Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Странен проблем с Безжичен рутер TP-Link Archer C6, AC1200, Gigabit, Dual-Band


Препоръчан отговор


Здравейте, наскоро смених стария рутер с нов - Безжичен рутер TP-Link Archer C6, AC1200, Gigabit, Dual-Band, но имам някакъв странен проблем.

През няколко минути изчезва нета и това го прави с ЛАН кабела и WiFi.

Рутера е с доста богато меню и настройки и нямам идея къде да бутна за да се оправи проблема.

Предварително благодаря за съветите!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да не би да си с същото име на wi fi мрежв  от старият рутер . Аз имах такъв проблем с новият рутер само че моят е Archer c20 .Смених името на новата wi fi мрежа и всичко се оправи .

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря, ще пробвам.

Междувременно взех да си резервирам IP адреси, защото имам включени лаптоп, компютър, принтер, баркод принтер, суич и два телефона. Имам чувството, че рутера сменя адресите през няколко минути и от там компа губи нет за 10-15 секунди.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Първо си смени името на wi fi и паролата да няма конфликт и стой така известно време например 1 седмица и ако няма проблем от това ще е . Тези рутери новите са хитри и веднага засичат и аз преди бях пуснал тема с подобен проблем и някой беше ми дал този съвет да си погледна или нулирам настройките на старият рутер . И аз бях така вечер много прекъсваше и гледам на логовете някакво ип търси връзка .

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не се получи с запазването на IP адресите. Сега ще пробвам твоя вариант. Нулирам всичко и настройвам рутера с ново име на WiFi-то и нова парола.


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, stan4o12 написа:

Не се получи с запазването на IP адресите.

То и аз преди си мислих този вариянт преди да пусна тема ама се отказах не ми се занимава 5 устройства + смарт тв ползват wi fi ще ми отнеме цял ден да ги въвеждам . Да пробвай така нулирай настройките си от старият рутер и си смени на новият рутер ново име и парола и тествай така цяла седмица и ако не прекъсне воала .

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, stan4o12 написа:

Дадох му заводски настройки и го настроих наново с нови мрежи и пароли.

Като имам резултат ще пиша.

Има ли промяна ? прекъсва ли нета

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, adersa написа:

Има ли промяна ? прекъсва ли нета

Засега няма, мисля, че се получиха нещата. Има едно леко спъване на нета на моменти. Нещо, като преди, но този път е по бавно зареждане на страниците на моменти. Иначе нета не изчезва, както преди.

Благодаря ти за помощта!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Същата работа е днес, вчера след операцията с ресетването нямах много време да тествам, но днес ме заболя главата отново. Наложи се да включа след модема първо суича и да взема от него с кабел нет за да мога да работя. От нещо бъгясва, но не мога да разбера от какво?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, отварям втора тема, защото предната я маркирах, като решена а се оказа, че проблемът остана и няма оправия.

Наскоро смених стария рутер с нов - Безжичен рутер TP-Link Archer C6, AC1200, Gigabit, Dual-Band, но имам някакъв странен проблем.

През няколко минути изчезва нета и това го прави с ЛАН кабела и WiFi.

Рутера е с доста богато меню и настройки и нямам идея къде да бутна за да се оправи проблема.

Стария ми рутер е TP-LINK WR740N и с него няма проблеми, но реших да го сменя за по голям обхват.

Включил съм в LAN мрежа - стационарен комп, принтер, баркод принтер, камера и на WiFi - лаптоп и два смартфона.

Прилагам снимка на менюто на новия рутер. Предполагам, че проблема е в настройките, но не мога да го намеря.

Предварително благодаря за съветите!

capture-20210128-101908.jpg

преди 1 минута, stan4o12 написа:

Здравейте, отварям втора тема, защото предната я маркирах, като решена а се оказа, че проблемът остана и няма оправия.

Наскоро смених стария рутер с нов - Безжичен рутер TP-Link Archer C6, AC1200, Gigabit, Dual-Band, но имам някакъв странен проблем.

През няколко минути изчезва нета и това го прави с ЛАН кабела и WiFi.

Рутера е с доста богато меню и настройки и нямам идея къде да бутна за да се оправи проблема.

Стария ми рутер е TP-LINK WR740N и с него няма проблеми, но реших да го сменя за по голям обхват.

Включил съм в LAN мрежа - стационарен комп, принтер, баркод принтер, камера и на WiFi - лаптоп и два смартфона.

Прилагам снимка на менюто на новия рутер. Предполагам, че проблема е в настройките, но не мога да го намеря.

Предварително благодаря за съветите!

capture-20210128-101908.jpg

Върнах му заводските настройки няколко пъти, сменях имената на мрежите и паролите, но без резултат.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Как точно изчезва нета ? Както върви клип спира същият докато зареди? Върви онлай радио, което спира за момент докато се възтанови достъпа до нета? Не зарежада браузър от първи път ? Питам защото понякога се случва да не ризолва DNS , но достъп до публичното пространство пример да има ! По какъв начин вашият провайдър ви предоставя интернет - чрез статичен или динамичен IP адресс, чрез протокола PPPoE ?

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 30.01.2021 г. в 17:41, JohnTRIVOLTA написа:

Как точно изчезва нета ? Както върви клип спира същият докато зареди? Върви онлай радио, което спира за момент докато се възтанови достъпа до нета? Не зарежада браузър от първи път ? Питам защото понякога се случва да не ризолва DNS , но достъп до публичното пространство пример да има ! По какъв начин вашият провайдър ви предоставя интернет - чрез статичен или динамичен IP адресс, чрез протокола PPPoE ?

 

изчезва си нета през определено време ей така без причина. Слагам стария рутер и с него няма проблеми, но е слабичък и затова реших да го сменям. Интернета ми е кабелен на А1 с динамичен IP адрес, но проблемите се появиха след поставянето на новия рутер. Идея си нямам, какво да направя вече.

преди 2 часа, Stoyannnov написа:

Ъпдейт на фърмуера правил ли си?

Видях, че съм с последния актуален фирмуер и затова не съм търсил варианти за ъпдейт. Има ли някой друг фърмуер дето да е съвместим с този рутер?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Как разбра, че е последния? Аз тъкмо чета, че има версия на фърмуера която фиксва точно твоя проблем.

https://www.tp-link.com/bg/support/download/archer-c6/#Firmware

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване