Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не мога да си намеря работа.

dante_99

Препоръчан отговор

Здравейте.

Пиша я тази тема с огромен срам,поради заглавието. Тази мъка я държа с мен от много време и реших пиша тука, с цел някой да ме посъветва.

Миналата година щях да ходя на бригада в САЩ, но ш***ния вирус ми провали приключенията.Семестъра на 2рия курс свършваше и си търсех с нещо да се занимавам през лятото, за да не кисна вкъщи.Исках да започна да се развивам по специалността(В компютърен сервиз), не стана работата. Свързах се със стария работодател,при който съм работил през 2019-та година сезонна работа, не ме приеха. После започнах да ровя в jobs.bg и zaplata.bg. Пращах някъде около 30 кандидатури(от типа на консултант,помощник,барман, общ работник), никой не звъни.Знам,че сме в пандемия и всеки си е свил персонала до минимума,но посещавах тези места,за които съм кандидатствал и през седмица виждам все нов персонал.

Почна 3тия курс,колебах се дали да пускам кандидатури,защото имах предчувствието, че ще ни затворят(и то се случи затварянето).Не съм пускал кандидатури по време на локдауна.

Мина изпитната сесия и разбрах от университета, че ще имаме почивка от един месец(пропиляно време). И започнах пак да търся работа. Реших да пробвам със стажове по специалността, ама няма никакъв ефект. 

Вече почвам да се изнервям и стигам границите си на моята психика.

Аз ли греша някъде като кандидатствам или наистина рааботодателите се свиват до минимум поради пандемията.

Ще бъда много благодарен ако някой успее да ме посъветва с нещо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не спирай да търсиш и гледай главно в сферите, които не са пряко засегнати от вируса.СОТ, куриерски фирми, доставчиците на храна, по бензциностанциите.Най-бързо става с връзки, разпитай родата, познати, това-онова.И да не намериш веднага, идва летния сезон, все ще се отвори пролука някъде.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, The Negative One написа:

Не спирай да търсиш и гледай главно в сферите, които не са пряко засегнати от вируса.СОТ, куриерски фирми, доставчиците на храна, по бензциностанциите.Най-бързо става с връзки, разпитай родата, познати, това-онова.И да не намериш веднага, идва летния сезон, все ще се отвори пролука някъде.

Нямам рода или огромни връзки в гр.Варна,а само се имам с колеги от университета. Също така и те си търсят работа ама без успех.Мислил съм го това за куриерските фирми, но работното време и смените не пасват на скапаната програма през семестъра. Мога да направя промени по нея,но няма да има никакъв ефект и гледам да неглижирам учението в университета. Просто искам вече да си изкарвам парите с моите ръце.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нормално е. Хиляди са без работа от тази фалшива пандемия. Нормално е персонала да е намален до минимум. Приходите на работодателите също паднаха. и на тях не им е лесно. Днес ги отварят, утре ги затварят, разходите вървят, банките си искат вноските по кредити и т.н. Ситуацията за момента е нестабилна и може би затова не взимат нови хора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Уф, аз бях 9 години без работа !!! В резултат на това - се разведох!!! Бившата ми прибра децата и после - апартамент за 90хилки!!!

Минах през всички фази на унижението - развод, дългове, дела, съдии изпълнители. Изхвърлиха ме от апартамента със полиция, под погледите на децата ми и на комшиите. Залитнах по чашката за малко. После антидепресанти и .................. мога да напълня още 100 страници с описание.

След 9 г. дядо Господ накрая се сети и за мен и - сега работя по специалността , работа която обичам, в държавна фирма и редовна заплата.

Приготви се за борба , търси, обучавай се, но недей да ставаш пенкилер и да приемаш каквото и да е.

Стискам ти палци.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, ice_lion__01 написа:

Нормално е. Хиляди са без работа от тази фалшива пандемия. Нормално е персонала да е намален до минимум. Приходите на работодателите също паднаха. и на тях не им е лесно. Днес ги отварят, утре ги затварят, разходите вървят, банките си искат вноските по кредити и т.н. Ситуацията за момента е нестабилна и може би затова не взимат нови хора.

Дано със "ваксината" ситуацията малко да се стабилизира.

преди 7 минути, dimy написа:

Уф, аз бях 9 години без работа !!! В резултат на това - се разведох!!! Бившата ми прибра децата и после - апартамент за 90хилки!!!

Минах през всички фази на унижението - развод, дългове, дела, съдии изпълнители. Изхвърлиха ме от апартамента със полиция, под погледите на децата ми и на комшиите. Залитнах по чашката за малко. После антидепресанти и .................. мога да напълня още 100 страници с описание.

