Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на бюджетен телефон

Featured Replies

• Автор

преди 13 минути, Mr. ?? написа:

Разгледай си характеристиките в gsmarena. Там може да намериш как се справя камерата на единия или другия. Има и ревюта в тубата-та.

Според изискването за голямата батерия бих избрал 9S. Но, ако играеш игри 6s, 90 Hz, екран.

Другата есктра на Realme, е че екрана че телефона е прахоусточив и устойчивост на  водни пръски (вече колко е вярно не мога да потвърдя).

Недостатък: Realme 6s, няма вградено FM Radio.

9s , се води Note. (и е доста голям и тежък телефон) 6,67 инча екран (почти колкото 7 инча таблет)

Хубаво е и ръка да види око да пипне. както казват хората .Отиваш в някой магазин и гледаш/сравняваш.

Благодаря ти за разясненията! По принцип аз не играя игри, телефона го ползва повече за браузване в интерент, радио през интернет, музика от телефона, приложения с които обработвам снимки и снимане с камерата но не толкова често.  Мен също ме привлече в смартфона Realme, че екрана е прахоусточив и устойчивост на  водни пръски въпреки, че и аз особенно не мога да повярвам. Що се отнася до това, че няма FM радио за мен не е проблем, защото си предпочитам радио през интернет и музика от телефона. Сетих се това, че ако взема по принцип какъвто и да е смартфон с Bluetooth, версия 5.0, също така, както споменах в темата, че имам Bluetoot колонка JBL Flip4 и слушалки JBL Tune 500 Bluetooth, версия 4.2 с A2DP. Поради тези различни версии Bluetooth и различните особенности в работата при слушане на музика от смартфон Bluetooth 5.0 към аудио устройства с 4.2 ще има ли загуба на звук и съответно по- ниско качество!https://www.youtube.com/watch?v=QnMKa5tCi8s 👀

• Отговори 73
  • Прегледи 17,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Разлика няма да има в загуба на качество между Bluetooth 4.2 и Bluetooth 5.0.

До колкото ми е известно при 5.0, има по-малко консумация на енергия.

Разлика ще има само ако блутута (не зависимо дали е версия 4 или 5) е (aptX, aptX HD) и файла да е  Flac или друг lossless формат.

• Автор
преди 2 минути, Mr. ?? написа:

Разлика няма да има в загуба на качество между Bluetooth 4.2 и Bluetooth 5.0.

До колкото ми е известно при 5.0, има по-малко консумация на енергия.

Разлика ще има само ако блутута (не зависимо дали е версия 4 или 5) е (aptX, aptX HD) и файла да е  Flac или друг lossless формат.

Благодаря ти за разяснението! За използването на по- малко консумацията и аз това съм чел но за качеството на звука съм забравил какво съм чел.

Толчо, няма да ти кажа да си купиш конкретен модел. Но те съветвам да се придържаш към по-известни и наложени марки, които имат официални представителства и сервизи в България. Защото по-неизвестните китайци, ако се развали нещо, просто ги хвърляш, и си купуваш друг. Другата ми препоръка е да купуваш от големите вериги магазини за техника. Те имат на разположение оторизирани сервизи, и се стремят да спазват ЗЗП. Така че в случай на нужда можеш да разчиташ да ти удовлетворят рекламация безпроблемно. Докато разни малки търговци с гаражни сервизи може да не са много надеждни в подобни случаи.

Galaxy M11 е много приличен телефон, ама да си го беше купил на черния петък, като го бяха пуснали за 200 лв. 

От трите, които си изброил, Xiaomi Redmi 9 е най-добър като технически характеристики - голям FullHD+ дисплей, много издръжлива батерия, приличен хардуер (особено ако се спреш на версията с 4/64GB). Обаче чета по форумите, че давали разни тъпи технически проблеми. Аз лично бих ги избягвал.

Huawei също имат добри предложения. Ако не те притеснява липсата на гугълски услуги - Huawei Y6P заслужава внимание.

За които не знае Realme, е дъщерна компания на Oppo (произвежда също и OnePlus).

Относно ако ще е  Huawei, и човека не го притеснява, че няма Google Service (официално), телефона който трябва да погледне е:

Huawei P40 Lite 128GB 6GB RAM

Недостатък :липсва видео заснемане.

• Автор
преди 34 минути, Mr. ?? написа:

За които не знае Realme, е дъщерна компания на Oppo (произвежда също и OnePlus).

Относно ако ще е  Huawei, и човека не го притеснява, че няма Google Service (официално), телефона който трябва да погледне е:

Huawei P40 Lite 128GB 6GB RAM

Недостатък :липсва видео заснемане.

Това за Realme не го знаех и поради това ми сълуди интереса и намерих тази статия: https://mobisector.com/blog/koya-e-firmata-realme/

А какво мислиш за предложения от RudeBoy Galaxy M11?

