Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптопа се изключва сам

Препоръчан отговор

Моделът на лаптопа е Sony Vaio PCG - 81112M ... В сервиза е чистен уж и сменян термопаста, вентилатора е чистен също. И отново продължава да се изключва... каква е причината? Супер много дразнещо е да се изключва... 😀 Има ли шанс дъртия да се оправи 😁

Untitled.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Как/при какви условия се изключва? Какви са максималните температури преди да се изключи? При товар прави ли го? На захранване/батерия - кога?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При всякакви условия ... Докато си отворя Viber Desktop ми се изключи. До преди малко видях, че беше 60% и докато се превключа на Chrome, се изключи... И на захранване и на батерия се изключва... 

В момента е пуснат Chrome и uTorrent и не ми се е изключвал все още ... А докато си направя кафето, ми се изключи 5 пъти поне... А вентилатора си духа супер и лаптопа си стои на масата... Ако взема охладителна подложка? Вършат ли въобще някаква работа? Просто искам да спре да се изключва сам ... 

А, да... И Windowsa е преинсталиран преди седмица, ако има някакво значение... Захранването му е също сменено, въпреки че той и преди това се изключваше... и сега си продължава да изключва ..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Все още не се виждат температури под товар и дали се изключва като се натовари. Най-добре го върни в сервиза, след като са ти взели пари за нещо и не са го оправили, да го оправят или да ти върнат парите. След това търсиш друг сервиз.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нерядко прахта вътре може да води към това, но пък бил чистен. За всеки случай: можете ли вие да си го отворите и издухате с някой сешуар?

Но може да е така наречената студена спойка, която изглежда наред, но дава лош контакт от време на време. Подобно е и ако някоя проводяща шина по платките е леко спукана. Забелязала ли си, дали има влияние температурата в стаята върху честотата на самоизключване?

Както и да е, и двата случая са почти ненамираеми и затова неотстраними. Дано не е така.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Все още не се е изключил... Като че ли на студено го прави това, което е странно ... 

extreme_b_c_dотворила съм го и е наистина чист! Също вентилатора проверих, чист е! Но може би си прав за спойката... А за стаята... Сега е сравнително топло, но сутринта пуснах парното и ми се изключваше поне 5 пъти... 

Untitled2.png

Untitled3.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То ест отговорът ми не е довел към решение, за съжаление.

Благодаря ти за оценката <3, но според мен по-добре би било да размаркираш моя отговор като решаващ проблема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, extreme_b_c_d написа:

То ест отговорът ми не е довел към решение, за съжаление.

Благодаря ти за оценката <3, но според мен по-добре би било да размаркираш моя отговор като решаващ проблема.

Исках да натисна цитирай и в бързината натиснах другият бутон без да го прочета докрай... А според теб каква е причината да го прави това?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Герито написа:

Исках да натисна цитирай и в бързината натиснах другият бутон без да го прочета докрай... А според теб каква е причината да го прави това?

Не знам конкретната причина, но за моите предположения обяснението на влиянието на температурата е, че при нейната промяна всяко твърдо тяло се разширява или свива, и ако имаме пукнатина или студена спойка и в зависимост от сцената на конкретното място – това може да доведе до разединяване/влошаване на контакта, достатъчни са микрони.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Диагностиката винаги е трудна задача.

Какво бих пробвал аз:

- след като е засечена някаква зависимост с температурата на помещението - ползване на лаптопа само в топла стая, добре климатизиран - ако никога не гасне значи има нещо вярно.

- проверка какво пише в логовете на OS-a

- проверка под друга OS

- проверка дали се гаси когато е в биос

- проверка ако се пусне натоварване - примерно теста на 7-zip дали гасне също

- гасне или се рестартира? батерията в какво състояние е? какви са параметрите на двете захранвания, хлабава захранваща букса?

Като начало стига това.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 57 минути, Герито написа:

А според теб каква е причината да го прави това?

Отвори Event Viewer и виж какви записи има там. Подобно изключване не може да е останало незабелязано от ОС, особено ако видиш в колко часа е било.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

plamen_petrov_80

- след като е засечена някаква зависимост с температурата на помещението - ползване на лаптопа само в топла стая, добре климатизиран - ако никога не гасне значи има нещо вярно. - Има нещо такова, защото откакто пуснах темата, все още не ми е изгаснал лаптопа, а преди това, докато се стопли стаята (ММ без да иска е изкл парното) ми се изключи няколко пъти, което е странно...

- гасне или се рестартира? батерията в какво състояние е? какви са параметрите на двете захранвания, хлабава захранваща букса? - Директно се изключва лаптопа, не рестартирал досега. А захранващата букса я смених снощи, та не е от това, защото проблема го имам и преди това... 

Тепърва ще видя другите ти варианти, които ми ги написа по горе.. 

NEVADA

Благодаря ти за идеята... Прикачвам вече снимката, че тук вече не разбирам какво точно ... 

Bubblesтака и направих, първо си помислих, че от батерията ... Но пак го прави и без нея... 

Untitled4.png

Untitled5.png

Untitled6.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 27.01.2021 г. в 4:29, Герито написа:

Прикачвам вече снимката, че тук вече не разбирам какво точно .

Много е важно да погледнеш часът , в който е станало изключване и да потърсиш в записите какво има в същия час-това ще те ориентира за причината. А и всеки запис има по-подробни данни. Гледам едно зловещо " Kernel Power". Поява на проблем от такъв род на студено и изчезването му на топло много напомня на пукнатина в платката (дъното)-като се свие от студа, се отваря и прекъсва, много трудна работа-лаптоп няма как да работи разглобен, за да се потърси дефекта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...