Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Връщане на нова дефектна пералня

Featured Replies

Пералня прескача центрофуга,когато е претоварена.

току-що, нушо написа:

Ако е претоварена би трябвало да не тръгва, но и това което казваш може да е вярно. Не съм си правил такива екепсерименти с двете си перални.

преди 7 минути, нушо написа:

По-точно - опитва и не успява да я стартира. После просто спира.

Но това - не при всички перални.

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Ако е претоварена би трябвало да не тръгва, но и това което казваш може да е вярно. Не съм си правил такива екепсерименти с двете си перални.

Претоварена - не с много дрехи, а с такива - поемащи много вода.
Затова много често програмите за вълна са без (с ръчно добавяне) на) центрофуга.

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Е нека аз съм упоритият и незнаещят. Нека постващият темата да каже от кой онлайн магазин е купил стоката и там има съответно при какви условия ще се върне стоката. И ще видим дали е днес ми е вирнат и ми е еве апа утре гоня жената.

Няма нужда да е онлайн магазин.

Цитат
Чл. 44. Договор извън търговския обект е всеки договор между търговец и потребител:
1. сключен при едновременното физическо присъствие на търговеца и на потребителя на място, различно от търговския обект на търговеца;
2. при който потребителят е направил предложение за сключване на договор при същите обстоятелства като посочените в т. 1;
3. сключен в търговския обект на търговеца или чрез използването на средство за комуникация от разстояние, непосредствено след като е осъществен личен и индивидуален контакт с потребителя на място, различно от търговския обект на търговеца, при едновременното физическо присъствие на търговеца и потребителя;
4. сключен по време на пътуване, организирано от търговеца с цел или резултат продажба или насърчаване на продажбите на стоки или услуги на потребителя.

Ако ти ми пишеш тук - „Ела в офиса - имам оферта“ - вече е „Договор извън търговския обект“!

преди 2 минути, jhoro написа:

По-точно - опитва и не успява да я стартира. После просто спира.

Но това - не при всички перални.

Претоварена - не с много дрехи, а с такива - поемащи много вода.
Затова много често програмите за вълна са без (с ръчно добавяне) на) центрофуга.

Вероятно е така. Затова трябва да се внимава. Но все пак само гадаем. Иначе никога не скагам в пераля голямо количесто дрехи или чаршафи. И на вълнени изделия никога не пускам програма с центрофуга, защото резултатът е повече от плачевен.

• Автор

Благодаря на всички за отговорите! 

преди 14 часа, цър-вул написа:

При онлайн покупка си попълвате формуляра за връщане, поемате си транспорта и я връщате, ако е в 14-дневния срок.

https://www.kzp.bg/kampanii/onlayn-pokupki

Свържи се с мениджър от веригата и го посъветвай служителите им да минат опреснителен курс по права на клиентите.

А това, че съм изхвърлила част от упътванията за работа (тези на чужд език), стиропори и т. н. може ли да бъде основание за отказ от страна на търговеца да я приеме?  

Упътванията едва ли, но транспортната опаковка - това вече може и да е проблем. Най-малкото няма как да гарантирате целостта на уреда в крайната точка на получаване, когато го изпратите. Т.н. транспортни дефекти.
Как ще обезопасите пералнята, за да я предадете на куриера. Ще трябва да си платите за опаковане. Сложете и куриерските разходи на кг....

Не се разбра каква е марката на пералнята, но предполагам, че е БОШ. При мен така правеше още с покупката 2012 г., но тогава се свързах със сервиза и ми смениха програматора по гаранция. През 2020 г. или след 8 години нечовешко ползване, програматора отново отказа, като през този период от време прецака няколко дрехи - свиха се, но тъй като ставаше чат-пат не обръщахме внимание. Преди да се скапе на 100% започна да не пуска центрофуга и да задържа вода в барабана (не питайте как се източва). В крайна сметка съм с нова.

Обадете се в оторизирания на марката и се разберете с тях за "домашно" посещение. При всички положения ще е по-добре отколкото да се носи до магазина от където е купена - все пак уреда на 5 дни от гаранцията

преди 23 часа, medunka_7 написа:

Благодаря на всички за отговорите! 

А това, че съм изхвърлила част от упътванията за работа (тези на чужд език), стиропори и т. н. може ли да бъде основание за отказ от страна на търговеца да я приеме?  

Винаги,на всяка техника трябва да се пазят кашони,опаковки,стиропори докато са в гаранция.

Винаги,на всяка техника трябва да се пазят кашони,опаковки,стиропори докато са в гаранция.
Освен, когато е купена директно от магазина.
Пп. Преди време си купих някакъв „измислен” конвертор - за нищо пари. Когато терморегулаторът сдаде багажа - си го смених сам - въпреки гаранцията.
на 8.03.2021 г. в 19:19, Емил Костов написа:

Ако е избрана програма за пране на вълнени тъкани там няма центрофугиране. Вземете упътването и проверете добре.

Емо бъркаш се.Фабрично светва 600 или 400 оборота, но можеш и да го изключиш ръчно.Но вълната се центруфугира без ядове.

преди 3 минути, цър-вул написа:

Обикновено става три №№ по-малка дрехата

Имам и шапка и чорапи и пуловер още не са ми омалели.

преди 5 минути, Чингис Хан написа:

Емо бъркаш се.Фабрично светва 600 или 400 оборота, но можеш и да го изключиш ръчно.Но вълната се центруфугира без ядове.

Не споря, давам мнение от личен опит. Зависи каква вълна е. Ако е изделие от чиста вълна става страшно ако го оставиш на центрофуга. Поне 2 пъти съм ял дървото. 

преди 5 часа, цър-вул написа:

Късметлия!
Топло и обороти са мор за вълната.

Съгласен съм, но много зависи изработката на барабана.Имал съм Беко дрехите дори обикновенните памучните излизаха намачкани като баници.Бош са чат-пат добре.Сега съм с чисто ново Миеле от магазина, аве като боша нищо , че боша е с барабан тип ,,меча лапа,, а Миелето ,,Пчелна пита,, разлика не виждам.Но преди Миелето имах Уирпол с един много специфичен барабан перките наподобяваха крилата на пеперуда, дори рекламата и беше с някаква дреха от коприна как се пере в нея.Никога няма да забравя дори на 1400 оборота вадеше дрехите все едно бяха гладен и с ютия и винаги се изпираха перфектно.За съжеление от Уирпол вече не ползват тая технология за барабаните.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.