преди 45 минути, Mr. ?? написа:

Мен като евентуален купувач не ме интересува коя компания на коя е дъщеря. Аз няма да купувам компанията, нали? Мен ме интересува, ако се развали моят телефон, дали ще има къде да го занеса да го поправят. И ако не могат - дали търговецът ще ми уважи правата по ЗЗП. Или просто ще се окаже, че съм хвърлил едни пари на боклука.

Кой е сервизът на Realme за България? Къде ще трябва да го занеса, ако съм си го купил от Ozone.bg например, както предлагаш?

преди 1 час, Mr. ?? написа:

Грешка! Това едно. Второ, не се изрази правилно защото си написал двусмислица. По-просто се казва:
BBK Electronics Corporation предлага смартфони под марките Oppo, Vivo, OnePlus, Realme и iQOO.

преди 29 минути, RudeBoy написа:

Мен като евентуален купувач не ме интересува коя компания на коя е дъщеря. Аз няма да купувам компанията, нали? Мен ме интересува, ако се развали моят телефон, дали ще има къде да го занеса да го поправят.

От значение е производителя! Когато разбереш, че даден производител успешно продава продукта си, това означава доволни потребители.
"През първото тримесечие на 2017 г. BBK Electronics достави 56,7 милиона смартфона, надминавайки както Huawei, така и Apple, за да се превърне във втория по големина производител на смартфони в света, точно зад Samsung."

• Автор
преди 14 часа, adersa написа:

Аз съм с самсунг галакси а20е вече 1 година и съм много доволен .Удобен , тънък супер е .

Батерията от 4000 mah колко дни издържа. 8 ядрения процесор Qualcomm Snapdragon 450 как се справя при различно натоварване. Основната задна камера как се справя с снимането и качествени ли са направенти снимки. Благодаря предварително! 😊

преди 44 минути, толчо написа:

Батерията от 4000 mah колко дни издържа. 8 ядрения процесор Qualcomm Snapdragon 450 как се справя при различно натоварване. Основната задна камера как се справя с снимането и качествени ли са направенти снимки. Благодаря предварително! 😊

SD450 е ниско бюджетен процесор не очаквай кой знае какво

преди 1 час, толчо написа:

Батерията от 4000 mah колко дни издържа. 8 ядрения процесор Qualcomm Snapdragon 450 как се справя при различно натоварване.

Батерията на Galaxy A20e e 3000 mAh. Чипсетът е Exynos 7884 (14 nm), процесорът - 2x1.6 GHz Cortex-A73 & 6x1.35 GHz Cortex-A53. На AnTuTu вади 88710 точки (за сравнение: Xiaomi Redmi 9 - 203078, Galaxy M11 - 74800). Камерата, като във всеки друг евтин телефон, е гадна.

@RudeBoy може ли препоръка за телефон с отлична камера? Разбира се с условие да може да записва и на бавен каданс.

@Бонбон с катран! , от всички модели, които съм гледал, най-хубави снимки видях от Xiaomi Poco X3 NFC. Моделът предлага видео 1080p@120fps и 720p@960fps . Предполагам, че и доста флагмани ще имат подобни възможности, но са ми прекалено скъпи, и не съм им обръщал внимание.

преди 1 минута, RudeBoy написа:

@Бонбон с катран! , от всички модели, които съм гледал, най-хубави снимки видях от Xiaomi Poco X3 NFC. Моделът предлага видео 1080p@120fps и 720p@960fps . Предполагам, че и доста флагмани ще имат подобни възможности, но са ми прекалено скъпи, и не съм им обръщал внимание.

Да, бях се нацелил на тях точно, но понеже видях, че липсва оптичен стабилизатор, малко се разколебах. Смятай, че този стабилизатор е най-ценната екстра, защото зрителите им е най-сладко да гледат плавно видеото, а не с трепети и подскоци. Тогава зрителя няма да се задържи. Но когато всичко се движи като лодка ти прави удоволствие и ти е драго да продължиш да наблюдаваш. Кой модел да търсим?

Всъщност, изненадан съм колко слаба е OIS пред EIS. Дано е същото и при телефоните!

Честно казано бих избрал HTC като марка, цените са добре и телефоните, които съм имал, издържат по 4-5 години и повече. Останалото е въпрос на вкус, но със сигурност можеш да се вместиш в бюджет до 300 лв.

• Автор

Преди наколко дена от емаг си поръчах смартфон: Realmi 6S и днес пристигна обаче искам да питам първоначално колко време трябва да се зарежда батериата? В книжката с инструкциите е написано: "Warning: Please do not charge the battery over 12", което на български преведено: "Предупреждение: моля не зареждайте батерията над 12 часа". Зачи батерията трябва да я изтощя напълно до като напълно угасне смартфонът, след това да включа чрез зарядното в електрическата мрежа да се зарежда до като изпише: "Напълно зареден 100%". Ще съм благодарен за кратко и ясно обяснение, не дълги романи. ☺️

Нали знаеш, че "smartphone" в превод означава "умен телефон"? ;)

Тоест - слагаш го да се зарежда, когато ти излезе предупреждение, че трябва да се зареди. И го изключваш, като е стигнал 100%. Никакви такива "докато напълно угасне".

