Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моля препоръчайте ми подходяща настолна конфигурация за постоянна работа с Auto Desk Revit 2021

Виж решението Разрешен от Can Oa,

Препоръчан отговор

(не ми дава да си едитна предния пост)

цените на Intel са толкова ниски сега защото ще излиза 11 генерация.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 45 минути, Can Oa написа:

Рама няма никакво значение която иска да взема и който иска магазин даже ако не е от Никем ще се радвам защото този магазин не заслужава нашата подкрепа.

Преди повече от три години съм обяснявал на познати да избягват покупки от въпросната фирма . Да не би и ти да имаш приятели ,които имат трудности да се възползват от гаранционното обслужване при дефектен хардуер ? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Преди повече от три години съм обяснявал на познати да избягват покупки от въпросната фирма . Да не би и ти да имаш приятели ,които имат трудности да се възползват от гаранционното обслужване при дефектен хардуер ? 

Проблеми много с тях но то и с повечето магазини е така , някои даже не тестват машините като ги сглобят.

Не влизам за това да плюя по магазините въпреки че го заслужават не ми се обяснява на всеки магазин проблемите защото идват при мене да ги оправям.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Два съвета от мен. Първо бих инвестирал в по-добро охлаждане, защото процесорът доста грее, отделно кутията не е mesh вариант заради изискването за шума, което означава, че въздухопотока е една идея по-лош. Ако не се лъжа тази кутия, която са ти избрали идва с 2 перки - една отпред и една отзад, аз бих сложил и една отгоре.

Другият ми съвет е относно дисковете. Този диск, който мислиш да го ползваш за backup е много по-добре ако е външен, отколкото да е включен заедно с останалите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, tepmu написа:

Два съвета от мен. Първо бих инвестирал в по-добро охлаждане, защото процесорът доста грее, отделно кутията не е mesh вариант заради изискването за шума, което означава, че въздухопотока е една идея по-лош. Ако не се лъжа тази кутия, която са ти избрали идва с 2 перки - една отпред и една отзад, аз бих сложил и една отгоре.

Другият ми съвет е относно дисковете. Този диск, който мислиш да го ползваш за backup е

Да, външен е този , който в момента са проектите ми. Охлаждането го смених. Цените са доста различни в различните магазини . Какво е Mesh вариант вие каква кутия предлагате ?  Това ще е вероятно крайният вариант.

Screenshot_66.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако това дъно има същите параметри като wifi варианта то това дъно е доста кораво и ще може да отпуши много процесора ако е пусне от биоса разбира се.

MSI B460/H410 Motherboards Power Limit Specs

Motherboard Name Current Limit New Long Duration Power Limit (PL1) New Short Duration Power Limit (PL2)
MSI MPG B460I Gaming Edge WiFi 210W 255W 255W
MSI MAG B460 Tomahawk 210W 255W 255W
MSI MAG B460M Mortar WiFi 210W 255W 255W
MSI MAG Mortar B460M 210W 255W 255W
MSI MAG B460M Bazooka 180W 135W 180W
MSI B460M-A Pro 180W 135W 180W
MSI H410I Pro WiFi 210W 255W 255W
MSI H410M-A Pro 180W 135W 180W
MSI H410M Pro 180W 135W 180W

сорс: https://wccftech.com/intel-comet-lake-non-k-cpus-power-limit-overclocking-asus-asrock-msi-h470-b460-h410-motherboards-detailed/

ако ще се прави наистина ще трябва по-яко охлаждане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 6.02.2021 г. в 12:11, Can Oa написа:

вземаш това но с по-доброто дъно

Предложението на arestant е далеч от оптималното предвид скапаното SSD, скапаното дъно (което и със заключен процесор е подигравка), но нахлузил отгоре му ATX кутия. Вероятно, защото е бяла. Пълна глупост. Поне от обем можеше да се спести. Наблъскал златен сертификат за малко пари и си мисли, че е хванал някой за шлифера, а не разбира, че нещата не са така, както ги мисли. Паметите пък не са налични, но карай да върви. Не разбирам положителното ти рекламиране на тази пошла конфигурация. 

