Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не иска да ми зареди уиндолса?

Featured Replies

Днес си взех гаранционото дъно msi vdh b550m pro и си върнах компонентите на него, като другото дъно беше на gigabyte b550. Но ми отваря само биоса, не иска да ми зареди уиндолса през nvme-то.  В биоса се виждам, че го открива. Ясно ми е, че не може да местиш всеки уиндолс на различна машина и да очакваш да работи, но дъната са на практика едни и същи. Каква е причината да не мога да заредя уиндолса сега? Вкарах му една бутваща флашка с 10-ката и видях, че веднага зареди за преинсталация... Но не ми се иска. Има ли някакъв начин да оправиме нещата? 

преди 4 минути, qnkov написа:

Днес си взех гаранционото дъно msi vdh b550m pro и си върнах компонентите на него, като другото дъно беше на gigabyte b550. Но ми отваря само биоса, не иска да ми зареди уиндолса през nvme-то. Ясно ми е, че не може да местиш всеки уиндолс на различна машина и да очакваш да работи, но дъната са на практика едни и същи. Каква е причината да не мога да заредя уиндолса сега? Вкарах му една бутваща флашка с 10-ката и видях, че веднага зареди за преинсталация... Но не ми се иска. Има ли някакъв начин да оправиме нещата? 

Няма как при 2 различни дънни платки да ти зареди Windows. Ако си сложиш друга дънна платка ще преинсталираш наново.

• Автор

Няма ли начин това да се оправи, понеже между някои лаптопи, когато съм местил, не е имал проблеми. Мислех си, че и между тия две дъна няма да има проблем, след като са 550М, но на различни фирми. Никак не ми се иска преинстал. 

преди 1 минута, qnkov написа:

Няма ли начин това да се оправи, понеже между някои лаптопи, когато съм местил, не е имал проблеми. Мислех си, че и между тия две дъна няма да има проблем, след като са 550М, но на различни фирми. Никак не ми се иска преинстал. 

Не, няма! Имаш 2 различни дънни платки на ралични производители и с различни драйвери. 

преди 18 минути, Емил Костов написа:

Няма как при 2 различни дънни платки да ти зареди Windows. Ако си сложиш друга дънна платка ще преинсталираш наново.

10-ката в това отношение е доста демократична и в 99% от случаите нямаш никакви проблеми с тръгването на уиндоуса дори и при съвсем различна архитектура като минаване от Интел на АМД.

• Автор

Проблема е че при Boot, никъде не намирам лист с нвме-то. Има само за Boot device и оттам избирам Hard disk, но като че ли трябваше да има и други опции. 

Както в тоя клип, но не - 

преди 2 минути, qnkov написа:

Проблема е че при Boot, никъде не намирам лист с нвме-то. Има само за Boot device и оттам избирам Hard disk, но като че ли трябваше да има и други опции. 

Както в тоя клип, но не - 

В boot devices трява да виждаш SSD-то. Не е задължително да пише NVME. Ако не го виждаш може да не си го свързал правилно или да имаш хардуерен проблем с дъното или със самото ССД

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Системата се опитва да зареди съществуващия W10, но не успява или системата казва, че няма зареждащо устройство?

Ако е второто - проблема ти е на ниво bios.

При използване на boot menu и ръчно посочване на SSD то какво става? Boot през Hirens и извикване на диска?

• Автор

При Storage виждам, и 3-те конектнати харда, но при буут няма такива работи. Там има лист fixed boot order priorities и има само uefi hard disk, uefi usb key, uefi usb hard disk и така нататък. Като според мен  тук трябваше да се виждат и 3-те харда? При подредба.... hard disk, usb key, usb hard disk... Когато дам Ф11, нямам никакъв лист за бутване, а само опция да влезна в биоса. Единствено ми намира флашката с уиндолса, ако я сложа. 

• Автор

Също така бутнах през флашката и влезнах да видя при инсталиране на уиндолса дали ще ми намери нвме-то. И там се вижда, колко е заето и колко е свободно. Но не съм сигурен, че ако направя нова преинсталация, дали ще бутне през нвме-то въобще да тръгне, щом никъде не си намирам при Буут хардовете. 

https://prnt.sc/zw1fc5

https://prnt.sc/zw1hgt

Зареди от флашката и като конфигурираш езика натисни Shift+F10 - ще се отвори черния джам на конзолата.
В него напиши 

bootrec.exe /fixmbr
bootsect.exe /nt60 all /force
bootrec /FixBoot
bootrec /ScanOs
bootrec /RebuildBcd

Извади флашката и рестартирай

преди 1 час, qnkov написа:

Днес си взех гаранционото дъно msi vdh b550m pro и си върнах компонентите на него, като другото дъно беше на gigabyte b550. Но ми отваря само биоса, не иска да ми зареди уиндолса през nvme-то.  В биоса се виждам, че го открива. Ясно ми е, че не може да местиш всеки уиндолс на различна машина и да очакваш да работи, но дъната са на практика едни и същи. Каква е причината да не мога да заредя уиндолса сега? Вкарах му една бутваща флашка с 10-ката и видях, че веднага зареди за преинсталация... Но не ми се иска. Има ли някакъв начин да оправиме нещата? 

преди 1 час, Емил Костов написа:

Е как да няма? Местил съм инсталация от 3 поколение интел Xeon E3-1230 V2 на Ryzen 1600 AF и все още си ползвам този windows 10. Дори преди година и нещо го преместих на M.2 SSD, все още не съм преинсталирал. Преди време съм местил SATA SSD от лаптоп на десктоп и обратно с една и съща инсталация на windows и също си работеше нормално след това и на двете машини.

@qnkov пробвай да включиш/изключиш UEFI, виж реда на зареждане на устройствата. Ако boot файловете са на някой от другите дискове, трябва да го зададеш него като първи или пробвай през инсталационния носител поправка.

• Автор

Да, изкл. УЕФИ и го зададох на KMSO и уиндолса бутна веднага. Причина да става така?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.