Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с усилвател.

Featured Replies

преди 8 минути, Тайфун Веиз написа:

Реших да помогна на момчето от един град сме, сменихме диода усилвателя тръгна обаче работи само на highpass ,като превключа на lowpass не свири изобщо иначе работи ,тоест не пука не дърпа мембрана ,не свети protect ?

Проверете предусилвателната част ,частта от нискочестотния филтър ,не случайно го писах по горе. 

• Отговори 53
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, -Fu- написа:

Проверете предусилвателната част ,частта от нискочестотния филтър ,не случайно го писах по горе. 

Ако може конкретна част да ми кажете ,кондензатор или нещо друго..?

преди 1 минута, Тайфун Веиз написа:

Ако може конкретна част да ми кажете ,кондензатор или нещо друго..?

От телефон пиша и немога да видя схемата , ИС или транзистор се търси дефектирал по веригата от това захранване.

току-що, -Fu- написа:

От телефон пиша и немога да видя схемата , ИС или транзистор се търси дефектирал по веригата от това захранване.

ИС интегрална схема ли трябва да рече?

ИС интегрална схема ли трябва да рече?

Да интегрална схема е .

по спомен, имаше някакъв подобен случай във форума
може интеграла да е, а може и да не е

цялата верига дек съм оцветил трябва да се провери...дори ключа

364801194_.JPG.f7522b7030359e5c3b6fbfa35525ca9d.JPG

преди 13 минути, -Fu- написа:

Транзистор и интеграл няма дефект ,друго какво да търся ?

преди 21 минути, Тайфун Веиз написа:

Транзистор и интеграл няма дефект ,друго какво да търся ?

KIA4558 как проверихте ? Защото симптома - не свири нищо- ми прилича на изгорял ИС цитирания. 

преди 1 минута, -Fu- написа:

KIA558 как проверихте ? Защото симптома - не свири нищо- ми прилича на изгорял ИС цитирания. 

Стъпалото работило перфектно ,решил да смени от ключа от lowpass на highpass и когато върнал пак на lowpass дръпнал мембраната и светнал протект. После пак тръгнал само на highpass и след време изгорял въпросния диод ,сега диода е сменен и пак работи само на highpass

току-що, Тайфун Веиз написа:

Стъпалото работило перфектно ,решил да смени от ключа от lowpass на highpass и когато върнал пак на lowpass дръпнал мембраната и светнал протект. После пак тръгнал само на highpass и след време изгорял въпросния диод ,сега диода е сменен и пак работи само на highpass

Това го четох, но изправителен диод гори най често от обърнат поляритет ,а и всички ИС по веригата.

преди 4 минути, -Fu- написа:

Това го четох, но изправителен диод гори най често от обърнат поляритет ,а и всички ИС по веригата.

Говорим за KiA4558S нали?

Говорим за KiA4558S нали?

Да, по горе не съм обърнал внимание че съм изтървал 4 в бързането .

току-що, -Fu- написа:

Да, по горе не съм обърнал внимание че съм изтървал 4 в бързането .

Няма как да ги измеря ,иначе не виждам някаква дупка или нещо да мирише на изгоряло,видно е като чисто ново , и друго да кажа ,преди при смяна от highpass на lowpass дърпаше мембраната и изгасваше ,сега при смяната просто няма звук?

не мога да разбера, хора които се занимават с усилватели, как така нямат малко усилвателче със слушалка за прослушване на линията
и също така едно сигнал генераторче
баси, ено време аз си ги правих, а сега ги има готови

преди 1 минута, дръндю написа:

не мога да разбера, хора които се занимават с усилватели, как така нямат малко усилвателче със слушалка за прослушване на линията
и също така едно сигнал генераторче
баси, ено време аз си ги правих, а сега ги има готови

Ако става въпрос за мен ,аз само с озвучаване се занимавам говорители и филтри ,усилватели не се заемам да правя :)

преди 6 минути, Тайфун Веиз написа:

Няма как да ги измеря ,иначе не виждам някаква дупка или нещо да мирише на изгоряло,видно е като чисто ново , и друго да кажа ,преди при смяна от highpass на lowpass дърпаше мембраната и изгасваше ,сега при смяната просто няма звук?