След 9 г. дядо Господ накрая се сети и за мен и - сега работя по специалността , работа която обичам, в държавна фирма и редовна заплата.

Приготви се за борба , търси, обучавай се, но недей да ставаш пенкилер и да приемаш каквото и да е.

Стискам ти палци.

Много ти благодаря за съвета.

Като ти прочетох отговора, не знам как си успял да минеш покрай тези мъки за тия 9 години.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, приготви се за борба. И - учи, учи, учи. Колкото повече дипломи имаш - повече шансове имаш ... след като нямаш чичо владика. Но дръж на своето - ако работиш каквото и да е - значи си се отказал ... почти.

Цитат

Нормално е. Хиляди са без работа от тази фалшива пандемия.

Не , не е нормално. Но ако ти кажа защо, ще трябва да се преместим в секцията политика. Само ще допълна, че когато завърших училище - безработицата в България беше ..... 0%.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди пуснах една тема - още е актуална

конкурс за изработка на лого - 2 000 лв.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво означава "дръж на своето"?Тия дипломи за да ги вземе, трябват пари.Тия къде най-много учат, накрая само една торба претенции.И точно от "ама аз кво ще му работа на тоя овчар за 800 лева, та нали съм вишист" идват най-големите самовнушения, че като имаш диплома и си хванал господ за оная работа.Няма нищо по-готино един млад човек да се откъсне от родителите си, да свали малко от плещите им.Влияе страшно много върху самочувствието да разполагаш със собствени средства, да си плащаш сам сметките и да излизаш с приятели насам-натам без да се притесняваш.По-добре ли е да брои стотинките и да гърми от скука вкъщи?Ми едва ли.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

прогнозите не са оптимистични

мислят да качват минималната заплата на 1200 лв което ще доведе до хипер безработица

по простата причина че шефовете няма от къде да намерят такива пари за работници  от които да си изкарат парите 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами като за начало гледай къде нещата в това откачено време вървят най добре и има най голямо търсене.
Ся гледам писал си барман, в момента това е е най неблагоприятната сфера, понеже и сам сигурно виждаш че заведения ден работят, два "почиват".
Единствено още мога да ти кажа търси, не се предавай който търси, намира. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да разбирам ли, че имаш жилище във Варна или в Плевен,
че разбираш от хардуер и софтуер и на всичкото отгоре и HTML/CSS/JavaScript
(Програмирането отделно нещо ли ти е ? Не мога да схвана през тире ли трябва да е от предните езици
или през запетая)
и не намираш как се изкарват пари ?
Първото ограничение, което сам си си поставил, е постоянен трудов договор, сигурно местенце със сигурен доход.
Сигурно знаеш, че има и още варианти, но не ти вдъхват доверие или не ти се занимава.
Вторият дежурен проблем е, че повечето хора търсят нещо което им се удава, което е познато, което са правили или обичат да правят.
Задължително трябва да се провери в посока какво е нужно, какви проблеми има за решаване, за какво хората са готови да плащат (единичните крайни потребители). И да включиш в числото на вариантите пряка работа "на частно", като някаква форма на сервиз, ако щеш (макар, че сега точно сега баш
не му е времето за "преинсталация по домовете",
но един празен лист и химикал
и 2 колони
"Какво се търси/Имат нужда хората ?" и "Какво мога да върша индивидуално като частник ?"
може и да ти свършат някаква работа, като начало.
Ако наистина имаш знания и опит, не можеш ли да завъртиш ЮТюб-канал, като начало, с демонстрации как се решават каквито компютърни проблеми се сетиш,
да си направиш сайт с услуги, които предлагаш, или съвети, които даваш по остри и чести проблеми, 
ако не ти се пише сайт от АБ, има платформи като WIX.com с безплатен редактор и безплатен хостинг
за сайтове с доста възможности.
Дори и видео как се прави сайт с WIX или с WordPress също ще има публика.
Подчертавам, като начало. Със сигурност ЮТюб-каналът ще ти донесе ПОЗНАНСТВА !!!
и ще те представи пред някакъв кръг от хора. Познанствата носят информация, варианти, решения ...
Ако щеш вкарвай във всяко заглавие на клип, второ изречение в скоби (Докато си търся работа).

Друг вариант е фрийланс, работа по частни поръчки, има група за това във Фейсбук.

За мен като художник варианти са и Фейсбук групи за изкуство и сайтове като Etsy.com (за всякаква занаятчийска и арт продукция, където имам лични впечатления за работата и продажбите на около десетина българчета.
И на още доста чуждестранни творци.)
Занаятчийски произведения всякакви, не само картини, кукли, дрешки, музикални инструменти, сервизи, бижутерия от ВСИЧКО възможно, но и принтове на дигитална живопис, фотография, кейсове за смартфони, шалове и още какво ли не.
В ЮТюб има видеокурсове по всичко. Не си поискал, не си се научил.
Освен Etsy, други сайтове за които имам впечатления са FineArtAmerica,  DeviantArt, SatchiArt.

Дали не можеш да правиш анимация ?
Като начало Flash, а после защо не и с Maya или друга подобна програма.
Търсил ли си работа в рекламна фирма, или в печатница ? 

Ще ти пратя още малко инфо на лично съобщение, че не ми се занимава със спорове с негативни по природа хора,
които може да се появат и в тази тема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, The Negative One написа:

Какво означава "дръж на своето"?Тия дипломи за да ги вземе, трябват пари.Тия къде най-много учат, накрая само една торба претенции.И точно от "ама аз кво ще му работа на тоя овчар за 800 лева, та нали съм вишист" идват най-големите самовнушения, че като имаш диплома и си хванал господ за оная работа.Няма нищо по-готино един млад човек да се откъсне от родителите си, да свали малко от плещите им.Влияе страшно много върху самочувствието да разполагаш със собствени средства, да си плащаш сам сметките и да излизаш с приятели насам-натам без да се притесняваш.По-добре ли е да брои стотинките и да гърми от скука вкъщи?Ми едва ли.

Малко преди да се разведа бившата ми ме караше да стана портиер/охранител. Аз винаги отказвах и явно това беше и основната причина се разделим. Ако бях приел - най-вероятно и сега - 14г. по-късно - пак щях да съм портиер. 

За много по-млад човек от мен какъвто явно е питащия ще е далеч по-лесно да остане в сферата на специалността която е избрал, особено - ако тя е IT. Там загубата дори година - две може сериозно да повлияе на знанията и уменията.

Питащия може да се хване и хамалин на сточна гара /работил съм и там/, но с ясното съзнание че е за много малко, разбира се.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, dante_99 написа:

Аз ли греша някъде като кандидатствам или наистина рааботодателите се свиват до минимум поради пандемията.

Първото нещо на което човек попада с гугъл търсачката, за работа във Варна:

https://www.zaplata.bg/varna/

Работа има,  само да има кой да я върши!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, dante_99 написа:

1. Вече почвам да се изнервям и стигам границите си на моята психика.

2. Аз ли греша някъде като кандидатствам или наистина рааботодателите се свиват до минимум поради пандемията.

Ще бъда много благодарен ако някой успее да ме посъветва с нещо.

1. Кое те изнервя - че не може да си намериш временна работа или, че парите в семейството не стигат?! 

В момента идва пролет. Нямате ли на село двор?! = Физическия труд винаги лекува психиката, а на село сега в момента има доволно работа по това време.

2. Сложно си задал въпроса си. Не грешиш като кандидатстваш. Но за второто грешиш. Пандемията е засегнала само зоната на услугите свързани с обслужването на множество хора в закрити помещения. Малцина работодатели в тази сфера са изрядни спрямо държавата. По-горе ти е даден съвет = търси в незасегнатите сфери. Една такава е строителството. Пролет е. Да, хамалска работа е, но поне няма да мислиш и да ти "дразни" психиката. Все пак си търсиш временна работа, а не постоянна. Такава в "мрежата" определено не ще намериш. Излез навън. Реално търси. Ако трябва отиди до бюрото по труда. Седейки само пред компютъра определено не ще си намериш. Трябва реално да търсиш. Разхождай се. Гледай, питай и т.н. Имаш доволно свободно време. 

Примерно: Разпечатай си една карта на Варна. Правиш си райони на търсене. днес един район, утре друг. Хем движейки се не ще мислиш, че не може да си намериш работа. Вечер пък търси в "мрежата".  И т.н.

Проблема ти явно е, че не може да се организираш. Да си направиш план. Само със стоене в "мрежата" реално трудно ще си намериш временна работа. Или какво?! Стеснителен ли си?! Не знаеш как да водиш реални разговори ли?! От какво се срамуваш?! Да попиташ непознат "работодател" дали има нужда от временна работна ръка ли?! Да, работодателя не назначава само и единствено по документи. За него е важно и личния контакт. В повечето случаи не той публикува обявата в "мрежата". 