П.П Добре, че този индивид ме е блокирал, за да не се налага да му показвам къде зимуват раците.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Jorge написа:

Предложението на arestant е далеч от оптималното предвид скапаното SSD, скапаното дъно (което и със заключен процесор е подигравка), но нахлузил отгоре му ATX кутия. Вероятно, защото е бяла. Пълна глупост. Поне от обем можеше да се спести. Наблъскал златен сертификат за малко пари и си мисли, че е хванал някой за шлифера, а не разбира, че нещата не са така, както ги мисли. Паметите пък не са налични, но карай да върви. Не разбирам положителното ти рекламиране на тази пошла конфигурация. 

П.П Добре, че този индивид ме е блокирал, за да не се налага да му показвам къде зимуват раците.

Jorge.., Кутията и захранването си ги избрах аз, защото първо е по тиха , а захранването е качествено. Вие каква предлагате. Защо да е скапано дъното и  заключен процесора ...не ви разбирам изобщо.Може ли да карате по същество по това което съм постнала последно какви възражения имате.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Jorge написа:

дъното е хубаво , ссд-то е хубаво (ако не гледаме варианти със доста левове отгоре) кутията е хубава  и след като и харесва няма проблем , захранването е идеално за бюджета.

Като се има предвид че почти нищо няма като хардуер в момента.

Нищо не рекламирам - нормална конфигурация с подходящи части за бюджета - само охлаждането ще трябва по-добро.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Can Oa написа:

дъното е хубаво , ссд-то е хубаво

Мда, на външен вид не са лоши. Ти наистина ли работиш в сервиз за компютри? 

преди 4 минути, Alletheya написа:

Jorge.., Кутията и захранването си ги избрах аз, защото първо е по тиха , а захранването е качествено. Вие каква предлагате. Защо да е скапано дъното и  заключен процесора ...не ви разбирам изобщо.Може ли да карате по същество по това което съм постнала последно какви възражения имате.

Докато сколасам да те цитирам си редактира поне 3 пъти мнението. Не ми се предлага тази вечер, малчо. Обръщах се към други хора.

Лека!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз не разбирам защо се мъчите да набутате този горещ и пълен с дупки интел? Ами като се сложи дъно, което ограничава консумацията и не позволява процесора да си развие максимално възможностите, какъв е смисъла да се взема подобен процесор? Дал съм предложение с достатъчно добър АМД процесор с вградено видео, което е в пъти по-добро от интелското, много по-хладен и икономичен. По-нататък, ако реши, може да си сложи и по-мощна видеокарта, както и по-мощен процесор, с повече ядра, който пак ще е по-хладен и икономичен от интела.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, Jorge написа:

Мда, на външен вид не са лоши. Ти наистина ли работиш в сервиз за компютри? 

Докато сколасам да те цитирам си редактира поне 3 пъти мнението. Не ми се предлага тази вечер, малчо. Обръщах се към други хора.

Лека!

Доводите ти че дъното не е хубаво?

Доводите ти че ссд-то не е хубаво само не ми казвай че не пише 3000 четене защото и аз ще те блокирам.

Rаze дъното не ограничава процесора а има възможност да има по-голям power limit смисъл бонус който не е толкова голям и реално едва ли ще го ползва но го има.

По нататък няма какво да слага тази година минаваме на ddr5 и това са последните процесора за am4 много по-добре да си вземе макса за парите си сега и като и малее след година две три 5 минава на новите машини.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Can Oa написа:

Доводите ти че дъното не е хубаво?

Доводите ти че ссд-то не е хубаво само не ми казвай че не пише 3000 четене защото и аз ще те блокирам.

Така ще е най-добре. 

П.П. Онзи ден на един такъв спец като теб му доставих дъно за префлашване с програматор, а той след време ми каза, че не подлежи на ремонт. Не искам да имам нищо общо с такива пишман майстори. Чат?

Лека вечер!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, Jorge написа:

Така ще е най-добре. 

П.П. Онзи ден на един такъв спец като теб му доставих дъно за префлашване с програматор, а той след време ми каза, че не подлежи на ремонт. Не искам да имам нищо общо с такива пишман майстори. Чат?

Лека вечер!

Спец? :)

Като нямаш доводи наистина Лека вечер.

@Alletheya

преди 1 час, Alletheya написа:

Да, външен е този , който в момента са проектите ми. Охлаждането го смених. Цените са доста различни в различните магазини . Какво е Mesh вариант вие каква кутия предлагате ?  Това ще е вероятно крайният вариант.

