Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за авто тонколони

nVidia

Препоръчан отговор

Здравейте. Обмислям да поръчам 2 комплекта тонколони (4 броя). Та обаче грам не съм запознат и имам много въпроси. Имам бас каса пайнер, усилвател Сони експлод и китайска медия-навигация. Та гледам масово се продават тонколони със вградени пищялки или си мисля, че е такова нещо. Ще е проблем ли ако евентуално взема такива понеже колата си има в таблото .. предполагам пак, че са пищялки. Следващият въпрос е има ли значение колко вата, децибели и другите характеристики или по скоро какво да гледам като характеристики. Имам 2 тонколони на капаците пише sound barrier ама вадят само бас. Бих останал с оригиналните, но са пълна трагедия пръщят яко. Искам тонколоните да са с хубав приятен звук. Да не се получи като взема нови да се чува само баса. Трябва ми помощ тъй като гледам има пасивни и активни, средно и високо-честотни. Чувал съм за некакви мидбас, коаксиални, двулентови, трилентови ама не ги разбирам. Тъй като съм с бас каса и усилвател не гоня да съм подвижна дискотека. Държа не толкова на силата на звука а на качеството на звука. Искам като усиля на макс да не пръщят и да са приятни за слушане. Надявам се поне да ме насочите какво да гледам и евентуално с избора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според мен виж си първо усилватела каква мощност поддържа и тогава вече си прави избор.

Няма да е лошо да го снимаш и да постнеш тук точния му модел да можем да го видим всички.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Обърни се към специализирана фирма. Моят съвет е да си оправиш оригиналното озвучаване и при нужда да се сменят проблемните говорители. Каква е колата?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Колата е пежо 407 комби. А фабричните тонколони са яко скъсани не подлежат на ремонт. А и до колкото разбрах не са много добър избора да  търся такива. За това търся нови да взема, но не разбирам кое да гледам на тонколоните.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Скъсаните говорители се заменят с нови. За предпочитане същия размер, за да се запазяр оригиналните решетки и акустично оформление и да не се дяла.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да задължително искъм да са същия размер 16.5 см. Не искам нищо да преправям побългарявам и т.н Само не знам към какви да се насоча тъй като не ги разбирам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като не разбираш ти казах - специализирана фирма. Другия вариант ако не си "рукожоп" е да демонтираш говорителите (внимавай да не счупиш нещо) и да отидеш с тях в магазин и да купиш нови. Обърни внимание на същия импеданс (обикновено са 4 ома) и на сфазирането. Ако не го уцелиш ще дрънчи като консервна кутия без бас.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аха ясно. Щом ме пращате към специализирана фирма значи, че не е трябвало да питам. Явно знаете колкото мен. Благодаря за съветите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Усилвателят ти би трябвало да захранва бас-кутията с два от каналите си на бридж, така че да имаш другите два канала свободни за предните високоговорители. Там задължително двукомпонентни високоговорители, например тези:

http://caraudio.bg/product/8/alpine-spg-17cs.html

За задните високоговорители, които ще свирят на китайското дърво, най-добре избери бюджетен вариант:

http://caraudio.bg/product/191/alpine-sxe-1750s.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А евентуално нещо за комплект от рода на 70 80лв ? Общо 160 180 да стъпят 2 комплекта? Тъй като с китайски 2 дин като че ли не ми се рискува да сложа по добри.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако трябва да спестиш - направи го при задните високоговорители. Там може да сложиш тези:

http://caraudio.bg/product/1024/kenwood-kfc-s1756.html

За отпред използвай усилвателя и някои от препоръчаните по-горе двукомпонентни високоговорители, така  ще влезеш в бюджета си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Реших го вече, че ще е първият вариант.  Смятам, че няма да сгреша тъй като днес чух говорителите от първият линк на живо. Бяха свързани на баш китайско радио което струва 24 лв. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 6.01.2021 г. в 23:22, nVidia написа:

Реших го вече, че ще е първият вариант.  Смятам, че няма да сгреша тъй като днес чух говорителите от първият линк на живо. Бяха свързани на баш китайско радио което струва 24 лв. 

Hertz DSK 165.5 силно свирещи от слаб усилвател , Hertz ESK 165L доста качествени за цената си..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...