Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на бюджетен телефон

Featured Replies

Ти какво искаш да стои постоянно на 100% ли? :D Няма как да стане това

• Отговори 73
  • Прегледи 17,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 4 минути, PsyManDelic написа:

Ти какво искаш да стои постоянно на 100% ли? :D Няма как да стане това

Нямах предвид това! Понеже смартфонът ми е нов и поради това, че питам как правилно да поддържам батерията за това реших да сподеря някакви първи впечатления. 😉

преди 1 час, толчо написа:

Нямах предвид това! Понеже смартфонът ми е нов и поради това, че питам как правилно да поддържам батерията за това реших да сподеря някакви първи впечатления. 😉

Всяка нова батерия е така отначалото.🙃

• Автор
преди 7 минути, PsyManDelic написа:

Всяка нова батерия е така отначалото.🙃

Като цяло за тези пари е добър! Менюто и езикът са на български, процесорът работи бързо; десплеят е corning glass, като преди да поръчам смартфона пратих запитване до емаг относно някой спецификации и ми пратиха ето този сайт: https://www.corning.com/gorillaglass/worldwide/en/glass-types/gorilla-glass-3-with-ndr.html

Освен това самият телефон не е пренаситен със безмислени и фирмени приложение въпреки, че мисля браузърът Opera да го деинсталирам, защото е голям по размер и Гугъл хром ми е напълно достатъчен, също така има поддръжка за гугъл и магазина Гугъл плей.

преди 4 часа, толчо написа:

В началото е така, но макс след 1-2 седмици, няма да ти пука и ще има да го забравяш на зарядното с часове или от мързел ще го оставяш да му пада батерията до 5% хаха. Все пак, ако се притесняваш - не го оставяй да пада под 20-25% и го зареждай макс до 90%. За да ти държи по-дълго батерията - спираш локацията и интернета (когато не ти трябват).

Не го мисли много. Ползвай си го както ти е кеф.

• Автор
преди 16 часа, manjaro написа:

В началото е така, но макс след 1-2 седмици, няма да ти пука и ще има да го забравяш на зарядното с часове или от мързел ще го оставяш да му пада батерията до 5% хаха. Все пак, ако се притесняваш - не го оставяй да пада под 20-25% и го зареждай макс до 90%. За да ти държи по-дълго батерията - спираш локацията и интернета (когато не ти трябват).

Не го мисли много. Ползвай си го както ти е кеф.

Ами по принцип аз така правех и със предишния ми телефон Lenovo A7010, като му спирах локацията, мобилен интернет не ползвам от оператора а когато ми потрябва включвам wi-fi интернета от домашния ми рутер, освен това включвам икономичния режим в повечето случаи, когато ползвам само разговори, съобщения, будилник, календар. Както споменаваш: "Все пак, ако се притесняваш - не го оставяй да пада под 20-25% и го зареждай макс до 90%. За да ти държи по-дълго батерият"? Значи това е най добрият принцип за одължаване живота на батерията:  Да се изтощи батерията до 30-25 % и след това да го заредя само до 90%.

• Автор

Сматфонът ми пристигна с поставен протектор тип фолио и силиконов гръб в комплекта. Обаче искам максимално да го защитя за това съвсем случайно за първи път виждам, че се продват протектори за задни камери.

Като цяло има ли смисъл да слагам такъв стъклен протектор за задните четири камери.

В емаг разглеждах обаче за Realme 6S и негови производни не видях, обаче намерих за Xiaomi Redmi Note 8 и 8T:

https://www.emag.bg/styklen-protektor-3mk-flexible-glass-lens-za-xiaomi-redmi-note-8t-prozrachen-4br-5903108221221/pd/DHVCD2MBM/

https://www.emag.bg/styklen-protektor-3mk-flexible-glass-lens-za-xiaomi-redmi-note-8-prozrachen-4br-5903108211512/pd/D4SCD2MBM/

Янсо е че не за моята марка и модел смартфон но само тези открих, като подходящи но не знам дали ще пасне за моята четворна камера и да ли няма да повлияе при снимане. Направих едно запитване към емаг но неможаха да ми кажат нищо. 😒 Защо искам да го защитя новият телефон ами защо с предишния ми смартфон Lenovo, когато го купих преди 5 години някъде имаше в комплекта два протектор тип фолио, като нито един не беше поставен фабрично. В началото първият аз си го сложих и не можах да сложа, като професионалист за това имаше на места мехурчета, след няколко години по протектора полепнаха мръсотии и дисплея почна много да се цапа. Свалих го и сложих вторият, като със него абсолютно същото се случи, след това до днес ползвах телефона без протектро, обаче явно, като съм го носил в джобове или друга причина преди две години видях, че има една 5мм дълга и дълбока драскотина от лявата страна, също така с времето се получиха по финни драскотини, като си има напредвид, че дисплея е някаква стандартна пластика, както всички масови смартфони продавани на пазара.

Освен това, като няма протектор и поради досег със слъчева светлина, от горният ляв ъгъл слизащо надолу се получи едно 2 см жълто петно върху дисплея.

