-
Добре дошли!
Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.
Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.
- Вход
- или
Подмяна на хард диска със SSD на EliteBook 6930p (неизвестна парола за BIOS!)
Виж решението
Разрешен от ined,
-
Разглеждащи това в момента 0 потребители
Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
-
Горещи теми в момента
-
Помощ при свързване на настолен компютър към Wi-Fi мрежа
от ConZoli, в Интернет, WiFi, xDSL и Локална Мрежа
- 12 отговора
- 121 прегледа
-
-
Подобни теми
-
от Славчо Хаджийски
Здравейте, приятели! Както разбрахте аз замених хард диска на Elitebook 6930p със SSD и машината работи чудесно, има подобрения, чете от USB флашки и пр. Когато обаче реших да запиша ново iso на флашка, въпреки че съответния софтуер илюстрира записа на прозорчето и накрая изписва, че всичко е ОК, оказва се, че на флашката няма никой. След като пробвах на няколко флашки и се убедих, че вината не е в тях, се опитах да запиша на DVD. Инсталаторът (пробвах и с Brazero при Mint и със вградения в MX Linux, MX инструмент) казва няма DVD в устройството на 3 броя чистак нови дивидита. Като поставя DVD със запис, машината чете от диска, но с програма за запис не го намира. Да не би приятели, на харда да е имало някакви драйвери, които вече липсват, естествено, защото липсва и харда.
Моля, ако някой има желание и знания да ми помогне. Благодаря, предварително! Пазете се, и когато се ваксинирате, не спирайте да пазите другите, защото казаха, че ваксиниран дори с втора ваксина разнася заразата до 2-3 седмици. Мен това ме шокира.
-
от nedqlkow
Здравейте колеги,
тъй като съм сравнително нов в използването на SSD, имам един вероятно елементарен въпрос, чийто отговор не знам. Използвам SSD с общ размер 240 GB, разделено на 2 партишъна, съответно един с приблизителен размер 80 G, който е системен и още един с приблизителен размер около 130 GB, който използвам за инсталиране на игри в общия случай. Въпросът ми се състои в следното:
В интернет намирам информация, че за правилната работа на един SSD диск, следва да се предвидят поне 20% от неговия общ капацитет, които да бъдат незапълнени. В моя случай, от първият партишън имам свободни около 40GB, а от втория - 10, или грубо около 50 общо за двата, което имайки предвид общия размер от 240GB, се равнява на малко над 20%. Това, което се чудя е дали сметките ми са правилни? Тоест, дали следва незапълнен да бъде 20% от общия капацитет на SSD-то, независимо на колко части е разделено то или следва да има 20% незапълнени от всеки създаден партишън?
Надявам се, че съм успял да обясня какво ме интересува.
-
от KiNGSTON97
Здравейте! До сега не бях срещал такова нещо. При инсталацията на Windows 10 реших да си направя пълен формат и на двата диска SSD+HDD (мощно пречистване на всичко). Правил съм го поне 15 пъти това нещо, но тоя път при инсталацията не ми даде да продължа напред, защото бях заредил GPTм а не MBR формат и оттам нещата станаха кошмарни. Издразних се и разпокъсах дисковете на парчета при менюто за избиране къде да се инсталира Windows-a, след това изтриване, форматиране и куп други глупащини на дисковете. Сега се мъча от два дни да форматирам диска и да се върнат в "default" състояние.Даже нямам икона на втория диск (HDD) в Моят компютър. Имам платена програма за форматиране, създаване, разделяне и др. неща на дискове AOMEI partition assistant UNLIMITED. Със сигурност може да се оправят нещата с нея, ама като си немам понятие от тва...
Моля, който е компетентен по темата да ми помогне възможно най-скоро и ще съм длъжник. Бих почерпил лицето, което помогне напълно с проблема.
Може да се работи с Team Viewer версията, дискорд да ви споделя екран и каквото е нужно за поправката.
Ето снимки на нещата.
Поздрави.
-
от SashoTo11
Искам да си взема SSD преносимо, искам препоръки и мнения.Ще го използвам за филми,снимки и видеа.
-
от Бонбон с катран!
Покрай еуфорията със статистиката забелязах, че SSD диска ми записва минимум 1 GB на ден! Всеки цикъл на пускане ежедневно ми изяжда не по-малко от 1000 MB, което ми се струва доста над нормалното! При всички ли е така? Като се им предвид, че сърфирам и пълня кеша на браузъра максимум 200 MB, тази система направо си ми прахосва диска!
-
-
Дарение
Препоръчан отговор
Добавете отговор
Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.