Пуска се аудио сигнал на входа, на изхода на ИС свърваш слушалки и разбираш дали работи ИС ,това е прост метод при липса на апаратура . С мириз няма да се случи проверката.

преди 1 минута, -Fu- написа:

Пуска се аудио сигнал на входа, на изхода на ИС свърваш слушалки и разбираш дали работи ИС ,това е прост метод при липса ба апаратура . С мириз няма да се случи проверката.

Слушалките как трябва да бъдат свързани ,имам още един въпрос ,може ли всичко да е от ключа на филтъра?

преди 24 минути, Тайфун Веиз написа:

когато върнал пак на lowpass дръпнал мембраната и светнал протект

до тук в схемата не видях разделителен кондензатор, така че една ИС да изгори, променя режима на всичко след нея
провери цялата зелена линия дето съм очертал
там са интегралите U3 и U4

преди 2 минути, Тайфун Веиз написа:

Слушалките как трябва да бъдат свързани ,имам още един въпрос ,може ли всичко да е от ключа на филтъра?

Свързва се по схемата която Дрънди даде по горе на изхода .

Ключа също може лесно да се провери.

преди 19 минути, -Fu- написа:

Свързва се по схемата която Дрънди даде по горе на изхода .

Ключа също може лесно да се провери.

Цялата работа е в ключа ,натиснах го малко по-силно почна да хълта мембраната ,това какво ще рече интеграл или транзисторите ?

Мембраната пулсира при усилване и намаляване ,без да пипам седи на едно ниво и после пак пулсира и спира 

преди 22 минути, Тайфун Веиз написа:

Цялата работа е в ключа ,натиснах го малко по-силно почна да хълта мембраната ,това какво ще рече интеграл или транзисторите ?

Мембраната пулсира при усилване и намаляване ,без да пипам седи на едно ниво и после пак пулсира и спира 

Крайни транзистори ,свалят се и се измерват ,дефектиралите се заменят с нови. Ако се ползват аналози се заменя двойката.

току-що, -Fu- написа:

Крайни транзистори ,свалят се и се измерват ,дефектиралите се заменят с нови. Ако се ползват аналози се заменя двойката.

Мога ли да ги намеря в един сайт ,да не плащам две доставки , и какво друго ще ми препоръчате да сменя ?

току-що, Тайфун Веиз написа:

Мога ли да ги намеря в един сайт ,да не плащам две доставки , и какво друго ще ми препоръчате да сменя ?

Когато се уточни броя и какви са дефектиралите транзистори ги напишете тук ,ще посоча линк за закупуване им. ИС на предусилвателя проверихте ли за изправност ? Защото го приемам че е проверен и изправен когато пиша за проблем в крайните тразистори. Всичко това го пиша, защото при дефектирал ИС на предусилвателя е възможно такова възбуждане на говорителя за което писахте в горния си пост. 

преди 28 минути, Тайфун Веиз написа:

Цялата работа е в ключа ,натиснах го малко по-силно почна да хълта мембраната

хълтането не е нормално за един усилвател, щото и схемата е ненормална
в момента на превключване, за части от секундата, входа на крайния усилвател увисва
трябва да се превклюва при включен MUTE, а най-добре е при изключено положение да си нагласиш предварително ключа

преди 2 минути, дръндю написа:

хълтането не е нормално за един усилвател, щото и схемата е ненормална
в момента на превключване, за части от секундата, входа на крайния усилвател увисва
трябва да се превклюва при включен MUTE, а най-добре е при изключено положение да си нагласиш предварително ключа

При изключено положение ,като го включа мембраната се дърпа надолу и отпуска и после по някакъв ритмичен начин помръдва без звук 

преди 6 минути, -Fu- написа:

Когато се уточни броя и какви са дефектиралите транзистори ги напишете тук ,ще посоча линк за закупуване им. ИС на предусилвателя проверихте ли за изправност ? Защото го приемам че е проверен и изправен когато пиша за проблем в крайните тразистори. Всичко това го пиша, защото при дефектирал ИС на предусилвателя е възможно такова възбуждане на говорителя за което писахте в горния си пост. 

Напълно съм сигурен ,че са в изправност ,но може и тях да сменя заедно с транзисторите 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.