Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

А1 или Виваком - с кой да се обвържа за ИПТВ+НЕТ за две години?! Много сериозен въпрос!

Препоръчан отговор

Само за ИПТВ  и оптечен нет ме вълнува и според сайта на двата оператора - А1 има ГПОН 1000 мбит. до етажа ми! 

И след изпратен отговор от А1 Варна чрез смс от тях - че до етажа над мен и под мен вече има абонати на 1 000 мбит гпон във входа ми.

Виваком имат 100 мбит АОН до мазето на входа....поне така пише от сайта им.

лошото е че искам пакет който го няма на сайта им....всички тв канали + 4К УХД пакета им и  100 или 200 мбит максимум.... какво да правя?  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Неделчо Демиров написа:

всички тв канали + 4К УХД

За 4к  канали може да гледаш в темата за онлайн тв . Ментел или виваком няма как да ти предложат 4к канали а за къв чеп са ти ? и аз имам от скоро 4к телевизор гледам и от сталкер плейъра тв и от доставчика тв и картината е брутална . Друг е начина ако си технически грамотен да си настроеш по твой вкус яркост и цветове .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пет броя 4 К  и два с превод на бг. вече имат и двата оператора.  Достатъчни са ми.

С чужди оператори  и даване на л.данни и банкови сметки през нета  - не се обвързвам! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Неделчо Демиров написа:

до етажа над мен и под мен вече има абонати на 1 000 мбит гпон във входа ми

Разпитай ги дали са доволни, виж как е при тях.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Те са доволни - Но са на далеч по-евтиния и малък пакет от 50 мбит и базовия тв канали  пакет.  Те не ползват и 10% от капацитета на мрежата....затова и не ми върши работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А-1 имат навика, лице в лице във офиса да разговаряте и договаряте така, че да стигнете до подписване на договора. Стискате си ръцете и ти дават 20 листа договор. Подписвате и като започнете да консумирате услугата разбирате, че няма нищо общо с това, което сте говорили във офиса. Почваш да четеш подробно договора и виждаш, че си измамен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Неделчо Демиров написа:

няма интерес към темата ми...

Една мачка те е пратила на сателитния форум да те "отворят" там на тарикатълци.
Там, ако му направиш свирка на мърлян обратния или на някои от модераторите с червените антени, може и да ти кажат как да гледаш в 4К мачове без пари, ако за спорт е зора.
А ако държиш да си плащаш, гледай тука:
https://fr.kingofsat.net/satellites.php
и си харесай кои букети искаш да гледаш на шаринг и от заргакум ти дават за много малко пари, доста по-ефтино от ИПТВ да зяпаш всичко що слиза от небето. 
Трябва само да сложиш на балкона една чиния на мотор да се върти и гледаш докато ти втръсне.
А то има и безплатен шаринг в една друга тема един ви го е обяснил вече.

Проблемът с безплатното гледане от сателитите е , че ставаш различен от другите хора плащащи на А1-ментел и на свиваком, за да гледат много по-малко канали от тебе.
А това е лошо после за социалните контакти със съседите и познатите, завиждат ти и се спукват от яд , че не са способни да гледат кото тебе. Може да почнат да те отбягват и да се окажеш в изолация, заради една пуста чиния която се върти на балкона. Значи, трябва първо да се научиш да пазиш в тайна това че гледаш всичко каквото искаш по по-тарикатски начин.

Помисли си все пак, дали ще имаш време да гледаш 999 телевизии, аз не успявам и ги гледам на периоди, само част от тях. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мислех го за далеч по-сериозен този форум.  Явно съм се объркал много сериозно.

Поредният лапещарски за спам и простотия е явно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е какво сте очаквали, повечето отговори са от хора спали (и продължаващи да спят) като подписвали и после "ама кой ми сра в гащите?"
Сега сериозно плюса на интерактивната тв е само един - превъртането (и записа ако има къде). Превъртането на Виваком е на .... епизоди - разбира се никога не са отрязани точно, но така е и при а1. Разликата е че след края на епизода изкача едно меню и пита искате ли следващия епизод....Еми тъпо е. А не можете и, ако да речем, епизода е отрязан от средата (често) плавно да превъртите назад и автоматично да се зареди предния епизод....още по тъпо.
Всички останали функции са еднакви (а, Виваком имат и меню (или беше канал?) С инструкции).
Интернет и качество на услугата : зависи от града, от квартала, от техниците, от тва дали съседа ви пикае срещу вятъра или не, от технологията.....
Според собствените ми наблюдения техническото изпълнение от Виваком е по-лошо от а1, но пак казвам - зависи. Ако може използвайте ваша техника (за рутера най-вече говоря)
А1 нямаха ли 100мб плюс сички канали и отделно пакетите с хд/ухд?
Ииииии гпон освен ако нещо много съществено не се е променило за последните 2-3 години има само в кайсиева и малко около нея понеже само там е оптика
Сега нямаше ли 30 дни тест период някъде? Май беше Виваком......
А и друго: във вивата е пълно с канали за баластра и пропаганда, но пък ако харесвате руски продукции, те са вашия оператор.
Аз лично давам глас за а1

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Неделчо Демиров написа:

Мислех го за далеч по-сериозен този форум. 

