Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Работи ли SATA III на SATA II дъно?

Featured Replies

Закупих си хард диск (Seagate BarraCuda 1TB 7200rpm 64MB SATA3) и когато го включа ми изписва една грешка.

Грешката е: Reboot and select proper boot device

Опитах много неща: влезнах си в bios-a select-нах се boot device, но не става. Стана ми интересно дали ако изключа всичко и остава самo SSD-то (Където ми е Windows-a), но пак ми изписва тази грешка. Дори замених диска с нов, защото мислех, че този който съм купил не работи.

Въпреки това когато си включа стария хард диск всичко си работи (Вмомента го ползвам така.)

Ако някой попита старият диск (Който ползвам в момента) е форматиран и няма абсулютно нищо на него. В смисъл важни файлове свързани с Windows-a.

Та въпросът ми е как да го оправя и дали SATA III изобщо работи с SATA II вход на дъното (ASRock не съм сигурен за модела)?

Моля ви се да ми помогнете защото стария ми хард е много бавен и изобщо нищо не мога да правя с него освен да гледам снимки.

Работи ли SATA III на SATA II дъно?

Да!

Със сигурност могат да се правят много повече неща със стария ти диск, но това е друга тема.

Вземи прочети какво си написал и го обясни отново - на мен ми липсват някой важни подробности!

Със сигурност могат да се правят много повече неща със стария ти диск, но това е друга тема.

Вземи прочети какво си написал и го обясни отново - на мен ми липсват някой важни подробности!

• Автор

Имам сата 3 хард диск с дъно с вход сата 2 кабелите са едни и същи но когато включа харда и включа компютъра ми изписва Reboot and select proper boot device

Кое не разбра? Да ти обясня.

Модел на диска - съдържание на диска?

Аз со тук виждам:

- един нов празен диск Seagate

- едно SSD уж с Windows

- стария ти диск - не е ясно кой е и той е форматиран и на него няма Windows ама всичко работело - това изобщо не ми е ясно

Както казах прочети си отново написаното, забрави всичко останало което знаеш и прецени дали си предоставил пълна и коректна информация.

Гледайки в тавата - инсталирал си Win върху SSD-то докато стария ти диск е бил в системата, сега си го форматирал и сега системата не желае да зареди от SSD-то защото зареждащия дял се е сложил на стария ти механичен диск, а ти си го затрил ръчно.

Как така хем работи със стария диск, хем не работи?

преди 58 минути, Ahh, Baaaka! написа:

Стана ми интересно дали ако изключа всичко и остава самo SSD-то (Където ми е Windows-a), но пак ми изписва тази грешка

преди 58 минути, Ahh, Baaaka! написа:

Въпреки това когато си включа стария хард диск всичко си работи (Вмомента го ползвам така.)

?

Общо колко диска имаш в системата? Ако имаш механичен и SSD, и след това си взел втори механичен, възможно е boot дяла да е на стария механичен диск и да е нужен, за да си стартираш ОС.

преди 1 час, Ahh, Baaaka! написа:

Та въпросът ми е как да го оправя и дали SATA III изобщо работи с SATA II вход на дъното (ASRock не съм сигурен за модела)?

При мен SSD SATA3 си работи без никакви проблеми на SATA2.
Инсталирал съм даже едно Линуксче и си зарежда от него компютъра съвсем послушно.
А на тебе какво не ти е ясно ?

• Автор

ОК!

Значи относно това....

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Гледайки в тавата - инсталирал си Win върху SSD-то докато стария ти диск е бил в системата, сега си го форматирал и сега системата не желае да зареди от SSD-то защото зареждащия дял се е сложил на стария ти механичен диск, а ти си го затрил ръчно.

Аз си инсталирах windowsa на ssd-то заедно с стария ми хард...

Трябва ли на ново да го инсталирам?

преди 5 минути, Белгиеца написа:

Инсталирал съм даже едно Линуксче и си зарежда от него компютъра съвсем послушно.
А на тебе какво не ти е ясно ?

Прави ми проблем все едно нямам windows 

Иска да си избера boot устройство а именно ssd-то но пак ми казва рестартирай и избери boot

преди 1 минута, Ahh, Baaaka! написа:

ОК!

Значи относно това....

Иска да си избера boot устройство а именно ssd-то но пак ми казва рестартирай и избери boot

Може би трябва да си преинсталирам win-a

преди 2 минути, Ahh, Baaaka! написа:

ОК!

Значи относно това....

Може би трябва да си преинсталирам win-a

Но този път с новя хард включен.

преди 8 минути, Белгиеца написа:

Да защотот знам, че SATA III рабти с SATA II само че на SATA II скорост.

преди 2 часа, Ahh, Baaaka! написа:

Закупих си хард диск (Seagate BarraCuda 1TB 7200rpm 64MB SATA3) и когато го включа ми изписва една грешка.

Грешката е: Reboot and select proper boot device

Опитах много неща: влезнах си в bios-a select-нах се boot device, но не става. Стана ми интересно дали ако изключа всичко и остава самo SSD-то (Където ми е Windows-a), но пак ми изписва тази грешка. Дори замених диска с нов, защото мислех, че този който съм купил не работи.

Ако някой попита старият диск (Който ползвам в момента) е форматиран и няма абсулютно нищо на него. В смисъл важни файлове свързани с Windows-a.

Моля ви се да ми помогнете защото стария ми хард е много бавен и изобщо нищо не мога да правя с него освен да гледам снимки.

Форматиран хард и изтрити всички дялове на него са две различни неща.

Според мене си омазал инсталацията на windows-a и системния ти дял не е на SSD-то ами на стария хард.

Вариант е нова преинсталация, като оставиш вързано само SSD-то и след като си инсталирал windows-a да закачиш хардовете.

Също съветвам да се инсталира windows на основния диск, без вързани data хардисковете /поне аз така правя/. Едва след като се нагласи SSD-то да се включват другите дискове. Все пак е въпрос на минути и един рестарт, а се избягват проблемите какво точно  е решил windows-а откъде за зарежда и какво. 

преди 14 часа, stanpet написа:

..., а се избягват проблемите какво точно  е решил windows-а откъде за зарежда и какво. 

Още по-разумно е да няма никакъв шанс Уиндоуса да решава нищо, като бъде изпъден от компютъра окончателно. 

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Още по-разумно е да няма никакъв шанс Уиндоуса да решава нищо, като бъде изпъден от компютъра окончателно. 

С ключето на захранването - нали?

Няма вече ключе. Удари на камък с M.2 SATA SSD от Amazon. 🤣

преди 1 минута, Profruit написа:

Няма вече ключе. Удари на камък с M.2 SATA SSD от Amazon. 🤣

Забиха му го на два ката в задния двор, както е забил коловете на сателитното си...стопанство!

За сведение на старчоците, ползвам си още стария компютър, даже му сложих ССД3.
Свикнал съм му на стария, оня новия не ти оставя време да седнеш полека на спокойствие на стола, все бърза за някъде. Стряскащо е така.

• Автор
преди 2 минути, Белгиеца написа:

За сведение на старчоците, ползвам си още стария компютър, даже му сложих ССД3.
Свикнал съм му на стария, оня новия не ти оставя време да седнеш полека на спокойствие на стола, все бърза за някъде. Стряскащо е така.

Да...чакай 30 миниути да ти зареди страницат...нямам думи!

преди 57 минути, Ahh, Baaaka! написа:

Да...чакай 30 миниути да ти зареди страницат...нямам думи!

27 секунди и Xubuntu се е заредил със ССД3 на компютър от 2010г.
От тези 27 цели 11 са за биоса, което няма връзка със ССД или ХДД.
Да не съм луд да си изхвърлям стария компютър, само щото продавачите били имали и те семейства да изхранват.

преди 2 минути, Белгиеца написа:

27 секунди и Xubuntu се е заредил със ССД3 на компютър от 2010г.
От тези 27 цели 11 са за биоса, което няма връзка със ССД или ХДД.
Да не съм луд да си изхвърлям стария компютър, само щото продавачите били имали и те семейства да изхранват.

Ако трябва да си ги мерим - Система от 1999 г. Celeron 333Mhz, 64MB RAM, 6,4GB HDD - 4500 оборотен, Win98 Me - 38 секунди.

Само не разбирам какво те грее за колко време зарежда системата, аз моята я пускам веднъж на ден.

преди 6 часа, plamen_petrov_80 написа:

Само не разбирам какво те грее за колко време зарежда системата, аз моята я пускам веднъж на ден.

Например звъни ми човечка от чужбина на телефона и плаща пари за разговора.
Аз ѝ предлагам да пусна компютъра та да се гледаме и чуваме и да е без пари следващите 59 минути.
И сега стой та гледай Уиндоус 7 колко време му трябва да тръгне от твърд диск от 2010г. и колко време Аваст го тормози като грешен дявол, преди да съм сигурен, че може да започне видео връзката.
През това време докато чака човечката, някой ѝ се е обадил по Вайбъра и няма как да го разкара, щото пък и той е от чужбина спрямо нея и ... не е прилично да го претупа по бързата процедура.

А аз моите компютри ги пускам като ми трябват, не съм на работа. И смартфон нямам. Беден съм.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Например звъни ми човечка от чужбина на телефона и плаща пари за разговора.
Аз ѝ предлагам да пусна компютъра та да се гледаме и чуваме и да е без пари следващите 59 минути.
И сега стой та гледай Уиндоус 7 колко време му трябва да тръгне от твърд диск от 2010г. и колко време Аваст го тормози като грешен дявол, преди да съм сигурен, че може да започне видео връзката.
През това време докато чака човечката, някой ѝ се е обадил по Вайбъра и няма как да го разкара, щото пък и той е от чужбина спрямо нея и ... не е прилично да го претупа по бързата процедура.

А аз моите компютри ги пускам като ми трябват, не съм на работа. И смартфон нямам. Беден съм.

Аз не разбрах, тя на зор ли е или не?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.