Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на рам DDR4 2133MHz и 2666MHz

Featured Replies

Искам да попитам дъното ми е H110MH PRO D4 6.x ,което подържа  DDR4 2133/ 1866 MHz. В момента съм със  платка която е 2133MHz кингстоне и искам да ъпгрейдна да сложа още 8гб но рамта която искам да закупя е Kingston ValueRAM, 8GB DDR4, 2666MHz CL19.Въпросът ми е дали 2-та кита ще са съвместими и компа ще работи без проблем или не.

• Автор
преди 3 минути, Joss Bomon написа:

Трябва да работи, но на най-ниската честота - 2133.

На мене точно това ми казаха ,че ще работи самото дъно ще направи така че да работи на 2133 но също ми казаха може и да не запали и затова реших да попитам във форума.

Може да ти се гарантира, ако въпросната памет фигурира в листата със сертифицираните и изпробвани чипове от сайта на производителя на дъното. В останалите случаи... проба, грешка.

• Автор
преди 9 минути, Joss Bomon написа:

Може да ти се гарантира, ако въпросната памет фигурира в листата със сертифицираните и изпробвани чипове от сайта на производителя на дъното. В останалите случаи... проба, грешка.

Изглежда ,че май не я подържа или аз просто не виждам правилно.

За да не се набутваш с покупката, отиди в най-близкия сервиз и пробвайте с налични при тях памети на въпросната честота.

Това, че не фигурира в листата не означава, че няма да тръгне. Просто никой не ти го гарантира.

• Автор
преди 29 минути, Joss Bomon написа:

За да не се набутваш с покупката, отиди в най-близкия сервиз и пробвайте с налични при тях памети на въпросната честота.

Това, че не фигурира в листата не означава, че няма да тръгне. Просто никой не ти го гарантира.

Мерси много за помоща сигорно ще я поръчам пък каквото стане ако не стане ще я върна.

Първо, не са "два кита". Две отделни плочки са две отделни плочки.

Второ, в най-добрия случай двете плочки ще работят безпроблемно.

Реално, съвременните платформи са до такава степен капризни, че тези две плочки с различни характеристики постоянно ще ти дават грешки свързани с паметта, дори двете плочки да са напълно изправни.

Освен ако не настроиш таймингите ръчно, че да са еднакви и за двете, не очаквай пълна стабилност. Пускаш тест на паметта и се молиш да не изгърмят.

За сравнение, AM2+ дъното, което бях купил за без пари преди време - дъно с athlon x2 4400+ и 3GB рам(2х512М, 1х1G 667MHz, 1x1G 800MHz):

- замених двете 512М с моите 2х 1GB 800MHz и компютърът заработи без капризи. АНТИЧНА ПЛАТФОРМА ПРОСТО СИ ЗАПАЛИ! Prime95 минава НЕ ЗНАМ КАК... Memtest минава НЕ ЗНАМ КАК... ПРОСТО МИНАВА... А на лаптопа си с i5-8300H му боднах още една 8GB DDR4 2666 но с един леко различен тайминг - обичайната ми експлоатация на лаптопа приключва със син екран заради паметите. Сложа всяка по отделно - няма грешка. Сложа двете - греда.

За бетон резултат - купуваш кит от магазина(или употребяван работещ, няма значение), бодеш, забравяш. Старата памет продаваш.

Това е положението.

преди 40 минути, hudyr написа:

Първо, не са "два кита". Две отделни плочки са две отделни плочки.

Второ, в най-добрия случай двете плочки ще работят безпроблемно.

Реално, съвременните платформи са до такава степен капризни, че тези две плочки с различни характеристики постоянно ще ти дават грешки свързани с паметта, дори двете плочки да са напълно изправни.

Освен ако не настроиш таймингите ръчно, че да са еднакви и за двете, не очаквай пълна стабилност. Пускаш тест на паметта и се молиш да не изгърмят.

За сравнение, AM2+ дъното, което бях купил за без пари преди време - дъно с athlon x2 4400+ и 3GB рам(2х512М, 1х1G 667MHz, 1x1G 800MHz):

- замених двете 512М с моите 2х 1GB 800MHz и компютърът заработи без капризи. АНТИЧНА ПЛАТФОРМА ПРОСТО СИ ЗАПАЛИ! Prime95 минава НЕ ЗНАМ КАК... Memtest минава НЕ ЗНАМ КАК... ПРОСТО МИНАВА... А на лаптопа си с i5-8300H му боднах още една 8GB DDR4 2666 но с един леко различен тайминг - обичайната ми експлоатация на лаптопа приключва със син екран заради паметите. Сложа всяка по отделно - няма грешка. Сложа двете - греда.

За бетон резултат - купуваш кит от магазина(или употребяван работещ, няма значение), бодеш, забравяш. Старата памет продаваш.

Това е положението.

Глупости на търкалета...

П.П. С такъв беден опит (един десктоп с Атлон и едно лаптопче) толкоз. 

Това е положението...:D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.