Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Въпрос за две различни заявки в Java


Препоръчан отговор


Нещо не мога да зацепя как се изпълвяват две различни заявки в Java?

qeury="SELECT name family FROM user WHERE name='konzol' AND family='terminalov';";
qeury2="UPDATE user SET family='konzolov' WHERE name='terminalov';"

result=statement.executeQery(qery);

if (result.next())
{
System.out.println("Hello);
// тука вече се бъркам според мен трябва да е
statement1.executeQery(qery2);
}

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, petie1 написа:

Нещо не мога да зацепя как се изпълвяват две различни заявки в Java?

qeury="SELECT name family FROM user WHERE name='konzol' AND family='terminalov';";
qeury2="UPDATE user SET family='konzolov' WHERE name='terminalov';"

result=statement.executeQery(qery);

if (result.next())
{
System.out.println("Hello);
// тука вече се бъркам според мен трябва да е
statement1.executeQery(qery2);
}

 

Второто трябва да е.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 10 минути, Емил Костов написа:

Второто трябва да е.

Кое второ?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Какво искаш да направиш? В случая изпълняваш само заявката, която е присвоена към 'qeury' (да не говорим, че не е написано правилно - трябва да е 'query' според английския език, въпреки че за java няма значение, може и да е например 'qwehasd' https://www.google.com/search?q=query😞

result=statement.executeQery(qery);

А реално нищо няма да стане, понеже и на двете места имаш правописни грешки и компилатора изобщо няма да намери такава променлива и ще ти даде грешка. Имаш ли някакви познания по програмиране изобщо или просто ей-така се мъчиш да напишеш нещо?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз се оправих ставало с

prepareStatement

А за грешката е моя не на компиларатора, просто се разсейвам като пиша иначе всичко е точно


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, petie1 написа:

Аз се оправих ставало с


prepareStatement

А за грешката е моя не на компиларатора, просто се разсейвам като пиша иначе всичко е точно

https://www.tutorialspoint.com/jdbc/jdbc-batch-processing.htm

За заявки, аз бих писал така.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, acnekt написа:

https://www.tutorialspoint.com/jdbc/jdbc-batch-processing.htm

За заявки, аз бих писал така.

Мерси

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 19 часа, petie1 написа:

Кое второ?

Сега и JAVА ще ме накараш да уча ;)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване