Премини към съдържанието

Славчо Хаджийски

Потребител
 • Публикации

  154
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Славчо Хаджийски

 1. Изобщо не ползвам Windows от 2009 г., но внучето ми работи само на Windows. Исках да му покажа Linux Mint 19.1 и затова го инсталирах на неговия компютър, но както се досещате я оплесках.
 2. Доста е сложно това за мене колега. GRUB4Dos bootloader konfig, съдържаща се във всеки Puppy Linux оправя нещата за 2-3 мин. Но сега нещо се счупи. Ползвал съм я и за Mint и за Windows, но изглежда че нещо в Linux Mint 19,1 са променили, така че тази програмка не може да се справи.
 3. Благодаря, днес ще я пробвам!
 4. Здравейте приятели! Както някои от вас знаят, моето хоби е изпробване и инсталиране на различни Linux и Puppy Linux ОС. Обикновено имам инсталирани по няколко такива. Досега, за да задам коя ОС да стартира първа, използвах вградената в повечето Puppy Linux помощна програма GRUB4Dos bootloader config, но вече нещо не се получава например за инсталирани Linux Mint 19 i Windows. Моля, някой да предложи подходящо решение!.
 5. Всичко е ясно. В телефона има приложение, което чрез камерите дава възможност на собственика на телефона да узнае кой се е опитал да го отключи.
 6. Айнщайн е казал: "Вселената и човешката глупост са безкрайни, като за първото не съм сигурен" Вградените камери в телефоните са затова, за да ги използват както хората, така и приложенията, както е в случая.
 7. Здравейте приятели с днешна дата! Предупреждавам Ви: Внимавайте с Интернет! Защо казвам това? Защото днес мой много близък човек си забрави телефона и отиде на работа. Обади ми се с молба да го включа да се зарежда. Започнах да натискам копчетата му, за да видя състоянието на батерията. Появи се надпис „Телефонът се отключва с пръстов отпечатък“. Реших да го погъделичкам с моя. Очаквано изписа „Неуспешен опит.“ Но добави един прозорец, където беше публикувана моята снимка , Интернет и името ми. Както знаете аз не съм инкогнито в Интернет, а с физиономията си и с името си. Телефо
 8. Благодаря Melmak, но както вече обявих приключих с тази тема. За моите скромни нужди мога да ползвам и облак, като Dropbox например. Благодаря whitepixel. Както вече обявих, приключих с тази тема. За моите нужди мога да ползвам и облачни технологии, като Dropbox например. Що се отнася до творението на австралийския професор BarryK-кученцето, изобщо не мога да се съглася с ващите квалификации. В тези ОС има толкова много екстри като малък обем (до 300 MB обикновено), исключителна бързина, един вагон помощни програми за бързо разпакетиране, инсталиране и пр. и пр. Бедата з
 9. Приятели, да сложим точка на тази тема. Много, много Ви благодаря за старанието да ми помогнете, но аз отказвам да рискувам с тези алабалистики. В случая целта не оправдава средствата. Ще намеря начин да си организирам библиотеката с други по-прости средства.
 10. Може би трябва да внеса уточнение, защото явно съм заинтригувал много хора, които заделиха от своето време за моя проблем, за което им благодаря! Аз и другаде съм отбелязвал, че не ползвам Windows, а се занимавам само с Linux и в частност Puppy Linux. Понякога имам инсталирани по няколко операцонни системи. Много често трия целия диск и инсталирам отново някоя Linux-дистрибуция. Така обаче изтривам и личните неща, които съм записал, докато съм ползвал предишната операционна система. Преди да изтрия диска си записвам на флашка някои данни или ги принтирам, но така се организират трудно в
 11. Досега съм ползвал gparted, но и този, който е в Minta е подобен. Проблема е, че не зная как да настроя един партишън за данни. Например как да попълня редовете в "Edit Mount Options", така че да мога да ползвам този дял за контейнер за данни.
 12. Дяла се вижда, но при опит да внеса папка с някакви данни, казва че нямам права. Може би трябва да му пакажа, че имам нужните права, но и това не зная как да стане. Съжалявам!
 13. За съжаление този отговор не ми е ясен. Вероятно искате да кажете да ползвам терминала. Може би първо трябва да отида в някоя директория, но коя и после как и кое да добавя в /etc/fstab. Посетих посочения от вас сайт, но и това не помогна. Съжалявам, но се нуждая от подробно описание. ПП: Вижте какво опитах с Терминала и какъв резултат получих.
 14. Разделих твърдия си диск на няколко дяла(партиции или партишъни). На sda1 съм монтирал Linux Mint 19 Tara. Желая да ползвам sda6 за съхраняване на данни, като инструкции, фотоси, различни iso и пр. Как да стане? Моля помогнете! Прилагам снимка за илюстрация. Благодаря!
 15. Благодаря, vmonev! Отметнах си посочените от Вас руски сайтове и ще ги ползвам най-редовно. Аз и досега съм ползвал някои неща на руски, но най-вече чрез Яндекс и Google.ru.
 16. Вече не ме вълнува този проблем, защото монтирах Linux Mint 19 Tara, като му зададох опцията да изтрие целия диск и да го инсталира. Но понеже Вие, господин Melmak сте положили много усилия, за да ми помогнете, ще се опитам да обясня какво точно бях направил. Аз работя с Gparted. С него бях изтрил целия диск и се опитах да направя няколко партишина: 1.Партишън за swap, означен като swap. 2.Партишън за данни, означен като /home. 3.Партишън за основна операционна система -32 bit (защото моя лаптоп не работи много добре с 64 bit). 4.Партишън за пробване на различни 6
 17. Вероятно си прав, че не е добра идея да имам /home-дял, тъй като ползвам по няколко ОС, макар и с един и същ потребител. Благодаря за съветите!
 18. Ако искате да помогнете наистина, трябва да посочите как да стане указването на файловата система. Ако знаех, нямаше да питам. Не работя с виртуална машина, защото инсталирам тези ОС, които ми допадат и ги използвам реално, докато ми омръзнат. Обикновено имам инсталирани едновременно по две-три ОС (32 бит. и 64 бит). Единствено /home-дял не бях инсталирал досега и запазването на ценните неща беше трудоемко. Но не ми се получи.
 19. Аз писах, че съм задал партишън с означение /home, но нещо не е наред и не работи.
 20. Здравейте приятели! Ползвам само Linux и Puppy Linux дистрибуции. Постоянно „хвърлям по едно око“ на новите. Затова често инсталирам и деинсталирам. Реших да си заделя партишън на харда за „/home директория, която да се използва за складиране на потребителски данни и настройки“, както е указано в Потребителското ръководство на Linux Mint. Но когато се опитам да го отворя се показва надпис: „/media/root_home_hadzhiyata“ не може да бъде показан. Файлът е от непознат вид. Искам да помоля някой от Вас приятели да ми покаже къде бъркам? Нещо повече ще Ви бъда безкрайно признател
 21. Целта е скромна-избор на ОС, която да се стартира първа. Лесно е, ако го знаеш. Много благодаря, bulljo! Благодаря! Благодаря, cybercop! Както винаги най-точен“
 22. Здравейте приятели! Какъв е кода за достъп до Menu.lst в Linux Mint? Отваря се само за четене, а искам да го редактирам. Вероятно, като стартирам терминала ще трябва да отида в папката с менюлиста, примерно: cd /home/hadzhiyata А после? Моля помогнете! Прилагам снимка на екрана.
 23. Извинявайте, но логичният съвет тук е очеваден: Вие двамата трябва просто да си размените климатиците и всичко ще е точно.
 24. Много благодаря на всички, които ми обърнаха внимание! От Вас научих още нещо, което ще ползвам в бъдеше.
 25. Здравейте! Днес коригирах един текст, набран на Microsoft Word и записан на флашка. Аз работя с ОС Linux Mint 18.3 "Sylvia". Поставих флашката на моята машина EliteBook 6930p. Тя отвори файла и коригирах 6 страници текст, като от време на време записвах корекциите директно на флашката, докато в един момент останаха само две букви в началото на нова страница. Рових много и във флашката и в компютъра, но не можах да открия нищо повече от коригирания текст, а във флашката си е непокътнат оригинала, на който бях коригирал 6 страници. Знае ли някой дали е възможно Минта да е съхранил н
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване