Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Системата не бутва от флашка и CD

Featured Replies

преди 6 часа, b_ignatov написа:

Правя ги с Win32 Image disk, Rufus и Ercher. И трите бутват от лаптопа и PC-то на сина ми, които са доста по-нови.

преди 4 минути, b_ignatov написа:

Ами аз съм показал и написал, че точно това пробвам. Вижте малко по-назад в темата.

не видях да си пробвал UltraIso
възможностите на програмата позволяват запис като USB-HDD, USB-ZIP, USB-FDD

• Автор
Искаш да се мъчиш с USB. Дерзай, разкачи дисковете и се научи как правилно се наглася твоя биос за да стане това! Boot менюто като извикаш какво става?
Има шанс дори на USB-CDROM да ти извика твоята USB памет - пробвай всичко! Старите биоси не бяха много ОК с тези неща, а отделно всеки си има врътки.
Разкачих дисковете и CDто.....нищо не става. Тази платка няма boot menu, избира се от биоса направо.
e17237281fb100d048e542b4df04d6c8.jpg

не видях да си пробвал UltraIso
възможностите на програмата позволяват запис като USB-HDD, USB-ZIP, USB-FDD

Току що пробвах и с него.....пак нищо.

Sent from my ONE A2003 using Tapatalk

преди 8 минути, b_ignatov написа:

Току що пробвах и с него.....пак нищо.

за да се ориентиране на съфорумците, можеш ли да постнеш картинки, за да видим какво правиш

• Автор
за да се ориентиране на съфорумците, можеш ли да постнеш картинки, за да видим какво правиш
Едва ли правя нещо грешно, Все пак флашките бутват от лаптопа и според мен проблемът е в самия компютър.

889b1f9a824b2db11e61d9429ad3a09a.jpgc404d7df57da8e03752afb5a3d81e5bf.jpga6a4356fb3f327a2476bbdd758dcd035.jpg0b4e365e174476aadbb84607a8f3edd6.jpg

преди 8 часа, b_ignatov написа:

...
df3be63fdbf18c5b3ce74568d3da97ee.jpg....

Изключи тази опция.

spacer.png

• Автор
преди 29 минути, Profruit написа:

Изключи тази опция.

spacer.png

Нищо не става и така.......това е за бърз тест на рам паметта.

Опааа....имам лек прогрес. Като забие на бутващото меню и извадя флашката, се появява веднага съобщението да сложа "system disk". Слагам обратно флашката и натискам Enter.....пак вадя и пак слагам и натискам Enter.......и взе че бутна :)
Не знам какво става....явно има проблем някъде. 0d40c4ab117664fe7bf15f58188ead38.jpg2fcb072fa2a1f5bd4ea3026dacca109f.jpgb1f60e7564ccef7d392887b98af2c40a.jpg

В краен случай и ако имате възможност да го направите сваляте харда закачате на друга машина инсталирате каквото искате и връщате харда на машината.

преди 6 часа, PsyManDelic написа:

Не му разбра въпроса нещо май?

На 32 битов процесор, не може да се инсталира 64 бита

Това не знам и не съм обръщал внимание , защото доста системи съм инсталирал на старата ми щайга и не помня какъв ми беше процесора. Може и така да е не съм го пробвал тоя номер дали се лъже процесора интересно. Благодаря за поправката PsyManDelic

преди 16 часа, b_ignatov написа:

Не знам какво става....явно има проблем някъде

проблемно USB
имам един стар лаптоп със счупен щифт на порта и флашката, както и да я обърна, все си влиза, ама работи само в едно положение
нямам си на идея, защо не е изгоряла при това обръщане

1836556742_.JPG.7b515f567d35919408ab3ae5a30d5b77.JPG

При реверс няма контакт. Ограденото в червено е изолатор и пиновете на флашката лягат на него.
Благодаря за вниманието!

• Автор

проблемно USB
имам един стар лаптоп със счупен щифт на порта и флашката, както и да я обърна, все си влиза, ама работи само в едно положение
нямам си на идея, защо не е изгоряла при това обръщане
1836556742_.JPG.7b515f567d35919408ab3ae5a30d5b77.JPG

Здравейте отново!
Малко изоставих нещата, защото монитора ми изгоря и не съм тествал. Вече е оправен и анализите продължават. Според мен USB портовете са Ок, защото под Windows XP работят. Проблемът според мен се крие другаде. Мисля си, че самата бутваща флашка използва доста нов "bootloader" и старите машини не могат да го подкарат или разпознаят. Не съм много наясно още дали е така, но чета и проучвам. Доколкото разбрах......повечето бутващи имиджи, ползват Grub, Syslinux, Isolinux и PXE(за битване от LAN) Както споменах в началото на темата.....целта е да кача Linux на старите машини, които имам и да експериментирам със сина ми. Още една от старите ми машини е един лаптоп Acer Aspire 1300, който няма опция за бутване от USB. Настроих един PXE сървър и бутнах Lubuntu 12.04 през LAN. Опитах да бутна и други имиджи на Linux, но не се получава нещо. Въобще не ги разпознава през LAN. Този лаптоп има и флопи

бутваш от флопито plop и от него бутваш каквото искаш

Както е казал колегата!Инсталирах го този Plop и вече имам избор за бутване от USB. Да ама не..........и тук същия проблем, като с другата машина. Зарежда до някъде и забива. Така че според мен проблемът идва от версиите на самите bootloader-и.

преди 3 часа, b_ignatov написа:

Според мен USB портовете са Ок, защото под Windows XP работят

те твай таквоз дето мисля, че би трябвало да сърши работа
HBCD 15.2
разархивирай файла...вътре е исото, което ще качиш на флашка...има ХП в него

• Автор

Това е Hiren's Boot CD.....имам го качено на бутваща флашка през Lilo. Тази флашка не бутва обаче на старите компютри. Дори я бях дал на един приятел и той каза че при него не бутва.

преди 16 минути, b_ignatov написа:

на бутваща флашка през Lilo

направи я с UltraIso

• Автор

Грешка.......флашката е направена с Yumi......а не с Lilo
Ще пробвам пак с това Ultra ISO.....там поне има доста да се пипа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.