Три аспекта:

1. Работа има много, но е физическа и ниско платена. Отделно е свързана с над осем часа отделено време от теб. 

2. Работодателите не се съобразяват с работниците си, а обратното. Това означава в твоя случай да си намериш няколко с които да се разберете така, че и ти и те да са удовлетворени. 

3. Принципно по-важно за теб е да си организираш времето. Не чакай! Имаш доволно свободно време. Движи се и си търси множество работи извън учението, а не само една работа. Все пак не си търсиш постоянна работа, а работодателите не им трябват временни работници с които да се съобразяват, а обратното = трябват им работници които да се съобразяват с тях.

Успех!

п.п. Ето идея: До изборите остава близо месец. Отиди в някоя партийна централа и попитай за каква да е работа. Може пък да ти уплътнят въпросния месец.

п.п.2 Ето идея при положение, че имаш 250лв.

image.png.478f21de1f15922048796662f6bfd4a3.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всеки има тегави периоди в живота си.При едно продължават по-дълго, при други по-кратко.Важното е да имаш волята да не се отказваш.В момента много от персонала от засегнатите сектори от пандемията, се прехвърля в незасегнатите и работодателите там понеже имат голям избор, постянно въртят различен персонал, до като направят най-добрата селекция.А помислили за емиграция.В бегето е готино, ако имаш собствен бизнес, макър и малък.Ниски данъци, ефтини помещения.Ефтина работна ръка.Но да ставаш работник на някой заеви.Балканския работодател е робовладелец и ти ще си роб до гроб цял живот, който всеки ден ще се бориш единствено за хляба си.Имам позната в Плевен уникална кулинарка, работи като главен готвач в бутиков ресторант, и преди пандемията е взимала мизерните 800 лв , сега и по-малко.И направо и взимат здравето.Понеже е самотен родител, зимата може да си позволи отопление само в стаята на детето си.Незнае какво е да отиде някъде на почивка, не знае какво е нова дреха от магазина.Заеви.И на запад няма да е лесно първите няколко години, като цяло всяко начало е трудно.После ще си добре, ако си амбициозен.Тука  пандемия не пандемия дреми, че няма работа.Държавата плаща , а аз си се занимавам с мойте хобита, до като отмине кризата.Хапваме пийваме сме станали по сто кила.Тия дни ще правим парти грил пък не си е пандемия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Aumi написа:

https://www.zaplata.bg/varna/

Работа има,  само да има кой да я върши!

не е така

половината от работите са фалшиви

и пускат обяви за да си начшат шефовете крастата

за реклама

че фирмата им уж се развива

и когато отидеш на интервю 

започват да ти обясняват фирмата  какво предлага като продукт

все едно си им клиент

или ако могат да наемат някой ниско квалифициран като общ работник на минимална заплата

и да върши инжинерни неща като поддръжка

строителство ел и вик

иначе трябва да плащат на някой майстор да им лепи плочки за по 50 лв кв. м. а така цял месец експлотация за 600 лв-12 кв а примерно назначения и за 1 месец да залепи 100 кв са на далавере 5000 лв

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Последна опция е белгийския патент, за което лиценз. Залягане около автобусна спирка. Капан на рус ангел и търпеливо чакане с чаша лимонада на прах в ръка. Падне ли на мушката - мятане на гръб, като леопард и туш. 90% от патента вече в джоба. Изучаване на граф Калиостро, Казанова, Ромео е само плюс.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

eТо ти реалността

https://www.zaplata.bg/varna/?&pubtime=1

това за днеска 

3 обави

2 за международен шофьор

1 продавач

утре ще има още 3

варна колко души бяха 100 хиляди ?

а

2011 334 870

още по зле  по 1 работно масто на 111111 добра капиталистическа кункуренция

за да те назначат на работа трябва да си плащаш за да работиш 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, dioib написа:

...

п.п.2 Ето идея при положение, че имаш 250лв.

image.png.478f21de1f15922048796662f6bfd4a3.png

Айде не така с 5000% печалба, а?

А и май го бъзикате с блондинката на спирката .... не е сериозно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ааа ... реална ли е една такава схема ? ...
Ти имаш някакви познания в уеб-дизайна, значи можеш да правиш поне елементарни сайтове ...
Разни дребни и средни бизнеси, частници, имат нужда от пари, значи от пазари ... клиенти ...
Отваряш бизнес каталози за Варна : Ало.БГ, Golden Pages, питаш Гугъл за други бизнес каталози ... ГювечБГ ДирБГ
има и още много, като търся зъболекар ми излизат контактите им все по някакви бизнес каталожни сайтове ...
Да, също проверяваш и в Търговския регистър на Агенцията по вписванията
за повече информация за имената и ако има показани други данни за собственици и съдружници
в ЕТ, ЕООД, ООД, ДЗЗД и т.н.
Правиш си списък на потенциално заинтересовани частници, може и зъболекарите да са подходящи за начало, може и други да са ....
И предлагаш безплатен сайт, с безплатен хостинг на WIX.com.