Не знам защо хората хакат протектори навсякъде.Утре очаквам всички да тръгнете с наколенки и налакътници.Никой....ама никой път не съм слагал протектори.Вярно че за нокията(3650) се продаваше лице и гръб комплект,но ги смених преди да го продам.Горила 3 и протектор?....В блендери ли ги въртите тези телефони....не знам.

преди 2 часа, _nib_ написа:

Не знам защо хората хакат протектори навсякъде.Утре очаквам всички да тръгнете с наколенки и налакътници.Никой....ама никой път не съм слагал протектори.Вярно че за нокията(3650) се продаваше лице и гръб комплект,но ги смених преди да го продам.Горила 3 и протектор?....В блендери ли ги въртите тези телефони....не знам.

Просто хората са несръчни и за тва зимат тез китайски протектори, които при едно падане са лека нощ.

Аз със с Samsung Galaxy A70, навремето си струвал 750-800лв. От ден първи си го нося без протектор и не ми дреме много много.😄😄

преди 13 минути, dante_99 написа:

Просто хората са несръчни и за тва зимат тез китайски протектори, които при едно падане са лека нощ.

Аз със с Samsung Galaxy A70, навремето си струвал 750-800лв. От ден първи си го нося без протектор и не ми дреме много много.😄😄

аз 71....

ама дъщерята като си взе а70....и до вечерта де що протектори имаше го обзаведе

• Автор

Значи няма смисъл да инвестирам в такива протектори за задна камера. ☺️👍

преди 20 часа, толчо написа:

Да се изтощи батерията до 30-25 % и след това да го заредя само до 90%.

Интересно ми е, как точно ще го правиш това - ще държиш телефона на зарядното, и от време на време ще го проверяваш дали е стигнал 90%, за да го изключиш?!?... :D

Това са глупости. Оставяй го до 100%, той като ги направи, сам си прекъсва зареждането. От опит ти казвам, че това няма да навреди на батерията.

преди 14 часа, _nib_ написа:

Не знам защо хората хакат протектори навсякъде.

На мен лично протектори са ми спасявали дисплеите - два пъти на фотоапарати, и два пъти на телефони. Последният случай е от преди две седмици, с новия ми P Smart 2021. Падна ми от джоба, върху ръб, и на екрана се появи миниатюрна дупка и пукнатина. Добре, че имаше фабрично залепен протектор, той отнесе щетата. Иначе ... :( 

• Автор
преди 2 часа, RudeBoy написа:

Интересно ми е, как точно ще го правиш това - ще държиш телефона на зарядното, и от време на време ще го проверяваш дали е стигнал 90%, за да го изключиш?!?... :D

Това са глупости. Оставяй го до 100%, той като ги направи, сам си прекъсва зареждането. От опит ти казвам, че това няма да навреди на батерията.

На мен лично протектори са ми спасявали дисплеите - два пъти на фотоапарати, и два пъти на телефони. Последният случай е от преди две седмици, с новия ми P Smart 2021. Падна ми от джоба, върху ръб, и на екрана се появи миниатюрна дупка и пукнатина. Добре, че имаше фабрично залепен протектор, той отнесе щетата. Иначе ... :( 

RudeBo Mr. Ззначи няма нужда от такова разрежда да си правя стандартното зареждане: Като стигне на 20% телефона, съответно светне червеният индикатор го слагам да се заржеда до 100 %.

Всъщност намерих тези статии:https://www.bulgram.com/news/102/Как-да-се-грижим-правилно-за-батерията-на-своя-смартфон.html

https://mobilebulgaria.com/news/kak-da-zarezhdame-pravilno-bateriyata-na-telefona

преди 12 минути, толчо написа:

:lol6: 

Отдавна не бях чел толкова глупости, събрани на едно място :D 

• Автор
преди 1 час, RudeBoy написа:

Ясно разбарх! 👍

на 17.01.2021 г. в 15:12, толчо написа:

Значи това е най добрият принцип за одължаване живота на батерията:  Да се изтощи батерията до 30-25 % и след това да го заредя само до 90%.

Статията, която си линкнал по-долу е точна. Но дали си струва занимавката за малко по-дълъг живот на батерията? Според мен КАТЕГОРИЧНО НЕ. Ползите са прекалено малки. Не му робувай, бой до дупка.
redeboy, не са глупости. Просто ползите са малки. Докато батерията ''сгъне'', телефонът вече ще е толкова остарял, че ще струва 50 лв.

на 18.01.2021 г. в 14:18, RudeBoy написа:

Малко четеш!

преди 22 минути, manjaro написа:

Статията, която си линкнал по-долу е точна. Но дали си струва занимавката за малко по-дълъг живот на батерията? Според мен КАТЕГОРИЧНО НЕ. Ползите са прекалено малки. Не му робувай, бой до дупка.
redeboy, не са глупости. Просто ползите са малки. Докато батерията ''сгъне'', телефонът вече ще е толкова остарял, че ще струва 50 лв.

Категорично ДА!
Телефона ми е на почти 3 години, морално е „на ръба“. Още когато го купувах беше компромис.
Но батерията му държи по 1,5 - 2 дни - в зависимост от ползването.
Докато „се скапе“ - ще съм купил нов!