Screenshot_66.jpg

Доста скъпо ми се вижда тука. Ти държиш ли да е от един магазин смисъл искаш сглобен?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да много е скъпо . Очаквах да е доста по евтино , но явно ще е от много различни магазини и то когато има промоции. Няма да идва сглобен и от един магазин категорично.Просто доизчиствам това ,че някой каза мче дъното не ставало друг вентилатора отново (след 3 смени) пак не ставал и процесора не хареса някой отгоре...

преди 2 часа, Alletheya написа:

Screenshot_66.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичко ще си работи на шест поне при това последното което гледам че си избрала.

Много се вживяват някой хора и ти покрай тях. Ако ти харесва взимай.

И не се притеснявай и охлаждането и захранването са над необходимото. Всъщност второто може да поеме половин дузина видеокарти.

Дъното също нищо му няма. А кутията няма нужда от допълнителни вентилатори. Не че нещо пречи да и накичиш още когато ти скимне.

п.с. Има и по-евтини охладители. Понеже няма какво повече да им правят им бутат светлинки и ги продават малко по-скъпо.

Предвид че кутията е затворена може да се ограничиш и до такъв който не е като коледна елха.

Но това е поредния коментар който ще те разколебае за това не ми се връзвай. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Alletheya написа:

Най-просто казано mesh кутиите са по-отворен тип вариант (идва от мрежа). Кутията, която сте/са ви избрали е добра за изискванията, които си поставила, но трябва да се отбележи, че заради по-затворения си тип са с по-лош въздушен поток, това ми беше мисълта, че си има минус и то немалък, който може да стане доста голям с този горещ процесор и по-слаб охладител. Колкото до кутията ето пример за mesh вариант (лявата:) https://www.gamersnexus.net/media/k2/items/cache/90a0d1e6f938e8e7989930129f78e0be_XL.jpg

преди 23 минути, Alletheya написа:

Да много е скъпо . Очаквах да е доста по евтино , но явно ще е от много различни магазини и то когато има промоции. Няма да идва сглобен и от един магазин категорично.Просто доизчиствам това ,че някой каза мче дъното не ставало друг вентилатора отново (след 3 смени) пак не ставал и процесора не хареса някой отгоре...

Тук има хора с различни знания, виждания, опит и т.н, нормално е да са на различно мнение по дадена тема. Няма как на всички да се харесва дадено нещо, тук важната си ти. Ако на теб ти допадат, ги взимаш. Предполагам ще ги взимаш онлайн, така че в най-лошия случай имаш право да върнеш даден продукт.

Колкото до цените, моментът е един от най-неподходящите за взимане на конфигурация - липса на наличности, високи на цени на наличните.

Колкото до охлаждането има една марка, която е доказана във въздушните охладители и това е Noctua, не казвам, че другите са лоши, но ако се търси качество преди всичко за мен са те в тази сфера.

преди 2 часа, Raze написа:

Аз не разбирам защо се мъчите да набутате този горещ и пълен с дупки интел? Ами като се сложи дъно, което ограничава консумацията и не позволява процесора да си развие максимално възможностите, какъв е смисъла да се взема подобен процесор? Дал съм предложение с достатъчно добър АМД процесор с вградено видео, което е в пъти по-добро от интелското, много по-хладен и икономичен. По-нататък, ако реши, може да си сложи и по-мощна видеокарта, както и по-мощен процесор, с повече ядра, който пак ще е по-хладен и икономичен от интела.

По принцип си прав, но преди съм работил с AutoCad, Revit са на същата фирма и те предпочитат Intel и NVIDIA, това е положението. Не знам как стоят в момента нещата с последната серия на AMD, които вдигнаха доста single core производителността и промяната с L3 cache - https://www.slashgear.com/wp-content/uploads/2020/10/zen312532-1280x720.jpg Та предполагам това е причината да изберат Intel.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това "преди" защо изобщо го споменаваш? Тук намерих резултати с различни конфигурации с инструмент на autodesk:

Solved: How fast is your Inventor PC really? - Page 96 - Autodesk Community - Inventor

Benchmark Tool | Inventor | Autodesk App Store

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, Can Oa написа:

Спец? :)

Като нямаш доводи наистина Лека вечер.

.... гледам тиквата се включила и окъкала и тая тема 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...