили.

Грухи май наистина си зяпал много филми. Е то няма лошо де хубаво е да се зяпат филми. Виж сега понеже много филосовстваш няма да ти се хваля излишно а и нямам това намерение защото ме заболяха пръстите само да ти щракам а ти невдяваш. Казах ти обикновен модератор ако поиска може да ти види ip-то ако има разбирасе нужните права. Момченце нямаш си на идея в даден сайт колко администратори и модератори има. И в някои сайтове модераторите имат пълен достъп до главния админитраторски профил и влизат от името на главния. И да подскачаш до тавана неможеш да разбереш кой откъде и как влиза но като не си запознат естествено че ще пишеш глупости до безкрай.

Няма да призная, че съм те докладвал, защото не съм те докладвал. Защо да те докладвам? По-рано днес обясних причината, поради която не използвам бутона за докладване често. Ако докладвам някой, това става в редките случаи, когато някой напише нещо крайно лошо или качи незаконно съдържание.

През останалото време не докладвам, дори и да бъда заплашван и обиждат, тъй като мога да понеса критицизъм, без да се засягам и да търся начини за цензура на тези, които ме обиждат и заплашват.

Аз не съм те докладвал. Не искам да си мислиш, че съм ти враг, защото не съм. Не искам да те ban-ват и да се чувстваш зле, защото държа на теб и оценявам това, което направи за мен. Ти си един от малкото хора в този форум, които реално се опитват да ми помогнат...

В предишния пост ти написах боли ме че си ме докладвал наказанието съм си го приел и след 5 дни изтича. Да вярно е че прекалих като те нарекох тъп но който и да е мое място едва ли би успял да се сдържи. А за да те нареча така ти сам си знаеш отговора. И то е защото те мързи да четеш и само буксуваш, на едно място, все антените ти били виновни. Колко пъти трябва да ти се напише че за ижектирането на пакетите антената не те бърка ама ти не та голям философ се изкара.

преди 14 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

50 гигабайта са за 1-2 дена. В най-добрия случай, ще са за 2 дена. Това е така, защото аз играя някои мултиплейър игри, които изискват интернет връзка, свалям редица клипове от Ютюб, качвам редица файлове по други сайтове и hosting платформи (това включва и резервни копия), свалям различни операционни системи от Интернет, гледам видео уроците на David Bombal в Ютюб и още много други неща правя, които изискват интернет връзка и пренос на масивни данни.

50 лева на ден са много пари. 50 на всеки два дена също са много пари.

Какво имаш предвид? На какъв се правя?

Над 50 ГБ трафик мобилен? За 1 ден 50 ГБ?  Това какво ще рече, че за месец правиш 2 терабайта?

Ти какво правиш б.е чуек? И къде ги сваляш тия 2 ТБ на телефона ли? То има ли такава памет тоя телефон?

Аз едва 5GB правя.

Screenshot-20230513-132154.png

преди 11 минути, AAUUXX написа:

Защо не ползваш интернет от локален доставчик ? Ще имаш неограничен достъп до интернет и ще плащаш около 20лв за месец.

Нищо на никого не плащам.

Не може все аз да плащам.

Не може все аз да съм изнудвания.

Не може все аз да давам.

Защо изобщо да давам пари на някакви милионери, милиардери, олигарси и компания, щом те вече си имат пари? Защо аз на тях да давам пари, кога те на мен дадоха пари?

Аз не съм свидлив, но щедростта ми не е безкрайна; парите ми не са безкрайни.

Отивам в магазина, чувам дай пари.

Отивам във ВКА, чувам дай пари.

Отивам в ЕВН, чувам дай пари.

Отивам до бензиностанцията, чувам дай пари.

Влизам в автобуса, чувам дай пари.

Влизам във влака, чувам дай пари.

Получавам заплатата, карат ме да се подписвам, че съм наясно, че редица фалшиви структури, като дисфункционални пенсионни и застрахователни фондове и редица други структури, са ми удържали голяма част от заплатата за тях си...

Стига с това "дай пари, дай пари, дай пари"... Не искам да си подарявам парите на някакви олигарси. Все "дай пари" чувам от всички посоки на света...

преди 2 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Не може все аз да давам.

Защо изобщо да давам пари на някакви милионери, милиардери, олигарси и компания, щом те вече си имат пари? Защо аз на тях да давам пари, кога те на мен дадоха пари?

Отивам до магазина, чувам дай пари.

Получавам заплатата, карат ме да се подписвам, че съм наясно, че редица фалшиви структури, като дисфункционални пенсионни и застрахователни фондове и редица други структури, са ми удържали голяма част от заплатата за тях си...

Стига с това "дай пари, дай пари, дай пари"... Не искам да си подарявам парите на някакви олигарси. Все "дай пари" чувам от всички посоки на света...

Къде го сваляш тоя трафик от 2 терабайта на телефона ли? Има ли телефон с 2 терабайта памет?

преди 8 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

...

Какво имаш предвид? На какъв се правя?

Долавям някакъв нюанс на недоволство... протест.  Всъщност, Bubbles ти оставя вратичка и би трябвало да му благодариш. Да си наистина това, на което той допуска, че "се правиш", не е по-добрия вариант за теб, поне според скромното ми мнение. Но ти си знаеш най-добре.

преди 4 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Не може все аз да давам.

Всяка услуга или продукт има стойност ,ако искаш да ползваш тази услуга или продукт трябва да го заплатиш.

преди 2 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Не може все аз да давам.

И понеже неискаш да си плащаш като всеки един обикновен човек искаш всичко да ти е безплатно така ли? Е нестава пич нещо си се объркал няма нищо безплатно в този живот.

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

Над 50 ГБ трафик мобилен? За 1 ден 50 ГБ?  Това какво ще рече, че за месец правиш 2 терабайта?

Ти какво правиш б.е чуек? И къде ги сваляш тия 2 ТБ на телефона ли? То има ли такава памет тоя телефон?

Аз едва 5GB правя.

Screenshot-20230513-132154.png

Ако само сърфираш в Интернет, се навъртат около 5 гигабайта. И аз само като сърфирам, навъртам около 5-8 гигабайта на месец. Но ако използвам мултимедия, като Ютюб, или свалям приложения и видео клипове, тогава се навъртат много гигабайти, особено ако гледаш клипове с резолюция 720р или по-висока.

преди 11 минути, АСПЕКТ написа:

Къде ги сваляш тоя трафик от 2 терабайта на телефона ли? Има ли телефон с 2 терабайта памет?

Не е казано, че нещо трябва да се сваля. Ако само гледаш клипове, примерно, само временните файлове, асоциирани със сайта, в който гледаш клиповете, ще се свалят на устройството. И както вече казах, качването и свалянето на файлове от хостинг платформи, като MEGA например, също изисква много интернет трафик.

Имам карта с памет - 250гб. На единия компютър съм с памет 500гб, а на другия - 100гб. Имам и няколко флашки от порядъка на 250гб.

Ситуацията е допълнително усложнена от факта, че в момента тествам редица операционна системи, базирани на Линукс, и инструменти, тоест постоянно има сваляне, триене, повторно сваляне...

преди 1 минута, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Не е казано, че нещо трябва да се сваля. Ако само гледаш клипове, примерно, само временните файлове, асоциирани със сайта, в който гледаш клиповете, ще се свалят на устройството.

Имам карта с памет -250гб. На единия компютър съм с памет 500гб, о на другия - 100гб.

Ситуацията е допълнително усложнена от факта, че в момента тествам редица операционна системи, базирани на Линукс, и инструменти, тоест постоянно има сваляне, триене, повторно сваляне...

Добре и ще потретя ,защо не ползваш услугите на локален доставчик ?

преди 3 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Не е казано, че нещо трябва да се сваля. Ако само гледаш клипове, примерно, само временните файлове, асоциирани със сайта, в който гледаш клиповете, ще се свалят на устройството.

Имам карта с памет - 250гб. На единия компютър съм с памет 500гб, о на другия - 100гб.

И това го правиш с мобилен интернет? И защо гледаш видеа на мобилен? Не можеш ли предварително да си свалиш видеото от тубата на локален?

преди 4 минути, Teemo написа:

Ей педофил, стига се обеснява.

Никой не иска, да те чете. 

Умирай там в кочината.

Защо ме наричаш "педофил"?

Защо ме наричаш "педофил"?

Защото обичаш деца по 12 години. Обичаш се разбира, предвид в сексуален аспект.

току-що, АСПЕКТ написа:

И това го правиш с мобилен интернет? 