• Автор
преди 13 минути, RudeBoy написа:

Нали знаеш, че "smartphone" в превод означава "умен телефон"? ;)

Тоест - слагаш го да се зарежда, когато ти излезе предупреждение, че трябва да се зареди. И го изключваш, като е стигнал 100%. Никакви такива "докато напълно угасне".

Много благодаря за точния отговор!☺️ 👍 За всекидневно зареждане, след като отново ми изпише, че трябва да заредя телефона и го сложа да се зарежда, отново ли трябва да го зареждам до 100% или до 90% защото съм чел различни мнения. ☺️

Не си роб на "смартфона" че да го следиш дали се е заредил до 90% 

Когато искаш тогава го зареждаш, и по колкото % искаш.

Както написа колегата горното съобщение- не е нужно да го изтощаваш до 0% и после до 100% За Li-Po такива "процедури" не са нужни. Дори и в момента както ти са го доставили между 50-70% можеш да го оставиш да се зареди до 100% пре спокойно

• Автор
преди 49 минути, PsyManDelic написа:

Не си роб на "смартфона" че да го следиш дали се е заредил до 90% 

Когато искаш тогава го зареждаш, и по колкото % искаш.

Както написа колегата горното съобщение- не е нужно да го изтощаваш до 0% и после до 100% За Li-Po такива "процедури" не са нужни. Дори и в момента както ти са го доставили между 50-70% можеш да го оставиш да се зареди до 100% пре спокойно

Благодаря! 👍

преди 6 часа, PsyManDelic написа:

Дори и в момента както ти са го доставили между 50-70% можеш да го оставиш да се зареди до 100% пре спокойно

По принцип това е вярно. 

Обаче в перспектива батерията има живот, който зависи от броя цикли зареждане-разреждане. Така че е желателно да я ползваш до надписа "Зареди телефона" (възможно е и след това, остава запасен заряд, но не и до нула), и да зареждаш до 100% . 

Така съм се отнасял с предишния си апарат, и след 4 години батерията не показваше признаци на износване. Живя повече от устройството :(

Броя цикли зависи и как се разрежда и зарежда. Ако я изтощиш до 0 и я заредиш до 100 това е 1 цикъл от 200 да речем. Нещо такова трябва да е.

Batteries - Why Lithium-ion? - Apple

Тука може да се погледне последния параграф с цикъла на батерия как действа. Това е за Li-Ion не знам дали и за Li-Po се отнася също.

И на български за всеки случай

Батерии — Защо литиево-йонни? - Apple (BG)

• Автор
преди 18 часа, RudeBoy написа:

По принцип това е вярно. 

Обаче в перспектива батерията има живот, който зависи от броя цикли зареждане-разреждане. Така че е желателно да я ползваш до надписа "Зареди телефона" (възможно е и след това, остава запасен заряд, но не и до нула), и да зареждаш до 100% . 

Така съм се отнасял с предишния си апарат, и след 4 години батерията не показваше признаци на износване. Живя повече от устройството :(

Снощи веднага на 20 % като светна червения индикатор и изписа, че трябва заредя и го сложих до 100 %, като това зардяно много бързо зареди телефона, само за 1 час, след това изключих да се зарежда. Прочетох на няколко места, че не било хубаво с течение на времето да се зарежда до 100% а до 90 %. Все пак ти благодаря за изчерпателния отговор!

преди 18 часа, PsyManDelic написа:

Броя цикли зависи и как се разрежда и зарежда. Ако я изтощиш до 0 и я заредиш до 100 това е 1 цикъл от 200 да речем. Нещо такова трябва да е.

Batteries - Why Lithium-ion? - Apple

Тука може да се погледне последния параграф с цикъла на батерия как действа. Това е за Li-Ion не знам дали и за Li-Po се отнася също.

И на български за всеки случай

Батерии — Защо литиево-йонни? - Apple (BG)

Благодаря за статиите!

• Автор

Малко пояснение за състоянието на батерията.

Снощи към 23 и наколко минути падна на 20 % при което светна червеният индикатор и излезе съобщение, че трябва да се включи да се зарежда. Сложих го да се зарежда и към 00 часът и няколко минути някъде беше зареден на 100%. От почти 00 часът до 11 часът днес (не използван телефона и включен икономичен режим на батерията и намалена яркост на дисплея) стоеше на 100 %, след 11 часът някъде падна 99 % а сега в момента часът е 16: 47 и индикаторът показва, че батерията е на 96 %

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.