Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Голяма ли ще е разликата в картината на не голям телевизор 32" между Full HD и HD Ready ?

Featured Replies

преди 59 минути, ript написа:

За 52инч  кои модели са за купуване

Такъв размер няма. До какви пари ?

• Отговори 54
  • Прегледи 4,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 1 час, Coco1 написа:

Това е най доброто в тоя клас. Тия които си избрал са турци и менте китаец.

https://www.technomarket.bg/televizor/tcl-32es580-smart-hd-led-tv-android-09182263

https://www.technomarket.bg/televizor/tcl-32s615-smart-hd-led-tv-android-09182264

Тия що не ми излизат, като ги търся, не знам .?

току-що, Стоян Дамянов написа:

Още утре взимам един от двата !

преди 2 часа, Raze написа:

Едва ли ще намериш някаква разлика. Още повече с качеството на нашите кабеларки - аз не знам HD каналите да са FullHD. Дори и при филм от USB или някакъв плеър. А и повечето HD телевизори приемат FullHD сигнал през HDMI. За кои марки и модели става въпрос?

Че кой говори вече за класическа кабеларка - аналогов сигнал по коаксиалка??? Повечето доставчици предлагат IPTV по оптика.

Пп. В момента гледам fullHD 1920 х 1080 на „евтин“ апарат - Finlux / Vestel 43-ffb-5600 - изображението е перфектно, а парите - поносими.

Понеже въпроса беше за 32“, ето оферта - Finlux 32-FFE-5520 от Зора за 339 лв.

Повечето доставчици предлагат IPTV по оптика.  - това не е вярно.

преди 5 минути, ript написа:

Повечето доставчици предлагат IPTV по оптика.  - това не е вярно.

Докажи го!

преди 4 минути, ript написа:

😃😃😃  нема кво да доказвам

Тогава не се обаждай!

Препоръчвам ти да отделиш повече от едни 400лв за качествен телевизор, който ще ползваш с години.

От марки ти препоръчвам- LG, Philips, Panasonic, Sony

Примерно този на LG LG 43"

току-що, PsyManDelic написа:

Препоръчвам ти да отделиш повече от едни 400 лв за качествен телевизор, който ще ползваш с години.

Я не „препоръчвай“, ами направо му го купи!

Автора ... много ще ти е благодарен!

преди 44 минути, jhoro написа:

Че кой говори вече за класическа кабеларка - аналогов сигнал по коаксиалка??? Повечето доставчици предлагат IPTV по оптика.

Пп. В момента гледам fullHD 1920 х 1080 на „евтин“ апарат - Finlux / Vestel 43-ffb-5600 - изображението е перфектно, а парите - поносими.

Понеже въпроса беше за 32“, ето оферта - Finlux 32-FFE-5520 от Зора за 339 лв.

Въпроса е дали телевизиите наистина са 1080p или са HD/HD ready - което е 720p. Досега нямам спомен на някоя телевизия да я е разпознавал приемник или телевизор като 1080p. На HD каналите дава 1080i, което е през ред и е реално резолюция 1,366 x 768. Това на какъв телевизор ще го гледаш, ако ще и на 4К, все ще се вижда едно и също, вече ще зависи по-скоро от самата матрица.

преди 3 минути, Raze написа:

Въпроса е дали телевизиите наистина са 1080p или са HD/HD ready - което е 720p. Досега нямам спомен на някоя телевизия да я е разпознавал приемник или телевизор като 1080p. На HD каналите дава 1080i, което е през ред и е реално резолюция 1,366 x 768. Това на какъв телевизор ще го гледаш, ако ще и на 4К, все ще се вижда едно и също, вече ще зависи по-скоро от самата матрица.

Това какво е в момента е едно, а какво ще бъде след малко време - друго.

HD сигнал ще се възпроизвежда добре и на HD, и на 4К приемник. Но когато сигнала е FullHD и нагоре - на HD приемник ще е кофти!

Пп. В голям съд, може да сипеш и малко, но в малък ...

преди 1 час, jhoro написа:

Я не „препоръчвай“, ами направо му го купи!

Автора ... много ще ти е благодарен!

Купи му го ти бре, защо аз?

На теб също ще ти е 

преди 1 час, Raze написа:

Уж са 1080p. BTV HD, БНТ HD уж ги показват като 1080i/50Hz, на 4K телевизори се гледат у дома и картината е прекрасна сравнение с SD канал. 

Ако ще се гледа 4K е нужно вече блурей система, или от замунда да се дърпат 

Купи му го ти бре, защо аз?
На теб също ще ти е 

Всъщност … и ти си прав!
Може да се комбинираме. Моето предложение е за 340 лв, а твоето - за 750 лв. Аз давам началната сума, ти добавяш разликата. Накрая всички ще са доволни.

Но нека - първо автора, да направи своя избор.
  • Автор
преди 12 часа, PsyManDelic написа:

Препоръчвам ти да отделиш повече от едни 400лв за качествен телевизор, който ще ползваш с години.

От марки ти препоръчвам- LG, Philips, Panasonic, Sony

Примерно този на LG LG 43"

32" ще взема 43" ми е голям за мястото.

преди 13 часа, Стоян Дамянов написа:

Още утре взимам един от двата !

Не е фул 

преди 12 часа, Raze написа:

На доставчика ми бергона на двата ни големи тв , които са full hd наистина каналите на бтв и диема  се виждат прекрасно . И гледам на инфото на канала си пише 1080P .

преди 11 часа, PsyManDelic написа:

Уж са 1080p. BTV HD, БНТ HD уж ги показват като 1080i/50H

Проблема не е в твоят тв , а в доставчика ти .На моя имам 40 50 ХД канала и всички се виждат прекрасно с 1080p резолюция .

и ХД филми да гледам ми е достатъчно картината е брутална .

Всички немски,австрийски и швейцарски обществени телевизии все още предават по сателит в 1280 x 720 и се виждат по-хубаво от повечето канали които предават в 1080p. :))

https://i.postimg.cc/BZBTGKxd/1-0-19-36-E4-6-A4-13-E-820000-0-0-0-20210217194430.png

https://i.postimg.cc/vT2DZb86/1-0-19-132-F-3-EF-1-C00000-0-0-0-20210217194243.png

https://i.postimg.cc/66bQR6w8/1-0-19-4333-300-C-13-E-820000-0-0-0-20210217194401.png

1_0_19_2B66_3F3_1_C00000_0_0_0_20210217194125 (С измененным размером).png

• Автор

https://www.technomarket.bg/televizor/lg-32lm6300-smart-fhd-led-tv-09174572

Е това мисля да взема ! Не ми се дават повече пари не, че нямам за нещо, което ще гледам много рядко ! По-скоро ще му ползвам смарт функциите !

• Автор

Купих споменатия телевизор, но нещо не мога да свържа телефона с него ! Тегля приложения от Гугъл плей, но май не улучвам, което трябва.

преди 22 минути, Стоян Дамянов написа:

Купих споменатия телевизор, но нещо не мога да свържа телефона с него ! Тегля приложения от Гугъл плей, но май не улучвам, което трябва.

Я кажи точен модел - наскоро коментирах подобен проблем.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.