Не с мобилен интернет. Към момента хващам безплатен интернет на лаптопа, след което използвам точката за достъп, да поддавам интернет и на останалите устройства.

Тъй като безплатната интернет връзка, на която се радвах в продължение на много време, започна да увяхва и да става нестабилна в последно време, искам да намеря по-стабилна връзка. Сегашната интернет връзка започна да crash-ва при натоварване на мрежата и интензивна употреба на интернет трафик.

току-що, АСПЕКТ написа:

Защото обичаш деца по 12 години. Обичаш се разбира, предвид в сексуален аспект.

Това не е вярно. Защо отправяш фалшиви обвинения към мен?

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Добре и ще потретя ,защо не ползваш услугите на локален доставчик ?

Защото според него доставчик е алчен и е длъжен да му предоставя нета на аванта.:lol6:То за това са и всичките му питаници как да хакне на компията си мрежата. А сам знае отлично че подобни дискусии не са желателни тук за тях си има други места на които може да получи отговор но пусти мързел да чете.

Не с мобилен интернет. Към момента хващам безплатен интернет на лаптопа, след което използвам точката за достъп, да поддавам интернет и на останалите устройства.

Тъй като безплатната интернет връзка, на която се радвах в продължение на много време, започна да увяхва и да става нестабилна в последно време, искам да намеря по-стабилна връзка. Сегашната интернет връзка започна да crash-ва при натоварване на мрежата и интензивна употреба на интернет трафик.

Крашва нета щот освен ,че крадеш нет от комшията си си го споделил на всичките си устройства :D

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Нещо се джафкате тука. Сигурно щото ви се яде мусака, пък я имате само на снимка.

А аз днеска съм на кюфтета на скара с руска салата гарнитура.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

аз днеска съм на кюфтета на скара с руска салата гарнитура

Не е твърде зле. Или не би било, ако салатата е сготвена у вас, а не купешка.

преди 3 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Грухчо кое не е врно бе пич. Та ти сам си го написа тук в дрън дрън темата с профила си @bootlicker (Мазния)Казах ти го и в предишните ми постове и пак ще го кажа никак не е трудно да те разкрият за секунди и само по ip-то да се види че и ти с всичките тези профили.

току-що, Sliderum2 написа:

Не е твърде зле. Или не би било, ако салатата е сготвена у вас, а не купешка.

Купешка е ,но твърдят че е свое производство ,не е от този тип пакетирани на известни марки :)

преди 5 минути, Sliderum2 написа:

Нещо се джафкате тука. Сигурно щото ви се яде мусака, пък я имате само на снимка.

За нас ша има ли мусака. Ама без бира не върви де тъй че давай да я омаламе за бърже.:turkey4::beer11:

Престанете да му помагате и да му показвате "вратички" .

Само в панделата, такива като него.

Педофили. Те и без това там, много го обичат.

преди 3 минути, evogen написа:

Грухчо кое не е врно бе пич. Та ти сам си го написа тук в дрън дрън темата с профила си @bootlicker (Мазния)Казах ти го и в предишните ми постове и пак ще го кажа никак не е трудно да те разкрият за секунди и само по ip-то да се види че и ти с всичките тези профили.

Влади, той пълен олигофрен.

Мисли си че като е зад VPN и няма да го барнат.

Остави го, да го хванат и да ходи в кафеза.

преди 3 минути, Teemo написа:

Престанете да му помагате и да му показвате "вратички" .

Само в панделата, такива като него.

Педофили. Те и без това там, много го обичат.

Влади, той пълен олигофрен.

Мисли си че като е зад VPN и няма да го барнат.

Остави го, да го хванат и да ходи в кафеза.

Аз от линковете които му постнах да се запознае с това какво е бан той и да иска няма да има никакъв успех да преодолее бана. А ако го получи това означава че ще гледа сайта и форума през крив макарон.

преди 9 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Грухи, престани с глупостите! Нито едно от двете неща не можеш да напавиш! Първото (прескачането на шейпъра) - защото е невъзможно, чисто технически, от страна на клиента. А второто (да крадеш трафик от някой комшия), не можеш да го направиш, защото не сти стига умствения капацитет. Да не говорим, че това съсвесем не е здравословно за тебе. Рано или късно, ще се натресеш фаса на горския

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.