Пп. Една добавка!

преди 5 часа, manjaro написа:

Но дали си струва занимавката за малко по-дълъг живот на батерията? Според мен КАТЕГОРИЧНО НЕ. Ползите са прекалено малки. Не му робувай, бой до дупка.

Ако много държите на апарата (като други параметри) - един „power bank“ със същия размер и забравяте за проблемите!
Гледам цените - вече са доста приемливи!

• Автор
преди 3 минути, jhoro написа:

Пп. Една добавка!

Ако много държите на апарата (като други параметри) - един „power bank“ със същия размер и забравяте за проблемите!
Гледам цените - вече са доста приемливи!

Power Bank батерия имам аз я използвам да заредя телефона само при пътуване. Всеки различни съвети ми даво за това, като ми падне на 20% го слагам да се зарежда от там нататък на 90% или 100 % все тая. 😔

преди 30 минути, толчо написа:

Power Bank батерия имам аз я използвам да заредя телефона само при пътуване.

Ок - това ти решава половината проблем!
А втората половина ...

преди 30 минути, толчо написа:

Всеки различни съвети ми дава за това, като ми падне на 20% го слагам да се зарежда от там нататък на 90% или 100 % все тая. 😔

Тези съвети се отнасят само за „здравето“ на самата батерия!

Ако не те интересува батерията, а възможността да ползваш телефона (докато е „актуален“) - ще зареждаш когато и колкото ти трябва.
Това, че няма да „държи“ 36 часа, а само 24-12-6 ... не е проблем - имаш Power Bank.

Пп. В момента ползвам няколко устройства, който са станали „стационарни“ - не могат да работят, без външно захранване.
Ама пък работят!

преди 10 часа, jhoro написа:

Категорично ДА!
Телефона ми е на почти 3 години, морално е „на ръба“. Още когато го купувах беше компромис.
Но батерията му държи по 1,5 - 2 дни - в зависимост от ползването.
Докато „се скапе“ - ще съм купил нов!

И моя е почти на 3 год. А8 2018. Не се усеща батерията да държи по-малко. 12-15 часа брауз и видео, както като беше нов. Да го ползва, без да го мисли много.

• Автор

Снощи пратих запитване до емаг от къдете си закупих телефона с следните въпроси:

В интернет прочетох доста статии със съвети за удължаване, живота на батерията, като при всекидневна употреба препоръчват батерията като падне на 20% да се слага да се зарежда само до 80-90 % а не до 100%.

Препоръчват от 20% до 100 % да се прави само около 1-2 пъти на месец.

Питам при всекидневна употреба на смартфонът подходящо ли да се правят такива разряди при “LI-PO, ЛИТИЕВО- ПОЛИМЕРНИТЕ” батерии, кавато в случая е батерията Realme 6S и не е ?

Въобще като цяло може ли да ми дадете ясни и точни съвети, как правилно да зареждането на батерията на телефона и съответно нейното удължавне на живота?

Ето какви отговори получих от емаг: " След направена справка с отговорен отдел, колегите ни потвърдиха, че съветите, които сте прочели в интернет са правилни и препоръчват да се придържате към тях, както и да избягвате да използвате устройството в екстремни температурни условия, положителни или отрицателни.

Прекомерната употреба на ресурсоемки апликации , които натоварват цялостно устройството - основно игри , продължително снимане на видеоклипове с висока резолюция и др. са също причини за скъсяване живота на батерията в удължен план. "

преди 8 минути, толчо написа:

Прекомерната употреба на ресурсоемки апликации , които натоварват цялостно устройството - основно игри , продължително снимане на видеоклипове с висока резолюция и др. са също причини за скъсяване живота на батерията в удължен план. "

Правилно.

А най-дълго ще живее батерията, ако изобщо не я ползваш ;)

преди 2 минути, толчо написа:

Снощи пратих запитване до емаг от къдете си закупих телефона с следните въпроси:

В интернет прочетох доста статии със съвети за удължаване, живота на батерията, като при всекидневна употреба препоръчват батерията като падне на 20% да се слага да се зарежда само до 80-90 % а не до 100%.

Препоръчват от 20% до 100 % да се прави само около 1-2 пъти на месец.

Питам при всекидневна употреба на смартфонът подходящо ли да се правят такива разряди при “LI-PO, ЛИТИЕВО- ПОЛИМЕРНИТЕ” батерии, кавато в случая е батерията Realme 6S и не е ?

Въобще като цяло може ли да ми дадете ясни и точни съвети, как правилно да зареждането на батерията на телефона и съответно нейното удължавне на живота?

Ето какви отговори получих от емаг: " След направена справка с отговорен отдел, колегите ни потвърдиха, че съветите, които сте прочели в интернет са правилни и препоръчват да се придържате към тях, както и да избягвате да използвате устройството в екстремни температурни условия, положителни или отрицателни.

С две думи не я зареждай до 100 %. Но да ти кажа, си го ползвай на воля,след 2 год нов тел.Колкото повече ползваш,е логично да държи все по малко и по малко.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.