Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Светъл/Нощен режим

Featured Replies

Здравейте! Искам да ви попитам за съвет, коя настройка на темата и на дисплея е по-добра за здравето на очите и за разбирането на четения текст:

А) Нощен режим но с увеличена яркост на дисплея;

Б) Светъл режим, но с петдесетпроцентова яркост или по-слаба ако съм на по-слабо осветено или направо на тъмно място.

преди 2 часа, цър-вул написа:

За какво устройство става дума? Монитор(компютър) - Windows/Linux? Смартфон/таблет?

И за лаптоп с Windows 10, и за смартфон Самсунг Галакси С10+.

преди 10 часа, aivanov1 написа:

Здравейте! Искам да ви попитам за съвет, коя настройка на темата и на дисплея е по-добра за здравето на очите и за разбирането на четения текст:

А) Нощен режим но с увеличена яркост на дисплея;

Б) Светъл режим, но с петдесетпроцентова яркост или по-слаба ако съм на по-слабо осветено или направо на тъмно място.

Настройката е такава, каквато ти е удобна за очите.

преди 3 часа, цър-вул написа:

Win 10:
Settings > Display > Night light >On> Night Light Settings
mcmw_windows_10_october_2018_update_night_light_fig_3.png|

Другият начин е от Action Center > Night light

mcmw_windows-action-centre.png

S10 
https://www.samsung.com/ca/support/mobile-devices/night-mode-s10/

|

Ама аз под нощен режим нямах предвид тази настройка за синята светлина, а онази настройка, при която фонът на текстовете става черен, а текстът – бял.

Първо, зависи колко време гледаш монитора (за малките екрани на телефоните не знам). Ако не е много, свиркай си.

Второ, синята светлина от екраните не е вредна за очите, а казват, че поддържала бодростта на организма и по-малко ти се спяло през нощта, когато би трябвало да спиш, все пак :) Може да развали цикъла на съня за по-неустойчивите циркадиани.

Трето, чел съм, че контрастните изображения били по-вредни, повече уморявали зрителния апарат, а именно частта му в мозъка и мускулите на очите.

Според горното, тогава, по-вреден е така наречевия Dark mode, или нощен режим (този с черния фон и ярък текст) при дълга работа на голям екран в тъмна обстановка, когато той се и използва.

Не съм специалист, просто каквото помня от някъде.

преди 1 час, aivanov1 написа:

Ама аз под нощен режим нямах предвид тази настройка за синята светлина, а онази настройка, при която фонът на текстовете става черен, а текстът – бял.

И кой те излъфга, че това се КАЗВА НОЩЕН РЕЖИМ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.