Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Проблем със загуба на пакети при Wi-Fi свързване.


Препоръчан отговор


Здравейте:))Проблема е следният,от известно време, когато пусна лаптопа забелязвам проблеми с нета,особено когато използвам микрофона се губят и на мен и на отсрещната страна моменти,тоест има едни накъсвания.Отначало мислех,че е софтуерен проблема,но се оказа,че не е.Иначе нет има, влизам в сайтове,но при ping тест на ip адреса ми се оказва,че имам до 75% загуби на пакети.Нета е на виваком и при тест на стационарният компютър,който е свързан с кабел няма такива проблеми,само през wi-fi на лаптопа така се получава.Операционната система и на двете устройства е windows 10 enterprise 1909.Играх си да деинсталирам и инсталирам мрежовата карта,сменях драйвери(връщах стария),ресетвах рутера и какво ли не, но проблема остава.Тоест губят се пакети между рутера и лаптопа,иначе с мрежата явно няма проблем.Така е от известно време,по-рано не съм го имал проблема.Каква може да е причината и какво мога да направя още?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Възможно е на канала, на който се свързваш да интерферира с други устройства. Луминисцентно осветление също би могло да смущава.
Пробвай да смениш канала на рутъра.
Кой модел е мрежовата карта? Каква е настройката му за мощност?
Разреши QoS в рутъра. Ако може разреши приотритизиране

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, Слави Маринов написа:

на каква честота ли е?

Не!
1. 
131852d1493080917-change-power-saving-mode-wireless-adapters-windows-10-a-wireless_adapter_power_saving_mode.jpg

 

 

преди 6 минути, Слави Маринов написа:

Екранна снимка (6).png

Раздел Разширени

Roaming Agressiveness: 
6. - Highest

Sleep on WoLAN disconnect:
Disabled

Transmit Power:
5. - Highest

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 минути, Слави Маринов написа:

.в какъв смисъл мощност,на каква честота ли е?

Мисля , че имаше колегата предвид каква скорост поддържа безжичната карта . Как идва нета по виваком при теб предполагам оптика ? . За всеки случай обади се на техническият отдел да направят мониторинг на кабела да видят как е както аз направих при едни мои съмнения с скороста на булсата . Нивото на кабела беше ок но устройството което беше при мене не беше ок . Има два вариянта за проблема - устройството на вивата или твоят рутер .


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, adersa написа:

Как идва нета по виваком при теб предполагам оптика ? . За всеки случай обади се на техническият отдел

 

преди 37 минути, Слави Маринов написа:

при тест на стационарният компютър,който е свързан с кабел няма такива проблеми

...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 28 минути, adersa написа:

Мисля , че имаше колегата предвид каква скорост поддържа безжичната карта . Как идва нета по виваком при теб предполагам оптика ? . За всеки случай обади се на техническият отдел да направят мониторинг на кабела да видят как е както аз направих при едни мои съмнения с скороста на булсата . Нивото на кабела беше ок но устройството което беше при мене не беше ок . Има два вариянта за проблема - устройството на вивата или твоят рутер .

То е само едно устройство на виваком-стандартно за VDSL връзка,и нама проблем със кабела,който излиза от рутера и влиза в стационарната машина и като скорост(80Mbps) и като загуба на пакети,проблема е само при wi-fi  свързване..........

преди 30 минути, цър-вул написа:

Раздел Разширени

Това ми беше на балансирано,когато е на батерия, и на макс при включено захранване,но не беше там проблема..................................сега  от MyAsus(фирмен софт за поддръжка и наблюдение) изключих някаква опция за smart connect(уж за по-добра възка) и нещата се оправиха:))Няма вече загуби на пакети,не че знам кога и защо пък това се е включило.Ейййй всякакви щуротии се явяват та отива по някой и друг час в главоблъсканица!Благодаря за съветите и бързото включване:))

Екранна снимка (7).png

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, цър-вул написа:

Обикновено фирмените "добавки" повече пречат,отколлкото да са полезни. 

Ами аз не че го ползвам за нещо,по-скоро само в началото го сложих за драйвери,да сверя дали съм ги уцелил:)) и инфо,но въпросната настройка нямам никакъв спомен да съм пипал,пък и проблема е отскоро,явно се е самовключила.:(

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 27 минути, цър-вул написа:

Виж как се държи и гласовата комуникация!

Еми утре ще разбера,но съм убеден,че е било от това,а и това са много проценти,показваше или 50,или 75% загуба,пък странно,че иначе интернет си имам,но се усещаше и това насичане.........