На този форум е обяснено как да гледаш телевизия без да пълниш гушите на разни богаташи.
Остава само да направиш усилието да се опиташ да го разбереш.
Ето , започни от това :
https://www.satenco.com/fr/110-lnb-octo
има 8 изхода , което означава че можеш да го свържеш към 4 приемника в твоя апартамент, ако сте 4 човека и да пуснеш по един кабел и към 4 други съседи да гледат и те от твоята антена без пари.
Ама не, ти не искаш да гледаш без пари.
Ако дойде един техник от Неосат, булсат, А1, виваком да ти тури една антена, с радост ще им плащаш после абонамент за по-малко канали, нали така.
Липсата ти на елементарни технически познания и огромният ти страх от всякакъв вид инструменти , те подтикват да търсиш най-женското решение - да ти пуснат телевизия по кабел някакъв и да си плащаш всеки месец.
А този форум тука е за истински мъже, знаещи да правят дупки в панели и стени с бормашина.
На бгмамма ще те разберат по-добре дамите и те така предпочитат да си плащат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най-после полезно мнение от Акуас!

Не се вълнувам от руските канали грам - нито от ес ди канали!!! 

Само от УХД  по възможност един да поне със бг.субтитри...и много филмови и спортни- футбулни тенис ХД канали за АТП 500 и 1000  турнирите.

Обиколих всички форуми и общо взето само плюене и по двата оператора - та съм в огромна чуденка.

От това което изчетох излиза че на трите телевизора които имам - два стари лсд Самсунг и Тошиба 40 инча и един нов 43 инча УХД ХДР.....ме уплашиха и че двата оператора са зле и само ухд каналите на 4к телевизора ще са с идеална картина.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да са зле, колко да са зле, а1 е 1080i (малко по-различно е от 1080р) hbo hd да речем на 56 инча не е като да гледаш 1080р на 18 инча монитор от компа но става за гледане
Спорт не гледам (или твърде рядко) но всички оператори предлагат всички спортни канали в пакети. Са като се замисля напоследък Виваком на един от най-ниските пакети пуснаха най-гледаните канали първи в списъка да са "хд" версиите така че тук трябва сериозно да сравниш канали-цена-качество. А хд на бг каналите е хд само на думи......може би спортните са една идея по-добре
Отиваш в офис, гледаш, сменяш канали, сменяш настройки и преценяваш

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Aquaris написа:

Да са зле, колко да са зле, а1 е 1080i (малко по-различно е от 1080р) 

1080i ще даде в Европа 25 пълни  кадъра в секунда, сглобени от 50 кадъра съдържащи само по половината информация от пълен кадър.
А на моят приемник ми излизат канали с по 50 пълни кадъра в секунда пък и даже американските с по 60 пълни кадъра в секунда. Тва е и при ХД и при 4К.
След това идва важното, какъв битрейт имат тези канали.
Ако ХД има по 8000 кбс тогава може и да е добре, ама при условие че телевизорът е качествен и може да предава спортни сцени без да става едно размазано насичане като тичат ония гламавите по топката.
Но, в родината понеже много обичате да купувате евтини боклуци без да сте ги тествали на място в магазина, после реват че доставчикът на платена телевизия бил лош.
А от 4К UHD има смисъл, ама ако телевизорът е 75 инча и е хем скъп, хем качествен и тестван на място в магазина преди покупката.
На моите 50 инчови Full HD си им е напълно достатъчен, но при добър битрейт, а не да е смачкан сигнала.
Кофти сигнал като чешките ХД канали на никакъв телевизор няма да изглежда добре.
Руснаците мачкат 1920х1080р да станат само по 4000 кбс например за Голос. Пак се гледа, ама ако беше спорт щеше да има ядове и псувни от зяпачите.

Я тука да си проверите първо 4К телевизорите с това клипче и сигнал пратен от компютъра дали няма да ви е размазанко .

Трябва да имате изход HDMI 2.0 от компютъра или DisplayPort изход и преходник от него към HDMI 2.0 за да получи 4К телевизорът ви по 60 пълни кадъра в секунда UHD .
Трябва и вграденото видео да поддържа по 60 кадъра при 4К иначе ще ви праща само по 30 кадъра и няма да са плавни движенията при бързите динамични сцени.
Абе тябва си и да има акъл и познания човек, а не само да е футболен запалянковец, наивно вярващ че плащането на абонамент ще му даде качество.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

E хайде купи си ти 75 инчов скъп телевизор и се абонирай и към двата оператора за най-скъпите им планове и след 6 месеца ела дай серозно мнение в твоя блок кой от двата ти предоставя по-добро качество, искаш ли така да направим , а ?

Ама твоето мнение няма да е валидно за във съседния град.

Хващаш единия оператор за ушите и го гледаш без да подписваш за 2 години. След него  хващаш и другия и го гледаш без да подписваш за 2 години. 

Като установиш че и двата те будалкат , еми търсиш други начини да гледаш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...