На всеки заинтересован предлагаш безплатност при едно условие !!!
Правенето на сайта му, да се филмира като клип за ЮТюб-канала ти.
Прогламите за филмиране на ставащото на екрана
са от типа на Camtasia Studio, SimpleScreenRecorder, Kazam и др.

Значи ... за теб изгодата е че си градиш портфолио, 
ЮТюб започва да плаща след 1000 абоната на канала ти.
Ако правиш втори вариант на всеки клип с озвучаване на английски ... гарантирано ще го погледнат хиляди англоговорящи зрители.
Безплатното за клиента ти, след кратко натрупване на абонати и преглеждания,
ще започне да ти се монетизира от ЮТюб-рекламите, които се показват по време на клипа.
В PayPal акаунта ти ще почнат да идват преводи от ЮТюб ...
Също и поръчки за сайтчета от някои зрители на клиповете ти, на които не им се занимава
да ти изпълняват уроците самостоятелно.
Но в техните очи ти вече ще си доказан, компетентен специалист с пълна плейлиста с изпълнени реални сайтове, видими в нета. Работата ти сама ще те хвали.
Но иска бачкане, търсене, учене,
упорито, залудо понякога, докато почне "да те удря чекмеджето по корема" ...
Има такъв лаф за търговците с магазини - като те бие чекмеджето (с парите) по корема,
гладен няма да останеш ...

ЮТюб си има алгоритми, ботове, изкуствен интелект и каквото още там си има ...
... и показва реклами свързани с темите на клиповете.

Заедно с портфолиото, ти практически си създаваш бренд, име на пазара.
Пред всеки бъдещ работодател, ако изобщо опреш повече до такъв
ти можеш да покажеш изпълнени и работещи сайтове ... евентуално и други проекти, ако има ...

В нашите среди има такъв лаф ... до една възраст работиш за името си
оттам нататък името работи за тебе ...

Как конкретно се прави всичко, което съм ти писал ... има уроци в ЮТюб.

Нямам време да го изпълня, имам си потретни занимания и двор с лозе, овошки и зеленчуци.
Времето ми е уплътнено предостатъчно, не оставам без работа, без храна и всичко най-необходимо ... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Човека си търси временна работа, колкото да си покрие някои разходи и да има свободно време за обучението, за което в крайна сметка е отишъл във Варна - така че офертата с ютуб не виждам как да се впише. А и за Варна, каквото чувам работа поначало трудно се намира, тъй че ..... дирене, питане и това е, то тъй цял живот да ти кажа. Сега, като се постопля времето все нещо ще изникне, а както се подразбира, че тепърва ще се сблъскваш с пазара и условията на труд у нас, то се приготви за едни от най- големите разочарования, които ще изпиташ през живота си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това с ютуб е таш@к работа.Е има такива като Тонкин и Киро Брейка, които може и да дърпат по някой лев, но това са плодове на дългогодишна работа, успяли са да промият мозъците на доста глупаци.Но сигурен съм, че не си плащат тока и не се хранят с парите от тубата.Дори Bri4ka отдавна ми доскуча и не го гледам.Киро Брейка даже си направи канал в Пейтриън, където е платена платформа и потребитела директно си плаща за да гледа нещо.Примерно той иска по 10лв на месец на абонат за 4 видеа на месец.Понеже в бегето има достатъчно шматки, които се възхищават на истории като на как чиляка си отворил игрална зала в Румъния с покеравтомати, после набил собственика на залата и запалил за бегето от страх да не яде бой.Хората в бегето се възхищават на такива простотии даже си плащат за това.Сигурно пари нямат да си платят парното, но за Киро Брейка за Пейтриън има, да му гледат простотиите.Влогърите станаха извънредно много.95% от тях са глупаци дрънкащи глупости с надеждата други глупаци да се вържат. Лично аз не гледам на това като на сериозна работа с , която да се препитаваш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 часа, Чингис Хан написа:

Хората в бегето се възхищават на такива простотии даже си плащат за това.

В тая чалгия тука, имах си аз турбо селянин, като Брейка да не хваща дикиш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...