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, Слави Маринов написа:

Здравейте:))Проблема е следният,от известно време, когато пусна лаптопа забелязвам проблеми с нета,особено когато използвам микрофона се губят и на мен и на отсрещната страна моменти,тоест има едни накъсвания.Отначало мислех,че е софтуерен проблема,но се оказа,че не е.Иначе нет има, влизам в сайтове,но при ping тест на ip адреса ми се оказва,че имам до 75% загуби на пакети.Нета е на виваком и при тест на стационарният компютър,който е свързан с кабел няма такива проблеми,само през wi-fi на лаптопа така се получава.Операционната система и на двете устройства е windows 10 enterprise 1909.Играх си да деинсталирам и инсталирам мрежовата карта,сменях драйвери(връщах стария),ресетвах рутера и какво ли не, но проблема остава.Тоест губят се пакети между рутера и лаптопа,иначе с мрежата явно няма проблем.Така е от известно време,по-рано не съм го имал проблема.Каква може да е причината и какво мога да направя още?

Напълно нормално. Използваш кабел и проблемът приключва.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 22 минути, Емил Костов написа:

Напълно нормално. Използваш кабел и проблемът приключва.

Да,ама нали пестят от всичко и за да ги олекотяват, започнаха да правят лаптопите без LAN порт...................само wi-fi, или трябва да си играеш с преходници.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 минути, Слави Маринов написа:

Да,ама нали пестят от всичко и за да ги олекотяват, започнаха да правят лаптопите без LAN порт...................само wi-fi, или трябва да си играеш с преходници.

Безжичната мрежа е толкоз сигурна, колкото и мобилната. Сигналът зависи от много неща като рутер, безжична карта, разстояние, други устройства които излъчват в района, хардуер, софтуер, конструкция на мястото, където се намираш. Нормално е да ти прекъсва, насича, забавя, накъсва и каквото още се сетиш. Единственият сигурен начин е кабел.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Безжичната мрежа е толкоз сигурна, колкото и мобилната. Сигналът зависи от много неща като рутер, безжична карта, разстояние, други устройства които излъчват в района, хардуер, софтуер, конструкция на мястото, където се намираш. Нормално е да ти прекъсва, насича, забавя, прекъсва и каквото още се сетиш. Единственият начин е кабел.

Е по принцип е така,но в случая беше друг проблема.................иначе  мрежата,рутера,и разтоянието в случая беше ок.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, Слави Маринов написа:

Е по принцип е така,но в случая беше друг проблема.................иначе  мрежата,рутера,и разтоянието в случая беше ок.

Като за начало кажи марка и модел на рутера ( поне аз не го видях в горните коментари). Когато ти насича свързюаността през безжичната мрежа, друго безжично устройство има ли проблем ( примерно друг лаптоп или телефон)?

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Huawei HG630,те са стандартни на виваком предполагам,но иначе през wi-fi с телефон нямах проблем,в самият лаптоп беше проблема,по-точно от някаква настройка за мрежата,но се реши като я изключих.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 50 минути, Слави Маринов написа:

Huawei HG630,те са стандартни на виваком предполагам,но иначе през wi-fi с телефон нямах проблем,в самият лаптоп беше проблема,по-точно от някаква настройка за мрежата,но се реши като я изключих.

Според мен нямаш проблем с радиото на този VDSL рутер, а е както сам си стигнал до проблема, който е софтуерен.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Според мен нямаш проблем с радиото на този VDSL рутер, а е както сам си стигнал до проблема, който е софтуерен.

Е аз се досетих,че е в лаптопа проблема,след като мрежата беше добре(на стационарна машина всичко е ок),и wi-fi към телефона беше ок,ама докато разбера какво точно прави проблема какво ли не правих,и  доста време отне................аз между другото съвсем случайно го открих, като отворих въпросният фирмен софт и се вгледах в тази измислена настройка................

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, Слави Маринов написа:

Е аз се досетих,че е в лаптопа проблема,след като мрежата беше добре(на стационарна машина всичко е ок),и wi-fi към телефона беше ок,ама докато разбера какво точно прави проблема какво ли не правих,и  доста време отне................аз между другото съвсем случайно го открих, като отворих въпросният фирмен софт и се вгледах в тази измислена настройка................

Е тя настройката вероятно е добра, но да е съвместно с рутер АСУС със запусната същата функция !

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Е тя настройката вероятно е добра, но да е съвместно с рутер АСУС със запусната същата функция !

Не знам,възможно е,но трябва да отбелязано това в настройката,като бележка ,или в скоби..........

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване